[Játékos Küldetés] Idegen vizeken

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Go down

default [Játékos Küldetés] Idegen vizeken

Témanyitás by Henzon on Szer. Jún. 12, 2013 1:22 pm

Idegen vizeken


Résztvevők:


  • Ryutoshi Kurasai
  • Fuuko Shinatsu
  • Askr
  • Chitose



Egy teljesen átlagos nappal találkozhattok szembe, mikor reggel felkeltek az ágyatokból. Mindenki csinálja azt, mint amit ilyenkor szokott: Eszik-iszik, esetleg szétnéz a városban. Azt hiszem ez tökéletes alkalom, hogy ördögöt hajtsatok végre, már ha van. Az egyetlen dolog, amit kérnék tőletek, hogy vegyétek észre azt a kis makett kalózhajót, mi akárhol is legyetek, nem messze tőletek kuksol egy méretes üvegben. Kivenni nem tudjátok, csak nézegetni, azonban semmi érdekes nincs rajta azon kívül, hogy oldalára van írva: Esthajnalcsillag. És ki hol látja meg a hajót? A városban egy árusnál? A fogadóban a pulton? Egy eldugott sikátorban..?

Határidő: 4 nap/fő (tehát egy kör jó lenne, ha nem tartana 16 napnál tovább)
Óhaj-sóhaj-kérdés-panasz: Privát üzenetben!

Ha mindenkinek megfelel a küldetés, főleg az, hogy én indítottam, akkor mindenki kezdheti a postolást, amint ráér.


A hozzászólást Eizo összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Júl. 02, 2013 8:38 pm-kor.

_________________
Mesélői Adatlap ||| Játékosi Adatlap ||| Good Fucking Night
Mesélői szín: goldenrod ||| Játékosi szín: burlywood
Küldetéseim:
avatar
Henzon
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 231
Join date : 2012. Sep. 26.

Karakterlap
Szint: 12
Exp:
689/700  (689/700)
Céh: Liberators

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Játékos Küldetés] Idegen vizeken

Témanyitás by Askr on Csüt. Jún. 13, 2013 7:09 pm

Hirtelen arra ébredek, hogy a kis démonfarkasom éppen az arcomba liheg. Pedig éppen szépet álmodtam... Hati pedig önelégülten vigyorgott, persze fogatlanul. Rosszallóan csóválom a fejemet, miközben gúnyosan mosolygok.
- Napról napra gonoszabb vagy... - jelentettem ki morcosan, majd letettem a földre, hogy felállhassak.
- Komolyan mondod? - kérdezte csillogó szemekkel.
- Persze. Egy nap gonoszabb leszel, mint maga az ördög. - mondtam neki cinikus unottsággal, majd nagyot ásítva elindultam a dolgomat végezni. Hati büszkén húzta ki magát és fejét ide-oda ingatta, hogy szarvával megint csak dicsekedjen velük. Kezdtem bánni, hogy akkor megvigasztaltam, amikor már sírt-rítt, amiért "odalett a makulátlan charme-ja". Aztán alaposan átgondolva azok a pici szarvak - ha megnőnek - hasznosak lehetnek, bár még nem tudtam, mire is. Ilyen hülyeségeken gondolkodtam, miközben megcsináltam és megettem a reggelimet, valamint felhörpintettem a napi lendületet adó teámat. A kis démonfarkas vidáman falatozott a heti egy adagnyi bordaszeletét és mihelyst befejezte a lakmározást, elégedetten terült el és már azon volt, hogy ismét aludjon. Betelt a pohár: rögtön abbahagytam a reggelizést, összekészülődtem és már nyitottam is az ajtót. Hati meghökkenve nézett rám. Tekintetemmel hívogattam. A kis lustaság persze máris játszotta a durcást, miközben szót fogadva felállt és lehorgasztott fejjel követett engem. A napnál is világos, hogy a démonfarkas kicsit sem akart ma küldetésre menni, amit persze megértettem. Így hát lazításképpen inkább csak fel-alá járkáltunk, felfedeztük azokat a szinteket, ahol még nem járhattunk, szóval kalandoztunk, a magunk békés-csendes módján, a Miragenak nevezett városkában. Meg kellett hagyni, sokkal másabb volt, mint a Kezdetek városa. Nem tudom miért, de úgy éreztem. Miközben nézelődtem, a szemem megakadt valamin, ami egy asztalra volt kihelyezve. Biztos ottfelejthette valaki, mert eléggé félreeső helyen volt az az asztal. Szemem felcsillant, amint közelebb lépve megláttam, hogy egy üvegbe dugott hajómakettet találtam. Elvarázsolva bámultam, miközben teljesen megfeledkeztem Hatiról. Felemeltem, s minden ponton megvizsgáltam. Egy név volt ráírva: Esthajnalcsillag. Mindig is szerettem a hajókat, no meg a tengeren zajló történeteket, különösen a kalózokról. Néha elképzeltem, milyen is lehet kalóznak lenni. Magamat elképzelve, ahogyan fosztogatok és mindenféle rosszat csinálok? De szép is lenne... Miközben csak álmodoztam, Hati felmászott az asztalra és onnan felém vetődve leterített. Rögtön visszatértem a valóságba.
- Eszednél vagy?! - kérdeztem tőle, emelt hangon.
- Már öt perce szólongatlak és semmi válasz! - vágott vissza magánkívül, majd bizalmasan a fülemhez hajolt. - Kimehetek?
Most mit tehettem volna? Mondjak nemet és akkor aztán megnézhettem, hogyan leszek egy véletlen "baleset" közepette megalázva? Szem forgatva bólintottam, mire Hati már száguldott is egy bokor felé, hogy elvégezhesse dolgát. Nem telt túl sok időbe, de addig legalább tovább álmodozhattam a hajókról és a kalózokról.

_________________

avatar
Askr
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 523
Join date : 2013. Feb. 15.

Karakterlap
Szint: 25
Exp:
2495/2500  (2495/2500)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Játékos Küldetés] Idegen vizeken

Témanyitás by Fuuko Shinatsu on Csüt. Jún. 13, 2013 9:36 pm

Egy kellemes, napsütéses reggel, a város tele emberekkel mint ahogy az megszoktam. A küldetés tábla kiürítve, de néhányan még reményeket táplálnak, hogy hamarosan felvillan egy-egy új feladat. A gazdagabbak és a frontharcosok nagy része kocsmákban tengetik napjaikat, erőt gyűjtenek a következő boss harcra, vagy éppen hős történeteket zengenek. Én pedig, amióta felkelt a nap úton vagyok különféle lakberendezési tárgyak után kutatva. A céhház megépült, és már ki is választottam, melyik szoba lesz az én fennhatóságom alatt, de még nem költöztem be. Olcsó, de szép bútorok után kutatok, eddig eredménytelenül. Egy gyors reggeli egy kis étteremben, majd újra folytattuk utunkat Kau időközben elfáradt, de ma úgy döntöttem, nem igen szeretném cipelni, főleg mert egyre nagyobbra nő. Meg jobb lenne, ha nem lenne túl elkényeztetett. Végtére is mégis csak ő az én leghűségesebb társam és barátom is, amióta a játékba kerültem. Hamarosan elérkeztünk a város főterére, ahol megközelítettük a teleport kaput. Valójában még soha sem haladtam át rajta, mindig csak messziről néztem, néha rápillantottam és végignéztem, hogy néhány játékos keresztül halad rajta majd kimondja a választott városuk nevét. Most rajtunk a sor, bizonytalan lépéseket tettem a kapu felé, minden lépéskor legalább háromszor átgondoltam, hogy tényleg áthaladjak e rajta. Egy pillanatra megtorpantam, de végül erőt vettem magamon és kimondtam a szavakat.
- Teleport Mirage város - majd pixeljeire hullott minden és én pedig egy teljesen új helyre kerültem, új emberekkel körülvéve. A város nem tűnt olyan hatalmasnak és fényűzőnek mint a Kezdetek városa, sőt meglehetősen kicsi volt hozzá képest. Rögtön utunkra is indultunk, és egy kis városnézés után betértünk az első használt tárgyak üzletbe. Rengeteg érdekes tárgy volt, rengeteg bútor volt kiállítva, és néhány apróbb dísz is. A bolt tulaja egy idős bácsi aki ép az új portékákat rakta ki. Köztük egy palackozott hajót is. Nem telt bele sok időbe de máris közelebb sétáltam hozzá, hogy szemügyre vehessem. Árcédula még nem volt kihelyezve ezért nem tudtam megvásárolni. De az eladó megengedte, hogy felvegyem és jobban szemügyre vehessem. Kicsit poros volt, és az oldalára mintha lett volna valami írva. Felvettem a legközelebbi rongyot és gondosan áttöröltem, majd mikor végre látható volt a felirat felolvastam.
- Esthajnalcsillag? - Kicsit érdekes név ez egy hajónak. De mégis magával ragadó. Látszólag Kau-t egyáltalán nem érdekelte a modell, sokkal inkább annak örült, hogy végre lepihenhet még ha csak egy kicsit is.

_________________
Spoiler:

Élet: 8  (+2)
Fegyverkezelés: 8
Irányítás: 11 (+14 )
Kitartás: 6 
Gyorsaság: 9 
Speciális képesség: 3
[Páncél: 8
Keresés: 1
Látás: 1
Lopakodás: 1
Nyomkövetés: 1
Növénylátás: 1
Potion/Méregfőzés: 1
avatar
Fuuko Shinatsu
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 179
Join date : 2012. Dec. 22.
Age : 24

Karakterlap
Szint: 11
Exp:
578/600  (578/600)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Játékos Küldetés] Idegen vizeken

Témanyitás by Chitose on Szer. Jún. 19, 2013 8:13 pm

Végre megvan a harmadik szint ! Ez volt az első gondolatom, miután az egyik napsütötte reggelen - kivételesen frissen - felkeltem. A tegnapi küldetés, amivel elértem a következő szintet, olyan fárasztó volt, hogy még arra sem volt erőm, hogy szétnézzek a harmadik szinten. Na de majd ma ! Sietve ruhát váltottam, majd otthagyva a fogadót, a harmadik szint felé vettem az irányt. Azt hallottam, hogy a harmadik szint szinte csak mezőségből áll. Ahogy odaértem, láttam, hogy ez igaz is. Bármerre is néztem, csak a pusztaság vett körül. Már nagyon untam, hogy gyakorlatilag a "semmiben" gyalogolok, mikor végül elértem Mirage városát. Izgatottan kezdtem el körbenézni a harmadik szint fővárosában, de hamar kiderült, hogy ez is csak egy átlagos város. Csalódottam ültem le az egyik téren lévő szökőkúthoz, hogy kipihenjem fáradalmaim. Valamiért tényleg azt hittem, hogy lesz itt valami különleges, valami speciális dolog, amiről megismerni a várost, de tévedtem. Unottan játszadoztam a szökőkút vizével, majd észrevettem a főtéren egy ruhaboltot. Nos, ideje, hogy izgalnassá tegyük ezt a napot, gondoltam, majd bementem megnézni a kínálatot. Bent az üzletben nosztalgikus érzés fogott el. Olyan volt, mintha egy átlagos kinti boltban lennék, nem is a SAO-ban. Örömmel láttam neki a válogatásnak. Kisvártatva már három különféle ruhadarab csüngött a karomon, ezekkel pedig meglátogattam a próbafülkét. Viszont amint a helyiség függönyét elhúztam, valami furcsa dolgot vettem észre:
- Egy hajómakett ! - kiáltottam fel hangosan, és hátraléptem a döbbenettől. Hogy kerül ide egy hajómakett egy óriási palack vízben ?!
Mindenesetre gyorsan behúztam a függönyt magam mögött, a ruhákat ledobtam a székre, ezután pedig alaposabban szemügyre vettem a palackot. Érdekes látvány volt, annyi szent. A benne lévő kicsi hajót különösen szép részletességgel készítették el. De vajon hogy tudták beleteni az üvegbe, miután már kész volt ? Rejtény... És, mintha valami lenne az oldalára írva... Esthajnalcsillag ? Szokatlan név egy hajónak. Szokatlan, de szép. De vajon mit keres itt ez a kis makett ? Betették egy apró próbafülkébe, hogy senki se lássa. Vagy talán ezt a helyiséget használják raktárnak ! Igen, biztosan ezért van itt. Na, mindegy.
Ezután nekiláttam elintézni az eredeti célomat, amiért idejöttem: felpróbáltam a pulóvert, az egyik ruhadarabaot, amit magammal hoztam.

_________________
avatar
Chitose
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 224
Join date : 2013. Mar. 23.
Age : 24

Karakterlap
Szint: 11
Exp:
597/600  (597/600)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Játékos Küldetés] Idegen vizeken

Témanyitás by Henzon on Vas. Jún. 23, 2013 10:19 pm

Nem várunk Ryutoshira.

Mindannyian elolvastátok a hajó nevét, ennek nagyon örülök. És örülhettek ti is! Bár nem muszáj, mert a következő pillanatban a rendszer nyugtázza gondolataitokat, mik a név körül fogantak bennetek, s beindít egy folyamatot; Szemetek előtt a kép elsötétedik, s lassan egy vörös színnel gépelt felirat jelenik meg.

Kedves Játékos!

Örömmel tudatjuk veled, hogy aktiváltál egy bónusz-küldetést, mely a játéktéren volt elrejtve azon szerencsés játékosoknak, kik felfedezik a hajómakettet, s veszik a fáradtságot, hogy elolvassák annak nevét! Reméljük élvezni fogod az elkövetkezendő kalandot!

Amint elolvassátok, a szöveg lassan elhalványul, s helyet ismét a teljes sötétség veszi át. Testeteket habár tudjátok mozgatni, nem látjátok még akkor sem, ha esetleg rendelkeztek éjjeli látással. Mielőtt azonban túlcsordulnának gondolataitok, hogy mégis mi történik most veletek, hirtelen úgy érzitek, mintha zuhannátok. Ez az érzés értelmet is nyer, mikor a kép újra beindul, s szemetekbe fény jut.
Oldalra tekintve egymást láthatjátok, ha lefelé néztek, akkor vizet vehettek észre nagy mennyiségben, mely fejeteket a horizont felé fordítva látszólag végtelen. Egy sós vizű, gyönyörű, kék tengerbe zuhantok mindnyájan. Az állatidomárok mellett természetesen ott vannak a petek. Remélem tudtok úszni, mert az elkövetkező percekben szükségetek lesz rá! Ha valaki mégsem jeleskedne ebben, bízom benne, hogy a többiek a segítségére sietnek.
A tengervíz lágyan hullámzik, a nap pedig magasan jár. Az idő tökéletes.
PM-ben továbbra is megkereshettek, ha kérdés van.
A határidő a szokásos.

_________________
Mesélői Adatlap ||| Játékosi Adatlap ||| Good Fucking Night
Mesélői szín: goldenrod ||| Játékosi szín: burlywood
Küldetéseim:
avatar
Henzon
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 231
Join date : 2012. Sep. 26.

Karakterlap
Szint: 12
Exp:
689/700  (689/700)
Céh: Liberators

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Játékos Küldetés] Idegen vizeken

Témanyitás by Askr on Kedd Jún. 25, 2013 9:51 am

Annyira elandalogtam a gondolataimban, hogy észre sem vettem a visszatérő Hatit. A nadrágom szárát megtépázva indulásra sarkalt. Igyekeztem úgy tenni, mintha ott se lenne. Rettentően megtetszett a makett. Vajon elvihető? Hiszen egy ilyen páratlan szépséget kár lenne veszni hagyni. Óvatosan tettem vissza az asztalra a hajót, és sóhajtottam. Ám abban a pillanatban a kép elsötétült, pont, amikor felhagytam az álmodozással. Egy szent pillanatra azt hittem, hogy ismét lekapcsolás lesz vagy ilyesmi, ám félig megnyugodva, félig meglepve olvastam azt a vörös feliratot, ami előttem jelent meg:

Kedves Játékos!

Örömmel tudatjuk veled, hogy aktiváltál egy bónusz-küldetést, mely a játéktéren volt elrejtve azon szerencsés játékosoknak, kik felfedezik a hajómakettet, s veszik a fáradtságot, hogy elolvassák annak nevét! Reméljük élvezni fogod az elkövetkezendő kalandot!

Bónusz-küldetés? A játék még nagy meglepetéseket tartogat a számomra. A szöveg eltűntével gondolkodóba estem, vajon miféle küldetésen "kell" részt venni. Elvégre ha úgy nézzük, ez opcionális volt, az más kérdés, ha nem tudtam róla. Kifejezetten lelkes voltam: vajon olyan témája lesz, ami egybefügg a makettel? Elég valószínű volt, sőt, több a valószínűnél. Lelkes elmélkedésemet a tehetetlen zuhanás zavarta meg. A sötétségben való esés nem volt olyan ijesztő. Úgy tűnt, mintha sosem érne véget, talán ezért tűnt kevésbé annak. A feketeséget egykettőre szertefoszlatta a fény, ami a szemem előtt tört elő. A látvány kifejezetten rokonszenves volt, amint folytattam a lefelé bámulást, de kissé megijedtem. Hideg a víz? Igaz, ez nemigen számított, elvégre így is, úgy is meg kell mártóznunk. Hati mindvégig a fejem fölött, kissé lassabban zuhant, és amint egy vonalba került a fejemmel, rá is telepedett. Pánikolva sikított, akár egy kislány. Aggódva néztem, vajon mi lelte a petet.
- Ne, ne, csak fürdőt ne! - vonyította. Nemigen vettem róla tudomást, hiszen oldalra pillantgatva megláttam két lányt: Fuu-t és egy ismerőset, akinek nevét nem volt szerencsém megtudni, egy küldetés ideje alatt. Már köszöntésre nyitottam számat, de helyette sós vizet nyeltem, mikor nagyot csobbantunk. A felszínre érkezve Hati még a korábbinál is hangosabban kiabált. Ekkora kéjencet, és még nem is volt hideg. A fejemen fölállva - miközben már-már a szememet akarta kinyomni - rázta meg magát. A tengertől átitatott bundája a napsugárban gyönyörűen fénylett, de csapzottsága vicces látványt nyújtott. Nemtetszően morogva feküdt vissza a fejemre.
- Nézd a dolog jó oldalát: szebb vagy, mint máskor. - Próbáltam megvigasztalni a kis szőrmókot.
- De mi van a bacikkal? Arra nem gondoltál?! - kérdezte magánkívül.
- Nem hiszem, hogy a tenger megártana a bundádnak. Ne aggódj, a szőrhullás elmarad. - mondtam, sejtelmesen hümmögve. - Amúgy meg a napon hamar megszárad.
Megnyugodva sóhajtott, s máris ülőpózt vett fel céljának érdekében. Rosszallóan csóváltam meg fejemet, miközben hol jobbra, hol balra tekintettem. A semmi kellős közepén voltunk, a szó szoros értelmében. Vajon jön-e valaki vagy valami, ami fölvesz?

_________________

avatar
Askr
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 523
Join date : 2013. Feb. 15.

Karakterlap
Szint: 25
Exp:
2495/2500  (2495/2500)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Játékos Küldetés] Idegen vizeken

Témanyitás by Fuuko Shinatsu on Kedd Jún. 25, 2013 10:24 am

Nem mindennap akad az ember kezébe egy ehhez hasonló valóságos csoda. Ez a makett minden tekintetben csodálatos, sosem tudtam, hogyan teszik bele a palackokba ezeket a kis hajókat. Tökéletesen mutatna az új lakásomban, árat nem találtam rajta, de talán az eladó tud némi információval szolgálni. Hátat fordítottam a hajónak közben Kau-ba botlott a lábam, elszundított a bolt padlóján pihengetve. Biztos rettentő fáradt lehetett szegény, felkaptam de mielőtt még tovább lépdelhettem volna a boltost szólongatva egy ablak ugrott fel előttem rajta vörös betűkkel szöveggel. Az ablak szerint lehetőséget kaptam egy bónusz küldetésre, amit a makett nevének elolvasásával indítottam be. Visszafordultam a hajó felé, úgy látszik mégsem eladó. Ezért nem volt rajta név. Majd mielőtt még bármit is tehettem volna az egész játéktér elsötétedett előttem. Miközben várakoztam a sötétségben, azon gondolkodtam, vajon miféle bónusz küldetésre lelhettem, és hogy hova is teleportálódom. Talán pont a makett belsejében fog játszódni. Kicsit kuncogtam mekkora butaságot is gondoltam, majd hirtelen a sötétség tova szállt és előttem a nagy kékség. Ámulatba ejtő csillogó végtelenbe nyúló tenger, vagy inkább óceán. Amerre a szem ellát mindenhol kristálytiszta víz ölelt körbe. Majd elkezdtem zuhanni a mélybe. Kis pánikroham tört rám, Kau-t szorongatva sikoltva zuhantam lefelé. Csak arra tudtam gondolni, hogy a vízbe való becsapódáskor darabjaimra hullok, vagy egy vízi szörny felfal. Egy pillanatra kinyitottam a szemem és megpillantottam további embereket. De nem igazán tudtam kivenni az alakjukat, és másodpercekkel később már a vízben találtam magam. Pár métert lesüllyedtem a becsapódás miatt, de szerencsére valamennyire tudok úszni és felküzdöttem magam a felszínre. Kau meg egyenesen élvezte a helyzetet, körbeúszkált, miközben próbáltam a hajam hátradobni, és kidörzsölni a szememből a vizet, hogy újra láthassak. Most így belegondolva, ez az első alkalom, hogy közösen úszunk Kau-val. Amint ismét láttam megpillantottam céhtársamat Askr-t és a kis társát illetve, egy másik régi ismerős is itt van Chitose-san. Vele nemrégiben volt küzdelmem a Nova keretein belül. Kicsit örültem, hogy viszont láthatom mindkettejüket, csak annak nem, hogy ilyen körülmények között. Sós vízben ázva, szárazföldtől távol. 
- Rég találkoztunk. - próbáltam üdvözölni őket, egy kisebb integetéssel. Bár valahogy a helyzettől eltekintve olyan megnyugtató a vízben. Egy a mai naphoz hasonló meleg nyári napon a legjobb a hűs vízben való lubickolás. A sirályok hangja pedig egyszerűen olyan érzetet kelt az emberben mintha semmi baj sem történhetne. 
- Askr-san nem nehéz a fejeden tartani Hati-t? - kérdeztem miközben az én társam körbeúszkált minket sokadszorra. Szerencsésnek éreztem magam amiért Kau mesterien tud úszni. Elég vicces látvány volt, ahogyan szegény állatka nyafog mint akit kínoznak, közben a gazdája fején trónol.

_________________
Spoiler:

Élet: 8  (+2)
Fegyverkezelés: 8
Irányítás: 11 (+14 )
Kitartás: 6 
Gyorsaság: 9 
Speciális képesség: 3
[Páncél: 8
Keresés: 1
Látás: 1
Lopakodás: 1
Nyomkövetés: 1
Növénylátás: 1
Potion/Méregfőzés: 1
avatar
Fuuko Shinatsu
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 179
Join date : 2012. Dec. 22.
Age : 24

Karakterlap
Szint: 11
Exp:
578/600  (578/600)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Játékos Küldetés] Idegen vizeken

Témanyitás by Chitose on Csüt. Jún. 27, 2013 9:29 pm




Alig nyúltam hozzá a kellemes fogású, gyapjú felsőruhadarabhoz, a látóhatár fokozatosan elkezdett sötétedni a szemeim előtt, végül nem láttam mást, mint koromfekete sötétséget. Hmmm... mintha ez már megtörtént volna velem egyszer... áh, igen ! Amikor valamilyen szerverleállás volt, és egy rövid időre kiléphettem a SAO-ból. Vagy az lehet, hogy csak álom volt ? Na mindegy.
Ezúttal szó sem volt semmilyen szerverhibáról. Egy élénkvörös feliratot láthattam meg, mely szerint valamiféle bónuszküldetést sikerült aktiválnom éppen. Nos, ez elég izgalmasnak hangzik, akkor vágjuk bele ! De... miért van megint sötét !? Nem szeretem ezt az állapotot. Olyan tehetetlennek érzem magam. Min tegy tollpihe, aki semmit sem tud tenni önnön zuhanása ellen. És mitha... én is zuhannék !
Váratlanul fény keletkezett, én pedig újra láttam. Mellettem egy szőke hajú fiú volt, a petjével, őt mintha már láttam volna valahol, ő is ugyanúgy zuhant, mint én. A másik oldalamon pedig...
- Fuuko ?! - néztem döbbenten a lányra, akit a Pengék tánca nevű tornán ismertem meg. Vajon ő hogy került ide ? Áh, biztos ő is csak felfedeztem az Esthajnalcsillagot, mint én.
De nem volt időm sokáig gondolkodni. A talaj, vagy ha jobban megnézem a víz vészesen közeledett felém. Kissé megrémültem, de miután belecsobbantam a vízbe, eszembe jutott, hogy itt nem is érzek fájdalmat. Gyorsan a víz fölé közdöttem magam, majd elkezdtem úszni. Szerencsére erre még apa megtanított annak idején. Milyen régen is vol ? Most tizenhét éves vagyok, szóval már több, mint tíz éve. Hát igen, azok a régi szép idők... Áh, elég, fejezd be, Chitose ! Most elsősorban úsznom kell, hogy elérjen a partot. Habár... azt se látom merre van a part. Mi van, ma rossz irányba úszunk ? Akkor aztán úszhatunk a végtelenségig és a végén a kimerültségtől meghalunk !! Áh, nem, ne is gondolj ilyenekre, Chitose ! Nem lehet olyan nagy ez a tenger...
Miközben ezen aggodalmaskodtam, fél füllel hallottam, hogy a szőke hajú fiú a petjével beszélget. Sosem hallottam még olyanról, hogy a petek tudjanak beszélni. Bár elég kevés állatidomárt láttam ezidáig, ami azt illeti, amikor a Pengék táncán harcoltunk, Fuuko sem tudott beszélni a békájával. Na mindegy, úgy látszik, egyik-másik játékosnak elég furcsa képességei vannak...

_________________
avatar
Chitose
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 224
Join date : 2013. Mar. 23.
Age : 24

Karakterlap
Szint: 11
Exp:
597/600  (597/600)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Játékos Küldetés] Idegen vizeken

Témanyitás by Henzon on Kedd Júl. 02, 2013 9:06 pm

Ryutoshi Kurasai nem folytatja a küldetést és nem is pótolhat.

Remélem élvezitek a vizet. Nem túl meleg és nem is túl hideg, egyszerűen csak kellemes. Pár percig még magatokban lesztek, így nyugodtan agyalhattok, hogy hova kerülhettetek, illetve mi várhat rátok. Ne felejtsétek, hogy rajtatok kívül nincs más játékos a tengeren, így egymásra vagytok utalva, bármi is történjék.

Mielőtt azonban halálra unnátok magatokat a lubickolásban, tőletek nem messze a víz bugyborékolni, fodrozódni kezd, egyre nagyobb hullámokat vetve. A víznek, ha szátokba kerül, igencsak sós íze van, de bajotok nem lesz tőle, ha nyeltek belőle egy keveset.
A víz alól kisvártatva egy nagydarab, hosszú fadorong nyúlik ki, mely miután eléri a legalább öt méteres hosszt, egy nagyobb, összeeszkábáltabb elem is kikandikál; egy hajó-orr. Ezt követi egy test, s míg az a feléig ki nem bújik, az egész tákolmány az ég felé néz.
Nagy hullámokat csapva fordul rá a vízre, titeket kishíján elsodorva. Immáron teljesen nyilvánvaló, hogy egy hajó érkezett meg közétek teljes pompájában, leszámítva azt, hogy a vitorlák le vannak engedve, s a fedélzetről folyamatosan folyik le a víz a korlátok közül.

Egy igen baljós alak bukkan fel az egyik ilyen korlát mögül, s szemeivel méregetni kezd titeket.
Hátán díszes köpeny pihen, orrán pedig okuláré. Egyáltalán nem bizalomgerjesztő, annyi szent.
- Hja, kedves vízben úszkálók! Hol hagytátok a hajótokat? Így aztán gyorsan a cápák eledelei lesztek, biza! - kurjantja közepesen mély, de barátságos hangon, majd megigazítja a szemüvegét.
- Éppen úgy adódott, hogy kincs után kutatok, de nincs legénységem, megriadtak a nyavalyás patkányok! - Kezével legyint egyet, s fintorogva, szemét forgatva az ég felé pillant.
- Ha csatlakoztok hozzám, felhúzlak benneteket, mielőtt a halak martalékai lennétek!

_________________
Mesélői Adatlap ||| Játékosi Adatlap ||| Good Fucking Night
Mesélői szín: goldenrod ||| Játékosi szín: burlywood
Küldetéseim:
avatar
Henzon
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 231
Join date : 2012. Sep. 26.

Karakterlap
Szint: 12
Exp:
689/700  (689/700)
Céh: Liberators

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Játékos Küldetés] Idegen vizeken

Témanyitás by Askr on Szomb. Júl. 06, 2013 3:17 pm

- Áh, ha valamit a fejébe vesz... - válaszoltam Fuukonak, egy nagy sóhajtás közepette. Hati rosszallóan nézett le rám, mikor kezdte kényelmetlennek érezni a helyzetet. A hátamra feküdtem, tagjaimat kinyújtottam. A démonfarkaskölyök ijedten ugrott a mellkasomra, miközben minden porcikájában remegett.
- Ennyire mégsem lehet rossz. - jegyeztem meg kissé türelmetlenül, mire Hati rettentő meglepődéssel nézett rám. Nagyokat pislogott, miközben tátott szájjal nézett a szemembe.
- Könnyű annak, aki tud úszni! - Hoppá, elszólta magát. Ijedten kapta volna mancsát a hatalmas szája elé, de nem tudta. Idegesen tekintett el, mintha ott se lenne. Igyekeztem a röhögést visszafogni, kisebb-nagyobb sikerrel. Nem azért nevettem, mert kiderült a "gyengéje", hanem az a meglepett és dühös arca, amit akkor vágott! Véletlenül felvertem a vizet, amely pont Hati orrát érintette. Neheztelő morgás közepette rázta meg fejét. Elmosolyodva kaptam a kezeim közé a dühös kis bolhazsákot, s messze eltartottam magamtól, na meg a víztől. Sejtelmesen morgolódott, hisz' megérezte szándékaimat, mégsem visszakozott, hiszen akkor elmerült volna, ami számára rosszabbik sors. Nem akartam megijeszteni, így hát lassabban buktam alá, mint általában. Csupán néhány métert mentem a mély felé, aztán vissza is tértem a felszínre, Hatival a kezemben. A vállamra vetette, megrázta magát, s várt. Nem mondott semmit sem, ami meglehetősen furcsa volt tőle, elvégre a kis méregzsák mindenről megjegyzett valamit, márha tudott. Ismét a hátamra feküdtem, ám ezúttal a farkaskoma nem menekült a víz közeléből. Egy picit feljebb mászott, majd rám feküdve, már-már szundítani akart. Már elkezdtem volna dúdolni a Ringat a vizet, nagy unalmamban, ha a sós víz bele nem csapott volna az arcomba. Idegesen dörzsöltem a szememet, de mérgem rögtön elillant, amikor egy hajó-orr bukkant elő a tengerből. Gyorsan odébb úsztam, bár nem volt rá szükség, hiszen pont nem sodort el. A mélyből előbukkanó hajó csodálattal töltött el. Annyira szerettem volna felmenni a fedélzetére, s legalább öt percig kormányozni... Tekintetem aztán egy korlát mögül felbukkanó idegenre szegeződött. Kifejezetten nem tetszett nekem, de üdvözlése eloszlatta kétségeimet:
- Hja, kedves vízben úszkálók! Hol hagytátok a hajótokat? Így aztán gyorsan a cápák eledelei lesztek, biza! - Szemüveg igazítás. -Éppen úgy adódott, hogy kincs után kutatok, de nincs legénységem, megriadtak a nyavalyás patkányok! - Nem hangzott túlságosan bizalom gerjesztőnek, de sejthető volt, mit akar az alak. - Ha csatlakoztok hozzám, felhúzlak benneteket, mielőtt a halak martalékai lennétek!
Gondolkodóan hümmögtem, miközben a petem orrával a nyakamat bökdöste, hogy figyelemre sarkalljon.
- Nem tetszik. - Bár igazat kellett adnom Hatinak, hiszen az alak egyáltalán nem tűnt barátságosnak, de a kalózok már csak ilyenek... márha tényleg kalóz. Oda-odapillantgattam a hajóra: túlságosan csábított.
- Szerintem mégis el kéne fogadni az ajánlatot, ha nem akarunk örök időkre a vízben ringatózni. Meg gondolom, ez is a küldetés része, vagy valami hasonló. - mondtam a lányoknak, s megvártam a véleményüket. Hati ennek hallatán nemtetszően morgott, de muszáj volt nem törődnöm vele.

_________________

avatar
Askr
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 523
Join date : 2013. Feb. 15.

Karakterlap
Szint: 25
Exp:
2495/2500  (2495/2500)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Játékos Küldetés] Idegen vizeken

Témanyitás by Fuuko Shinatsu on Szomb. Júl. 06, 2013 7:30 pm

Pár perc csend, a víz kellemes hullámzásának képe elkápráztat és annak is örülök, hogy régi társaimmal ismét találkozhatok. Még akkor is ha egy ilyen helyzetben. Az egyetlen akin igazán látszódott, hogy szenved az Hati volt. Szinte már remegett szegényke. Kicsit aggódtam is érte, de tehetetlenségemnek hála jobbnak láttam nem belebonyolódni az ügybe. Sőt most végre adódott alkalmam kicsit játszani Kau-val. Körbe körbe úszkált nem tudtam ellen állni, hogy ne fröcsköljek. Egy jókora adag vizet zúdítottam a mit sem sejtő állatka felé. Egy pillanatig elmerült a vízben kicsit kezdtem aggódni amikor buborékok törtek felszínre. De végül hatalmas erővel repült ki a vízből. Majd amilyen erővel fel ugyanúgy le is érkezett. Szerencsére nem engem talált el, hanem mellém esett így csak nagy hullámot keltett ami kicsit kibillentett az egyensúlyomból.
-Hé! - mosolyogtam felé, és már gyűjtöttem is vizet a következő támadáshoz de ő máris vetődött rám. Sikerült leharcolnia a víz alá. Még ép időben sikerült levegőt szednem, és megkezdődött a vízalatti kis birkózásunk. De a szórakozás egy pillanat alatt félbeszakadt, a vízben valami elkezdett felfelé törni hatalmas sebességgel. Nem láttam tisztán, de jobb ha szólok társaimnak is. Felúsztam a felszínre.
- Valami kö-közelít. - szinte abban a pillanatban amint ez kinyögtem valami mögöttem hatalmas hullámot vetett. Egy hajó. Meglepődve néztem, hogy egy elsüllyedt hajó, hogyan jöhetett fel a tenger mélyéről. Rejtély, sőt talán jobb ha nem értem hogy történt. De ami még inkább meglepett az a hajó kapitánya. Annak ellenére, hogy a víz alatt volt kitudja mennyi ideig mégsem fuldokol vagy kapkod a levegőért. A meglepődésemből a cápák említése zökkentett ki.
- Cápák? - kérdeztem vissza meglepődve. Majd felajánlotta, hogy vele tarthatunk kincsek után kutatni. Ha ez is a bónusz küldetés része akkor benne vagyok. Mindig is ki akartam próbálni milyen élesben. Egy igazi kalózhajó fedélzetén. Kérdőn pislogtam Kau-ra, majd a társaimra, Kau nem szívesen akarta itt hagyni a vizet. Szegénynek nem igazán van félelem érzete. Askr-san felvázolására beleegyezően bólintottam, teljesen egyetértettem vele. Már csak egykori ellenfelem Chitose-san válaszára várok, ha ő is belemegy akkor felmászok a hajóra. De ha nemet mondana akkor elutasítom az ajánlatot és vele maradok. Mégsem hagyhatom egyedül, cápák közt.

_________________
Spoiler:

Élet: 8  (+2)
Fegyverkezelés: 8
Irányítás: 11 (+14 )
Kitartás: 6 
Gyorsaság: 9 
Speciális képesség: 3
[Páncél: 8
Keresés: 1
Látás: 1
Lopakodás: 1
Nyomkövetés: 1
Növénylátás: 1
Potion/Méregfőzés: 1
avatar
Fuuko Shinatsu
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 179
Join date : 2012. Dec. 22.
Age : 24

Karakterlap
Szint: 11
Exp:
578/600  (578/600)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Játékos Küldetés] Idegen vizeken

Témanyitás by Chitose on Csüt. Júl. 11, 2013 3:04 pm

Már épp elég sokáig úszkáltunk a vízben ahhoz, hogy elkezdjek kétségbe esni. Mi van, ha rendszer mégsem ad nekünk kijutási lehetőséget ? Mi van, ha valamit elrontottunk ? Mi van, ha tényleg nem jutunk ki ebből a tengerből ?? Már mióta úszunk, és mégcsak nem is látszik semmilyen part... Ezen felül mindenki olyan nyugodtnak tűnik ! Magam mellé nézve láttam, hogy Askr épp vidáman a petjével beszélget, Fuuko pedig mintha a nyugodtság mintaképe volna, még játszik is vele ! Komolyan, senki sem aggódik a helyzetünk miatt ?! Itt vagyunk a tengeren segítség, vagy akár a remény legkisebb szikrája nélkül ! Gondoltam, majd lehajtottam a fejem, és felsóhajtottam. Ez még sem volt olyan jó ötlet, mert így egy gyengébb hullámmal egy kicsinyke tengervíz is került a számba. Azonnal kiköptem, mert szörnyen sós íze volt. Ezután azt vettem észre, hogy a gyengébb hullámokból nagyobbak lettek, és nem messze tőlünk kiemelkedett a vízből valami. Kiváncsisággal vegyes reménnyel nézem azt a valamit, mely egyre nagyobb méretet öltött, végül észre vettem, hogy ez egy hajóorr ! Kisvártatva a hajó többi része is kiemelkedett a vízből. Ez nagyszerű ! Akkor végre megmenekültünk ! Csak egy furcsaság zavart ezzel a hajóval kapcsolatban: mégpedig, hogy az orra az égnek állt ! Hát nem is tudom... sok különös dolgot tapasztaltam már én itt a SAO-ban, de egy a tengerre merőleges hajó látványa túltett mindegyiken. Ezután a hajó visszaereszkedett a vízre, az általa keltett hullámok pedig újabb adag tengervizet juttattak a szervezetembe. Kiköhögtem ezt is mint az előzőt, majd a hajót kezdtem el a szemeimmel vizsgálgatni, ahol kalózkapitánynak tűnő férfit fedeztem fel. Arca árnyékban volt, a Nap pedig a szemembe sütött, így nem láttam teljesen, de még így is feltűnt a férfi mosolygása. Valahogy kirázott tőle a hideg.
- Hja, kedves vízben úszkálók! Hol hagytátok a hajótokat? Így aztán gyorsan a cápák eledelei lesztek, biza! - kiabált le nekünk a katonaruhás idegen. Cápák ?! Te jó erre még nem is gondoltam ! - Éppen úgy adódott, hogy kincs után kutatok, de nincs legénységem, megriadtak a nyavalyás patkányok! - Vajón mitől riadhattak meg... ? Gondolkodtam el ezen egy cseppnyi aggodalommal, de aztán gyorsan kiment a fejemből. - Ha csatlakoztok hozzám, felhúzlak benneteket, mielőtt a halak martalékai lennétek! - tette meg az ajánlatát a férfi.
Lássuk csak... egy ilyen helyzetben, egy kis hajótéri munkáért csere ez nem is olyan rossz ajánlat ! Szinte rögtön el is döntöttem, hogy én bizony itt nem maradok, inkább leszek a "legénysége" ennek a fura fickónak egy pár napra, amíg partot nem érünk. Askr is hasonlóképp gondolta, mert igyekezett minket is meggyőzni efelöl. El is kezdtem úszni a hajó felé, de aztán valahogy hiányérzetem támadt. Hárman voltunk, és Fuuko most nem volt ott mellettem.
- Fuuko, gyere te is ! - intek neki egy bizalomgerjesztő mosollyal az arcomon. - Hidd el, még mindig jobb az ő hajóján lenni, mint itt, a cápák közt. - igyekeztem meggyőzni őt.
Ezután megvárom, míg Fuuko is eldönti, hogy csatlakozik hozzánk, és beér minket. Utána irány a hajó. Mert csak nem dönthet másképp !

/Bocsi a késésért./ Neutral

_________________
avatar
Chitose
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 224
Join date : 2013. Mar. 23.
Age : 24

Karakterlap
Szint: 11
Exp:
597/600  (597/600)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Játékos Küldetés] Idegen vizeken

Témanyitás by Henzon on Hétf. Júl. 15, 2013 9:29 pm

Biztosak lehettek benne, hogy a férfi nem füllentett, ugyan is rövidesen sötét alakok kezdenek alattatok mozgolódni. A rendszer nyilván ki akarja szúrni azon játékosokat, akik nem kívánnak részt venni a küldetésben.
A hajó tulajdonosa köteleket dob le a játékosoknak, a két két petnek meg egy deszkából eszkábált  "liftet", ami elég kicsi ahhoz, hogy a peteken kívül más ne férjen el rajta. Marad a kötélmászás. Ha valakinek esetleg nem fűlne hozzá a foga, akkor maradhat a vízben, miután a peteket felhúzza a férfi, visszaengedi a liftet és felhúzza azt, aki még lent van. Azért azt hozzáteszem, hogy aki nem megy fel a hajóra ezek után sem, azt fenékbe harapja egy cápa és veszít 20 hp-t, illetve ha van páncél, először abból vonódik le a sebesülés.
- Hmm... - hümmög a kapitány, miközben szemügyre vesz titeket és a peteket is. Állát simogatja, száját húzza. Valamin nagyon gondolkodhat. Aztán csettint.
- Isten hozott titeket az Esthajnalcsillag fedélzetén! - kezeit széttárja, bár nem hiszem, hogy azért, mert ölelést várna.
- Én Baltha kapitány vagyok, a tenger rettegett kalóza, de ne aggódjatok, nektek nincs mitől félnetek. Legalábbis most már így nem, hogy csatlósaimmá váltatok! - mondja, s kacsint egyet, szabad szemével pedig árgusan fürkészi reakcióitokat.
- És most tudni szeretném kit tisztelhetek a legénységemben... - utal arra, hogy mutatkozzatok be neki. Ha ez megtörténik, bólint egyet, majd szemüvegét igazgatva a kormánykerékhez ballag, s egy iránytűt kezd vizsgálni.
Ha szeretnétek, szétnézhettek a hajón, vagy akár kérdezősködhettek is. Kérdéseitek feltételéhez csupán egy emeletet kell feljebb mennetek: Kis lépcső vezet a kormánykerék "porondjához". Ha a hajót akarnátok felfedezni, akkor a fedélzeten nézhettek szét, a hajó gyomrába vezető ajtó ugyan is jelenleg zárva van, nem lehet sehogy sem kinyitni. Ez az ajtó egyébként a fedélzet közepén van. A fedélzet teli van kötéllel, lelógó vitorlákkal, melyek rögzítésre szorulnának, de nincs legénység, aki ezt eddig megtette volna. Egy vödörben pár hal úszkál, a rendszer felajánlja, hogy egyet el lehet tenni közülük, de semmilyen statot vagy életet nem tudnak adni, a küldetésből kivinni pedig valószínűleg nem lehet.
A hajókorlát néhány helyen hiányzik, mintha megrongálta volna valami nagy dolog. Ütközés talán? Ha alaposabban megfigyeli valaki, padlóra ráférne egy alapos mosás.

_________________
Mesélői Adatlap ||| Játékosi Adatlap ||| Good Fucking Night
Mesélői szín: goldenrod ||| Játékosi szín: burlywood
Küldetéseim:
avatar
Henzon
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 231
Join date : 2012. Sep. 26.

Karakterlap
Szint: 12
Exp:
689/700  (689/700)
Céh: Liberators

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Játékos Küldetés] Idegen vizeken

Témanyitás by Askr on Pént. Júl. 19, 2013 4:49 pm

Mindhárman egyetértve a kapitány végül köteleket dobott le. Először tényleg azt hittem, hogy blöfföl a cápákkal kapcsolatban, de aztán percek múlva a dögök ott úsztak alattunk. Hati visítozva mászott a fejemre, majd miután a két petnek egy lift szerepét betöltő deszkát engedett le, meglepően gyorsan ugrott rá. Vakkantásával a békát sürgette, miközben reszketve nézett le a tenger mélyén úszó árnyalakokra. Nyugtatóan néztem a kis bolhazsákra, mialatt igyekeztem gyorsan felmászni a kötélen, nehogy a lányoknak is baja essen. Meglehet, tapintatlanság nem előre engedni őket, jobb, de a kényszerű helyzetben muszáj félretenni az udvariasságot és olyan gyorsan feljutni a hajóra, amennyire csak lehetett. Mihelyst ez megvolt, Hatihoz hasonlóan ráztam ki magamból a vizet. Nyújtóztam, sóhajtottam egy nagyot, s miután mindnyájan a fedélzeten voltunk, a férfi alaposabban felmért bennünket. Hümmögése nem volt túl biztató előjel a számunkra. Összenéztem a farkasommal, aki ugyanolyan zavartnak tűnt a felméréstől. Hátsóján ülve farkát hevesen csóválta, de ez nem a boldogságtól volt. Mikor a kapitány csettintett, ijedten vettük fel vele a szemkontaktust. Megköszörültem a torkomat, s türelmesen vártam. Hati már nem annyira.
- Isten hozott titeket az Esthajnalcsillag fedélzetén! Én Baltha kapitány vagyok, a tenger rettegett kalóza, de ne aggódjatok, nektek nincs mitől félnetek. Legalábbis most már így nem, hogy csatlósaimmá váltatok! - Ahogy sejtettem, tényleg kalóz volt az illető. Ezért gondoltam már az elejétől fogva vészjóslónak, de milyen legyen egy kalóz, ha nem vészjósló? Zavarodottan vigyorogtam. Hati a példámat követte, s megmutatta a fogatlan műmosolyát.
- És most tudni szeretném kit tisztelhetek a legénységemben...
Tanácstalanul néztem végig a lányokon, hátha ők tudnak valami jobb megoldást. Mivel fontos a jó benyomás, hiszen mégis csak egy kalózzal álltunk szemben, nemigen tehettem mást.
- Én Askr vagyok, a társam pedig Hati, a démonfarkas. - mondtam határozott hangon, miután végül sikerült bátorságot öntenem magamba. Miután a lányok is végeztek ezzel, Baltha egy bólintás után elment a maga dolgára. Itt volt az idő, hogy körülnézhessek az Esthajnalcsillagon. Egy valódi álmom vált valóra: kalózhajón voltam! Mialatt én teljesen feldobódtam ettől a helyzettől, Hati remegve ugrott a karomba. Meg se szólalt, nem is hangoztatta, mennyire nem akar ezen a helyen lenni! Miközben csak simogattam, észre vettem, mennyi mindent meg kéne csinálni ezen a hajón. A padló felmosása, valamint a hajókorlát megjavítása. Az utóbbi kifejezetten érdekelt, mi történhetett. Elég bátorságot erőltettem magamra, hogy fölmenjek a kapitányhoz, aki éppen az iránytűjével volt elfoglalva, a kormánykerék mögött.
- Uram! - szólítottam meg. - Hibát észleltem a hajókorlátnál, ahol ugyanis néhány rész hiányzik. Nem tudja véletlenül, mi történt vele? - Tény, hogy nem feltétlen így kellett volna kezdenem a hajón tett "szolgálataimat", viszont kifejezetten érdekelt, mi történhetett vele. Remélem Baltha kapitány a megjelenése ellenére szívélyesen fog válaszolni a kérdésemre.

_________________

avatar
Askr
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 523
Join date : 2013. Feb. 15.

Karakterlap
Szint: 25
Exp:
2495/2500  (2495/2500)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Játékos Küldetés] Idegen vizeken

Témanyitás by Fuuko Shinatsu on Hétf. Júl. 22, 2013 10:43 am

Miután már mindenki felmászott a kötélen, Kau-t felsegítettem a kis fatáblácskára, hogy a kapitány felhúzhassa. Majd én is fogtam magam és felmásztam a kiakasztott kötélen. Utoljára talán általános iskolában másztam kötelet, kicsit megterhelő és hosszadalmasra sikerült, de végül felértem a hajóra. Visszapillantottam a tengerbe, ahol nagytestű állatok árnyéka kezdett kirajzolódni, majd egy uszony aminek a látványától is kirázott a hideg. Ha egy perccel is később mászunk fel lehet már cápaeledelek lennénk. Egy meghajlással köszöntem meg a kapitánynak, hogy megmentett minket. A kapitány úr bemutatkozott, meglehetősen érdekes névvel. Majd Askr-san követte a sorban.
- É-én Fuuko vagyok. - húztam ki magam majd mutattam a kicsit elszontyolodott békára aki még mindig a tenger után vágyakozik. - Ő pe-pedig a társam..Kau. Örvendek a találkozásnak. - majd a bemutatkozás után kicsit körbefuttattam a tekintetem a hajón. Ahogy a kapitány mondta, legénység egy szál se, a hajó elégé romosan fest, az árboc megtépázott, a vitorlák lógnak, a fedélzet padlóján pedig szana-szét mindenhol kötelek, ládák, vödrök hevernek. Ahhoz képest, hogy milyen hatalmasnak tűnt a vízből a hajó innen fentről közel sem akkora. Kau unottan pattogott egy darabig, valószínűleg helyet keres magának ahol senki sem zavarhatja meg a nyugalmát. Askr-san pedig a kapitány után indult. Kicsit sétálgattam a fedélzeten, hamarosan rábukkantam egy kis beépített szekrény szerűségre ahol a takarító szereket tartják, mint a legtöbb hajón is. Kivettem egy felmosót, és egy vödröt amibe némi vizet kevertem össze szappannal. Ha mást nem is, de felmosni az tudok. Talán nem tudom vele meghálálni a kapitány jószívűségét, de a fedélzet tiszta lesz. Hozzá is láttam a munkához, és közben Kau is felbukkant és érdeklődve vizsgálta a vödör tartalmát, de kénytelen voltam rászólni és folytatni a munkát. Néhol egy egy deszka hiányzott a hajóból, itt-ott megrepedezve a korlát, vagy éppenséggel hatalmas darabban hiányzik. Kíváncsi vagyok, vajon mi történhetett a hajóval.

_________________
Spoiler:

Élet: 8  (+2)
Fegyverkezelés: 8
Irányítás: 11 (+14 )
Kitartás: 6 
Gyorsaság: 9 
Speciális képesség: 3
[Páncél: 8
Keresés: 1
Látás: 1
Lopakodás: 1
Nyomkövetés: 1
Növénylátás: 1
Potion/Méregfőzés: 1
avatar
Fuuko Shinatsu
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 179
Join date : 2012. Dec. 22.
Age : 24

Karakterlap
Szint: 11
Exp:
578/600  (578/600)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Játékos Küldetés] Idegen vizeken

Témanyitás by Chitose on Pént. Júl. 26, 2013 9:46 pm

Elégedett mosollyal vettem tudomásul, hogy Fuuko is követett minket, nem akart a vízben maradni. Ugyanis nem szívesen hagytam volna itt. Miután láttam, hogy Fuuko is megmozdult, én is elúsztam a hajóig, így Askr után értem oda a kötélhez. Közelebbről még magasabbnak tűnt ez a kötél, de nem volt más választásom, meg kellett próbálnom felmászni rajta. Persze ez a nedves ruháim miatt még nehezebb volt, mint hittem, dehát most nem a való életben vagyunk, ott kizárt, hogy sikerült volna, de itt szerencsére igen. A végén úgy másztam át a hajókorláton, mint valami lajhár, de lényeg a lényeg, hogy sikerült, és most itt vagyok. Miután felértem, és nagyjából kifújtam magam, lehetőségem nyílt jobban szemügyre venni a kapitányt. Őszintén szólva közelebbről sem tűnt túl bizalom gerjesztőnek.
- Hmm... - hümmögött a kalóz, én pedig izgalommal vártam, mint fog most mondani nekünk, de csak ennyit szólt: - Isten hozott titeket az Esthajnalcsillag fedélzetén! - szóval a palackban látott hajó valójában ez... vagy ez az a hajó, ami a palackban van... ? Ez még nem világos... - Én Baltha kapitány vagyok, a tenger rettegett kalóza, de ne aggódjatok, nektek nincs mitől félnetek. Legalábbis most már így nem, hogy csatlósaimmá váltatok! - "csatlósok" ? Valahogy nem tetszik ez a szó, húztam össze a szemöldökömet egy pillanat erejéig, és ezután Baltha kapitány folytatta: - És most tudni szeretném kit tisztelhetek a legénységemben...
Ask és Fuuko után elárultam én is a nevemet:
- Én Chitose vagyok. Kardforgató. - mondtam kissé félénken, egyik kezemet a fülem mellé emelve. Egy parányit zavarban voltam. Idekerültem egy kalózhajó (!) fedélzetére, és most... fogalmam sincs mit kéne tennem. Ezután a kapitány visszatért kormányzási feladataihoz, így gyakorlatilag magamra voltam utalva. Egy ideig csak álltam ott a menetiránnyal szemben, és néztem a tengert, nem mintha még nem kaptam volna belőle eleget mára, de mégiscsak jobb volt fölötte lenni, mint benne. Miután ezt meguntam, és láttam, hogy már a társaim sincsenek mellettem, elkezdtem körülnézni a hajón.
- Uram! Hibát észleltem a hajókorlátnál, ahol ugyanis néhány rész hiányzik. Nem tudja véletlenül, mi történt vele? - kérdeztem Askr.
Igaza van. Így veszélyes a korlát mellett sétálgatnom, kaptam észre, majd elléptem pár lépést a törött korláttól. Ahogy láttam, már Fuuko is elkezdte felmosni a padlót. Hú, ezek aztán komolyan veszik a szolgálatot ! Gondoltam, majd még beljebb léptem, a hajó közepe felé, hogy ne legyek láb alatt. Persze így, hogy mindenki csinált valamit, én kicsit haszontalannak éreztem magam. Magam mellett megpillantottam néhány kötelet, vitorlát. Szabadon fújta őket a szél, nem rögzítette semmi. Nem is tudom... nem veszélyes ez egy kicsit így ? Bárki fejbe scaphat egy vitorla, vagy kötél... Áh, nem tudom, nem értek én hozzá ! Biztos, ami biztos, rajtam ne múljon alapon odamentem az ábróchoz és odakötöttem hozzá a vitorlát a kötelekkel. Csak szépen, óvatosan, annyi olyan új dolog volt már, amihez hozzákezdtem, és elrontottam, hátha ez most kivétel lesz !

_________________
avatar
Chitose
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 224
Join date : 2013. Mar. 23.
Age : 24

Karakterlap
Szint: 11
Exp:
597/600  (597/600)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Játékos Küldetés] Idegen vizeken

Témanyitás by Henzon on Vas. Júl. 28, 2013 11:29 am

Askr (te a kapitányt választottad)
A kapitány érdeklődve felvonja mindkét szemöldökét, ahogy megszólítod. Figyelmesen végighallgatja mondanivalódat, majd mint aki meg akar győződni a hitelességéről, megigazítja szemüvegét és eltekint az említett hajókorlát felé. Szemléli egy ideig, sőt még egy apró "hmm"-öt is megereszt.
- Egy tengeri szörny tépte ki a hiányzó részeket. Nagy csatát vívtunk vele, de megölni nem tudtuk. A legénység azután döntött úgy, hogy nem tart velem tovább. Cöhh, gyáva banda... - Az utolsó mondatot már orra alatt dörmögi zsörtölődve. Rád pillant, majd vissza az iránytűre és a korlátra és ezt megismétli még egyszer.
- De te nem tűnsz gyávának fiacskám! Gyere no, vedd át a kormányt! Mostantól te leszel az első tisztem! - ezzel a lendülettel oda is tol a kormánykerék elé, az iránytűt pedig a kezedbe nyomja.
- Észak felé megyünk! - adja ki a parancsot, majd egyedül hagy a feladattal. A kormánykerék forgatásával tudod irányba rakni a hajót.

Fuuko (te a fedélzet felmosását választottad)
Kifejezetten ügyesen mosod a padlót, ami a melléd álló Baltha kapitánynak is tetszik. Elégedett mosolya őszintén kanyarodik arcára.
- Szép munka, csak így tovább! - buzdít, majd vet néhány pillantást Kaura. Megvakarja enyhén borostás állát, majd tovább áll. Szerencsés döntés volt, hogy a padlót választottad: Két parketta darab találkozásánál ugyan is egy kicsiny lyukra leszel figyelmes, miből gyenge csillogó fény szűrődik ki. Ha belenyúlsz, hogy megnézd mi az, egy kis szövegdoboz, egy értesítés ugrik fel eléd "Találtál 20 aranyat!" szöveggel. Hát nem pompás? [A pénzt a küldetés végén kapod meg a többi jutalommal egyetemben.]

Chitose (te a vitorlákat választottad)
Amint hozzálátsz a munkához, rövidesen egy kis szöveges ablak ugrik fel eléd információval szolgálva arról, hogy hogyan is lenne érdemes megkötni a vitorlákat. Az instrukciók nagyon egyszerűek és könnyen érthetőek, ráadásul a rendszer segít neked a nehezebb, vagy bonyolultabb mozdulatokban, mint például a csomók is. Többször is észreveheted, hogy a tested mintha önmagától mozdulna, de nem kell megijedned, hisz' ez is ugyan olyan, mint amikor a rendszer a kardforgató technikákra segít rá.
- Nahát, nem semmi! Ügyes vagy, te lány! Vérbeli kalóz lehetnél - dicsér meg a kapitány, s halk kuncogásba fog, majd a fedélzet közepén lévő ajtó felé veszi irányát.


A halakat a vödörben senki sem "választotta", de most már kérlek ne is settenkedjetek oda. :]

_________________
Mesélői Adatlap ||| Játékosi Adatlap ||| Good Fucking Night
Mesélői szín: goldenrod ||| Játékosi szín: burlywood
Küldetéseim:
avatar
Henzon
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 231
Join date : 2012. Sep. 26.

Karakterlap
Szint: 12
Exp:
689/700  (689/700)
Céh: Liberators

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Játékos Küldetés] Idegen vizeken

Témanyitás by Askr on Hétf. Júl. 29, 2013 11:47 am

Látszólag nem tetszett neki az érdeklődésem. Csendben maradtam, miközben kihúztam magamat. A kis, fekete démonfarkasom a vállamon ülve, sejtelmesen figyelte a kapitány urat. A szemlélés mindkettőnket zavart, ámbátor még Hati is tudta, hogy nem kéne a helyzetünkön rontani. Vagy csak a tengeri betegség késztette a hallgatásra? Bevallom, az utóbbi ok jóval hihetőbb volt. El se tudnám képzelni a szószátyárról, hogy maga magától hallgat.
- Egy tengeri szörny tépte ki a hiányzó részeket. Nagy csatát vívtunk vele, de megölni nem tudtuk. A legénység azután döntött úgy, hogy nem tart velem tovább. Cöhh, gyáva banda... - Sejtésem beigazolódott. Elkezdtem fantáziálni, miféle szörnyeteg lehetett az, ami ilyen károkat ejthet egy hajón. Kraken? Áh, túl sok mitológiát olvastam, de legalább a vízi bestiával kapcsolatosan nem tévedtem. Amúgy meg elég nyilvánvaló volt. Nem tudom, mit mondhattam volna a legényekkel kapcsolatosan. Az ő helyükben lehet, hogy én is menekülnék. Mivel a valóságban nemigen léteztek mélységi szörnyetegek, nemigen képzeltem el az ilyen teremtményekkel való találkozásomat. Ám amiket Baltha kapitány az orromra kötött, erős aggodalmat ébresztettek bennem.
- De te nem tűnsz gyávának fiacskám! Gyere no, vedd át a kormányt! Mostantól te leszel az első tisztem! - Nem is kicsit lepett meg, mikor a kormányhoz lök, a kezembe adja régi iránytűjét. Az úgy oké, hogy első tiszt, de máris az Esthajnalcsillagot kell vezetnem? Még Hati is, aki tengeri betegként a vállamon ült, gonoszul kuncogott ezen a helyzeten. Gondoltam, hogy szórakoztatni fogja, de nemigen akartam civakodni a komával, elvégre ha egy kalózhajón voltunk, akkor Balthától nem lenne meglepő a pallóra vetés módszere. Nem, hagytam, hogy gúnyolódjon, szórakozzon. De hazaérve egész biztosan kapni fog ezért!
- Megtisztelő uram! - megköszöntem, majd felidéztem magamban azokat az emlékeket, melyek hátha segíthetnek a hajó vezetésében. Könyvek, filmek elevenedtek fel a fejemben. Ez a kalózosdi kifejezetten
- Észak felé megyünk! - adta ki az első parancsot, melyet végre kellett hajtanom.
- Aye-aye, sir! - nyugtáztam a vételt egy kisebb szalutálással és angolos akcentussal, aztán az iránytűn lévő nyilacskát néztem. Hol jobbra, hol balra fordultam, hogy megnézem, merre van észak. Amint sikerült ezt bemérnem, határozottan fordítottam abba az irányba az Esthajnalcsillagot, amerre Baltha kérte. Felcsendült a fejemben az a dal, amit már egész biztosan hallottam, de hogy hol, arra már nem emlékszek. Valahogyan így hangzott:

Elrabolták a mi szép világunk, egy véres éjszakán
De még miénk a föld az ég, és az óceán
Jo-ho, indulj, hátra sohase nézz
Fel, fel, tolvaj csapat, itt a lét a tét
Jo-ho, vár a kaland, hátra sohase nézz
Fel, fel tolvaj csapat, itt a lét a tét!

A fene enné meg, honnan van. Minden esetre annyira megfogott, hogy halkan dalolásztam, miközben vártam, mikor érkezik a kapitány úrtól a következő parancs. Érdekelt, vajon a lányok mit csinálnak, de egy másik feladat végéig nemigen akartam és mehettem le hozzájuk, ám azért reméltem, hogy hozzám hasonlóan "jó" sorsuk van.

_________________

avatar
Askr
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 523
Join date : 2013. Feb. 15.

Karakterlap
Szint: 25
Exp:
2495/2500  (2495/2500)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Játékos Küldetés] Idegen vizeken

Témanyitás by Fuuko Shinatsu on Kedd Júl. 30, 2013 6:41 pm

Egész könnyű felmosni a hajó padlózatát, néhány pontot eltekintve. Az egyik nehézkes rész a sarkok, a másik pedig az amikor egy lyukat vagy éppenséggel valamilyen tárgyat, például kötelet, vagy deszkát kell kikerülni. Amikor már nagyon eltávolodtam a vödörrel, Kau is feltápászkodott és közelebb pattogott, nagyobb biztonságban érzi magát ő is és én is ezen a kísértet hajón. A monoton hajó takaritás közben akaratlanul is dúdolgatni kezdtem egy régi dalocskát, különösebben nem emlékszem miről is szólt, vagy bármire a szövegéből. Inkább csak a dallama maradt meg, sok régi emlék köt hozzá, a szebbik fajtákból, kicsit megmosolyogtat, főleg akkor ha a saját szerencsétlenségeimre gondolok vissza. Elégedetten végeztem az önkéntes munkát, amikor hirtelen a kapitány hangját véltem felfedezni egyenesen a hátam mögül. Észre sem vettem, hogy mögém lépett kicsit megrémisztett. De rögtön felé is fordultam kihúztam magam, a felmosót magam mellé húzva.
- K-köszönöm uram. - sokkal jobb kedvel tudom végezni a munkám ezek után, most először dicsérte meg valaki a felmosási technikám. Elégedetten léptem tovább a vödrömmel amibe időközben Kau is próbálkozott belemászni, szerencsére sikertelenül. Tovább dudorászva a dalocskát lépdeltem arrébb a felmosóval próbáltam nem útban lenni Chitose-sannak aki az árboc felhúzással kísérletezett. Majd folytattam a munkát, azonban nem túl sokáig, ugyanis beakadt a két padlólap közé a felmosóm, lehajoltam, hogy kiszabadítsam anélkül, hogy elszakadna. Közben valami megcsillant a parketták között. Annyira furdalt a kíváncsiság, hogy belenyúltam, hogy kivehessem a csillámló tárgyat, majd egy szöveg dobozka ugrott fel előttem, miszerint húsz arannyal gazdagodtam. Az első szerencsepénzeim. Kíváncsivá lettem, vajon, hogy kerülhetett oda a pénz. A kapitány előző legénységének tagjai lehet oda rejtették a személyes vagyonukat. Más esetben azonnal visszaszolgáltatnám a tulajdonosnak, de most mégsem teszem. Két okból, az egyik mert nem hiszem, hogy valaha is megtalálnám, a másik pedig, hogy a hajón szolgáló legénység minden bizonnyal gépi karakterekből állhatott.

_________________
Spoiler:

Élet: 8  (+2)
Fegyverkezelés: 8
Irányítás: 11 (+14 )
Kitartás: 6 
Gyorsaság: 9 
Speciális képesség: 3
[Páncél: 8
Keresés: 1
Látás: 1
Lopakodás: 1
Nyomkövetés: 1
Növénylátás: 1
Potion/Méregfőzés: 1
avatar
Fuuko Shinatsu
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 179
Join date : 2012. Dec. 22.
Age : 24

Karakterlap
Szint: 11
Exp:
578/600  (578/600)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Játékos Küldetés] Idegen vizeken

Témanyitás by Chitose on Pént. Aug. 02, 2013 10:57 pm

Elkezdtem a vitorlát az árbóchoz kötni, és egy idő után észrevettem, hogy nem rontottam el ! Sőt, ami azt illeti egész jól ment. Először csak egy hagyományos, egyszerű csomót akartam kötni, de a rendszer ezt máshogy gondolta. Felugrott elém egy szöveges ablak, rajta néhány ábrával és magyarázattal arról, hogy hogyan is kell ezt csinálni. Első ránézésre bonyolultnak tűnt, de közben rájöttem, hogy egyáltalán nem is az ! Csak kell egy hurok ide, aztán ezt itt átbújtatom, majd vissza, meghúzom, és kész ! Örömmel láttam, hogy kész az első csomó, pont olyan volt, mint az utolsó ábrán, és az ablak el is tűnt. Még néhány ilyen hasonló csomó következett, aztán jött egy nehezebb. Ennek a készítését még második ránézésre sem láttam át, de amikor hozzáfogtam, meglepő dolog történt: mintha a SAO vezette volna kezeimet, azok maguktól, az én irányításom nélkül megalkották azt a bonyolult csomót. Nekem nem kellett hozzátennem semmit, pillanatok alatt kész volt, mintha nem is az én kezeim csinálták volna, hanem valaki másé. Először nem tudtam mire vélni ezt a furcsa történést, de aztán rájöttem, hogy én már találkoztam ezzel az érzéssel azelőtt: mégpedig akkor, amikor harcoltam. Mivel kardot forgatni azt nem tudok, néha azt bettem észre, hogy mintha a rendszer magától tökéletesítené a mozdulataimat. Én csak a szándékot és az alap mozdulatot tettem meg, a Kayaba játéka pedig besegített, és így a vágás vagy épp szúrás célba ért. Most sem volt ez másképp. De nem bánom, jól van ez így. Igaz, kicsit félelmetes, hogy néha nem tudom irányítani a saját testemet, vagy nem tudom megállítani a saját cselekvésemet, dehát ha nem volna ez az alkalmazás, akkor hogyan harcolnék ? És még ezt a csomót sem tudtam volna megkötni itt, néztem rá a munkám eredményére, majd nekifogtam az újabb csomóknak. Már csak néhány kötél volt hátra, amelyre pár egyszerű, már ismert csomó került, így hamar kész is lettem vele. Végül felálltam, és ránéztem a kötelekre és a vitorlákra, amelyeket immár nem fújt szabadon a szél, biztonságosan rögzítve voltak. Elégedettséggel töltött el, hogy a munkám jó és hasznos, és ami azt illeti, rég nem éreztem már ezt. A való életben ritkán sikerült tökéletesen megcsinálnom azokat a dolgokat, amelyek bonyolultak voltak vagy hosszabb időt vettek igénybe. Valahogy mindig elrontottam bennük valamit. Ezért volt, hogy a háztartástanon általan készített forralt tej a földön kötött ki, mosolyodtam el. Meg hogy az anya születésnapjára készített párnahuzatomból is csak valami rongy lett, biggyesztettem lefelé a szám szélét.
- Nahát, nem semmi! Ügyes vagy, te lány! Vérbeli kalóz lehetnél - jött oda hozzám a kapitány, akit csak akkor vettem észre, amikor már ott állt mellettem.
- Áh, tényleg ? Köszönöm, kapitány. - dicsérete jól esett, vidáman elmosolyodtam, majd elnéztem, ahogy a kapitány a fedélzet közepén lévő ajtó felé megy. Vajon mi lehet mögötte ?

_________________
avatar
Chitose
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 224
Join date : 2013. Mar. 23.
Age : 24

Karakterlap
Szint: 11
Exp:
597/600  (597/600)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Játékos Küldetés] Idegen vizeken

Témanyitás by Henzon on Vas. Aug. 11, 2013 12:29 pm

A "posztján" mindenki helytállt, amit a kapitány  elégedetten nyugtáz. Chitose szemrevételezése után pedig útját a fedélzet közepén lévő ajtó felé veszi. Felnyitja azt, majd el is tűnik a nyikorogva, recsegve záródó fatákolmány alatt.
A tenger továbbra is nyugodt, csend van. Talán túlságosan nagy is. A madarak egyszeriben irányt változtatnak, s eltávolodnak a hajótól, még azok is, melyek eddig nagy köröket írtak le fölötte. Egy nagyobb erő taszítja meg a hajót a jobb oldaláról. A hirtelen jött lökés elég nagy ahhoz, hogy a felkészületleneket könnyedén levegye lábukról, bár ha van valakinek akrobatika jártassága, akkor az gond nélkül talpon bír maradni, mert a rendszer kisegíti.
Nagy mennyiségű víz fröccsenése, zúdulása töri meg végül a nagy csendet, s a tengerből egy nagy vízi szörny emelkedik ki. Hosszúkás, kígyókra hajazó pikkelyes testéről folyamatosan folyik le a víz, ami azonban megkülönbözteti a valódi kígyóktól, hogy rendelkezik mellső végtagokkal; uszonyokkal, mik akár egy kasza éle, visszafelé hajlanak.
Közelebb megy a hajóhoz, majd mindkét uszonyát letámasztja a fedélzetre. Ekkor is érezhettek egy erősebb lökést. A hajó kisvártatva elkezd dőlni feléje, az egész faszerkezet remegésbe, recsegésbe fog. A fedélzeti ajtó nagy robajjal kicsapódik, s a kapitány feje kandikál ki. Mikor meglátja, hogy mivel is álltok szembe valójában, nyomban elkiáltja magát:
- Ne hagyd neki! Fel akar borítani! - s nyomban ugrik ki ő is és rohan kardját kivonva az egyik uszonyhoz, hogy belemélyessze fegyverét...

_________________
Mesélői Adatlap ||| Játékosi Adatlap ||| Good Fucking Night
Mesélői szín: goldenrod ||| Játékosi szín: burlywood
Küldetéseim:
avatar
Henzon
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 231
Join date : 2012. Sep. 26.

Karakterlap
Szint: 12
Exp:
689/700  (689/700)
Céh: Liberators

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Játékos Küldetés] Idegen vizeken

Témanyitás by Askr on Szer. Aug. 14, 2013 12:32 pm

Hati kíváncsi tekintetével figyelte, ahogyan a kapitány úr a kabinjába vonul. Az én figyelmemet a békés és gyönyörű látványkép kötötte le. A korábbi kalózdalt dúdolva hagytam, hogy a sirályok vidám szárnyalása elterelje a gondolataimat. Pedig egy kérdés azért válaszra várt: ha ez egy küldetés, mi a feladatunk? Azon kívül, hogy abban vagyok a petemmel és a két lánnyal, még az instrukciókat sem tudhattam. Nem kaptam küldetés leírást. Vagy nem is kellett? Az egész küldetés arról fog szólni, hogy hajókázunk? Beismerem, nagyon élvezem a tiszti létet, de nem szeretnék örökké ismeretlen tengereken ringatózni. Szeretnék szilárd talajt érezni, a lábam alatt, pláne Hati miatt. Az ordas nemigen bírta ezt az új fajta környezetet. Hiába is, a kutyuska minden bizonnyal tengeri beteg. Elmosolyodtam, ahogyan ott nyűglődött a vállamon, együtt érzően megvakargattam a füle tövét.
- Ha végeztünk, kapsz egy kis oldalast. - próbáltam lekenyerezni, hátha attól jobban fogja érezni magát.
- Kell a fenének az oldalas... inkább most menjünk haza. - morogta ingerülten a szerencsétlen. Elnevettem magamat, de aztán idegesen néztem fel az égre: a sirályok irányt változtattak. Szóval erre volt az a nagy békesség? Még Hati is felkapta a fejét, s acsargó morgásba kezdett. Veszély közelített. Egy nagy lökés érte a hajót. Akrobatika jártasságomnak köszönhetően nem estem el, viszont muszáj volt erőteljesen a kormánykerékbe kapaszkodnom. Hati újabb morgása figyelemre sarkal, amikor ugyanis a vízből egy vízi szörny bukkant elő a feneketlen mélységből! Valószínűnek tartottam, hogy erről a fenevadról beszélt Baltha kapitány az imént. Kicsit inkább arra a vízi dinoszauruszra emlékeztetett, amint egy rekonstrukciós képen láttam anno, semmint igazi bestiára. Testközeli élménybe kerülhettünk ezzel a monstrummal, amikor uszonyát a hajóra emelte. A kapitány kiviharzott a kabinjából.
- Ne hagyd neki! Fel akar borítani! - üvöltötte, aztán kardját előhúzva arra készült, hogy megsebesítse a szörnyeteget.
-  Aye! Segíts neki. - nyugtáztam a parancsot, aztán Hatihoz fordultam. Tudatában annak, hogy ilyen viszonytagságok közepette nem állhat le betegeskedni, levetette magát a vállamról. Határozott szökkenésekkel ott termett a kapitány mellett, hogy segítsen neki. Idő közben megpróbáltam az Esthajnalcsillagot ellentétes irányba vezényelni, de valószínűleg csak azután fog sikerülni, ha a mélységi fenevad elengedte a hajót.

_________________

avatar
Askr
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 523
Join date : 2013. Feb. 15.

Karakterlap
Szint: 25
Exp:
2495/2500  (2495/2500)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Játékos Küldetés] Idegen vizeken

Témanyitás by Fuuko Shinatsu on Csüt. Aug. 15, 2013 4:24 pm

Felmosás közben fel-fel pillantgattam az égre, most először látok sirályt, nem csak a játékban, hanem tényleg ez a legelső alkalmam. Néhány még a hajó árbocán is megpihent mielőtt folytatnák az utukat. Egyre közelebb és közelebb mentem a hajó korlátjához, ott folytattam a munkám. Fentről a víz nem is tűnik olyan veszélyesnek és ijesztőnek. Nem is gondolná az ember, hogy cápák lakozhatnak odalent. A víz olyan nyugodt, alig pár hullám csapódik neki a hajó oldalának. A kapitányt még fél szemmel látom, Chitose-sannal beszélgetett valamiről, majd kinyitotta a hajó gyomrába vezető ajtót és bement rajta. Majd Askr-sant kerestem, hogy ő merre is lehet. Amióta a fedélzeten vagyunk nem láttam. Ha jól emlékszem a kapitány után ment mikor felszálltunk, de hogy most hol van rejtély. Folytattam a munkám, majd a hajót valami megrázta, hatalmas mennyiségű víz csapódott a fedélzet padlójára amivel rengeteget dolgoztam, hogy kristálytisztán ragyogjon. Majd az előzőnél sokkal erősebb hullám csapódott a hajónak ami még a lábamról is ledöntött. Mire feleszméltem mi is történt, egy hatalmas uszonyt véltem látni magam előtt. Akkora pikkelyek sorakoztak rajta mint a felmosó vödör, sőt talán még nagyobbak. Majd még egy uszony a hajúra dőlt ami maga felé kezdte húzni a hajónkat. A fedélzeten heverő könnyebb tárgyak, mint üres hordók, dobozok elkezdtek lefelé gurulni, épphogy nem estek le a fedélzetről, szerencsére a korlát megfogta őket. A kapitány is felbukkant, hatalmas lendülettel rohant fel, előrántja a kardját és ránk parancsol, hogy ne hagyjuk, neki felborítani a hajót. Igaza van, ha felborítja mind meghalunk, cápák martalékaként végezzük. Valahogy le kell választanunk, a hajóról. Én a pálcámmal nem fogom tudni, de talán Kaunak sikerülhet. Kau pedig pont a törmelékekkel csúszik lefelé nem túl nagy sebességgel a szörnyeteg felé. Mit sem törődve azzal, hogy mi fog történni. Túlságosan lusta ahhoz, hogy önálló döntést hozzon.
- Kau támadd az uszonyát! - kiáltottam felé, remélve, hogy meghallja és valami eredményt el is sikerül érnie. Amíg a kis béka próbálkozik legyűrni a hajóról a hatalma testet én egy hosszú fa vagy fém rúd után kezdek kutatni amit egy könnyed mozdulattal a szörny uszonya alá tolva leemelhetjük a hajóról.

_________________
Spoiler:

Élet: 8  (+2)
Fegyverkezelés: 8
Irányítás: 11 (+14 )
Kitartás: 6 
Gyorsaság: 9 
Speciális képesség: 3
[Páncél: 8
Keresés: 1
Látás: 1
Lopakodás: 1
Nyomkövetés: 1
Növénylátás: 1
Potion/Méregfőzés: 1
avatar
Fuuko Shinatsu
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 179
Join date : 2012. Dec. 22.
Age : 24

Karakterlap
Szint: 11
Exp:
578/600  (578/600)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Játékos Küldetés] Idegen vizeken

Témanyitás by Chitose on Kedd Aug. 20, 2013 10:29 pm

Hiába néztem a távolodó kapitányt, nem tudtam meg, mi van amögött az ajtó mögött, ahová bement, csak a sötétséget láttam. Áh, mindegy, majd talán legközelebb, legyintettem egyet, majd visszafordultam a csomókhoz. Még egyszer jó erősen meghúztam őket, hogy biztosan ne oldódjanak ki. Ezután felálltam és megnéztem a "művemet", végigfuttattam rajta a szemem alulról kezdve egész a legfölsőbb részekig. Az árbóc fölött, az égen madarak köröztek egy darabig, de aztán irányt váltottak. Időm se volt átgondolni, hogy vajon mi lehet ennek az oka, hirtelen valami akkorát lökött a hajón, hogy a padlóra estem. Nyomban felálltam, hogy megnézzem mi az, és avalami sárkány-kígyszerű vízi szörny emelkedett ki a tengerből. ~Gyááh !~ Sikítottam fel majdnem hangosan a rémisztő látvány miatt. Hátrább léptem párat, de hiába: a szörny a egyre közelebb jött és a hajóra akaszkodott, mitha el akarná döbteni, éreztem is, hogy egyre jobban ferdül a lábam alatt a talaj. De semmi baj, jön is már a kapitány, hogy irányítsa a helyzetet.
- Ne hagyd neki! Fel akar borítani! - kiabálja a tengerész, majd maga is nekiugrik kardjával a szörnynek.
Mi ? Ez most komoly ? Tényleg ez volta legjobb döntés ? Hogy támadjuk neki egy ilyen szörnynek ? Én legszivesebben a közelébe se mennék. Azért nem ártana valami taktika vagy csel egy ilyen hatalmas valami ellen. De ahogy látom, Fuuko és Askr se tesznek másképp, petjeikkel megtámadták az ellent. Így viszont én se tehetek másként, nekem is segítenem kell nekik. Meghát elvégre ez a kapitány parancsa, vagy mi, gondoltam, majd elővettem a kardomat és azzal támadtam meg a szörny egyik, hozzám közelebb lévő uszonyát.

_________________
avatar
Chitose
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 224
Join date : 2013. Mar. 23.
Age : 24

Karakterlap
Szint: 11
Exp:
597/600  (597/600)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Játékos Küldetés] Idegen vizeken

Témanyitás by Henzon on Pént. Aug. 23, 2013 12:49 pm

Együttes támadásotok meghozza gyümölcsét: A víziszörny sikolt egyet, majd elkapja uszonyait a fedélzetről. A hajó ettől inga módjára egyik oldalról a másikra dől, de fel nem borul. A szörny visszabukik a víz alá, majd kisvártatva előbukkan oly módon, hogy szinte kilő a vízből. Tulajdonképpen ez is történik. Átugrik a hajó fölött, s a másik oldalon érkezik vissza meglehetősen nagyot csobbanva. Miközben a hajó fölött van, egy tengernyi víz zúdul rátok pikkelyes testéről, mitől az egész fedélzet sikamlós lesz.
- Első tiszt, ide hozzám! - kiáltja a kapitány, s jómaga a hajó orrához szalad, ahol egy nagyobb tárgy van letakarva ponyvával. Mindkét kezével erősen rámarkol, s lehajítja róla borítást. Nyomban megláthatjátok, hogy nem más, mint egy szigony-ágyú az. A szépen megmunkált fegyver tökéletes lenne bálnák levadászására, ám úgy tűnik most más feladatot fog kapni. Askr remélhetőleg ekkor már a kapitány mellett áll, mert az felvesz egy a már odakészített szigonyok közül egyet, s behelyezi a fegyver csövébe. A szigony végéhez lánc van erősítve.
- Ha tiszta a cél, lőj a fejéhez közel! - oktatja ki a srácot, majd Fuuko és Chitose felé fordul.
- Énekeljetek neki, táncoljatok, teljesen mindegy, csak vonjátok el a figyelmét, tartsátok egy helyben! Ő fog elvezetni minket a kincshez, áháháháhháháhhháááá! - utasítja a lányokat a kapitány, majd ő a legmagasabb árbóc felé veszi az irányt, s ki tudja miért elkezd felmászni rajta (természetesen az egyik kötélen, amit Chitose rögzített.)

Lányok, a feladat adva van. Askr te dobj halál/korona kockával, meglátjuk eltalálod-e a szörnyet. A lövéshez egyszerűen meg kell fognod a fegyver két karját és meghúzni a jobb oldalán lévő ravaszt.

_________________
Mesélői Adatlap ||| Játékosi Adatlap ||| Good Fucking Night
Mesélői szín: goldenrod ||| Játékosi szín: burlywood
Küldetéseim:
avatar
Henzon
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 231
Join date : 2012. Sep. 26.

Karakterlap
Szint: 12
Exp:
689/700  (689/700)
Céh: Liberators

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Játékos Küldetés] Idegen vizeken

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.