Céhek

Go down

default Céhek

Témanyitás by Kayaba Akihiko on Csüt. Szept. 06, 2012 4:37 pm


A céhek a játékosok csoportosulásai, céljuk közösségek létrehozása és a könnyebb boldogulás a világban. Céhet bárki alapíthat, amennyiben magán kívül legalább két másik tagot is fel tud mutatni. Ezt egy pályázat keretén belül teheti meg, a céh leírását megadva, majd ha ellenőrizték és elfogadták a pályázatot, a céhvezérnek adatlapot kell nyitnia a Céhek boardban. Innentől kezdve a céhvezér felelőssége a taglista frissen tartása, elmulasztása hátrányokat eredményezhet, hiszen a staff ebből indul ki, amikor jutalmakat oszt.

A céhbe tartozás ugyanis bónusszal is jár: minden befejezett küldetés után a kalandban résztvevő céhtagok által szerzett arany jutalom fele a céhbankba kerül, a megszerzett tapasztalat fele pedig egyenlő arányban megoszlik a céhtagok között. Ha nem osztható el egyenlő arányban a megszerzett tapasztalat, akkor a kevésbé magas szintű játékosoknak jár több exp. A résztvevő játékos nem kap semmivel sem kevesebbet a küldetés teljesítéséért, és ő is jogosult a bónuszra.
A céhtagok emellett minden hónapban egyszer dobhatnak a Céhtagok bazárában, mellyel saját maguk számára, vagy a céhüknek szerezhetnek különféle jutalmakat.

A céhek működéséhez legalább három fő szükségeltetik, amely limitbe beleszámítanak az olyan NJK tagok is, akik korábban aktív játékosnak számítottak (tehát később kerültek át az njk csoportba) ÉS userük ha nem is sokszor, de visz velük játékot. Azon céhek tehát, akiknek csak NJK-kkal van meg a három tag, mentesülnek a feloszlatás alól, ám addig, ameddig nem lesz legalább három aktív tagjuk, semmilyen céhes bónuszból nem részesülhetnek: nem kaphatják meg a céhes arany- és expbónuszt, nem dobhatnak céhbazárba és a hó eleji osztásból is kimaradnak - mivel azonban céhtagoknak számítanak, ezen idő alatt természetesen a szólós bónuszokat sem vehetik igénybe. Három tag alatt a céh feloszlatásra kerül.

A céhek vásárolhatnak céhházat, melynek ára 1000 - [tagok száma*100]. A céhház egy szabadon felhasználható játéktér a céh számára, mely különféle fejlesztésekkel bónuszokat is adhat. A céhházban bármely céhtag szabadon nyithat topikot magának vagy a céhnek, a céhvezér pedig moderálhatja is a játékteret. Céhbankja csak akkor lesz hivatalosan a céhnek, ha van céhháza is, addig a céhvezér karakterlapjára kerülnek az aranybónuszok.

Amennyiben egy céh már megvásárolta a céhházát és legalább három aktív fővel rendelkezik, választhat különböző céhspecializációk közül. Amennyiben a tagok száma három aktív fő alá esik, a specializáció bónuszok kikapcsolnak, de visszaállnak rendes helyükre, ha a céh újra eléri a hármas aktív tagszám határt. A választást a bejelentőben kell jelezni. A választható specializációk a következőek:

 • Közösségi Céh - a céh fejlesztései 20%-al olcsóbbak (utólagos kárpótlás jár), emellett kapnak egy fejlesztést mivel növelhetik a maximum taglétszámot. Minden hónapban kapnak egy darab, a céhvezető által igényelt (maximum a tanítók szintjénél eggyel kisebb tierű) ritka ércet vagy növényt. A céhbanknál kell jelezni, mint egy sima nyersanyag beadást, csupán hivatkozni kell a céh specializációra.
  kikötés: nem lehet kötelező adózás.
 • Kereskedő Céh - a céh minden szintnyi kereskedő fejlesztés után kap egy szintén fejleszthető segédkereskedőt, ha elérik a maximumot minden segédkereskedővel, kapnak még egy fő kereskedőt. A segédkereskedők aranyát külön kell számolni és csak fejlesztésekre költhetők.
  kikötés: nem fejleszthetik a céhbónuszokat, a céhnek vagy annak minden egyes tagjának kell rendelkeznie egy profitáló bolttal
 • Frontharcos Céh - a céh kap a fejlesztések házába egy fejlesztést, ami a tagoknak havonta expet ad. Emellett minden sikeresen legyőzött boss után +50 exp jár tagjainak, aki részt is vesz a bossharcon, annak pedig +100.
  kikötés: az utolsó érc és növény fejlesztést nem vásárolhatják meg, legalább egy tagjuknak mindig ott kell lennie a bossharcokon
 • Fosztogató Céh - a céh kap a fejlesztések házába egy fejlesztést (fosztogatók), ami a kazamata járókhoz hasonló. Ez a fejlesztés viszont hozhat halott játékosoknál lévő egyedi itemeket (ha van még náluk 20% esély, egyébként 0) és sorsolhat egy céhet is aminek az adott havi összes bevételét, legyen az kereskedőkből vagy céhbazárból vagy befizetésekből jövő, a fosztogató céh kapja (10% esély).
  kikötés: vörös céhnek kell lennie, nem lehet benne zöld indikátoros tag (sárgát fent kell tartani, ha nem szeretne vörös lenni)
 • Rendfenntartó Céh - a céh kap egy fejlesztést amivel a tagjainak a szóló bazárhoz hasonlóan havonta x számú zsetonja van. A zsetonok minden hónapban nullázódnak.
  kikötés: nem lehet vörös céh, nem lehet benne vörös indikátoros tag
avatar
Kayaba Akihiko
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 15035
Join date : 2012. Jul. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.