Indikátor Szabályok

Go down

default Indikátor Szabályok

Témanyitás by Klein on Vas. Dec. 29, 2013 10:07 pm

A SAO világában a játékosok és szörnyek feje felett egy-egy színes kurzor látható, mely a játékoshoz való viszonyukat jelzi. Az indikátor lehet zöld, sárga, narancs, vörös, lila, vagy akár fekete is attól függően, hogy kinek a feje felett látod. NPC-k feje felett nincs ilyen kurzor.

Szörnyek

Sárga indikátort azok a mobok kapnak, akiket egy játékos karakter megszelídített, magyarul az idomárok petjei tartoznak alá. Ezek a lények bár a játékban is megtalálható szörnyek, de egy másik játékos irányítása alatt állnak, így nem kell tőlük tartani.

Piros kurzora az ellenséges szörnyeknek van, legyen az mezei mob vagy éppen szintboss. A szín árnyalata attól függ, mennyire erős a lény a játékos szintjéhez képest. Egy halványrózsaszín árnyalatú mob nem jelent semmilyen veszélyt és legyőzéséért is minimális jutalom jár; a vörös azon lényeken jelenik meg, melyek a játékos aktuális szintjéhez leginkább illenek; a lila kurzoros szörnyek jóval erősebbek a játékosnál és gyakran legyőzhetetlenek a számára, a fekete indikátoros mobok elől pedig jobb, ha azonnal menekültök, ellenük a garantált halál vár rátok.

Játékosok

Zöld indikátort kapnak mindazok a játékos karakterek, akik nem követtek el a játékkal kapcsolatos szabályszegést, mint a lopás, más játékos megsebesítése vagy megölése. Bár léteznek módok a kicselezésére, de alapvetően a zöld kurzor békés természetű játékost jelez.

Narancssárga indikátor jár azoknak a játékos karaktereknek, akik valamilyen kisebb bűnt, például lopást követtek el, vagy megsebeztek egy másik játékost. A narancs kurzor ideiglenes jelzés a környezete számára, hogy nem árt óvatosnak lenni az adott játékos közelében. Az indikátor elszíneződése néhány órán vagy napon belül megszűnik, és ismét zölddé válik, függően attól, hogy hányadik szabálysértése ez az adott játékosnak. Az ötödik alkalom után a narancs indikátor állandóvá válik, és csak egy bizonyos küldetéssel lehet megtisztítani.

Vörös indikátort kapnak azok, akik megöltek egy másik játékost. A piros kurzor permanens, idővel nem tisztul ki, megszabadulni tőle küldetéssel vagy bármilyen más módon nem lehet. A vörös játékosokat az NPC-k ellenségesen kezelik, bizonyos városokba be sem léphetnek.

Fontos megjegyezni, hogy ha egy zöld játékos megsebesít egy narancs vagy piros kurzoros játékost, azt a rendszer önvédelemként azonosítja, így a zöld indikátor nem színeződik el. A vörös jelzésű játékosokat büntetlenül meg lehet ölni, amennyiben a játékos erkölcsei engedik, azonban egy narancs indikátoros játékos megölése már ugyanúgy bűnnek számít, mintha egy zölddel tetted volna, és a kurzorod vörössé válik tőle.

A hivatalos, rendszer által kezelt párbajok alatt semmilyen indikátorszíneződés nem lehetséges, még két zöld játékos között sem, hiába történik esetleg haláleset a küzdelem során. A PvP-harcok legális módjai a játékosok közti viták elrendezésének az indikátorszín veszélyeztetése nélkül.
avatar
Klein
Moderátor
Moderátor

Hozzászólások száma : 3084
Join date : 2012. Dec. 16.

Karakterlap
Szint: ?
Exp:
0/0  (0/0)
Céh: Fuurinkazan

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.