Kis Patak #4

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához

2 / 4 oldal Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

default Re: Kis Patak #4

Témanyitás by Shukaku on Csüt. Ápr. 24, 2014 6:18 pm

-Nem. Valóban nem. Senki sem tudhat mindent.
Vonta meg a lány a vállát és elmosolyodott ahogy a tükörképüket nézte a tő felszínén. Vicces volt, és fura.
-Igen. Nagyon jó ha az ember megosztja a tudását. És persze jutalmat is kapunk érte, ha felfedezünk egy új lényt. Tudod… én azzal töltöm a legtöbb időmet, hogy keresem a mobokat, hogy megfigyelhessem és leírhassam őket.
Kezdett bele kedvenc témájába, ami már csak arra is jó volt, hogy ne kelljen a kinti világról beszélnie. Ott azóta, hogy kiszakították az erdőből nem történt semmi jó, tehát nem volt érdemes beszélni róla, és nem is szeretett volna. El akarta felejteni azokat a szörnyű emlékeket.
-Óriás jégmadár?
-Tojások?

Ismétlik el a szavakat, majd Shu elő is kapja a Bestiáriumot, majd a saját lila füzetét is, és a biztonság kedvéért azért átnézi, hogy nem frissült-e az egy óra alatt, amíg nem nézett rá, de nem. Tényleg nem volt ilyen lény egyik gyűjteményben sem. Timidus ezalatt megforgatja a szemét, és nagyot bólint.
-Igen. Mondtam, hogy ez így…
Picit elgondolkodott az új kifejezésen, majd jól kiemelve, kihangsúlyozva használta ő is.
-…tényleg dögunalmas. De itt is lehet ám rendesen halra vadászni, csak Shu jobban szereti a horgászós módszert. Mondjuk az emberek nem tudnak repülni, szóval nekik sajnos ilyen unalmas módszerrel kell dolgozniuk.
Elvigyorodott, felugrott a levegőbe és máris a tó fölött termett, majd jégmadárként vetette bele magát, lefröcskölve kissé kettejüket és eltűnve a habok között. Timidus másképpen szeretett horgászni. Shut a fröcskölés rázta ki a füzetben való keresgélésből, de nem tűnt úgy, mintha haragudna a társára. Eltette a visszaadott botot.
-Nem mindenkinek tetszik, és tényleg lehet egy picit uncsi... de a hal finom amit szerzünk vele. Véletlenül nem sárkányt láttál? Jégsárkányt. Mint Hisame. Mob volt vagy pet vagy miniboss vagy boss? Tudod ha valaki új fajt fedez fel, akkor azt fel kell vezetni a Bestiáriumba, hogy mások is láthassák, és akkor kapsz érte jutalmat is. Persze csak az, aki először látta meg. Mi eddig egy csörgőkígyót és a hollókat fedeztük fel, de biztosan van még sok-sok ismeretlen faj. Elmesélnéd nekem, hogy hogyan nézett ki a lény, és ha emlékszel rá, akkor leírnám a pontjait is.
A füzet új, tiszta oldalon volt kinyitva és a sárkányos ceruzák is rég elő voltak készítve, hogy Shu felvezethesse az eleddig ismeretlen madárkát a többi társa közé.

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kis Patak #4

Témanyitás by Cú Chulainn on Vas. Ápr. 27, 2014 9:19 pm

- Na ugye. \^o^/ Akkor ez a hobbiв? Ezekszerint még hasznot is hoz, kellemest a hasznossal.

Elkezdett kérdezgetni az általam említett jégmadárról. Kényesen kerüli a választ a kinti dolgokkal kapcsolatos kérdésekre…nem fogom erőltetni, beszéljünk arról akkor amiről szeretne.

-Igen. Leginkább egy főnixhez hasonlított, csak jégben. A tojásokban gondolom a kicsinyei voltak, nem törtük meg őket. Egyedi szörny volt, egy gyengébb szintfőnök. –Timidusnak megtetszett az általam használt szó, majd azt is ecseteli, milyen szerencsétlenek vagyunk, hogy nem tudunk repülni, és unalmas módszert kell használunk. Be is mutatja mire gondolt, csukást ugrott a vízbe a felszín alatt űzte a halakat. A rendszer érvényes, elégg ott is csak hozzáérni, ha úgy kezeli mint a vadászatot.- Szerinted ha utánavetném magam, belefulladok a vízbe? Szívesen kipróbálnám ezt a módszert..remélem cápával nem találkozom a víz alatt. Halat sem ettem még, de ha most azt fogtam, elkészítem valahogy. Nem mintha lenne főzés jártasságom. Neked van?
Elkezdett a mobról faggatózni amit láttam. Tényleg érdekli a téma, akkor meséljünk neki róla. \^o^/

-Nem, nem sárkány volt. Legalábbis nem hiszem. A neve Carla volt, a jég űrnője. Jól mondod, miniboss volt. Igen, az egyik kazamatában mi is fedeztünk fel egy új fajt, Jéggólemet...vagy valami ilyesmi volt, nem emlékszem már pontosan, bocsi. A ritka fajok közzé tartozott, ha jól tudom.

Végreee. \^o^/ Megtaláltam a témát, ami érdekli és amiről hajlandó is bőven beszélni. Ennek nagyon örülök, remélem ő is jól fog szórakozni mostantól. Bár lehet eddig is tette, csak nem mutatta ki...ki tudja.
avatar
Cú Chulainn
Harcművész
Harcművész

Hozzászólások száma : 231
Join date : 2014. Jan. 29.

Karakterlap
Szint: 10
Exp:
270/500  (270/500)
Céh: Anarchisták

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kis Patak #4

Témanyitás by Shukaku on Vas. Ápr. 27, 2014 9:50 pm

-Hobbi? Igen. Ez a hobbim.
Mosolyodott el Shu, bár ő sokkal inkább érezte valamiféle hivatásnak, fontos feladatnak ezt, amivel segíthet a többieknek. Meg persze imádta is a felfedezés örömét, lerajzolgatni az állatkákat, és úgy figyelni őket, hogy ő még bántani se bántotta a mobokat. Amikozben a fiú beszélt, ő folyamatosan jegyzetelt.
-Szóval akkor főnix szerű, de jég elemű. És Carlanak hívták. Érdekes név egy főnixnek. A jég úrnője. És miniboss. Kicsit… le tudnád nekem jobban írni, hogy lerajzolhassam? Végig mutatom majd, és ceruzával rajzolom, hogy tudjak radírozni. A jéggólemet pedig… mobként talán ti fedeztétek fel, de pet már régóta lehetett. Ismerek is egyet, a neve Aisu. Kedves, csak egy picit szótlan. És igen, valóban a ritka fajok közé tartozik. A pontjaira véletlenül nem emlékszel? Felírnám a füzetembe, és akkor meg tudom mutatni másoknak is. Mondjuk ha valaki kazamatába szeretne menni, akkor hasznos lehet neki. A vízben pedig cápák azt hiszem nem élnek. Timidus sem látott még soha cápát, és én sem fogtam ki még. Egyedül a sünhal szúrós, de ezek a mobok úgy tudom nem tudnak sebezni. Viszont… talán felfedezhetsz egy új vízi mobot. Érdekes lenne, mert olyanról még nem nagyon tudunk…
Kicsit elhallgatott, és elpirult. Megint túl sokat beszélt. Valamint…
-Most… izé… itt szeretnél fürdeni? Mármint… Timidussal együtt? Én… mármint én akkor nem fogok. Mármint se fürdeni, de leskelődni. Megígérem.
És már el is fordult, fülig elpirulva.
-És… azt hiszem úgy is lehet vadászni, igen. A rendszer úgy működik, hogy elejtettnek veszi azt a halat, amihez hozzáértél. De… nem tudom, hogy okos dolog-e ott pancsolni, ahol horgászom. Timidus be tud repülni beljebb, de akkor amíg bemész, addig visszahúzom a botot… bár… nem tudom, hogy mit csinál, ha ember akad bele. Furi lenne, ha bekerülnél az inventorymba…
Idegesen nevetett, de nagyon látszott, hogy mennyire kényelmetlen számára a szituáció…

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kis Patak #4

Témanyitás by Cú Chulainn on Hétf. Ápr. 28, 2014 4:12 pm

-Te legalább már megtaláltad. Én még egyenlőre erősen keresem, ezért is szeretnék kipróbálgatni dolgokat. Eddig próbáltam már a vadászatot, az tényleg izgalmasabb és érdekesebb. Tehát Carla. A szárnyai ránézésre jégből voltak, bunda fedte, ha jól emlékszem. Na várj, megmutatom a papíron, hogy hogyan képzeltem –közelebb megyek és az ujjaimmal húzom a körvonalait, miközben megpróbálom felidézni emlékeimből. Feltűnt hogy tegez, ezt meg is említem neki. – Mégis csak megy a tegeződés, örülök neki. Hát...Aisu velem szemben kicsit ingerült volt. Konkrétan rámdőlt egy székkel, meg az idomárjával. Carla pontjaira nem emlékszem. Arra viszont igen, hogy tizet sebzett támadásonként. Két fázisa volt. Az elsőben, egyre hidegebb levegőt kevert, de ez lehetett a barlang adottsága is, ahol voltunk. Egy idő után annyira hideg lett, hogy sebzést okozott, ami folyamatosan nőtt. Második fázishoz nem igazán volt szerencsém, nem sok időt volt benne, gyorsan kivégeztük. A tojások mozgolódni kezdtek, valamint megnőtt a madár Carla, ennyi rémlik belőle. Megvárom míg Timidus visszajön, megkérdezem tőle milyen ötletnek tartja, hogy utána menjek. A sebességemmel lesznek bajok, de szórakozásnak jó lesz.

Nagyon zavarbajött a lány, arra a gondolatra, hogy levetkőzöm és elkezdek majd fürdeni. Még el is pirult.

-Ne félj, levetkőzni nem fogok. Jó lesz nekem ruhával együtt. Hiába is leskelődnél, nem látnál semmit. Nem kell megígérned. Miért ne lenne jó ötlet? Ha már a fulladás szélén vagyok, feljövök, ha fel tudok. A rendszer pedig nem hiszem hogy annyi miatt, hogy a vízben tartókozdom, halnak, vagy mobnak fog e számolni. Legalábbis remélem...Ha pedig a tárgylistádra kerülök légyszíves engedj szabadon. –nevetek én is, ám jókedvűen. Őt kicsit zavarja a szituáció, úgy látom.
avatar
Cú Chulainn
Harcművész
Harcművész

Hozzászólások száma : 231
Join date : 2014. Jan. 29.

Karakterlap
Szint: 10
Exp:
270/500  (270/500)
Céh: Anarchisták

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kis Patak #4

Témanyitás by Shukaku on Hétf. Ápr. 28, 2014 7:49 pm

-Megtaláltam?
Elgondolkodik egy pillanatra, majd elmosolyodva bólint rá.
-Igaz, de… kicsit mégsem. Azt hiszem már valahol eleve azért jöttem ide, hogy megfigyelhessem azállatkákat. Egyelőre még veszélytelen, főéeg az első szinten, és a Bestirárium szerint még mindig van pár olyan pet és mob, akikkel nem találkoztam. Van még dolgom bőven, és sok rajz is lesz a füzetemben szerencsére.
-Csak a vadászatot próbáltad ki? Vannak annál sokkal érdekesebbek is.

Dugja ki a fejét Timidus a patak vizéből, aki eddig észrevétlenül –legalább is Shu nem mutatta, hogy észrevette volna- figyelte a beszélgetést, csak kis füleit kidugva. Szájából egy nagyobb fésűkagylót dob a lány elé, mutatván fáradalmainak gyülölcsét.
-Te ki tudod az ilyet nyitni?
-Szia Timi! Óh, kagyló! Ügyes vagy nagyon!
-Tudom. Ki tudod nyitni?
-Hát… megpróbálhatom…

Előkerül a kezdő idomár kés, és Shu egy ideig ügyködik a kagyló hélyának felnyitásával. Azzal, hogy Timidus nem csak megérintette a zsákmányt, hanem ki is halászta, már nem lehetett visszaengedni, így a lány inkább felhasználja a húsát, hogy ne vesszen kárba.
-Nagyon szép díszt lehet készíteni a héjából, a húsa pedig nagyon finom. Azt elteszem későbbre, a többit pedig kitesszük valahova.
-Oké-oké! De akkor nem ehetem meg most?
-Tudod mit? Edd meg, te fogtad.

És már elő is kerül a tálka, ami időközben kissé nagyobb lett, ahogy Timidus is nőtt, és Shu bele is helyezi a kagyló húsát, aminek azonnal neki is lát a sárkány.
-Még szerencse, hogy az ilyen dolgok nem pixeleződnek el. Kiteszem majd otthon a polcra.
-Mhmm.

Fűzi hozzá a sárkány teleszájjal. A kis húsdarab nem tart neki sokáig, így hamarosan már folytatja is a kérdéseit.
-Szóval csak vadásztál? Mi mást csináltál még?
A lány egy ideig jegyzetel, azonban amikor Lancer az ujjával kezd mutogatni, egyszerűen a kezébe nyom egy üres rajzlapot és egy ceruzát. természetesen nem a sárkányosat.
-Rajzold le kérlek, hogy hogyan nézett ki, és akkor megpróbálom lemásolni.
A ruhás válaszra ismét csak elneveti magát, bár már annyira nem kínos a nevetés.
-Úgy gondoltam, hogy csak addig fordulok el, amíg kicseréled a páncélt fürdőruhára… ha úszni akarsz, akkor gondolom van nálad. Úszás jártasság az nincs… gondolom a gyorsasággal számolja ki, Timidus viszont csak lebukik és följön, mintha repülne. Nem tudom, hogy neked mennyi esélyed lesz így halat fogni. A tegezés pedig…
Egy kicsit elpirul, de inkább úgy tesz, mintha lazábbra venni a fonalat, és megvonja a vállát.
-Azt hiszem szabad. És… ahogy látom nem zavar. Kedves vagy velünk… köszönjük.
-Yap!


/kagyló/

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kis Patak #4

Témanyitás by Cú Chulainn on Csüt. Május 01, 2014 12:11 pm

- Később majd megvéd Timidus, én, vagy a barátaid, nincs mitől félni. \^o^/ -nyugtatom meg, anélkül hogy tudnám mégis milyen szintű lenne. Lehet magasabb szinten van mint én. – Szerintem is sok izgalmat tartogat még ez a világ. Ha tudsz valami, avass be –kacsintok rá, és folytatom. Meg sem lepett a sárkány váratlan feltűnése. Lehet hallgatózott is, nem zavar.- Timidus, szerinted érdemes megpróbálnom úgy halászni ahogyan te? Búvárkodni a víz alatt picit. Úgy tényleg izgalmasnak tűnik. ^o^/

Jóízüen és mosolyogva nézem ahogyan a páros felnyitja a kagylót és Timidus elkezd falatozni.

-Jó étvágyat. Igen, tényleg szép lehet egy olyan kagylódísz, bár még nem láttam senkinél. Csak otthon volt sok embernk, ugye említettem tengerpart mellett éltem. Talán túl sok is volt az ilyenből. Igen Timidus, meg amiket az előbb említettem. Most ezt a búvárkodást szeretném kipróbálni...remélem jó lesz. \^o^/

Shukaku fog és kezembe nyom egy lapot a mutogatásom után, rajzoljam le én...rossz ötlet.

-Nem vagyok túlságosan művész alkat, nem biztos hogy ez a legjobb ötlet..de azért megpróbálom. –megfogom a ceruzát és rajzolni kezdek. Nem is tettem mióta a játékban vagyok. Sőt, már azelőtt sem, elég régóta. Azért megpróbálom lefirkantani, ahogyan láttam. Remélem felismeri majd belőle és letudja másolni helyesen. Visszaadom neki. – Tessék, ennyi tellett tőlem.
Innen már meglesz?


Kicsit félreértettem amit mondott...na jó, talán nagyon. De legalább emiatt is kuncog.

- Oh, félreértettük egymást. Fürdőruha nem kell, mondom jó lesz a mostani öltözetemben, majd kiszárad, szép idő van. Egy próbát a halak ellen is megér a dolog. A tegezésre pedig már az elején is mondtam ám, hogy nem zavar. Nincs mit, ti is azok vagytok velem, magától értetődő hogy akkor én is az leszek. \^o^/
avatar
Cú Chulainn
Harcművész
Harcművész

Hozzászólások száma : 231
Join date : 2014. Jan. 29.

Karakterlap
Szint: 10
Exp:
270/500  (270/500)
Céh: Anarchisták

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kis Patak #4

Témanyitás by Shukaku on Csüt. Május 01, 2014 2:36 pm

-Félni? Mitől kellene félnem?
Tekint föl a sárkány értetlenül a lakomából, de mivel fogalma sincs arról, hogy miről beszélsz, így inkább nem szól bele. Elkönyveli úgy, hogy valamit beszélgettetek amíg ő távol volt.
-Egyébként pedig köszi! Hagyjak neked is?
-Nem hiszem, hogy ő szeretné a nyers kagylóhúst. Egyébként… nekem nem volt soha ilyen kagylódíszem, de tényleg nagyon szép. Viszont… elhiszem, hogy te már unhatod.

Nézegette egy picit, elgondolkodott azon, hogy a kristályírás jártassággal vajon tudna-e a kagyló héjára is kis rajzokat vagy neveket vésni, és akkor akár az egyik felét oda is adhatná Justinnak, míg a másikat megtartaná magának. Igen. Abban biztos volt, hogy így fog tenni, és azt is remélte, hogy addig felcsinosíthatja egy picit. Közben végig figyeli ahogy alkotsz, bele-belekukkant a készülő műbe, ha engeded, a végeredményre pedig elismerően bólint.
-Valóban nem olyan szép, mint ahogyan Chan rajzol, de így már sokkal könnyebb lesz. Köszönöm szépen!
-Te? Halra vadászni? Az emberek nem is tudnak repülni, se úszni.
-Úszni tudnak Timidus.
-Akkor miért nem úszol velem soha?
-Nem is soha. Néha bemegyek én is, ha nincs ott senki…
-De az nem úszás. Végig leér a lábad.
-Az attól még úszás…  ˇ^ˇ 
-De olyan gyorsan biztosan nem tudtok úszni, mint én.
-Hát… mivel te belezuhansz a vízbe, így talán nem.
-De… azért megpróbálhatod. Hátha mégis fogsz valamit.
-Igen. nyugodtan menj csak Timidussal, én addig megpróbálom lerajzolni arról amit te rajzoltál. Utána ha gondolod még beszélgethetünk, és… hát… én nagyon sok mindent érdekesnek tartok, és nem biztos, hogy te is így fogod gondolni. De talán igen. Nem tudom…

És már bele is mélyedt a füzetbe, Timidus pedig felröppent a víz fölé, és türelmetlenül figyelt téged.

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kis Patak #4

Témanyitás by Cú Chulainn on Pént. Május 02, 2014 7:22 pm

-A nagyobb szintek erősebb és veszélyesebb mobjaitól. Nincs mit, de én inkább tényleg nem kérek...majd máskor. Ha most van először ilyen a kezedben, vagy szerzed, nem csodálom, hogy tetszik. Dísznek nagyon szép, főleg falakra, meg ilyen helyekre.

Nem szólta le a rajzomat...pedig könnyen megtehette volna, nem volt mestermű, mint már mondtam. Kedves.

-Nincs mit, kíváncsi vagyok mit hozol ki belőle. Nem ismerem a Chant, akiről beszélsz sajnos, de szívesen megismerném. Tudunk úszni, bár nem olyan gyorsan, mint egyes fajok. Legalábbis a valóságban. Itt gondolom a gyorsaságra osztott pontoktól függ, vagy passz. Mindjárt kiderül. Ki is próbálom, hátha. Szerencsém lesz. ^o^/

Látom, hogy Timidus is arra vár, vessem magam a vízbe, ha már egyszer ajánlottam. Mivel nem messze voltam a parttól, elég volt egy ugrás és máris érzem bőrömön a víz kellemes simogatását. A csobbanás zaja sem volt túlságosan halk, ebből is éreztem sikerült a manőver. Kinyitottam a szemem a víz alatt, és akár a való világban, itt is megpróbáltam az úszást. Sikerült, a tengerpart melleti felnövésem eléggé segített a dologban, és a gyorsaságra osztott pontjaimnak hála, nem is voltam olyan lassú mint képzeltem. Éreztem van elég levegőm, hogy a tó aljára merülve elérjem az ott megcsillanó rákot. Szerencsére a parttól nem távol értem a tóhoz, nem volt annyira mély. Megfogtam a rákot és úsztam is felfelé, hogy kitartson a levegőm. Légszomjasan kidugom a fejem a vízszint fölé és nagy örömmel emelem fel a kezem, benne a rákkal. Hát nem hal...nem mozog annyira...de csak sikerült fognom valamit.
Rák
avatar
Cú Chulainn
Harcművész
Harcművész

Hozzászólások száma : 231
Join date : 2014. Jan. 29.

Karakterlap
Szint: 10
Exp:
270/500  (270/500)
Céh: Anarchisták

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kis Patak #4

Témanyitás by Shukaku on Pént. Május 02, 2014 8:06 pm

Timidus lenyelte az utolsó falatot is, lenyalogatta a száját, majd megcsóválta a fejét.
-Máskor nem kérhetsz, mert elfogyott. És… nem tudom, hogy mikor fogok megint kagylót.
Csodálkozva pislogott párat az emberek újabb érthetetlen butaságain, meg persze azon, hogy ilyen jó falatokat hagynak ki, de éppenséggel tudta jól, hogy így neki több jut, ami cseppet sem zavarta. Ő megkínálta a fiút, tehát az udvariassági törvényeknek már eleget tett, könyörögni vagy belé tömni nem fogja a falatot. Shu szépen eltette a kagylóhájakat az inventoryába, vigyázva, hogy ne törjenek szét. A megbontástól valamiért még nem pixeleződött el, talán csak a lány magas szintű horgászat és vadászat jártassága miatt, de azt már nem merte megkockáztatni, hogy véletlenül megsérüljenek. A kedveskedő szavakra újra elpirult, és ügyetlenül megpróbált valami legyintés félét imitálni. Látta Chan rajzait, tudta jól, hogy azokhoz képest ő sehol sincsen.
-Hát… nem tudom, hogy mikor találkozhatsz vele… majd… majd átadom neki, hogy szívesen megismernéd. Biztosan örülni fog.
-Hmm… gyorsaságon nincs olyan sok pontunk, így talán még esélyed is lesz. Bár nem hiszem…

Amikor a fiú elugrott, a sárkány is elrugaszkodott, és egyszerre csobbantak a vízbe, bár Timidus áramvonalasabb teste sokkal kisebb hullámokat keltett, és a víz alatt már csak úgy szelte a habokat, ahogy a lendületét kihasználva, majd kígyószerű mozgásba kezdve haladt előre. Már a rajt után pár másodperccel tudta, hogy ő győzött, mert a fiú nagyon lemaradt. Még az is megfordult a sárkány fejében, hogy tényleg nem tud úszni, és már süllyed is, mint anno Danee a Halloween partyn, így megfordult, és figyelte Lancert, hogy idejében kimenthesse… de meglepetésére nem kellett. A fiúnak tényleg sikerült úszás közben levadásznia valamit, ami még így is teljesítmény volt, hogy nem egy gyorsan tovasuhanó halról volt szó, csak egy, a talajon araszoló rákocskáról. A pet még ezt sem tudta elképzelni, így a fiú hirtelen hatalmasat nőtt a szemében. A sárkány elrúgta magát az aljzattól, majd szárnyaival rásegítve ő is kiemelkedett a vízből, és megcsillogtatta tollait a Napfényben. Tudta jól, hogy így nagyon szépen mutat, és Timidus csak egy egész picit volt hiú ahhoz, hogy ezt ki is használja, és lassú emelkedéssel még rá is játsszon egy picit, hogy mindenkinek legyen ideje megcsodálni. Ezután leereszkedett a partra, Shu mellé, és megborzolta a tollait, hogy gyorsabban száradjon.
-Ügyes vagy. Nem hitte volna, hogy tényleg sikerül.
Fordult a fiú felé.
-A rákot sem szereted? Megehetem én?
-Timidus! Izé… tudom, hogy te fogtad, Lancer… de ha gondolod, vissza lehet engedni őket a vízbe. Timidus csőre már elkezdte felnyitni a kagylót, így azt kifogottnak tekintette a rendszer, de ahogy látom, a ráknak még nem esett baja…

Persze egyenesen nem kérhette arra a fiút, hogy elengedje szegény állatkát, de azért csak úgy mellékesen megjegyezte, hogy van erre lehetőség, és látszott az arcán, hogy ő általában előnyben is részesíti ezt a lehetőséget…

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kis Patak #4

Témanyitás by Cú Chulainn on Vas. Május 04, 2014 1:01 pm

Kijöttünk a vízből. Ahogyan figyeltem Timidust, kissé önelégülten tette ezt, megcsillantva a napfényben tollait. Szép volt, nem tagadhatom le, de a lányok még mindig jobban bejönnek mint a sárkányok. Tényleg...Timidus vajon hím vagy nőstény? Illetlenség lenne rákérdezni, lehet már említették is, de ennek ellenére sem maradt meg sehogyan a fejemben. Remélem a következő szavaikból kivehetem majd, ez most eléggé kíváncsivá tett. Miután kiértünk a partra megdícsért. Oh...erre nem számítottam tőle, azok alapján, ahogyan eddig megismertem. A ruhám természetesen tiszta víz, de tíz percen belül kiszárad magától, ahogyan a rendszert ismerem. Legutóbb mikor a szökőkútban landoltam legalábbis ennyi időbe telt a dolog.

-Köszönöm. Szeretni szeretem a rákot, legalábbis kint szerettem. Itt bent nem tudom ugyanolyan e az íze mint kint. – Shukaku eléggé félénken megemlítette, hogy nem muszáj megennünk és megölnünk a rákot, hanem vissza is engedhetem, hogy vígon úszkáljon. Értem a célzást, örülne ha ezt tenném. Megértem még, hogy sajnálja az ilyen kis állatokat, sok fiatal átesik ezen. Bizonyos fokig még máig is sajnálom, a levágandó haszonállatokat...még szép, hogy eleget teszek a „kérésének”. Megsimogatom picit a rák fejét és visszaengedem a vízbe. – Bocsi Timidus, ezt már nem eszed meg. Majd legközelebb.

Elment az idő, lassan inkább délután lesz, mint délelőtt. Lehet hazakellene indulnom? Nem egésznaposra terveztem a dolgot. Akár rossznéven is vehetik, ha sokáig feltartom őket. Bár nem úgy tűnik mintha nem barátkoztak volna meg a dologgal, hogy mi itt most beszélgetünk. Shukaku elkezdett tegezni. Lehet már barátnak számítok? Nem hinném, ez „csak” tegezés. Később kiderül.
avatar
Cú Chulainn
Harcművész
Harcművész

Hozzászólások száma : 231
Join date : 2014. Jan. 29.

Karakterlap
Szint: 10
Exp:
270/500  (270/500)
Céh: Anarchisták

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kis Patak #4

Témanyitás by Shukaku on Vas. Május 04, 2014 1:45 pm

Timidus látta, hogy a fiú figyeli, ahogy csodálja, ahogy gyönyörködik benne, így úgy határozott, hogy egy kicsit még a szokásosnál is hosszadalmasabbra nyújtja a tündöklését, és csak ezután telepedett le a beszélgetéshez. A kinti világról való újabb hadoválás egy kicsit elgondolkodtatta, de hagyta, hadd űzzék az emberek a fura kis álmaikat a fura kis világukról. Amíg nem akarják rákényszeríteni azt a valamit erre a világra, addig sok bajuk nem származhatott belőle. Az ételekkel kapcsolatban Shu sokat mesélt neki, hiszen a sárkány egyik kedvenc témája volt ez, így Timidus nagyon jól tudta, hogy a legtöbb dolognak ugyanolyan íze van itt, mint abban az állítólagos kinti világban, vagy még talán jobb is, mert ott egy kitűnő szakács is eltudja rontani az étkeket, míg ebben a világban ez mester főzéstudománnyal már közel lehetetlen volt, de mindenesetre még nem hallottak rá példát. Timidus inkább nem mondott semmit, de nem nagyon értette, hogy miért mindent ahhoz hasonlítanak mások, amikor eddig bárki akivel találkozott csak azt ecsetelte, hogy itt mennyire hasonlóak a dolgok, vagy még sokkalta jobbak is. Kinek hiányzott így az a másik világ? Szerencsére a petnek csak olyankor kellett ezeken háborognia, amikor összeakadtak valaki idegennel, mert a lány is ugyanúgy gondolkodott mint ő. És persze ez fordítva is hasonlóképpen működött, és a sárkány is megértette a lány gondolatait, így egy faroklegyintéssel elintézte amikor a rákocska újra a vízbe csobbant.
-Semmi gond. Akkor fogok magamnak valamit, amikor csak akarok, és általában ehető dolgokat találok. És úgy tudom a rák amúgy sem kellett abba a valamibe, amit csinálni akarunk.
-Nem. Valóban nem kell. És ahogy látom ő sem fog kelleni nekünk, de sajnos már őt sem dobhatjuk vissza.

Pillantott rá az inventoryjában a frissen kifogott sünhalra.
-Azt hiszem ma nincs szerencsénk Timidus. Szerintem a maradékot majd megvesszük a boltban. Nem szeretnék feleslegesen kifogni olyan halakat, amiket nem tudok elkészíteni.
A sárkány átpillantott a lány válla felett, és elhúzta a száját.
-És ha letördelnéd a tüskéit? Mint a kagyló héját… úgy sem finom?
-Az ilyen halak általában mérgezőek, Timidus. De… ha jól tudom Channak nagyobb a főzés jártassága mint a miénk, hátha ő el tudja készíteni, és akkor nem fogtuk ki hiába.

A sárkány nem szólt semmit, csak megnyalta a száját. Szerette az ételeket, amit Chan készített. A fiú viszont hirtelen szótlanná vállt, ami kicsit feszélyezni kezdte Shukakut. Talán megint túl sokat beszélt, és eluntatta a másikat… behúzta a pecabotot és elpakolta, majd hosszasan pakolászni kezdett az eszköztárjában, hogy a fiú esetleg marasztalhassa őket, ha úgy gondolja… illetlenség lett volna csak úgy faképnél hagyni…
/sünhal/

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kis Patak #4

Témanyitás by Cú Chulainn on Vas. Május 04, 2014 3:01 pm

Hiúság. Ez a szó jutott leginkább eszembe most Timidusról, akinek amikor feltűnt, hogy nézem, mégtovább csillogtatta magát. Figyelem Shukaku reakcióját arra, hogy visszadobtam a rákot a vízbe, de semmit nem vélek felfedezni az acán. Lehet nem is ezért mondta, csak szimplán tájékoztatni akart? Utólag mindegy, főleg hogy én is örömmel figyeltem a rákocskát, ameddig csak látni lehetett. Mosolyogva figyelem ahogyan megvitatják maguk között halásszanak e még, vagy mit kezdjenek a kifogott hallal. Ahogy elnézem Timidusnak feneketlen gyomra van, megenne mindent, akár még egy követ is, ha tudja róla, hogy finom. Újra hallottam Chan nevét. Nagyon szerethetik egymást, ha ennyit emlegeti, és pozitívan.

-Shukakunak igaza van, tényleg mérgező lehet az a hal, vigyázzatok vele. Ha nem titok, mit szeretnétek főzni, hogy csak a kiválasztott alapanyagok kellenek bele? -kérdezek rá, remélem nem veszik pofátlanságnak. Az viszot már meglepett, hogy Shukaku elkezdett összepakolni. Lehet nagyon hirtelen merültem a gondolataimba az előbb és hallgattam el? Ebből következtethetett arra, hogy meguntam őket és én is mennék, csak nem akarok illetlenséget csinálni, és otthagyni őket. Igazából reméltem, hogy valamit mesél, vagy mond magától, az előbbiek örömére, de már látom, nem ilyen fából faragták. Ha beszéltetem, beszélgetni fog velem kedvesen, de ha nem, akkor nem. Nem fogom elengedni. – Siettek valahová, vagy fertartalak benneteket, hogy készülődtök elmenni? Mert én még szívesen maradok és beszélgetek veletek. Ha viszont menni szeretnétek, haza is kísérlek benneteket szívesen. –ajánlom fel, és azért remélem, hogy sikerült maradásra bírnom őket. Vagy ha nem, akkor legalább azt elfogadják, hogy hazakísérjem őket.
avatar
Cú Chulainn
Harcművész
Harcművész

Hozzászólások száma : 231
Join date : 2014. Jan. 29.

Karakterlap
Szint: 10
Exp:
270/500  (270/500)
Céh: Anarchisták

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kis Patak #4

Témanyitás by Shukaku on Vas. Május 04, 2014 3:31 pm

Lancer talán csak azért nem vette észre az örömöt a lány szemeiben, amikor elengedte a rákocskát, mert Shu igyekezett elfordulni amikor egy halk, megkönnyebbült sóhajjal konstatálta, hogy a mob is kiszabadult, és még Lancer sem volt rá mérges azért, mert arra kérte, hogy engedje el a frissen fogott zsákmányát. Volt már olyan alkalom, hogy kicsúfolták azért, mert szimpatizált a mobokkal, és nem akarta, hogy ez a kellemesnek induló beszélgetés is így végződjön, így hát igyekezte leplezni az érzelmeit. Ettől függetlenül, amikor odapislantott, és meglátta, hogy a fiút is jóleső érzés keríthette hatalmába a megmenekülő állatka láttán, mégiscsak elmosolyodott, és örült annak, hogy talált valakit, aki talán hasonlóképpen gondolkodik a világ lényeiről, ahogyan ő is teszi. A magyarázkodás viszont már teljesen összezavarta, viszont először a kérdésre próbált meg válaszolni.
-Fish Soup. Japánul nem találtam meg, de olyasféle lehet, mint a dashi. Chan, akiről már meséltem neked, ő Európából származik, és ott elvileg ezt nagyon szeretik. Remélem, hogy ő is szereti… Elvileg mindenféle hal kell bele, zöldségek és fűszer, és ezt sokáig kell főzni szabad tűzön. Szeretném vele meglepni, mert ő mindig nagyon finomakat főz.
Ez még a válasz könnyebbik része volt, azon viszont már erősen elgondolkodott, hogy mit feleljen a kérdés második felére.
-Igazából… nem sietünk nagyon sehova, ezt a napot a horgászásnak és a főzésnek terveztük be, és az ételt csak vacsorára szeretném elkészíteni. Csak… mivel elhallgattál, így arra gondoltam, hogy menni szeretnél… és nem szerettelek volna feltartani…
És eleve utálta azokat a szituációkat, amikor rendszerint az ő hibájából, csak ültek vagy álltak egymással szemben, és meg sem tudtak mukkanni, nem találtak megfelelő beszédtémát. Túl kényelmetlen volt, és állandóan arra emlékeztette a lányt, hogy mennyire nem képes az emberekkel megértetni magát. Timidusnak persze mindegy volt, hogy maradnak vagy mennek, és amíg ezt nem találták ki, inkább kifeküdt a napra szárítgatni a tollait.
-Ha… szeretnél még beszélgetni… akkor szívesen beszélgetünk… de hazakísérni nem kell… köszönjük szépen.
Arról persze fogalma sem volt, hogy miről beszélgessenek, de azt tudta, hogy a hazakísérés már sok lenne neki. Már az is félelmetes és kényelmetlen volt, amikor Kincaid mindenáron vele akart tartani… ezek a semmiből jött barátkozós alakok mindig megijesztették a lányt, mert a valóságban sohasem találkozott velük, itt pedig valahogy nem tűntek ritkának. Mintha ez a világ kedvesebbé tette volna az embereket…

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kis Patak #4

Témanyitás by Cú Chulainn on Vas. Május 04, 2014 5:12 pm

-Áh, ezt ismerem. Japánul nagy valószínűséggel nem ismertem volna fel a nevét. Így viszont ismerem, én is nagyon szeretem. Szeretem általában a tengeri herkentyűket is, halak, ilyesmiket. Érdekes, annak ellenére sem untam meg ezeket, hogy tengerparton éltem és sokat ettem. Ha majd lesz alapanyagom, szólok, és ha szépen kérem remélem nekem is megfőzöd. Jó étvágyat előre nektek, majd ha fogyasztjátok, tényleg finom étel. Chant pedig üdvözlöm, annak ellenére, hogy nem ismerem. ^o^/ -Hát igen...mindenkit üdvözölni szoktam. Ez is egy szokásom. Majdnem az összes ember elfelejti átadni annak akinek kértem. Az esetek felében pedig még csak nem is ismerem ezeket az embereket. Ergó lényegtelen átadják e az üdvözlést. Én azért mindig elmondom, ahányszor csak egy idegen nevet említenek. Ha netán ellenségem lenne az illető, vagy haragudnék rá, akkor is.
Amit ezután mondott, az nagyon szaggatottra sikeredett, mintha félne. Félénk lány lehet, csak egy egyszerű beszélgetésre kérem.
- Nem azért hallgattam el, mert menni szeretnék. Azt hittem neked is van mondandód, vagy mesélnél valamit, azért vártam. Ne légy ennyire feszéjezett, beszélgessünk nyugodtan tovább, ahogy eddig is tettük. Rendben, akkor nem kísérlek haza, nincs mit. Apropó, hogy áll a rajz az én firkálmányom után Carláról? Ha jól emlékszem elkezted, mielőtt a vízbe csobbantam volna.

Időközben kiszáradt a ruhám. Talán újra bekellene ugrani egy vizi élőlényért, hogy legyen mit enni? Nem lenne jó, főleg nem Shukaku előtt, elszomorodna, ha úgy jönnnék ki, hogy a kezembe van valami. Hazudni viszont nem szeretnék azzal, hogy a víz alatt elrakom és azt mondom kint, nincs kapás. Majd maximum fogok valamit, ha már elmentek.
avatar
Cú Chulainn
Harcművész
Harcművész

Hozzászólások száma : 231
Join date : 2014. Jan. 29.

Karakterlap
Szint: 10
Exp:
270/500  (270/500)
Céh: Anarchisták

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kis Patak #4

Témanyitás by Shukaku on Vas. Május 04, 2014 5:46 pm

-Oh… tényleg. Bocsánat.
Kicsit elpirult, majd a következő mondatát már angolul folytatta, érezhetted rajta a japán-amerikai akcentust, ha véletlenül ismerted ezt a fajtát, de mivel ez nem valószínű, mindössze abban lehettél biztos, hogy nem brit, és a lány vagy egy nyelvzseni, ha ilyen fiatalon elsajátított két nyelvet -vagy éppen csak a rendszer fordította le neki a japánra a szavakat de akkor miért nevezte volna eredetileg angolul az ételt… meg persze a vonásai is eléggé keletiesek voltak…-, vagy egyszerűen kétnyelvű közegben nevelkedett.
-El is felejtettem, hogy az írek is angolul beszélnek. Legalább is… ugye angolul? Sajnos az ír nyelvet nem ismerem…
Méginkább belepirult a mondatba, és nagyon remélte, hogy nem sértett meg semmivel. Ritkán használta az anyanyelvét, Timidussal is japánul beszélt, és a legtöbb játékos is a rendszer által felkínált fordítóprogramot használta, hogy megérthessék egymást, de azért sokszor írt még angolul, és dalokat is énekelt a sárkánynak ezen a nyelven, hiszen az ő anyja is így énekelt neki.
-Ha hozol alapanyagot, akkor szívesen főzök neked. Bár… soha nem gondoltam volna, hogy a kristályírás mellett majd a főzés jártasságomat is kamatoztatni fogom… de ha gondolod…
Halkan kuncogott, majd matatni kezdett az inventoryában.
-Szerintem Channal sokkal jobban jársz, ő ügyesebben főz, mint én. És… a főzés jártasság nem csak a főzésre meg a sütésre jó, hanem például a szendvicsek is sokkal finomabbak lesznek, ha eleget gyakorolsz. Ha megnézed a pontokat amit mutattam, akkor láthatod, hogy most, hogy horgásztál azok is nőttek. Ezek a pontok akkor nőnek, ha gyakorlod az adott dolgot. De… igen… szóval szendvicsek…
Elővett két szendvicset, és az egyiket átnyújtotta neked, majd egy kis tálkát is maga elé tett, amiben valamiféle húsos-zöldséges keverék úszkált. Mindennek nagyon finom illata volt.
-Tessék. És neked is van Timidus, ha már lemaradtál miattam a rákról. Tudod…
Fordult ismét a fiú felé.
-Én inkább a petekkel szeretnék foglalkozni, nekik szeretnék ételeket gyártani. Talán ezt is árulhatnám a kristályok mellett… de majd csak akkor, ha elérem a legjobb szintet. Channak pedig átadom az üdvözlést.
A füzetet természetesen már szépen visszatette a helyére, így újra csak az eszköztárba kellett nyúlnia, hogy megmutathassa a rajzot.
-Még csak a vonalakat rajzoltam fel, a színezést majd a szobámban befejezem. Ha… esetleg gondolod… Timidus nyeregtáskájában találsz színeseket, a saját rajzodon bejelölheted, hogy melyik része milyen színű volt, és akkor az is élethűbb lesz.
A sárkány már ugrott is, és melléd helyezkedett, hogy elérd a nyeregtáskát. Egyáltalán nem volt irigy, főleg nem akkor, ha cserébe figyelheti ahogy rajzolsz, plusz még közben ehet is, és még a terve is sikerült, hogy beszéltesse a lányt. Timidus elégedetten morgott, kis csirregésekkel megszakítva a morgást. Mintha csak dorombolt volna. Csak megfelelő téma kellett. Ezt persze az idomár is észrevette, és félénk kis mosollyal az arcán figyelt, majd ki is bökte a kérdését.
-Így… így már jó lesz?

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kis Patak #4

Témanyitás by Cú Chulainn on Vas. Május 04, 2014 6:52 pm

-Nincs semmi gond. –elpirult. Egészen cuki így. Természetesen úgy cuki mint egy kislány, aki lehetne például a kistestvérem, vagy ilyesmi, nem úgy mint egy nő. Érzem rajta, hogy csak magára erőlteti az angolt. – Igen, angolul is beszélünk. Nagyon kevés olyan ír van, aki nem tud angolul. De ezenfelül van ír nyelv, ami a sajátunk. Szeretem is természetesen, ez mint az anyanyelvem a kedvencem. Te pedig szépen beszéled az angolt, ügyes vagy hogy így megtanultad, ilyen fiatalon. Kristályírás? Véletlenül nincs  szükséged növénybeszállítóra? Gyűjtöm őket és nem nagyon tudom hová rakni őket, hisz emellett érclátó is vagyok. Bizony hogy gondolom. \^o^/ Chant még mindig nem ismerem, így főzés terén sem tudom igénybe venni a szolgáltatásait. Nem hiszem, hogy annyira jobban főzne mint te...nem csak a rárakott pontoktól lesz finom az étel. Kell bele a szeretet. Szendvicset se nagyon szoktam készíteni magamnak, nem bízok az ilyesféle tudományaimban.

Kicsit meglepődtem mikor előhúzta a két szendvicset. Ez kedves, hogy megkínál.

-Köszönöm szépen. Rég ettem igazi játékos által készített ételt. –megkóstolom és mosolyra húzom a számat. – Nagyon finom. Jó étvágyat.

Mialatt ő beszél, én elfogyasztom a szendvicset, amivel megkínált.

- Köszönöm újra a szendvicset.  Senki nem akadályoz meg ebben. Sok az idomár és nem hiszem hogy az összes ilyen ügyesen tud főzni és ennyire gondját viselné a társuknak. Sok szerencsét hozzá előre, ha nekem lesz kisállatom, biztos tőled fogok vásárolni. ^o^/ - bíztatom, miközben rámosolygok. Elővette a rajzot és felém tartotta, hogy láthassam. – Nagyon szép a vonalak alapján is. Rendben, köszönöm a lehetőséget. ^o^/ -Timidus közelebb jön hozzám és nyújtja felém a táskát, hogy kiszolgálhassam magam. Újra felidézem emlékeimben Carlát és elkezdem színezni a saját rajzomon úgy, ahogyan emlékszem. Közben felfigyelek Timidus érdekes hangjaira. Mintha egy macska dorombolna, de azért mégis másképpen. Mindenesetre kellemes érzés. Lehet szeretetet fejez ez ki nála? Kitudja. Miután befejeztem visszaadom neki a füzetet és sorban visszarakosgatom a táskába is a színeseket.- Na, szerinted nézhet ki így madár, nem rontottam el?

Nem egészen értettem a kérdését mire értette. Talán a beszélgetésre?

Mindegy, hisz én most csak olyan dolgokról tudok ami jó. Tehát természetes, hogy igent mondok.

- De még mennyire, jól csinálod ám. \^o^/
avatar
Cú Chulainn
Harcművész
Harcművész

Hozzászólások száma : 231
Join date : 2014. Jan. 29.

Karakterlap
Szint: 10
Exp:
270/500  (270/500)
Céh: Anarchisták

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kis Patak #4

Témanyitás by Shukaku on Vas. Május 04, 2014 10:10 pm

~Ilyen fiatalon. Megint… mindegy. Ő biztosan nem azért mondta… sőt még meg is dicsért. De… persze, hogy megtanultam, ha egyszer ez az anyanyelvem. Meg a japán is. Anya azt mondta, hogy nagyon szerencsés vagyok. De… minden japán beszél angolul is, de azért tényleg nem ilyen hamar, mint ahogy én beszéltem. Talán… olyan jó lett volna…~
-Én… köszönöm szépen.

Igyekezett nem visszagondolni a múltra, és szerencsére a kristályírással kapcsolatos heves érdeklődés vissza is rángatta a partra, a jelenbe. Ritka esemény volt, amikor Shu büszkén mosolyodott el, de Lancer most tanúja lehetett ennek az eseménynek. Ő volt az, aki beinvitálta Utahimét az erdőből a céhbe, ahogyan anno Peter tette ugyanezt vele, és ő vette rá pár napja arra is, hogy társuljon be mellé egy kis boltocskába. Az épület gyönyörű volt, a táj gyönyörű volt, és Utahimével is igyekeztek berendezkedni, hogy minél hamarabb fogadhassák a megrendeléseket. Nem beszéltek meg sok mindent, mindössze annyit tudott, hogy Utának is megfelel a becsületkasszás megoldás amit kitalált, és azt, hogy vele ellentétben Utahime majd fejlődni is szeretne ezen a téren. A boltocskájuk működött, kiplakátoltak pár rajzot is, hiszen szerencsére Utahime is imádott rajzolni. Shu régen gondolkodott abban, hogy betársul peter vagy Chan mellé, de mivel a céhvezér állandóan elfoglalt volt, Chan pedig úgy váltogatta a hangulatát, akár a szélkakas, így amikor Uta eldöntötte, hogy potionfőző lesz, akkor egyértelmű volt, hogy akkor megalakítják a kis tier egyes boltjukat. Már csak egy páncélkovácsra volt szükségük, és a lány el is gondolkodott azon, hogy ha Ilsettet sikerül meggyőzni a céhnek, és elég ideig marad, akkor akár bevehetnék majd őt is. De… inkább jobban örült volna egy fiatalabbnak, akivel könnyebben szót ért. Utahime volt az egyetlen Timidus és Justin mellett, akivel elég könnyen szót értett, és mindketten fiatalabbak voltak.
-Hát… igazából… gondolkodtunk rajta Utával, hogy pont kellene egy gyűjtő… de semmit nem tudok rólad azon kívül, hogy ír vagy és szereted a halakat, meg horgászni és úszni. Még… a szintedet sem tudom. Azt sem, hogy melyik céhben vagy. Így… eléggé kockázatos lenne… remélem nem haragszol…
Igazából soha meg sem fordult a fejében, hogy egy felnőtt férfi tagja legyen a kis csapatuknak. Egyáltalán nem illet közéjük… de valahogy ez a felnőtt férfi sem viselkedett felnőtthöz méltóan. Mint eddig egyik felnőtt sem Hinarin kívül, akivel találkozott. Ebből persze arra következtetett, hogy talán kis szintű játékos lehet… de könnyen megeshet az is, hogy egyszerűen csapda.
-Én… persze ételt bármikor szívesen készítek… a bolt helye sem titok… szóval eljöhetsz…
Ezután a fiún újra úrrá lett az a fura gyerekes lelkesedés és ujjongás, amit Shu egyszerűen összeegyeztethetetlennek vélt a felnőttekkel… ezért is volt hatalmas dilemmában, hiszen a szintkülönbségek uralták ebben a játékban az erőt, nem a kor, és a lány könnyedén megtehette volna, hogy rendre utasít és szobafogságba küld néhány kis szintű idősebb játékost… ami felettébb viccesnek tűnt… de valahogy szétverte a tisztelettudás és a tanult viselkedés minden eddigi formáját, amit ismert. Fogalma sem volt, hogy kihez hogyan viszonyuljon, és ez főleg ilyen esetekben, nagyon idegesítővé kezdett válni. Ezért is maradt inkább Uta mellett, a saját korosztálya körül.
-Nem… mármint nem hiszem, hogy elrontottad… izé… itt azt hiszem bárhogyan kinézhet…
Nézte a vizet, majd Timidust, és teljesen össze volt zavarodva. Ő pátyolgatta Utahimét, aki idősebb volt nála. Néha ő öntött lelket Chanba, aki sokkal idősebb volt nála. Peter állandóan távol volt, miközben Anat szerint ő volt a férfi, meg a céhvezér, akinek vigyáznia kell rá… és ráadásul a jól bevált szerepek is megszűntek. Nem véletlenül zárkózott ő be jó ideig, és nem véletlenül kereste inkább a petek társaságát, mint az emberekét. Fogalma sem volt, hogy mit kellene kezdenie az emberekkel… hozzájuk nem értett.

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kis Patak #4

Témanyitás by Cú Chulainn on Vas. Május 04, 2014 11:18 pm

-Nincs mit. – látom rajta, hogy nagyon gondolkodik.Talán az ajánlatomon, talán máson, nem tudhatom. Azt azonban igen, hogy sok dolog múlhat most azon, hogy mire jut. Viszont gondolkozás közben büszkén mosolyog. Mint aki örül anank, hogy elért egy célt, vagy sikerült összehoznia valamit. A válasz már nem tetszett annyira, mint a mosolya. Az oka végülis érthető, de ami mégjobb: megoldható!- Nos, ezen könnyen segíthetünk. Kérdezz BÁRMIT –kiemelem a szót- és én válaszolok. A szintem és a céhem érdekel? 10. Szint kiképzőtiszttel, a céh neve pedig Anarchisták. Ne tévesszen meg a neve, arra kérlek. Kérsz listát a felszerelésemről? –kezem már int is, hogy lehívjam a menüt és felsoroljam neki.- Az is lehet, félreérted az ajánlatom. Mindössze annyit ajánlottam, hogy időnként hozok neked növényeket és neked adom. Hogy fizetsz érte, vagy nem, vagy kristályt adsz e érte, az már mellékes. Ezzel is segítenék az üzletben. És miért ne tenném? Amúgy se nagyon tudnám hová rakni őket. Vagy cserébe azt is kérhetem, hogy főzz nekem finomakat. \^o^/ A boltokban egy kész vagyon lenne az ilyenek ára...és nem is annyira finomak. Hát..azért eléggé furán nézne ki ha minden tolla más színben pompázna...szóval bizonyos fokig elronthatom.

A lány újra összezavarodottnak tűnt. Pedig az előbb már olyan vidám és felszabadult volt. Rákérdezek az okára.

-Valami rosszat mondtam, hog ilyen összezavarodottnak és feszéjezettnek tűnsz? Az előbb...hogy is mondjam. Jobb volt a kedved és felszabadultabb voltál. Most pedig nagyon megváltozott ránézésre a hozzáállásod. Eszedbe ne jusson bocsánatot kérni érte. Mindössze érdekel mitől, vagy miért történt ez.
avatar
Cú Chulainn
Harcművész
Harcművész

Hozzászólások száma : 231
Join date : 2014. Jan. 29.

Karakterlap
Szint: 10
Exp:
270/500  (270/500)
Céh: Anarchisták

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kis Patak #4

Témanyitás by Shukaku on Hétf. Május 05, 2014 7:19 am

Timidus a felsorolásnál picit elhúzza a száját, de nem osztja meg veled, hogy mi nem tetszett neki, és ha Shukakut figyeled, akkor talán észre sem veszed a reakcióját.
-Anarchisták? Ez… valami új céh lehet, mert még sohasem hallottam róluk. És…
Picit elgondolkodik, és látod rajta, hogy meglepi, és talán meg is ijed ettől a furcsa kitárulkozástól, amibe hirtelen belekezdtél. Timidus egyszerűen csak óvatlannak gondol, amiért ilyen könnyen kiadod magad, Shu ezzel szemben csak még inkább csapdát sejt az ilyesfajta hihetetlen őszinteség mögött, de amikor előtte nyitod meg a menüdet, és tényleg az szerepel benne, amit elmondtál, már egyáltalán nem tudja hova tenni a dolgot. Egy pár másodpercig meg sem tud szólalni, majd úgy tűnik, mintha elszánta volna magát és megszólal. Ő nem hadar, mint te, és először a kérdések végének a megválaszolásával kezdi, hogy addig felkészülhessen a nehezebb részre.
-Rozellapapgáj, aranyfácán, lóri… mind olyan madarak, akik eléggé színesek, szóval nem olyan ritka az ilyen mint hiszed. Biztosan nem rontottad el. Köszönöm szépen. És… persze, hogy össze vagyok zavarodva…
Karba fonja a kezeit mellkasa előtt, sóhajt egyet, és lassan elkezdi neked sorolni az okokat.
-Rendben. Azt mondtad, hogy kérdezzek bármit. Fogalmam sincs, hogy mit kérdezzek, mert csak egy kérdésem van.  Azt mondd meg nekem, hogy miért ilyen kedvesek itt az emberek. Te sokkal idősebb vagy mint én, és mégis csak úgy idejössz csevegni, leülsz mellém és pár óra elteltével már mindent elmesélsz és a segítségedet is felajánlod amikor nem is tudsz rólam semmit. És Peter is ugyanezt tette, aki azt mondta, hogy a legjobb barátja vagyok, és csak úgy a semmiből felvett a céhbe, meg egy csomó dolgot adott, és semmit nem is kért érte, és Chan is velem oszt meg dolgokat, amiket nem is értek, és Kincaid követni akar, meg érdekesnek tart, de ő sem mondja meg, hogy miért, és Anatole meg megvédeni, Tachi-san is, és mindenki kedves Timidushoz is, és Justin is, meg ott van például Danee, akiről tényleg nem tudom, hogy mit gondol, és hány évesnek hisz, és milyen fura ecchi dolgokat akar tőlem, amit ráadásul ő viccesnek hisz, és fogalmam sincs, hogy miért. Mindenki furán viselkedik. Ennek nem így kellene lennie. Ez így nem jó. Ennek így semmi értelme.
Az utolsó mondatoknál már fel is emelte a hangját, ami még így is csak alig érte el a normál beszéd hangerősségét, de látható volt, hogy mindez csak értetlen kifakadást tud nála eredményezni. Idegesen, zavartan tekint körbe, Timidus pedig továbbra sem szólal meg, csak fekszik a fűben és figyel.

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kis Patak #4

Témanyitás by Cú Chulainn on Hétf. Május 05, 2014 4:30 pm

Félszemmel látom Shukaku reakcióját a „kitárulkozásomra”, de nem tud zavarni. Gondolom óvatlannak gondol...gondoljon csak, most legkevésbé sem érdekel.

-Igen, nem rég alakult a céh. Még csak hárman vagyunk benne, velem együtt. Szívesen körbevezethetlek majd a céhházban, ha érdekel.Akkor majd találomra rajzolok egyet és leteszteltjük hátha a száz szint valamelyikén megtalálható.

Talán hiba volt hadarnom és felindulásból beszélnem,lehet megrémítettem vele. A hangomat szerencsére nem emeltem fel. Nincs is rá szükség és nem is fogom. Egyszerűen nem értem meg a lányt. Most jön a monológjának érdekes része. Felsorolt sok sok nevet, amiből csak egyvalakit ismerek és beszélt a korról is. Várjunk csak...hogy mit csinált vele Danee..? Erre még rákérdezek nála...Normális hangerővel és lassan, kimért mondatokban válaszolok neki.

- Amiért elmúltam húsz, nem ülhetek le hozzád beszélgetni? Szerintem nincs semmi probléma azzal, ha valaki egy nála idősebbel beszélget, vagy fordítva. Velem is volt régebben így. Nem szeretem ha a kor határozza meg a dolgokat. Azért mesélek el mindent, mert ha nem adok bizalmat, nem is kaphatok. Ha nem mondom el neked a dolgaimat, nem várhatom, hogy te is megtedd velem szemben, vagy esetleg elfogadj beszállítónak. Nem ismerem ezeket az embereket, csak Daneet, így nem tudhatom melyikük miért tette azt amit...de ezekből nekem mindenki kedvesnek és jónak tűnik. Miért nem jó? Miért fura? Az lenne a normális ha mindenki bunkó lenne és nem lennének veled kedvesek?

Mosolyra húzom a számat. Meg van az a kérdés, ami összefoglalja az egészet. Erősen kihangsúlyozva teszem fel:

-Mondd csak...miért tudod és miért akarod ilyen nehezen elfogadni, hogy vannak jó emberek...és legfőképpen miért nem jó ez neked így?

Remélem nem beszéltem túl durván és hogy nem rémítettem meg, vagy zavartam össze...nem szeretném elrontani az eddig elért eredményeimet vele.
avatar
Cú Chulainn
Harcművész
Harcművész

Hozzászólások száma : 231
Join date : 2014. Jan. 29.

Karakterlap
Szint: 10
Exp:
270/500  (270/500)
Céh: Anarchisták

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kis Patak #4

Témanyitás by Shukaku on Hétf. Május 05, 2014 4:57 pm

-Értem… és… ez igazából remek ötlet. Már én is megfigyeltem, hogy sok minden történés mesékből és mondákból van itt, és elkezdtem felkeresni ezeket a mobokat. Párat már találtam is, és tényleg olyanok mint a mesékben. Vicces lenne ha tényleg megtalálnánk egy találomra lerajzolt állatot.
Látszik rajta, hogy a számára kedves téma ismételten csak felvidította, és kizökkentette abból a nyomottabb hangulatból, amibe a beszélgetés másik fele miatt került. Kicsit kémleli az eget, és elgondolkodik azon, hogy milyen állatot rajzolna le ha a rajzai megelevenedhetnének itt. Természetesen mint minden gyerek, ő is gondolkodott ilyeneken, de az annyira régen volt, hogy már teljesen elfelejtette, így felettébb érdekes ezen újra elgondolkodni most, hogy a képzelet világából aktuálissá vált. Persze nem hessegeti el a füle mellett a fiú szavainak folytatását sem, bár arra láthatóan kedvtelenebbül válaszol.
-Hát… igazából nem tudom. Csak kint ez egyáltalán nem így volt. Ott senki nem akart velem beszlgetni, meg féltek tőlem, meg őrültnek tartottak, meg azt mondták, hogy különcködöm és azt, hogy emiatt majd soha senki nem akar velem barátkozni. És tényleg nem is akart. És… a bizalom… azért mesélsz el mindent, hogy megbízzak benned? De… én attól nem fogok megbízni benned. Ahhoz… ahhoz nem ez kell. Mert… például egyszerűen hazudhatsz is mindenről azokon a dolgokon kívül, amiknek utánanézhetek. És… fogalmam sincs például, hogy elhiggyem-e. A beszállítós dolog pedig… ha csak tényleg erről lenne szó, akkor ahhoz nem kell megbíznom benned…
-Yap! Szimpla üzleti kapcsolat.
-Izé… igen… de honnan tudsz te ilyeneket?
-Neked aludnod kell. Nekem nem. Ki találta ki a boltot is?
-Hát… oké Timidus. Fura vagy.
-Nem. Te vagy fura.
-Lehet… és… pont ez az, hogy kedvesek és jók. Kivéve persze Daneet… ő… talán túl kedves is volt. Vagy nem tudom, hogy mit gondolt. Ő nagyon fura.
-Idióta.
-Timidus! De… persze itt is találkoztam gonosz emberekkel. Elysion vagy Kurokoto például nagyon goromba volt. De… nem tudom. Azt hiszem az lenne a normális… vagyis… a megszokott… mert kint is úgy volt. De… ha itt meg így van, az végül is jó. Legalább tudhatom, hogy igazam van. Csak… nem tudom, hogy tényleg kedvesek-e, vagy csak úgy csinálnak, mert kicsi vagyok. Nem tudom, hogy miért kedvesek velem, amikor én értük péládul még semmit nem is tettem...


_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kis Patak #4

Témanyitás by Cú Chulainn on Hétf. Május 05, 2014 5:33 pm

- Írjuk meg a saját mesénket, hátha a program abból is valóraváltja az állatokat és lényeget. Igen, főleg akkor lenne vicces, ha valami érdekes állatot rajzolnánk..-inkább nem hozok fel neki példákat, nehogy megbántsam, de lett egy-két beteg ötletem...kétfejű delfin...inkább hagyjuk.

Újra a feketeleves következik Shukaku számára, válaszolni arra, amit a bizalomról, barátságról és ilyenekről mondtam. Nem mondhatomneki, hogy hagyjuk a témát, ha már elkezdtük, fejezzük be. Az előbbi hangnememben folytatom.

- Csak rossz emberekkel voltál összezárva...túl sok rossz emberrel. Ettől függetlenül még nem mindenki ilyen. Végül is nem csak azért. Jó volt beszélgetni, meg elmondani ezeket. Annyira már megbízok bennetek, hogy elhigyjem nem fogtok megölni csak azért mert tudjátok a felszereléseimet...ami azt illeti nem olya nagy kincs egyikük sem, hogy megérje a „fogás”. Kevesek is vagytok. Nos, akkor mi kell ahhoz, hogy megbízz bennem? Ha idő, az sem probléma, megtudom érteni...majd idővel. De kezdésnek jó ez is, nem? Mindenesetre a beszállításos dologban már megegyezhetünk. Légyszíves jelölt be a boltodat nekem a térképen, szívesen meglátogatlak, ha lesznek majd növényeim. Bár ami azt illeti nem csak akkor, szívesen megyek beszélgetni bármikor máskor is. Danee..? Ne nézzetek rám csúnyán...de ő a céhvezérem.

Eleresztek Shukaku felé egy kínos mosolyt. Lehet nem volt a legjobb ötlet megosztani ezt velük...Azon a téren, meg hogy melyikük fura, nem nyilvánítok véleményt. Amit most mondok azzal sem tehet mást a lányt, maximum elhiszi...remélem ez fog történni.

-Természetes, hogy itt is vannak gonosz emberek...mindenhol megakad a féreg...Mert ilyen a természetük, vagy a természetem. Lehet van köztük olyan, amelyiket csak hasznot akar belőle, ilyen is akad. De a legtöbb szimplán csak szeretne a barátod lenni...ahogyan én is. És megsúgom: akkor is így viselkednék veled, ha húsz éves valódban állnál itt. –igaz, más szemmel tekintenék rád...de nem olyan értelemben mint hinnéd.
avatar
Cú Chulainn
Harcművész
Harcművész

Hozzászólások száma : 231
Join date : 2014. Jan. 29.

Karakterlap
Szint: 10
Exp:
270/500  (270/500)
Céh: Anarchisták

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kis Patak #4

Témanyitás by Shukaku on Hétf. Május 05, 2014 6:01 pm

-Erre most már én is kíváncsi vagyok. Shu… tartsunk egy ilyen rajzolód napot. Meg Utahimét is hívjuk el.
-Ez… tényleg nem rossz ötlet. És akkor majd elküldjük Kayabának a rajzokat és ha tetszik neki, akkor megteremti azokat az állatokat…

-Yah… Kayabának… igen…
Shu inkább nem állt le vitatkozni a sárkánnyal a fiú előtt, és még Timidusnak is volt annyi esze, hogy Lancer ne érthesse, hogy mit mond. Ez ugyanannyira lett volna haszontalan mint a kinti világban a télapóról vagy az erdő szellemeiről vitatkozni. Persze itt ez is másképpen volt, és a hasonlat sem működött, hiszen Shu is tudta, hogy télapó nincsen, Timidusnak fogalma sem volt a télapóról, mert csak az ajándékok érdekelték, azt pedig Shukakutól kapta, az erdő szellemeiben pedig nem volt értelme nem hinni, hiszen mindketten találkoztak már velük. A fiú szavaira ismételten csak bólintani tudott, hiszen nagyjából teljesen igaza volt.
-Igen. Tényleg nem valami jó helyen voltam kint. De… igazad van… most nem ott kint vagyok, hanem itt. Csak úgy elég nehéz megkülönböztetni azokat, akik be akarnak csapni azoktól, akik meg nem. Ezért inkább óvatos vagyok. Megölni pedig biztosan nem fogunk.
-Pedig megtehetnénk. A szintkülönbségünk elég hozzá, de igazából tényleg nem lenne semmi értelme. Sokkal jobb ötlet lenne mondjuk elvenni a kristályodat és arra kényszeríteni, hogy keress nekünk növényeket, de azt meg úgyis megtudná valaki idővel és kiszabadítana, minket pedig megbüntetnének. Szóval ez sem jó ötlet.
-Timidus…
-Most mi? Csak megnyugtattam, hogy nem öljük meg.
-De… miért gondolkodsz te rabszolgatartáson?
-Csak meg akarom érteni a Kegyetlent…
-De… ezt ne itt csináld… ne mások előtt…
-Oké-oké…
-Szóóóval…

Fordult vissza vörös arccal a lány a fiú felé.
-Elnézést kérek. Timidus… csak szeret tervezni. Mindent. Akkor is, ha sohasem valósítaná meg az ötletet.
-Yap!
-És… igen. Idő kell. Sok idő. Azt hiszem. Viszont a boltot szívesen megmutatom.
-Danee? Céhvezér?!

Timidus szaggatott csipogással kezdett el röhögcsélni.
-Csak vigyázz, hogy nehogy…
-Timidus! Danee azért annyira nem… nem hiszem, hogy fiúkkal…

Majd hirtelen az ajkaira tapasztotta a kezeit. Teljesen elfeledkezett arról, hogy Lancer is itt van, és nemcsak a sárkányt kell dorgálnia. Elvörösödött, de ha már kimondta, akkor már befejezte.
-Hát… szóval… remélem, hogy csak férfiak vannak a céhben…
Teljesen vöröslő arccal fordult el, Timidus azonban csak tovább vigyorgott. Persze a sárkánynak fogalma sem volt a szexről vagy ilyen dolgokról, de Shukakut látta már randin, és bár itt meg is ragadt az erről való ismerete, de azt tudta, hogy a lányt nagyon zavarta amikor Danee kikezdett vele, így teljesen természetes volt, hogy figyelmezteti erre a veszélyre újdonsült ismerősüket is. A fiú utolsó mondata még vörösebbé tette a lány arcát, bár ez már nem nagyon volt lehetséges, de halkan, továbbra is elfordulva feltette a kérdését.
-Miért? Hány évesnek gondolsz engem?

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kis Patak #4

Témanyitás by Cú Chulainn on Hétf. Május 12, 2014 1:35 pm

-Oh, én is veletek tarthatok ott? ^o^/ -Kayabának...? Levelezni szoktak Kayabával...?- Mondd..szoktatok beszélgetni Kayabával, hogy elküldöd neki? –kissé elcsodálkozom ezen. Nem negatív értelemben. Kevés játékost ismerek, ez lehet normális is...de a legtöbben szidják amiért bezárt ide minket.Ezen kívül pedig lehetőséget sem tudok arra, hogy levelet küldjün neki. Maximum trágár leveleket tudok elképzelni neki, amikre gondolom nem válaszol...vagy rászabadít egy bosst a játékosra. Kitudja mire képes.

Timidus egyetértett azzal amit mondtam. Pontosabban elecsetelte milyen sok lehetőségük lenne nekem bajt, kárt okozni.

-Honnan tudod, hogy nincs B tervem, amit előttetek sem fedtem fel, Timidus? Mindenesetre azért köszönöm a bíztatást, jólesik –nevetek rá. Fura módban bíztat az szent, de értem a lényegét.- Nem kell elnézést kérned, nincs gond. Majd akkor meglátogatom a boltot, az időt pedig kivárjuk.

Ez végülis természetes, hogy idő kell a bizalomhoz, nem is várhattam mást. Óvatos a lány és a sárkány is, és csak az óvatlanok csinálnak olyat mint én, és bíznak meg így emberekben. Ettől függetlenül nem bántam meg a döntést...ha egyszer ilyen miatt halok meg, hát legyen csak. Bár lehet ez változni fog akkor, amikor már számítani fog nekem valaki, vagy valami. Például család. No de ez még messze van, addig bőven ráérünk óvatosnak lenni. Timidus nagyon jól szórakozik Danee céhvezérségén...egyre jobban érdekel a közös múltjuk. Nem akarom félreérteni amit mondd. ._.

-Mitől vigyázzak? Nem, Shukaku, van egy nő,lány is, bár még nem találkoztam vele.

Lassan olyan lesz mint a lemenő nap. Mármint annyira vörös. Palástolni akarja, vagy csak mégjobban zavarbajött nem tudom, de a következő kérdését elfordulva teszi fel.

- Hát...nagyjából 15 évesnek. Viselkedésed alapján azonban sokkal idősebbnek.
avatar
Cú Chulainn
Harcművész
Harcművész

Hozzászólások száma : 231
Join date : 2014. Jan. 29.

Karakterlap
Szint: 10
Exp:
270/500  (270/500)
Céh: Anarchisták

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kis Patak #4

Témanyitás by Shukaku on Hétf. Május 12, 2014 2:13 pm

-Persze! Nyugodtan! Miért is ne tarthatnál? És…
Kicsit visszaesik abból a lelkesedésből, amibe a rajzolós szervezkedés miatt belelovalta magát, de mivel Lanceren látszik, hogy nem haragszik… vagy nem mutatja, hogy haragszik amiatt, hogy a lány megemlítette Kayaba nevét, és nem valami égetni való gyilkosként tüntette fel, így hamar meg is nyugszik, bár nem teljesen, de azért annyira igen, hogy merjen válaszolni.
-Hát… beszélgetni nem beszélgetünk vele, de levelet lehet neki küldeni. Megírom és beírom a címzetthez, hogy Kayaba Akihiko. A rendszer nem dobta vissza, úgyhogy elvileg elküldte neki. Azt nem tudom, hogy elolvassa-e, de eddig nem válaszolt rájuk. Talán csak nem akar velem kivételezni.
Timidus ezalatt kétszer-háromszor végigpásztázta a fiút a tekintetével, majd magabiztosan kijelentette.
-Nincs „B” terved. „A” terved valószínűleg van, ami ugye az, hogy elteleportálnál a kristállyal ha megtámadlak. Mivel elárultad, hogy tizedik szintű vagy, valószínűsítem, hogy van elég pontod az életeden ahhoz, hogy ne tudjalak egy ütéssel leteríteni. Legyen kettő. Ha a páncélt is beleszámolom, az három. Nem sok. Ha lenne B terved, még az sem lenne elég. Én általában „G”-ig szoktam menni, és az még csak a csata kezdetekor van, hiszen minden folyamatosan változik, ezért változtatnom kell a taktikámon is. Persze nem mindig. Valamikor elsőre sikerül tökéleteset alkotnom.
Picit elgondolkodik, majd ismételten legyint a farkával és elmosolyodik.
-Egyébként nagyon szívesen.
-Gond? Nem… valóban nincs. Csak… valakik néha sértőnek találják Timidus viselkedését. Pedig általában igaza van. A boltban pedig örömmel látunk majd. A növényeket akkor adod át amikor szeretnéd, és majd megbeszéljük, hogy mit kérsz érte cserébe.

Azt viszont már kicsit ijedten hallja, hogy Danee becserkészett valakit a gyengébbik nemből, ráadásul nem is nő, hanem Lancer szerint egy lány. Az még rosszabb.
-Én… nem szeretnék beleszólni… de… azt tudnod kell… hogy Danee… szóval… ő olyan… nyomulós srác… és szeret a lányokkal… kötekedni…
-Yap! Nekem kellett lefröcskölnöm, hogy békén hagyja Shut. A szafarin pedig RenAinak kellett leállítania. És a halloween partin is nekem kellett megmentenem a vízbefulladástól… és ott is volt mellette egy lány.
-Tényleg… nem is láttam még fiúk társaságában… és amikor elsőnek találkoztam vele, akkor is egy fa mögül kukucskált, meg lopakodott…
-De azt is elég bénán csinálta… és a harcot is. Kiállt velem egy KT-ra, amikor még kisebb voltam. Természetesen legyőztem. Tényleg… azóta sikerült túllépnie a tízes szintről?

A sárkány vigyorog, a lány pedig szomorúan megcsóválja a fejét. Nincsenek kellemes emlékeik azzal a fiúval kapcsolatban…
-A koromat pedig… majdnem eltaláltad.
A valóságot persze nem fogja megosztani. Nagyon boldog attól, hogy tizenötnek nézte a fiú, hiszen amikor belépett a játékba, akkor még csak tizenkettő volt, és a rendszer ezt a formát is tartotta meg neki, ráadásul a tizenöt az még a valós koránál is több. Fogalma sem volt arról, hogy a fiú csak bókol, vagy tényleg az igazat mondja-e, mindenesetre jóleső érzésekkel töltötte el. Mivel úgy látszott, hogy nem mennek egy ideig még sehova, visszadobta a botot, amin azonnal meg is akadt valami. Amíg azt nézegette, és kitalálta, hogy mire fogja használni, legalább volt ideje gondolkodni.
-És… nem tudom… hogyan viselkedem?

/rák/

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kis Patak #4

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

2 / 4 oldal Previous  1, 2, 3, 4  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.