Tárgyak továbbfejlesztése [Tapasztalt tagoknak]

Go down

default Tárgyak továbbfejlesztése [Tapasztalt tagoknak]

Témanyitás by Kayaba Akihiko on Csüt. Júl. 24, 2014 2:22 am

A szabályzat ezen része annak alapjára készült, hogy már teljes ismeretében vagy az "egyedi tárgyak kovácsolása" szabályzatban olvasottaknak. Csak akkor lesz rá szükséged, ha van egy tárgyad, amitől nem szívesen válsz meg és tovább erősítenéd.

Még mielőtt belekezdenék, az egyedi tárgyak kovácsolásához hasonlóan lefektetnék néhány alapot.


 • Az adatlapon *Tárgy neve* (felszerelt, + pontok) helyett *Tárgy neve* +1[1*jel*] (felszerelt, pontok összeadva a kapcsos zárójelben lévő pontokkal)
 • Egyedi tárgyakkal ellentétben a továbbfejlesztés nem tűnik el a tárgyról automatikusan. Viszont ez semmilyen módon sem befolyásolja az egyediség eltűnését. (Konkrét példa: Fényes Vaskard-on egyedivé kovácsolással 1 erőből 1 fegyverkezelés lett, majd +1-et tettek fegyverkezelésre, a tárgy tehát így nézne ki: Egyedi Fényes Vaskard +1[1F] (+4 erő +2 fegyverkezelés). Amennyiben a használója valaki másnak adja, az egyediségi változtatás, ami erőből fegyverkezelés volt visszaesik, viszont a +1-ből jövő fegyverkezelés megmarad. Így átadás után a Fényes Vaskard a következőképpen fog kinézni: Fényes Vaskard +1[1F] (+5 erő +1 fegyverkezelés))
 • Amennyiben az előző példát folytatva a használó több féleképpen fejlesztett Fényes Vaskarddal rendelkezik, azokat mind külön kell jeleznie adatlapján. (Ez ugyanúgy igaz a bankokra is.) Például:
  2 Fényes Vaskard (+5 erő)
  1 Fényes Vaskard +1[1S] (+5 erő +1 speciális képesség)
  1 Fényes Vaskard +1[1E] (+6 erő)
  1 Fényes Vaskard +2[1F1E] (+6 erő +1 fegyverkezelés)
  1 Fényes Vaskard +2[2E] (+7 erő)
 • Csak fegyverek és felszerelések továbbfejleszthetőek. Emellett csak fegyverbe tehető erő vagy irányítás plusz.


Egy tárgyat akárhányszor lehet továbbfejleszteni (pluszolni), viszont az ára minden pluszolás után nő. A legelső pluszolás gyakori tárgyak esetén 2 gyakori, a tárgy tierjével megegyező érc és 2 gyakori, a tárgy tierjével megegyező növény. Ritka tárgyak esetén egy ritka, a tárgy tierjével megegyező érc vagy növény, epikusok esetén pedig egy Kristálykő, melyet kazamatákban lehet szerezni az ottani lények legyőzésével. Minden további pluszolásnál gyakori tárgyak esetén +2 érc és +2 növény, ritka és epikus tárgyaknál meg 2 plusz után +1 ritka érc vagy növény, illetve Kristálykő. Továbbá fontos megjegyezni, hogy a kristálykövekkel csak azokat az epikus tárgyakat lehet fejleszteni, amivel megszerezték azokat.

A könnyebb megértés kedvéért:
Gyakori:
+1: 2 érc + 2 növény
+2: 4 érc + 4 növény
+3: 6 érc + 6 növény
+4: 8 érc + 8 növény
...stb.
Ritka:
+1: 1 ritka érc
+2: 1 ritka érc
+3: 2 ritka érc
+4: 2 ritka érc
+5: 3 ritka érc
+6: 3 ritka érc
+7: 4 ritka érc
...stb.
Epikus:
+1: 1 Kristálykő
+2: 1 Kristálykő
+3: 2 Kristálykő
+4: 2 Kristálykő
+5: 3 Kristálykő
+6: 3 Kristálykő
+7: 4 Kristálykő
...stb.
Legendás:
+1: 1 Hős Esszencia
+2: 1 Hős Esszencia
+3: 2 Hős Esszencia
+4: 2 Hős Esszencia
+5: 3 Hős Esszencia
+6: 3 Hős Esszencia
+7: 4 Hős Esszencia
...stb.

Minden pluszolás egy statot ad hozzá a tárgyhoz, amiről majd lejjebb olvashatsz bővebben. Emellett azonban fontos, hogy ahhoz, hogy egy tárgyat +2-re emelj, előtte szükséges, hogy +1 legyen. Mindezek mellett minden pluszolás csak további 1 statot ad a fegyverhez, tehát, ha +1-ről +2-re emeled a tárgyat az azt jelenti, hogy a jelenlegi plusz egy pontod mellé kapsz még egyet és nem még kettőt.

A pluszolást a fegyver nevétől jobbra kell jelezni. A kinézete az alábbi legye: +szám[számjel]. A +szám azt jelenti, hogy hanyas pluszon van. Tehát, ha kétszer pluszolták, akkor +2. A számjel pedig, hogy ez a pluszolás mely pontokat tartalmazza. A pontok egykarakteres jelzései: F -> fegyverkezelés, E -> erő, I -> irányítás, K -> kitartás, G -> gyorsaság, S -> speciális képesség. Tehát 1 erő és 1 kitartásos +2-es fegyver a következőképpen nézne ki: +2[1E1K].

A tárgyfejlesztést ebben a topikban jelezheted. Egy T2-es tárgy pluszolásához T2-es érc/növényeket kell használni.


A hozzászólást Kayaba Akihiko összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Jún. 03, 2015 5:12 pm-kor.
avatar
Kayaba Akihiko
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 15044
Join date : 2012. Jul. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Tárgyak továbbfejlesztése [Tapasztalt tagoknak]

Témanyitás by Klein on Pént. Jan. 02, 2015 8:34 pm

Nem csak fegyvereket és páncélokat, de más felszereléseket, így potionokat, kristályokat és mérgeket is tovább lehet fejleszteni. Akárcsak a kovácsolt tárgyaknál, így ezeknél is jelezni kell az adatlapon a módosítást, azonban ott a vonatkozó módosítást kell szögletes zárójelbe tenni, így például Nagy Potion (+[50] HP).

Ahhoz, hogy egy elhasználható tárgy hatását módosítsd, ahhoz szükséged lesz egy különleges alapanyagra, melyeket bele kell főzni vagy írni az újonnan készülő tárgyba. A készítőnek nem szükséges segítséget nyújtani, egyedül is képesek rá. Az elhasználható tárgyakat csak egyszer lehet fejleszteni.

Az ismert alapanyagok listája a következő:
 • Ezüstlevél: 10 HP-val növeli a gyógyító tárgyak hatását.
 • Csontszilánk: A körökhöz kötött potionok hatását növeli egy körrel.
 • Vércsepp: A mérgek tartósságát növeli, egy találattal több ideig maradnak a pengén.
 • Hullótoll: Fél körrel meghosszabbítja a bénító, kábító, altató tárgyak hatását, így a következő támadásod biztosan talál a cselekvőképtelen ellenfelek ellen.


A fenti alapanyagokat csak és kizárólag kazamatákban lehet megtalálni, az ottani lények legyőzésével szerezhetőek meg.
avatar
Klein
Moderátor
Moderátor

Hozzászólások száma : 3084
Join date : 2012. Dec. 16.

Karakterlap
Szint: ?
Exp:
0/0  (0/0)
Céh: Fuurinkazan

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.