Rangsorolt küzdelem szabályok

Go down

default Rangsorolt küzdelem szabályok

Témanyitás by Kayaba Akihiko on Hétf. Aug. 04, 2014 6:32 pm

Általános
- Egyszerre csak egy egyéni/hardcore illetve egy csapatarénád futhat. A rangsorolt küzdelmek nem számolódnak bele a küzdőtéri keretbe.
- A játékosoknak választania kell az egyéni és a hardcore ranglista között, mindkettőre nem kerülhetnek fel. Ez alól kivételt jelenthetnek egyes képességek.
- A harc lezárást követően legalább két hónapnak el kell telnie, mielőtt újra kihívhatod ugyanazt az ellenfelet.
- Amint az egyik fél egy héten át nem ír a rangsorolt küzdelembe, az ellenfele bármikor kérheti a küzdelem zárását, három hét után pedig az aréna automatikusan záródik. Ha nem volt harc, akkor semmilyen jutalom nem jár, ha volt, akkor az inaktív fél elveszíti a párbajt, és csak a győztes kap expet és aranyat. Hardcore arénán, ha nem volt harc és úgy lesz valaki inaktív, az a kihívás elutasításának minősül.
- A küzdelem eredményének szándékos befolyásolása (csalás) büntetést von maga után. A vétkes fél, vagy felek egyéniben és csapatban 100 pont, hardcore-ban 10 pont levonást kapnak.
- Multi nem játszhat multival egy játékban se egyéniben, se csapatban.
- Ahhoz, hogy az egyéni- és csapat ranglistás helyezésedet megtarthasd, félévente legalább egy aréna harcban részt kell venned. Ha fél éven belül nincs egyetlen aktív vagy befejezett harcod sem, a pontjaidat megtarthatod, azonban a ranglistáról lekerülsz. Újra felkerülni csak befejezett harc esetén tudsz.
- Az inaktív/halott csoportba játékosok két hónap után lekerülnek a ranglistáról, a pontjaikat pedig elveszítik. A csapatok fennmaradnak addig, amíg legalább az egyik tagjuk aktív, de fél év után ők is elveszítik a helyezésüket.

Egyéni
- Az egyéni arénán a résztvevő felek közötti különbség legfeljebb tíz szint lehet.
- Holtverseny esetén a ranglistán a helyezések között nem teszünk különbséget, ugyanaz a jutalom jár érte.
- Az egyéni ranglistán elért eredmények nem nullázódnak.
- Az egyéni ranglista pontszámításáról itt tájékozódhatsz.

Csapat
- Csapatarénán nincs szintkorlát, bárki játszhat bárkivel és bárki ellen.
- Maximálisan három (3) csapatban lehetsz benne egyszerre.
- Holtverseny esetén a ranglistán a helyezések között nem teszünk különbséget, ugyanaz a jutalom jár érte.
- A csapat ranglistán elért eredmények nem nullázódnak.
- A csapat ranglista pontszámításáról itt tájékozódhatsz.

Hardcore
- Ebben az aréna típusban külön topikban kell kihívni az ellenfeled. A másik félnek egy hete van rá, hogy válaszoljon a kihívásra, ha nem teszi meg, automatikusan vereséget szenved. A kihívott fél elutasíthatja a kihívást, ebben az esetben a kihívó megkapja a győzelemért járó pontszámot, míg a kihívott nulla pontot kap. Ez alól kivételt jelent, ha időhiányra hivatkozik a kihívott fél. Ebben az esetben senki sem kap pontot, de a kihívó jogot formálhat rá, hogy fenntartsa a kihívást, egészen addig, amíg nem kezd új arénát. Ha a kihívott játékos mással kezd arénát ez idő alatt, az a kihívás elutasításának számít.
- A hardcore résztvevői szabadon kihívhatják egymást, szintbeli kikötés nincs.
- A kihívott fél választja meg az aréna kinézetét és dönthet afelől, hogy az itemhasználat tiltva legyen-e. Ezt a harc kezdetéig jeleznie kell.
- Holtverseny esetén a ranglistán az kerül előrébb, aki az előző két ciklusban több pontot szerzett. Ha az is egyenlő, a helyezések között nem teszünk különbséget, ugyanaz a jutalom jár érte.
- A hardcore aréna ranglistája öt hónap után nullázódik (reset).
- A hardcore ranglista pontszámításáról itt tájékozódhatsz.

A harc
- Az aréna harcokon kötelező a küzdelmek rendszerének használata.
- A harc kezdete előtt minden fél köteles jeleznie a pontjait, a képességet adó felszereléseit, és a birtokában lévő kristályokat, potionokat és mérgeket. Ha ezt elmulasztja, akkor a harc kezdetének időpontjában érvényes pontozása, és az akkor aktuáis felszerelése, itemei számítanak. Ha olyan pontozást, felszerelést vagy itemet használ valaki, amely bizonyítottan nem volt nála a harc kezdetén, az automatikus vereséget jelent az adott küzdelemben. Többszöri kihágás után pontlevonás (egyéni és csapat esetén 100, hardcore esetén 10 pont) jár.
- Az aréna belseje úgy néz ki, ahogy a küzdő felek szeretnék. Ezt egy panelen lehet beállítani a harc előtt. Ezután a harcoló feleknek lehetősége van külön, más-más bejáraton belépni a porondra. Lopakodást és a hozzá tartozó bónuszt csak ebben az esetben lehet használni.
avatar
Kayaba Akihiko
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 15035
Join date : 2012. Jul. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.