Rangsorolt küzdelem szabályok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

default Rangsorolt küzdelem szabályok

Témanyitás by Kayaba Akihiko on Hétf. Aug. 04, 2014 6:32 pm

A részvétel
- Egyszerre csak egy küzdelemben vehetsz részt egyénileg és egyben csapattal.
- Egyéniben két hónapnak, csapatban három hónapnak el kell telnie a harc lezárást követően, hogy újra kihívhasd ugyanazt az ellenfelet.
- Maximálisan három (3) csapatban lehetsz benne egyszerre.
- Egy az egy elleni küzdelemben a legnagyobb szintű és a legkisebb szintű játékos között maximum 10 szint különbség lehet, azonban 5 fölött a kapott pontok jelentősen csökkennek.
- Kettő a kettő elleni küzdelemben nincs szintbéli kikötés sem abban, hogy kivel vagy egy csapatban, sem abban, hogy ki ellen mész, de ettől még a kihívott csapatnak bele kell egyeznie a kihívásba.
- Multi nem játszhat multival egy játékban se egyéniben, se csapatban.
- Ahhoz, hogy az egyéni- és csapat ranglistás helyezésedet megtarthasd, félévente legalább egy aréna harcban részt kell venned. Ha fél éven belül nincs egyetlen aktív vagy befejezett harcod sem, a pontjaidat megtarthatod, azonban a ranglistáról lekerülsz. Újra felkerülni csak befejezett harc esetén tudsz.
- Az inaktív/halott játékosok két hónap után lekerülnek a ranglistáról, és a pontjaik visszaesnek százra. A csapatok fennmaradnak addig, amíg legalább az egyik tagjuk aktív az oldalon, de fél év után ők is elveszítik a helyezésüket.

Hardcore
- Ebben az aréna típusban külön topikban kell kihívni az ellenfeled. A másik félnek egy hete van rá, hogy válaszoljon a kihívásra, ha nem teszi meg, automatikusan vereséget szenved.
- A kihívott fél elutasíthatja a kihívást, ebben az esetben a kihívó megkapja a győzelemért járó pontszámot, míg a kihívott nulla pontot kap. Ez alól kivételt jelent, ha időhiányra hivatkozik a kihívott fél. Ebben az esetben senki sem kap pontot, de a kihívó jogot formálhat rá, hogy fenntartsa a kihívást, egészen addig, amíg nem kezd új arénát. Ha a kihívott játékos mással kezd arénát ez idő alatt, az a kihívás elutasításának számít.
- A hardcore arénában mindössze egy hónap után újra kihívhatod az ellenfeledet.
- A hardcore résztvevői szabadon kihívhatják egymást, szintbeli kikötés nincs.
- A kihívott fél választja meg az aréna kinézetét és dönthet afelől, hogy az itemhasználat tiltva legyen-e. Ezt természetesen az első hozzászólásában jeleznie kell.

A harc
- Az aréna küzdelmeken kötelező a küzdelmek rendszerének használata.
- Mindenek előtt a küzdelemben engedélyezettek az elfogadásra került képességek, és minden mennyiségben használhatóak a potionok, mérgek és kristályok is.
- A mérgek felkenése, képességek/potionok/kristályok használata csakis a küzdelem közben történhet meg (kivéve, ha például csak játékszínesítő kristály lett használva) és minden méreg felkenése egy mellékcselekvésbe kerül.
- Az indításkor az első hozzászólásban le kell írni mindkét fél pontjait, szintjét, képességeit és olyan tárgyait, amelyeknek külön hatásuk van (ld.: Lángoló Nodachi) plusz az összes birtokolt kristályt/potiont és mérget, hogy közben ne lehessen vásárolgatni, majd azok szerint játszani, a küzdelem közbeni változások érvénytelenek.
- Az aréna belseje úgy néz ki, ahogy a küzdő felek szeretnék. (Megegyezés alapján, belépéskor az aréna belseje átalakul.)
- Az egyik fél vagy csapat az egyik oldalon jön elő, a másik fél/csapat pedig a másik oldalon.
- A lopakodással rendelkező karakterek lopakodva indulnak.
- A rangsorolt küzdelmek nem számolódnak bele a küzdőtéri keretbe.
- Amint egy fél egy héten át nem ír a rangsorolt küzdelembe, az ellenfele bármikor kérheti a küzdelem zárását. Ha nem volt harc, akkor semmilyen jutalom nem jár, ha volt, akkor az inaktív fél elveszíti a párbajt, és csak a győztes kap expet és aranyat. Hardcore arénán, ha nem volt harc és úgy lesz valaki inaktív, az a kihívás elutasításának minősül.
- Ha egy rangsorolt küzdelem három hétig inaktív, automatikusan záródik.
- Egy adott játékos eldöntheti, hogy hardcore vagy sima módban szeretne részt venni. A váltást jelezni kell és a pontjai ekkor nullázódnak.
- Amennyiben egy játékos feladja a küzdelmet (nem a határidőből való kieséssel) vagy direkt hagyja az ellenfelét nyerni (például direkt nem támad és veszít a végén) akkor dupla annyi pontveszteség és fele annyi jutalom jár. Hardcore arénában ilyenért pontnullázás jár.
avatar
Kayaba Akihiko
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 14832
Join date : 2012. Jul. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.