Tachibana Makoto

Go down

default Tachibana Makoto

Témanyitás by Tachibana Makoto on Szomb. Nov. 10, 2012 11:03 pm

Adatlap

Név: Tachibana Makoto
Nicknév: Tachi
Nem: férfi
Kaszt: lovag
Kor: 19

Kinézet: 179 cm magas és 72 kilót nyom. Nyúlánk, mozgékony férfi, atletikus alkata van. Ébenfekete haját gyerekkora óta növeszti, egy vastag fonatba kötve hordja és immár a térdéig ér. Vörös szeme remekül összejátszik mind az aljas, mind a pajkos félmosolyával, és az unott ábrázatával is. Ezek az arckifejezések fordulnak elő a leggyakrabban nála.

Jellem:
  • Flegma: Nehezen lehet felbosszantani, közönyösen, nemtörődöm módon kezeli a legtöbb helyzetet. Sokszor hangoztatja ha idegeskedést, kapkodást lát, hogy nem érti, mire fel a nagy izgágaság, nyugalomban sokkal hatékonyabban működik az ember.
  • Türelmes: Nem rohan sehová, higgadtan szemlélődik és analizál, alaposan végiggondolva, hogy mi legyen a következő lépése, cselekedete.
  • Öntörvényű: Nem szeret utasításokat követni, inkább a saját feje után megy. Együttműködni is csupán akkor hajlandó másokkal, ha van haszna a dologból. Nem különösebben érdeklik mások, csak a saját szórakoztatása fontos számára.
  • Aljas: Nem egy jótét lélek, imád naiv emberek bizalmába férkőzni, hogy kihasználhassa, elárulhassa őket. Legfőbb szórakozása áldozatai reakcióit tanulmányozni, mikor rájönnek, hogy becsapták őket.
  • Gátlástalan: Lopás, csalás, gyilkosság, nem számít neki. Szereti szenvedni látni az áldozatait, ha ehhez a kardját beléjük kell mártania, nem habozik megtenni. Azon játékosok egyike, aki nem hisz Kayaba Akihiko szavainak, számára ez egy ugyanolyan MMO, mint a többi, a logout gomb hiányát és persze a virtuális világot leszámítva.
  • Szoknyapecér: Ha van gyengéje, azok egyértelműen a lányok. Nehezen tud ellenállni egy-egy csábos szempárnak, no persze a gyeplőt azért igyekszik a kezében tartani. Mégis, a gyengébbik nem kedvéért még hajlandó az elviből is engedni... egy kicsit. A megfelelő ellenszolgáltatásért cserébe.
  • Intelligens: Analitikus beállítottsága remek megfigyelővé, jó stratégává és körmönfont taktikussá tették. Nehezen lehet meglepni, sok mindenre számít és hamar alkalmazkodik. Remekül átlátja és megérti a bonyolultabb logikát igénylő feladatokat, szituációkat is.


Képességek

Eternal shield - A pajzsa páncélértéke minden őt érő sérülés után visszaáll az eredeti értékre, azaz minden ellene indított támadás sebzéséből levonódik a pajzsa páncélbónusza, de csak a pajzs értéke, a többi felszerelésé rendesen lenullázódik ha leütik. Fontos, hogy az érték visszaállásához szükséges vesztenie az életéből, tehát ha az ellenfél sebzése kisebb, mint a pajzsa páncélja, akkor is meg lehet sebezni.


Előtörténet

Megszülettem, apám ezzel foglalkozott, anyám azzal, van egy öcsém, egy húgom, egy bátyám, egy nővérem, meg egy ikertestvérem is. Vagy csak egyke lennék? A családom gazdag volt, de az is lehet, hogy nem. Remek tanuló voltam, de az is lehet, hogy nem. A szüleim viszont már nem élnek, és ez a szörnyű trauma váltotta ki a fóbiámat a lábköröm iránt. Persze... Aki erre kíváncsi, az olvasson más mesét, ugyanis én nem vagyok a híve a kitaposott utakon való járásnak. Egyetlen dolog van, amit fontos az előéletemből megjegyezned, az pedig ez. Mióta az eszemet tudom, szembemegyek a normákkal. Az a típus vagyok, aki a Hófehérkében a gonosz mostohának szurkol, aki a GTA-ban nem a küldetésekre koncentrál, hanem csak tör-zúz, aki egy MMORPG-ben a mobok helyett a játékosokat gyakja. Nézz csak rám! Hosszú haj, ékszerek... Pedig nem vagyok lázadó, ó nem. Nem azért csinálom, hogy direkt szembemenjek a társadalommal, nincs feltűnési viszketegségem, a meg nem értett tini-korszakom pedig rég elmúlt. Én így érzem jól magamat a bőrömben, ennyi az egész.
Természetesen rengeteg problémát szült mindez, kezdve azzal, hogy kisiskolásként csúfoltak a hosszú hajam miatt, én meg ütöttem. És tujátok mit? Élveztem! Nem tagadom, eltorzult személyiségemhez csak olaj volt a tűzre a provokáció, amit kaptam a normálisnak számító gyerekektől, sokat segített abban, hogy megerősödjön bennem a tudatom és még csak ne is kételkedjek abban, hogy én nem vagyok közéjük való. Mégis frusztrált voltam, feszültségemet pedig játékokkal vezettem le. Az FPS-eket hamar meguntam azonban, a gépi intelligencia túl kiszámítható volt számomra. Még csak 14 voltam, mikor az MMO-k felé fordultam, de rögtön tudtam, hogy rátaláltam arra, ami nekem kell. Olyan... felemelő érzés volt nézni, ahogy a kis nyomorékok szitkozódtak, dühöngtek tehetetlenül, miután megfosztottam őket egy-egy értékesebb zsákmánytól, vagy éppen a karakterüktől magától. Pedig az ő hibájuk volt... megbíztak bennem. Egy idegenben, akit nem ismertek, sose láttak. És a kifogás? Hogy ez csak egy játék? Nahát, nahát, akkor miért is kell hisztizni egy virtuális világban elszenvedett sérelemért? Nevetséges... szánalmas!
Ami meg az SAO-t illeti? Őszintén szólva riasztott a hype, amit felkavart a VRMMO koncepciója, nem is terveztem megvenni a játékot. Mégis megkaptam valahogy, valakitől ajándékként, akit azóta is átkozok minden nap, amikor felkelek. Tönkretette az életemet, bezárt ebbe az ostoba játékba, ahol mindenki teljesen odavan egy nyilvánvaló blöff miatt. Kayaba Akihiko szerzett magának tízezer tesztalanyt a pszichológiai kutatáshoz, zseniális egy figura, az biztos. Gondoltam már rá, hogy megöletem magam, de egyelőre nem unom magam annyira, hogy kiszálljak ebből az elmebeteg helyzetből. Inkább kihasználom, hogy sokkal reálisabb körülmények között figyelhetem a sok szerencsétlent szenvedni, és nem csak a csetüzenetekből tudok következtetni a kétségbeesett arcukra, hanem látom a valódi érzelmeiket is, ahogy hitetlenkednek, ahogy könyörögnek... Én magam is kellemes szórakozásomat lelem abban, hogy mennyire valóságosnak tűnik szilánkjaira robbantani egy karaktert, meg is tettem már néhányszor. Hogy ettől vörös lett az indikátorom? Jaj, hát legalább a játékosok kétharmada azt sem tudja, mit jelent! Nem mintha úgy egyébként zavarna, ha megijednének tőlem, ki tudom magyarázni magam egyébként is, ahogy veled is megtettem. Átadnád kérlek a vagyonod? Vagy inkább "öljelek meg" és úgy vegyem el?

Kérdés: mivel a kari független Kwontól, csak a felszereléseit és a vagyonát "örökölné", a pontozását újraalkothatom-e, amennyiben elfogadod?
avatar
Tachibana Makoto
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1808
Join date : 2012. Sep. 18.
Age : 24
Tartózkodási hely : Aincrad

Karakterlap
Szint: 43
Exp:
7624/7700  (7624/7700)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Tachibana Makoto

Témanyitás by Kayaba Akihiko on Szomb. Nov. 10, 2012 11:34 pm

A pályázat igényes, tehát elfogadom. Igen, újrapontozhatod és kérlek egy új avatárt is tegyél be, ami jobban hasonlít a leírt kinézethez.
avatar
Kayaba Akihiko
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 15035
Join date : 2012. Jul. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Tachi - NJK-pályázat

Témanyitás by Tachibana Makoto on Hétf. Dec. 17, 2012 12:55 am

Tachi ezen az NJK-n keresztül vásárolna a játékosboltokból, valamint mesélői beleegyezés esetén nyújthat segítséget a karinak küldetések alatt. Ugyanakkor se harcban nem segíthet, se nem léphet közbe Deus Ex Machina megmentőként, ha csávába kerül a karakterem.

Név: Kawaguchi Kirio
Nicknév: Seigi no Mikata
Nem: fiú
Kaszt: kardforgató
Kor: 15
Indikátor: zöld

Szint: 1
XP: 25/40
Arany: 0
Felszerelés:
  • Kezdő kard (+1 erő)
  • Kezdő ruha (+2 páncél)


Képesség: ismeretlen

Kinézet: Átlagos külsejű tinédzser srác. 159 centi magas, sovány testalkatú, sötét haja jól fésült, barna szemei vannak. Arca szeplős, homlokán egy apró, nem túl feltűnő műtéti heg húzódik. Izomzata gyakori testmozgás hiányában alulfejlett, talán egy kardot se tudna rendesen felemelni, ha nem a játék határozná meg a statjait. Ruházata egyszerű szövetnadrág és póló, illetve egy pár közönséges szürke vállvértet visel. Kardját a hátán hordja, hiszen az a menő.

Jellem: Anyuci egyetlen pici fiacskája, szóval nem túl önálló és fogalma sincs az életről magáról. Animés tapasztalatokból táplálkozva vágott bele ebbe a játékba, igazságért harcoló hősnek képzelve magát. Kicsit dadog és nem túl magabiztos, de a bátorsága megvan, képes volt szembeszállni a sárga játékosokkal és nem adta fel az első néhány sikertelen próbálkozása után. A változást Tachi hozta meg, akinek nem okozott volna különösebb lelkifurdalást megölni a fiút, és amiért mégse tette meg, Kirio ha vonakodva is, de a férfi szolgálatába állt a félelem és a hála egyfajta groteszk keverékeként.

Háttér:
Hümmögve bámultam az előttem álló fiúra. A tekintete elszánt volt, de a kard mintha remegett volna egy kicsit a kezében. Bár.. nem, inkább csak a tartása volt a furcsa, azért tűnt bizonytalannak. Felsóhajtottam és megvakartam a tarkómat. Nem tűnt többnek egyszerű légypiszoknál, egy idegesítő kis beképzelt vakarcsnál, aki azt hiszi, ettől majd omlani fognak a lábai elé a lányok. Nem volt túl sok kedvem hozzá, hogy móresre tanítsam ezt az ugrabugráló kölyköt, ráadásul egyszerű kezdő felszerelése volt, így még csak az sem motivált, hogy valami eladhatót szerezhetnék tőle. Egyetlen indokom volt arra, hogy ráböktem a párbajra való kihívást elfogadó gombra: nem volt jobb dolgom. A fiún látszott, hogy pattanásig feszült idegekkel figyeli a visszaszámlálót, ezzel szemben én a nyugalom szobraként húztam elő lassan derekamról a rövid kardomat, és látszólag oda se figyeltem. Na jó, nem csak látszólag, tényleg nem vettem komolyan :] Nem volt könnyű komolyan venni ugyanis, mikor ész nélkül rohanva indult meg felém a párbaj kezdetén. Kiszámítható, suta vágása elől megalázóan könnyedén léptem félre, de kegyes voltam és nem sebeztem meg, csupán a pajzsommal megtoltam a hátát, hadd essen el.
- Használj sword skilleket. Tudod, helyes kezdőmozdulat, onnantól kezdve segít a rendszer. Valahogy így - oktattam unottan, és nem zavartatva magam attól, hogy a földön fekszik, megindítottam ellene egy szúrást. Pontosabban a lábába. Gyorsaságom engedte, és életpontjai jelentős részétől szabadítottam meg alacsony sebzésem ellenére is. Alacsony élet, nem túl magas gyorsaság, mire rakott? Nos, miután felkelt, megtapasztaltam, ugyanis miután újra nekem rontott és ezúttal úgy döntöttem, hogy megpróbálom kiütni a kezéből a fogpiszkálóját, helyette az én kardom repült ki a kezemből, és ahogy belém mártotta a fegyverét, leesett tőle a páncélom.
- Na, k-kard nélkül is olyan nagy a szád? Legyőzlek és megbűnhődsz a tetteidért! - kiáltotta, de sóhajtásom jelezte, hogy nem rázott meg túlságosan a dolog. A következő vagdalkozó csapása elől ismét félretáncoltam, és pajzsommal vágtam állon a gyereket, újabb pontot levéve az életéből. 10 HP talán...? Nevetséges... Elegem lett, igen gyorsan meguntam az egyoldalú harcot. Amíg ő a szédüléssel küzdött meg, szépen elbattyogtam a kardomért és magamhoz vettem, majd türelmesen megvártam a következő támadását. Hagytam, hogy szúrása betaláljon, ám közben én is a mellkasába mélyesztettem a saját fegyverem, a fiú kardját pedig megragadtam, és nem engedtem, hogy kihúzza belőlem.
- Lássuk, melyikünk élete fogy el hamarabb - vigyorodtam el, és élvezettel figyeltem a kölyök arcára kiülő pánikot, ahogy rájött a turpisságra. Az ő élete már sárgában volt, az enyémnek viszont még a negyede sem fogyott el, kardjaink pedig ugyanakkorát sebeztek. A szokásos forgatókönyv zajlott le, először szabadulni próbált, de persze sikertelenül, aztán fenyegetőzni kezdett, majd ahogy pirosba csúszott az élete, megjelentek a szeme sarkában a könnyek és könyörögni kezdett. Engedjem el? Csak azért mert kérte? Ugyan, kinek képzelsz, nem a Vöröskereszt vagyok. Nem akar meghalni? Akkor miért vállalkoztál öngyilkos feladatra? Bármit megtenne nekem? Oh, ez a legjobb, utolsó szalmaszál, hátha hatni tud az üzleti érzékemre. Nem, vártam valamire, és ezt meg is kaptam végül. A kétségbeesett sikoltást, mellyel tehetetlenségében és halálfélelmében akart megsüketíteni. Egyetlen apró piros pötty maradt az életcsíkjának sarkában, mikor elengedtem.
- Nos, a mai szórakozásom is megvolt :] - kuncogtam fel, majd hátat fordítottam neki és elindultam.
- Várj... miért nem... miért nem öltél meg? - szólalt meg komor hangján. Megtorpantam, de meg nem fordultam.
- Nincs hasznom belőle. De ha ragaszkodsz hozzá, segíthetek - feleltem egykedvűen némi hatásszünetet követően, de kardomat megmozdítottam.
- Ne! Mármint... izé... én... azt mondtam bármit megteszek, ha nem ölsz meg, és nem öltél meg... szóval...
- Pffháhá! Idióta vagy, te vagy az első mamlasz, aki komolyan veszi azt, amit pánikhelyzetben mond - feleltem neki, miközben megfordultam és odasétáltam hozzá. Riadt volt az arca, és mikor feléje mozdítottam fegyverem, rögtön megrezzent és odébb húzódott.
- Én csak... csak rájöttem, hogy milyen hülye vagyok és akkor legalább az adott szavamat tartsam meg... Nem is tudom mit gondoltam, nem vagyok hős, nem vagyok igazságosztó. Hiába virtuális a világ, én ugyanaz a lúzer maradok itt is, aki voltam... Köszönöm, hogy nem... hogy... - állt neki ömlengeni, a végén a mécses is eltört. Összeráncoltam a homlokom, nehéz volt elképzelni, hogy valaki ennyire szerencsétlen legyen, pedig tényleg léteztek ilyen áldozati bárányok. El se hittem, hogy képes hálásnak lenni azért, mert megkíméltem a semmirekellő életét.
- Yare-yare... Annyira nevetséges létforma vagy, hogy kedvem támadt megölni téged. De tudod mit? Legyen! Ha minden utasításomat követed és nem okozol csalódást, nem versz át, nem csapsz be és nem árulsz el, megtarthatod az életed. Hogy hangzik? Oh, és ne aggódj, nem foglak semmi olyasmire kényszeríteni. Zölden kellesz - tettem egy ajánlatot, kardomat pedig közben a torkának szegeztem. Hangom nem volt különösebben fenyegető, inkább olyan, akinek édesmindegy mi fog történni. Hagytam, hogy a kard beszéljen helyettem. Végső soron bizonyos helyzetekben jól jöhet egy ilyen nyámnyila kölyök asszisztálása. Csaliként... vagy esetleg ha valamelyik nagyobb bolt áruja kell, akik piros játékosokat nem szolgálnak ki. Optimális volt, egy ilyen nyomorult túlságosan fél attól, hogy mi lesz vele, ha esetleg becsap és rájövök. Igent nyökögött, bár alig értettem, úgyhogy néhány gyors mozdulattal barát felkérést küldtem neki. Ennek köszönhetően mindig tudni fogom, hol jár és bármikor utolérhetem. Ha pedig nem ugrik azonnal a szavamra, hát felkutatom és megölöm. Már csak azért is, hogy ne keltse könyörületes híremet még véletlenül se Rolling Eyes
avatar
Tachibana Makoto
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1808
Join date : 2012. Sep. 18.
Age : 24
Tartózkodási hely : Aincrad

Karakterlap
Szint: 43
Exp:
7624/7700  (7624/7700)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Tachibana Makoto

Témanyitás by Kayaba Akihiko on Hétf. Dec. 17, 2012 3:29 pm

Szia!

Az NJK pályázatot elfogadom.
avatar
Kayaba Akihiko
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 15035
Join date : 2012. Jul. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Képességkorlátozó pályázat

Témanyitás by Tachibana Makoto on Kedd Dec. 25, 2012 8:26 pm

Lévén nagyon nem számítottam arra, hogy a kari ilyen gyorsan ilyen erős pajzshoz jut, így raknék egy korlátot a képességemre.
Ugyanakkor szeretném, ha ez a korlát mesélői engedéllyel elhagyható lenne olyan küldetések alkalmával, amikor a karim esetleges bossként funkcionál és a végső harc egyensúlya megkívánja. Normál küldetések, KT-k és egyéb harcok alkalmával a korlát minden alkalommal él.

RÉGI

A pajzsa páncélértéke minden őt érő sérülés után visszaáll az eredeti értékre, azaz minden ellene indított támadás sebzéséből levonódik a pajzsa páncélbónusza, de csak a pajzs értéke, a többi felszerelésé rendesen lenullázódik ha leütik. Fontos, hogy az érték visszaállásához szükséges vesztenie az életéből, tehát ha az ellenfél sebzése kisebb, mint a pajzsa páncélja, akkor is meg lehet sebezni.

ÚJ

A pajzsa páncélértéke minden őt érő sérülés után visszaáll, azaz minden ellene indított támadás sebzéséből levonódik a pajzsa páncélbónusza, de csak a pajzs értéke, a többi felszerelésé rendesen lenullázódik ha leütik. Fontos, hogy az érték visszaállásához szükséges vesztenie az életéből, tehát ha az ellenfél sebzése kisebb, mint a pajzsa páncélja, akkor is meg lehet sebezni. Ha az ellenfél sebzése egyenlő vagy kisebb, mint a pajzspáncél értéke, akkor a képesség hatékonysága folyamatosan csökken: 3 páncélponttal kevesebb töltődik vissza minden egyes alkalommal, amikor az ellenfélnek vagy ellenfeleknek legalább két ütés kell Tachi sebzéséhez egészen addig, amíg nem lesz legalább 2 ponttal kisebb a pajzs a támadó(k) sebzésénél.
avatar
Tachibana Makoto
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1808
Join date : 2012. Sep. 18.
Age : 24
Tartózkodási hely : Aincrad

Karakterlap
Szint: 43
Exp:
7624/7700  (7624/7700)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Tachibana Makoto

Témanyitás by Kayaba Akihiko on Kedd Dec. 25, 2012 9:04 pm

A korlátot elfogadom.
avatar
Kayaba Akihiko
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 15035
Join date : 2012. Jul. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Tachibana Makoto

Témanyitás by Tachibana Makoto on Vas. Május 05, 2013 11:40 am

Nem valami megnyugtató egy kétpontos pajzzsal a képességem jelenlegi formája 20-30 sebzések mellett, így arra jutottam, megváltoztatom a mechanizmust. Bonyolultan hangzik ez is, nem kell aggódni :]

Titan Armour

Tachi képessége sokkal ellenállóbbá teszi a páncélját, ami annál tartósabb és erősebb lesz, minél nagyobb erővel próbálják azt elpusztítani. A titánpáncélzat nem veszít a védelmi értékéből, ha az ellenfél egy körben okozott sebzése legalább a lovag életre tett pontjainak felével magasabb. Azaz 20 pontos páncélzatnál és 10 életnél a páncélérték sértetlen marad, ha legalább 20+10/2=25 pontos sebzés éri a karaktert az adott körben.
Amennyiben az ellenfél sebzése nem haladja meg ezt az értéket, akkor a páncélt adó felszerelések addig pusztulnak, amíg a páncélzat megmaradásának feltétele nem teljesül. Egy körben csak egy item eshet szét, addig ha sebzés éri a karaktert, a páncélérték mindig visszaáll az aktuálisan elpusztuló páncél nélküli értékre. Ha a sebzés nagyobb a páncélértéknél, akkor először a legkevesebb páncélt adó felszerelések mennek tönkre, ha viszont kisebb, akkor a legnagyobb reped szét és törik el.
avatar
Tachibana Makoto
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1808
Join date : 2012. Sep. 18.
Age : 24
Tartózkodási hely : Aincrad

Karakterlap
Szint: 43
Exp:
7624/7700  (7624/7700)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Tachibana Makoto

Témanyitás by Kayaba Akihiko on Vas. Május 05, 2013 12:23 pm

Szia!

Bár nem vagyok a rajongója annak, hogy úgy változtassuk a képességünket, hogy nekünk mindig megérje, de attól még elfogadom.
avatar
Kayaba Akihiko
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 15035
Join date : 2012. Jul. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Tachibana Makoto

Témanyitás by Tachibana Makoto on Csüt. Jún. 06, 2013 1:18 am

10. szintű képesség pályázat


Ghost Equipment
A speciális képesség aktiválásakor egy kiválasztott item mellett szellemszerű, áttetsző másolat jelenik meg, alig néhány centis eltolódással. Mintha az adott eszköz körvonalai elmosódnának, olyan hatást kelt a szem számára. Az így megbájolt tárgy kétszeres bónuszt ad két kör erejéig. Az item lehet fegyver, felszerelés vagy statpontot, HP-t adó potion/kristály. A képesség két alkalmazása között három körnek kell eltelnie.

***

Tekintve a stílust, amivel a játékot játszom, viszonylag gyorsnak mondható ütemben értem el a 10. szintet, mely sok karakter számára mérföldkőnek számít. Sokakkal ellentétben én nem sokszor időzöm a mezőkön, és várom lesben állva a monsterek respawnját, hogy learathassam a termést, vagy farmolhassak. Számomra ez szimplán túl monoton és unalmas. A moboknak nincsenek érzéseik, egyszerű algoritmusok határozzák meg a viselkedésük. Bizonyos távolságból támadnak, előre meghatározott, szisztematikus módon, és nem hat rájuk se szó, se cselekvés. Érzelemmentesen hajtják végre a programjukat. Én azonban szórakozásomat csak mások reakcióinak tanulmányozásában lelem, így ezzel töltöm el a legtöbb időmet is. Különböző váratlan helyzetekbe keverek különféle személyiségeket, és figyelem, hogyan reagálnak. Ez egyszer szórakoztató, másszor unalmas, függően az analizálni kívánt szituációtól, ám a tanulságokat mindig örömmel vonom le :]
Messzire elkalandoztam, és talán feleslegesen is, de a lényeg, hogy jómagam is áttörtem a 10. szint határát a legutóbbi bossharc után tehát annak ellenére, hogy tulajdonképpen csak questek és párbajok útján szerzek nagyrészt tapasztalatpontot. Nem kell mondanom, hogy sok játékos azért várja ezt a specifikus szintet, hogy felfedezze, milyen opcióval bővült a menüje. Egyedi képességeink a rendszer szerves részét képezik, az általam választott első darab már átment egy fejlődésen is, és bár felettébb hasznos, tulajdonképpen nem használtam még sokat, hiszen nem volt rá szükségem. Amíg nálam volt a Csigaház, a páncélomat sem igen tudták áttörni, csak mostanában, hogy meggyengült ezen védelmem és a játékosok sebzései az egekbe szálltak, kellett ráfanyalodnom a hatására.
Most viszont érdeklődő tekintettel gördítettem le a sword skilljeim listáját, hogy rátaláljak az egy egységgel meghosszabbodott lista eddig ismeretlen elemére. A listát betéve tudtam már, így nem esett nehezemre kiszúrni, a menüpontot megnyitva pedig megjelent a leírása is. Előhúztam a kardomat, és a megfelelő mozdulatot megtéve aktiváltam a specialitást, melynek hatására a szokásos izzás helyett fegyverem körvonalai elhomályosodtak. Elég volt egy pillantás a látóterem bal felső sarkába hogy megállapítsam, az effekt létrejött: két egész ponttal nőtt meg a páncélom, és nem kételkedtem benne, hogy a sebzésemet is megtoldotta három egységgel. Suhintottam egyet a szellemkarddal, majd még egyet, mire a képesség kihunyt és minden visszaállt az eredeti helyzetbe. Hogy tetszik-e? Azt majd az idő eldönti :]
avatar
Tachibana Makoto
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1808
Join date : 2012. Sep. 18.
Age : 24
Tartózkodási hely : Aincrad

Karakterlap
Szint: 43
Exp:
7624/7700  (7624/7700)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Tachibana Makoto

Témanyitás by Kayaba Akihiko on Pént. Jún. 07, 2013 12:37 am

Szia!

Szerintem maradjunk a fegyver/felszerelésnél, potionoknál/kristályoknál súlyos hibák születhetnének ebből szerintem. Ha beleegyezel, akkor elfogadom, ha nem akkor majd mikor visszatérek megbeszéljük.
avatar
Kayaba Akihiko
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 15035
Join date : 2012. Jul. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Tachibana Makoto

Témanyitás by Tachibana Makoto on Kedd Szept. 24, 2013 5:47 pm

Képességváltoztató pályázat

Indokok: egyrészt az első képességem túl komplikált, a mesélők, de még én is nehezen követem az alakulását. Másrészt a másik képesség nem illik a karihoz, lévén elsősorban debuffos skilleket tervezek neki.

<< Titan Armour >>
Tachi képessége sokkal ellenállóbbá teszi a páncélját, ami annál tartósabb lesz, minél nagyobb erővel próbálják azt elpusztítani. A képesség passzív, ha egyszer aktiválódik, többször nem kell dobni rá a kockával. A páncélzat minden olyan körben, amikor a karakternek sebzést okoztak, az ellenfél erejének/irányításának függvényében visszaépül.
a) Amennyiben az egy támadással (árnyharcosnál és idomárnál támadáskör) okozott sebzés meghaladja az eredeti páncélérték felét, úgy a sérülés mértékének fele generálódik vissza páncélban.
b) Ha az okozott sebzés kevesebb, mint Tachi eredeti páncélértékének fele, akkor a sebzés egyharmadát kapja vissza a karakter.
Hátrányok: A páncél legfeljebb az eredeti értékére épülhet vissza, tehát 20 páncél esetén hiába szenved el 60 sebzést a karakter egy támadásból, csak 20 páncélt fog visszakapni, nem 30-at. Továbbá a rengeteg páncél viselete miatt Tachi gyorsasága felszerelés nélkül nem haladhatja meg a páncélzat értékének egynegyedét.

<< Weapon Break >>
A speciális képesség aktiválásakor Tachi fegyverét vörös aura veszi körül. Ha a karakter fegyverkezelése és a fegyvere által adott pontok összege (két páncél számít egy pontnak) meghaladja az ellenfélét, akkor hárított támadás esetén (a támadó kiléte mindegy) az ellenfél fegyvere kettétörik, és a harc hátralévő részére használhatatlanná válik. A képesség egy körig aktív, ha nem történt fegyvertörés, akkor legalább két kört várni kell az újabb használattal. Távolsági támadásoknál értelemszerűen nem hatásos. Kockás harc esetén elhibázott támadásnál halál-korona kocka dönti el, hogy a támadás elől kitértek, vagy fegyverrel hárították. A törött fegyver a harc végén nem javul meg varázsütésre, de megjavítható bármely fegyverkovácsnál.
Hatások: sikeres használat esetén az ellenfél a harc idejére elveszíti a fegyverből kapott pontjait, Tachi pedig a törött penge darabjából később kinyerheti a fegyver egyik komponensét, azaz kap egy olyan ércet, melyből a fegyver készült. Ritka ércet nem szerezhet, legendás és egyedi fegyvereknél pedig (lévén nincs receptjük) nincs ilyen bónusz.
avatar
Tachibana Makoto
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1808
Join date : 2012. Sep. 18.
Age : 24
Tartózkodási hely : Aincrad

Karakterlap
Szint: 43
Exp:
7624/7700  (7624/7700)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Tachibana Makoto

Témanyitás by Kayaba Akihiko on Szer. Okt. 02, 2013 4:40 pm

Szia!

Ha kiveszed belőle a ritka érces részt, akkor elfogadom. (Tehát, ha csak ritka ércekből épülőt ütsz, akkor nem kapsz semmit, ha pedig vegyeset, akkor egy gyakorit.) Ha viszont így nem tetszene a képesség, akkor például lehetne az, hogy a fegyver által adott pontok közül valamennyit megkapsz a harc végéig. (pl.: 1-2 vagy a fele vagy ki tudja, te képességed Very Happy)
avatar
Kayaba Akihiko
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 15035
Join date : 2012. Jul. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Tachibana Makoto

Témanyitás by Tachibana Makoto on Pént. Aug. 08, 2014 10:45 pm

Harmadik képesség pályázat

<< Reactive armor >>
Leírás: Ezen képesség hatása alatt ha Tachi a pajzsával kivéd egy támadást, olyan lökéshullámot gerjeszt a két fém találkozása, mely visszalöki a támadót és megakadályozza a további támadásait abban a körben. A hatás csak akkor lép érvénybe, ha a támadás sebessége meghalad egy bizonyos szintet.
Hatása: Elvétett támadás esetén az ellenfél nem támadhat többet abban a körben attól függetlenül, hogy hány támadása lenne még. Ha az első támadást rögtön elhibázza az agresszor, a képesség megszűnik és három körig nem lehet újraaktiválni. Ha sérül a karakter az adott körben, a képesség aktív marad. Emellett ha az utolsó támadását védi ki az ellenfélnek Tachi, akkor a következő támadása biztosan talál. A Reactive Armor csak akkor működik, ha az ellenfél rendelkezik többletkörrel. Idomárok esetében értelemszerűen külön-külön hat hat a petre és az idomárra.


Mióta az eszemet tudom ebben a játékban, súlyos, vastag páncélokba burkolom magam harc közben. Lovagként így illik, de természetesen nem csak azért teszek így, mert elvárás, hanem mert hasznot remélek belőle. Fekete páncélzatom megjelenésben is kiemel a tömegből, és bár vannak hátrányai, így például a tömege, mely miatt a gyorsaságom a csiga és a teknős fürgeségével vetekszik a szintemhez képest, maximálisan elégedett voltam a karakterem felépítésével. Igaz, az utóbbi időben kénytelen voltam kompromisszumokat kötni a páncélom méretével kapcsolatban, hiszen a nagy páncél azt is jelenti, hogy a tárgyakból kapott bónuszaim jelentősen elmaradnak az optimálistól, és ennek következményeként átlagosan kevesebb ponttal rendelkezem, mint mások.
És hogy mindez hogy jön ide? Most, hogy megütöttem a 20. szintet, lehetőségem nyílt rá, hogy a hátrányt csökkentsem a páncélzatomból további hasznot merítve. Morfondíroztam rajta egy darabig, hogy milyen extra tulajdonságot szabjak a védelmemre, de nem sokáig kellett végül gondolkodnom, hiszen a legnagyobb gyengeségem a gyorsaságom volt. Így hát olyan küldetést kerestem, ami olyan tulajdonságot ad, ami ezt küszöböli ki, és így jutottam el Taft városába, ahol egy rejtélyes, sötétbe burkolózó NPC ajánlotta fel, hogy ha betörök egy épületbe, akkor bónuszt ad a pajzsomra. Nem is sejtettem, milyen egyszerű a feladat, mint kiderült, a pajzsommal kellett ütni-vágni egy ajtót, és ha azt betörtem, akkor teljesítettem sikerrel a questet. Persze amilyen egyszerű volt, olyan unalmas is, hiszen csak monoton ütni kellett, elővarázsolva mindig ugyanazt a sword skillt, már amíg el nem fáradt benne a karom :] Viszont pár napos nem túl megfeszített munka után feltárult a jövő kapuja, és a rendszer diadalmas felirattal értesített, miszerint elnyertem jutalmamat, egy új képességet. Itt a vége, fuss el véle, még kergetlek is, ha kell :]
avatar
Tachibana Makoto
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1808
Join date : 2012. Sep. 18.
Age : 24
Tartózkodási hely : Aincrad

Karakterlap
Szint: 43
Exp:
7624/7700  (7624/7700)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Tachibana Makoto

Témanyitás by Kayaba Akihiko on Kedd Aug. 12, 2014 7:32 pm

Szia!

A képességet elfogadom.
avatar
Kayaba Akihiko
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 15035
Join date : 2012. Jul. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Tachibana Makoto

Témanyitás by Tachibana Makoto on Szer. Dec. 31, 2014 1:27 am

Képességváltoztató pályázat \o/


Ok: Weapon Break képességemet az elmúlt több, mint egy évben egyszer sem használtam, és előreláthatóan ez a szám nem nagyon fog szaporodni, úgyhogy valami hasznosabbra cserélném :]

<< Everlasting Crystals >>
A képesség a harcban közvetlenül nem használható, gyakori kristályokat megörökíti az utókornak, tartósabbá és/vagy újrafelhasználhatóvá teszi. Például egy Gyertya Kristály nem csak két körig, hanem jóval tovább használható, vagy egy Fotó Kristály több képet is tud készíteni. A tartósság a speciális pontoktól függ, például tíz pont esetén a Gyertya Kristály összesen tíz körig világít, vagy a Fotó Kristály tíz képet készít, mielőtt összetörik. Jelenleg a következő kristályok tartoznak a képesség hatókörébe (a lista új kristályok megjelenésekor bővülhet):
- (Gyenge) Kinézet Kristály
- Hangrögzítő Kristály
- Gyertya Kristály
- Bohóc Kristály
- Fotó Kristály
- Dráma Kristály
- Szövegromboló Kristály


Egyik-napról a másikra történt, hogy a skill-listámról eltűnt egy tétel. Nem kellett sokat találgatnom, hogy vajon mit fújhatott el a szél, hiszen a kardommal és a pajzsommal kapcsolatos mozdulataim kivétel nélkül megvoltak, megszámoltam őket. Így tehát a három egyedi maradt kizárásos alapon, és a lista leszűkítése ettől ponttól kezdve pofonegyszerűvé vált. Nem gyászoltam, hiába tűnt hozzám illő képességnek a fegyvertörés, valójában hasznavehetetlen volt. Már egy ideje csak a legritkább esetben ragadtam kardot játékos ellen, a pajzsom miatt inkább bossokra és minibossokra koncentráltam a harci kapacitásomat. A rendszer pedig nyilván úgy döntött, már nem vagyok érdemes erre a képességre. Vagy az is lehet, álmomban töröltem le a listáról, hiszen bár nem tudok róla, valójában igen eleven vagyok alvás közben :] A probléma az, hogy nem csak én nem tudok róla, de még egyetlen ágyamba csábuló lány se számolt be ilyesmiről.
Nem számít. Megvontam a vállam, és egy újabb rejtéllyel gazdagabban nyúltam az inventory-m legmélyebb bugyraiba, hogy kezembe teremthessek egy Fotó Kristályt. Az apró tárgy a levegő szakszerű megérintését követően a nyitott tenyerembe hullott, én pedig ezt követően a fal rejtekébe húzódtam, és óvatosan a sarkon túlra nyújtottam az eszközt. Könnyű volt használni ilyen szempontból, hiszen kikukucskálhattam vele anélkül, hogy észrevennének: a képe így is megjelent előttem. A zöld és a két vörös indikátoros alak randevúja így elém tárult, és csak azt kellett megvárnom, hogy mindhármuk arca látható legyen a képen, mielőtt aktiváltam volna a mágikus fényképezőgépet. Rögtön vissza is húztam a kristályt, és odatartottam a tenyerem, hogy a keletkező kép beleeshessen. A kristályt el is engedtem, arra gondolván, hogy úgyis elpixeleződik, így azonban az csilingelve a földre hullott, és nem mutatott szándékot arra, hogy poligondarabkákra essen o.O Gyorsan felkaptam a bizonyítékot, és berohantam a sikátorba, ott pedig felkapaszkodtam egy létrán a tetőre. Ahogy sejtettem, a zaj felkeltette a figyelmüket, már érkeztek is futólépésben. Azonban meg nem találtak, így volt alkalmam megvizsgálni a kristályt. Megérintettem, mire a felugró menü arról tájékoztatott, még 21 használatot engedélyez. Alig egy perc kellett, hogy ráébredjek az összefüggésre a szokatlan számérték és az én specpontjaim között.
avatar
Tachibana Makoto
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1808
Join date : 2012. Sep. 18.
Age : 24
Tartózkodási hely : Aincrad

Karakterlap
Szint: 43
Exp:
7624/7700  (7624/7700)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Tachibana Makoto

Témanyitás by Kayaba Akihiko on Szer. Dec. 31, 2014 3:03 pm

Szia!

A pályázatot elfogadom, amennyiben "(a lista új kristályok megjelenésekor bővülhet)" esetében kapok egy PÜ-t, hogy mégis mivel bővült. Very Happy
avatar
Kayaba Akihiko
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 15035
Join date : 2012. Jul. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Tachibana Makoto

Témanyitás by Tachibana Makoto on Hétf. Szept. 14, 2015 2:55 pm

NJK pályázat

Név: Blackbird
Nem: lány
Kor: 19
Kaszt: harcművész
Szint: 20 körül
Indikátor: zöld

Kinézet: 166 centi magas, karcsú lány. Hosszú, fekete haja egészen a derekáig ér, frufruja hime cutra van vágva. Kék szeme jeges tekintettel párosul. Az egész megjelenése elegáns hatást kelt, mozgása légies, könnyed. Öltözködése kifejezetten konzervatív, minden ruhája nyaktól lábszárig ér, de azért figyel arra, hogy kiemeljék az alakját. Fegyvere egy kyoketsu-shoge, amit az övén hord.

Jellem: Bizalmatlan és távolságtartó, ami nem meglepő, ha azt vesszük, kiknek dolgozik. Nem kérdez, csak teszi a dolgát, minimálisra szorítja a kommunikációt a megbízóival, lepattan róla minden dicséret és bók, nem hagyja, hogy a magánéletében vájkáljanak. Tisztában van vele, hogy mit miért mondanak neki, és ő nem hagyja befolyásolni magát, csak a saját ítéletében bízik. Nem szeret adós maradni senkinek, de mindig kihangsúlyozza, hogy nem kedvességből tesz vagy viszonoz szívességet, hanem mert kötelességének érzi.

Képesség
Jamming: a képesség megzavarja az észlelés, nyomkövetés és látás jártasságokat, előbbi kettőnél szétszórja a jeleket, utóbbinál zavarossá teszi a képet, amit a rendszer ad vissza. A jártasságokat hatását nem semlegesíti, így például ha rejtőzik, ugyanúgy tudni fogják, hogy ott van, csak nem tudják, hogy pontosan hol.


Mióta az eszemet tudom ebben a játékban, azóta az alvilág vonz. Sose voltam az a típus, aki szereti a jó kislányt játszani, úgyhogy azonnal keresni kezdtem, hogyan is tudnék bekerülni közéjük. Így hát nagyjából a SAO kezdete óta képviselek különféle vörös játékosokat, üzletet kötök, kémkedek és információkat szerzek számukra, jó pénzért. Összeszedtem néhány figurát, akik tartják a hátukat, ha esetleg át akarnak verni, de még nem sokszor fordult elő, ki tudom szűrni azokat a pojácákat, akik szívesen kihasználnának.
Tachival csak pár hónapja futottam össze. Információt akart tőlem pár eltűnt fazonról, tudta, hogy a kapcsolati hálóm elég széles és meg akarta szerezni. Undorító pasas volt, olcsó és divatjamúlt bókokkal próbálta elnyerni a bizalmamat. Idióta... Egy dolgot tudtam csak a pozitív oldalra írni, legalább udvarias volt és nem úgy kezelt, mint a többi hozzá hasonló figura, amikor kerek-perec megmondtam neki, hogy ezzel nem fog kedvezményeket szerezni. Kinevetett, de nem változott meg a hozzáállása, mintha meg se hallotta volna, amit mondtam neki.
Azt a munkát elrontottam, nem tudtam semmivel szolgálni a számára végül, úgyhogy az előleget is visszakapta. Azt gondoltam, hogy ezzel ennyi is volt a dolog, nem fog hozzám visszajönni. Picit dühítő volt, mert tudtam, hogy rajta jól lehetne keresni, de nem lehetett elégedett a munkámmal. Aztán pár hét múlva mégis újra megjelent. Teljesen váratlanul kihúzott a csávából, amikor megtámadott pár bandita. Képes volt azt hazudni, hogy véletlenül látott meg minket, holott teljesen nyilvánvaló volt, hogy fájt a foga arra a bandára és követte őket. És persze azt hitte, hogy ezzel majd jogot formálhat rá, hogy közelebb kerüljön hozzám facepalm
A következő napokban megbízott pár feladattal, amit ő is egészen nyugodtan bevállalhatott volna. Tutira ment, én viszont átláttam a szitán, a célja csak annyi volt, hogy körülöttem legyeskedhessen. Nem tudom, hogy mennyi jelet adhatott neki a tudatalattim, de egyszer csak minden szavamat és tettemet úgy kezdte el megmagyarázni, hogy azzal azt sugallja, ő tetszik nekem. Őszintén fárasztó volt, és bármit tettem, nem tágított. Mivel nem akartam több kellemetlenséget, megadtam neki, amit annyira akart. Hagytam magam, hátha akkor lekopik. Persze miért is tette volna meg? Pióca...
Viszont nem kis meglepetésemre nem lett nagyobb az arca, és normálisan viszonyult hozzám ezután is. Sőt, újra adott egy-két olyan feladatot, amihez valóban kellett neki egy közvetítő. Szóval most nem tudom, hogy kezeljem a fazont. Mondjuk mindegy is, ha megfizeti a munkám, akkor tőlem ő akár lehet az ördög ügyvédje is. Én csak teszem a dolgom és úgy kezelem, mint az összes többi megbízómat. Ha már ennyire be akart építeni a kapcsolathálójába...

Az NJK nem harcolhat a karakterem mellett, küldetésekben mesélői engedéllyel vehet részt. Feladata elsősorban kémkedés és információszerzés lesz, de csakis a célpont karakterek userének tudtával és beleegyezésével.
avatar
Tachibana Makoto
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1808
Join date : 2012. Sep. 18.
Age : 24
Tartózkodási hely : Aincrad

Karakterlap
Szint: 43
Exp:
7624/7700  (7624/7700)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Tachibana Makoto

Témanyitás by Strea on Szer. Szept. 16, 2015 3:26 pm


*Kinézet Kristály ON, hangszín kitapasztalva.
Minden információ a rendelkezésre áll.
Visszaszámlálás 3...2...1...*


Ossu!
*elneveti magát* ><
Az NJK-t elfogadom ^^ Készíts neki egy adatlapot az njk boardba, és már használhatod is a játéktéren. Wink

_________________
Színeim: #c997c8 4e4557
Adatlap
Staff feladatkörök

Aktív mesélések: ---
avatar
Strea
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 1216
Join date : 2013. May. 18.

Karakterlap
Szint: ?
Exp:
0/0  (0/0)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Tachibana Makoto

Témanyitás by Tachibana Makoto on Csüt. Nov. 26, 2015 11:26 pm

Nos, mondhatni csak a szokásos. Azaz nem teljesen, ez az önjelölt hős egy picit keményebb diónak tűnt, mint a faja többi egyede. Még azon is morfondíroznom kellett, hogy talán ez az útonálló Hinari-chan megfigyelésének az eredménye, vagy esetleg a Sayonara egyik tagja döntött úgy, hogy felbérel valakit, mert nem tetszik neki a képem. Nem mintha ismernék, lényegében még csak a közismert alakok tudják összekötni az arcomat a nevemmel. Cserébe én sem tudom senkiről, hogy néz ki :]
Egyelőre a legvalószínűbbnek mégis az tűnt, hogy egy relatíve magas szintű, független fejvadászt fogtam ki, és nem valami konspiráció rejtőzik a háttérben. Persze se ez, se az a variáció nem volt szórakoztató, de mivel nem volt ás választásom, előhúztam a fegyverem. Tartogattam a számára egy s mást, főképp mivel az elmúlt hetekben furcsa módon sokkal több szabadidőm volt, mint szokott lenni, hála egy bizonyos önfejű feleségnek, és ezt a plusz időt bizonyos kompetenciáim fejlesztésére fordítottam. Mostanában meg kellett szoknom, hogy a mobilitásom meglehetősen mérsékeltté vált, hála a páncéltömegem növelésének, de ha már így alakult, igyekeztem minél többet gyakorolni a teljes páncélzatomban, és kihasználni ezt a tömeget. Önjelölt hiro-kun sokkal gyorsabbnak is tűnt nálam, de a megfelelő súlypontot megtalálva az első támadása után majdnem kirepült a fegyver a kezéből, akkorát csattant a páncélomon :] Az egyensúlya megbomlott, és máris belemeríthettem a kardom a vállába. Úgy véltem, ha tökéletesítem ezt a tudásomat, akkor kiküszöbölhetem a hátrányt, amit a lassúságom okoz, és megtarthatom a kezdeményező szerepet akkor is, ha a lopakodásom csődöt mond. A kezdeményezés, a dominancia pedig kulcsfontosságú volt, hiszen ha én szabom meg a harc menetét, azzal értékes előnyhöz juthatok, ami egy-egy szívósabb ellenfél ellen el is döntheti a párbaj kimenetelét. A jelenlegi helyzetemben pedig ez az élet és a halál közti különbséget jelentheti.
Akárcsak most. A férfi egyértelműen fölém kerekedett sebességben és ügyességbe is, és az előny, amit az elején szereztem, éppen annyira volt jó, hogy ő előbb kerüljön a pixeleső küszöbére. Nem bízhattam a véletlenre, úgyhogy először nyúltam egy olyan aduhoz, amit szintén a szabadidőmben tökéletesítettem. Teátrális köpenylibbentéssel álcáztam azt, ahogy szabad kezembe csempésztem egy gyenge füst kristályt. Alapból használhatatlan lenne, a szegényes fényviszonyok között nyilvánvalóvá vált, hogy a fickó tökéletesen lát, akárcsak én. Viszont mivel nem láthatta a kristályt, így amikor eltörtem és a füst körbevett minket, a férfi egy pillanatra megtorpant a meglepetés erejétől, és ez a momentum esélyt adott nekem. Jól megnéztem az arcát, miközben rájött, hogy veszített, és kíméletlenül átszúrtam a mellkasát. Az orrom előtt hullott csillámporrá.
Ahogy említettem, cseppet sem volt szórakoztató a küzdelem. Unott, egykedvű képpel tettem el a fegyverem, majd újra körbenéztem, nem leselkedik-e újabb kellemetlen meglepetés. Aztán folytattam az utamat. Deliz kisasszony várt rám.


Képesség változtatás

Heavy Armour
Típus: permanens
Leírás: A masszív páncélnak nem csak hátránya, de előnyei is vannak. A nehéz vértezet megingathatatlanná teszi. Stabilan áll a lábán, és ha megtámadják, az ellenfél gyakorlatilag lepattan róla.
Hatás: Amíg Tachi páncélja magasabb, mint a HP-ja értéke, addig minden nemű támadást akadályozó képesség és item kudarcot vall ellene, illetve az első sikeres támadás (árnyharcosnál támadáspár) után abban a körben többet nem támadhat az ellenfele, azaz gyorsaságtól függetlenül csak egyszer találhatják el. A képesség nem igényel dobást.
Hátrányok: A páncélzat súlya miatt Tachi mozgása nehézkes és lomha, ezért a képesség hatása alatt az ellene intézett támadások ellen nem tud védekezni, a kocka értékétől függetlenül biztosan találnak. Emellett Tachi ez idő alatt szintén képtelen olyan itemeket vagy képességet használni, ami elveszi az ellenfele teljes körét vagy összes támadását.

Új képesség

Magician
Típus: aktív
Leírás: Egy jó bűvésznek értenie kell a figyelemeltereléshez, Tachi pedig a harctér Rodolfója is lehetne akár, hála a pszichológiai hadviselésben és a bűvészkedésben való jártasságának. Az ő kezében a zavaró hatású kristályok valós veszélyt jelentenek az ellenfelére, ráadásul kézügyessége megengedi, hogy még csak ne is sejtse a másik, hogy mire készül.
Hatás: Ha Tachi zavaró hatású kristályt használ, maximálisan képes kihasználni az ellenfele pillanatnyi megtorpanását, és biztos találatot visz be a képesség sikere esetén.
Korlátok: A képesség használatához szükség van egy zavaró hatású itemre. Sikertelen dobás esetén a célpont ki tudja szúrni Tachi célját, viszont ettől függetlenül az item működésbe lép, és elhasználódik. Ahhoz, hogy ki tudja használni a megingást, neki is bele kell vetnie magát a kristályok hatásának közepébe, azaz a zavaró hatás őt is éri. Kétszer nem tudja ugyanazt a trükköt megetetni az ellenfelével,így minden alkalommal más típusú kristályt kell használnia, ha pedig az ellenfélnek is megvan az 500 pont a bűvészkedésén, már az első kísérleten is átláthat, Tachi olyankor csak kettestől talál. A skill lehűlési ideje három kör. A képességet jelenleg a következő kristályokkal lehet használni: Farkasagyar Kristály, Gyenge Lökés Kristály, Denevér Kristály.
avatar
Tachibana Makoto
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1808
Join date : 2012. Sep. 18.
Age : 24
Tartózkodási hely : Aincrad

Karakterlap
Szint: 43
Exp:
7624/7700  (7624/7700)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Tachibana Makoto

Témanyitás by Silica on Szomb. Nov. 28, 2015 5:23 pm


A változtatást...

...és az új képességet...

(hangeffekt)

ELFOGADOM
avatar
Silica
Moderátor
Moderátor

Hozzászólások száma : 809
Join date : 2014. Apr. 20.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Tachibana Makoto

Témanyitás by Tachibana Makoto on Kedd Feb. 28, 2017 9:45 pm

Új gyorsaságrendszerre tekintettel módosítás.

Heavy Armour
Típus: permanens
Leírás: A masszív páncélnak nem csak hátránya, de előnyei is vannak. A nehéz vértezet megingathatatlanná teszi. Stabilan áll a lábán, és ha megtámadják, az ellenfél gyakorlatilag lepattan róla.
Hatás: Amíg Tachi páncélja magasabb, mint a HP-ja értéke, addig minden nemű támadást akadályozó képesség és item kudarcot vall ellene, illetve az első sikeres támadás (árnyharcosnál támadáspár) után abban a körben minden további sebességpontját elveszíti, azaz gyorsaságtól függetlenül csak egyszer találhatják el. A képesség nem igényel dobást.
Hátrányok: A páncélzat súlya miatt Tachi mozgása nehézkes és lomha, ezért a képesség hatása alatt az ellene intézett támadások ellen nem tud védekezni, a kocka értékétől függetlenül biztosan találnak. Emellett Tachi ez idő alatt szintén képtelen olyan itemeket vagy képességet használni, ami elveszi az ellenfele teljes körét vagy összes támadását.
avatar
Tachibana Makoto
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1808
Join date : 2012. Sep. 18.
Age : 24
Tartózkodási hely : Aincrad

Karakterlap
Szint: 43
Exp:
7624/7700  (7624/7700)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Tachibana Makoto

Témanyitás by Strea on Szer. Márc. 01, 2017 12:05 am


Szia,
Elfogadom a módosítást Smile

_________________
Színeim: #c997c8 4e4557
Adatlap
Staff feladatkörök

Aktív mesélések: ---
avatar
Strea
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 1216
Join date : 2013. May. 18.

Karakterlap
Szint: ?
Exp:
0/0  (0/0)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Tachibana Makoto

Témanyitás by Tachibana Makoto on Csüt. Aug. 10, 2017 8:09 pm

Új képesség

Shield of the Promised Victory
Típus: permanens
Leírás: Tachi pajzsa nem csak rúnát, hanem más felszereléseket is képes elnyelni, hogy erősödjön.
Hatás: A pajzshoz a rúna mellett hozzá lehet adni a pajzs kivételével minden felszerelés típusból egyet, melyek ugyanúgy növelik a képesség használójának statjait, mint a rúna teszi.
Korlátok: Az extra felszerelések csak a pajzs és az élet értékét növelik, más statot nem erősítenek. Minden további pont, amit adna egy felszerelés, negatív értékként befolyásolja a pontozást. Ha egy felszerelés pontlevonást ad, az változatlan marad. Az itemek képessége megmarad, de ha több speciális felszerelést is felszerelnek ilyen módon, csak egy képesség hatása érvényesül, ami nem változtatható játékonként, csak akkor ha a kiválasztott tárgy nem marad Tachi tulajdonában. A képesség által szerzett páncél és élet nem a pajzs pontjaihoz tartozik, hanem a rúna értékeihez adódik hozzá. Végül a karakter a “rendes” felszereléséből a pajzsot magát kivéve nem kaphat se páncélt, se életet.

Képességmódosítás

Armor of the Dragon (ex Heavy Armour)
Típus: aktív
Leírás: A masszív páncélnak nem csak hátránya, de előnyei is vannak. A nehéz vértezet megingathatatlanná teszi. Stabilan áll a lábán, és ha megtámadják, az ellenfél gyakorlatilag lepattan róla.
Hatás: A képesség aktiválása után Tachi páncélja megkeményedik, és az első sikeres támadás (árnyharcosnál támadáspár) után az ellenfél egyensúlya meginog a visszaható erőtől, így a támadó adott körben hátralévő támadásai veszítenek a hatékonyságukból. Az első ingatag támadás csak hatossal talál, a második (ha van), már öt vagy felette, a harmadik négy vagy felette egészen addig, amíg a találati esély vissza nem áll az eredeti értékre vagy elfogynak a többletkörök.
Korlátok: A képesség csak akkor és csak addig működik, míg a páncélportok értéke magasabb a HP-nál, amíg viszont ez az állapot fennáll, addig végig. A páncélzat súlya miatt Tachi mozgása nehézkes és lomha, ezért a képesség hatása alatt az első ellene intézett támadás ellen nem tud védekezni, a kocka értékétől függetlenül biztosan talál.

Armor of the Magician (ex Magician)
Típus: aktív
Leírás: Egy jó bűvésznek értenie kell a figyelemeltereléshez, Tachi pedig a harctér Rodolfója is lehetne akár, hála a pszichológiai hadviselésben és a bűvészkedésben való jártasságának. Ellene senki se mehet biztosra, ha itemet használ.
Hatás: A képesség megfordítja az ellene utoljára használt item hatását. Tehát ha az első körben megbénították, a második körben sikeres képességhasználat esetén kétszer annyi támadása lesz. Ha pontokat érő debuffot kapott, akkor a hatás buffként jelentkezik, stb. Lényegében az ellenhatással semlegesíti az item hatását.
Korlátok: Ahhoz, hogy a képesség hasson, először is el kell szenvednie a negatív hatást, majd rögtön a következő körben sikeresen aktiválnia kell a képességet, máskülönben a hatást nem lehet megfordítani. A képesség Tachi Bűvészet jártasságára támaszkodik, így ha az ellenfélnek magasabb a Bűvészet jártassága, akkor átlát a trükkön, és a képesség hatása nem érvényesül. A képesség lehűlési ideje három kör.


Sok mindenről voltam és vagyok ismeretes ebben a közösségben. Talán a vörös indikátorom, és a nőfaló attitűdöm a legátütőbbek ezek közül, de kétségtelenül hírhedt voltam az ütésállóságomról is. Nem merném magam Aincrad legszívósabb tankjának nevezni, elvégre az efféle arrogancia messze áll tőlem, de a képességeimet és a felszerelésemet többségében ebbe az irányba építettem. Ennek persze megvolt a hátulütője is. A sok páncél ára az volt, hogy le kellett mondanom sok más pontról. Ennek hála tulajdonképpen esélytelen voltam egy hasonló szintű játékos ellen egy párbajban, hiszen lassú voltam, az ütéseim pedig meglehetősen erőtlenek maradtak. Ugyan a legtöbb párbajt el tudtam nyújtani, és a megfelelő taktikával még akár nyerhettem is, de az esetek túlnyomó többségében vesztes csatába vonultam. Arról nem is beszélve, hogy a szörnyek is kiszúrhattak velem nagy tömegben, és extra óvatosnak kellett lennem, ha farmoltam, nehogy beleszaladjak egy-egy nagyobb hordába.
A konklúzióm tehát az volt, hogy alkalmatlan vagyok személyes testőrnek, és ha így marad minden, veszélybe sodorhatom akár Chaknát, akár Liesét, akár bárki mást, aki abban bízik, hogy megvédem. Igazán hatékony csak csapatban tudtam lenni, ami kevés volt. Két út állt előttem: vagy feladom az általam felépített karaktert, és kevesebb páncélra, de kiegyensúlyozottabb statokra helyezem a hangsúlyt... vagy keresek egy olyan képességet, ami segít megoldani a problémámat.
Nyilván ez utóbbi volt a kézenfekvő, a karaktertípusom feladása csak mint egyfajta utolsó lehetőség volt, végső megoldás. Szóval igyekeztem olyan képesség questet találni, ami kiküszöböli a végtelenül lassú mozgásom és a gyenge karjaim. Valamelyik jeges szinten, talán a 26-oson bukkantam végül rá arra az NPC-re, aki olyasmit kínált, ami megfelelt az elképzeléseimnek. Pár napra eltűntem, a quest ugyanis egy helyi kovács inasává tett. Nyersanyagok felkutatása, illetve a páncél- és fegyverkovácsolásoknál való segédkezés volt a feladatom, ezalatt tanultam meg a képességet, ami a rúnák továbbfejlesztése és megerősítése volt tulajdonképpen. Ezzel párhuzamosan a páncélzatomhoz is tanultam egy... mondjuk úgy, kovácsolási technikát, ami megváltoztatta két másik képességemet is. Valamit vesztettem, valamit nyertem, de összességében ha minden tervemet megvalósítom, akkor nem csak versenyképesebbek lesznek a pontjaim, de még a páncélzatom is erősödhet. Csak hát ehhez azt hiszem be kell fektetnem egy komolyabb összeget... :] Addig is időnként vissza kell térnem a kovácshoz, hogy segítsek neki. Ez az ára annak, hogy kitanulhattam nála a képességemet és én legyek az egyetlen, aki használhatja.
avatar
Tachibana Makoto
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1808
Join date : 2012. Sep. 18.
Age : 24
Tartózkodási hely : Aincrad

Karakterlap
Szint: 43
Exp:
7624/7700  (7624/7700)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Tachibana Makoto

Témanyitás by Strea on Szomb. Aug. 12, 2017 9:13 pm


Ami volt, azt megbeszéltük, így mostmár semmi akadálya, hogy elfogadjam mindhárom képességet Smile *pecsétel*

_________________
Színeim: #c997c8 4e4557
Adatlap
Staff feladatkörök

Aktív mesélések: ---
avatar
Strea
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 1216
Join date : 2013. May. 18.

Karakterlap
Szint: ?
Exp:
0/0  (0/0)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Tachibana Makoto

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.