Arisu, a felfedező

Go down

default Arisu, a felfedező

Témanyitás by Arisu on Vas. Ápr. 12, 2015 10:04 pm

Living Legacy pt. 2

Finoman megmunkált fából készült. Az első olyan fegyver... nem, tárgy volt ebben a világban, amiről úgy gondoltam, hogy méltó hozzám. A legszebb íj volt, amit valaha láttam. Lenyűgözött. Amikor megvettem, már akkor hihetetlenül szerencsésnek gondoltam magam, pedig akkor még nem is tudtam, mit fogok a kezemben. Gyanúsan olcsó volt, éppen ezért is vonakodtam kiadni érte az aranyat, de bárhogy is forgattam, próbáltam, semmi baja nem volt, csak egy kis kosz ragadt rá. Megkockáztattam, úgy véltem megérte a kockázatot. Egy jó üzletasszonynak néha rizikóznia kell az igazán nagy nyereség érdekében, és úgy gondoltam, hogy ha kicsinosítom és kicsit felfejlesztem az íjat, akkor el tudom adni akár kétszeres áron is. A statjai ugyanis magasabbak voltak bármelyik másik íjnál, melyet eddig a kezemben fogtam, és nem volt egy yennel... pardon, arannyal se drágább náluk. Pedig miután magamra maradtam a fegyverrel a kezemben, még akkor is azt gondoltam, hogy ez lehetetlen, és átvertek. Ha így lett volna, akkor elveszítettem volna a tőkém nagy részét, és kezdhettem volna elölről az egészet.
Aztán furcsa események zaklattak fel. Rögtön akkor, amikor harc közben is ki szerettem volna próbálni, úgy megijedtem tőle, hogy kis híján el is ejtettem. Nyúltam a tegezemhez, hogy muníciót tegyek bele, de mikor kifeszítettem az ideget, egyszerre megjelent benne egy nyíl Shocked Bizonytalanul lőttem ki, mellé is ment, és inkább visszafordultam a városba arra gondolva, hogy legalább lesz mivel kiemelnem a piacon a temérdek eladni kívánt íj közül. A második furcsa esemény pedig akkor következett be, amikor elsétáltam a kovácshoz, hogy előkészítsem az eladáshoz. Bele szerettem volna tenni három pluszpontot, a kovács azonban nem járt sikerrel. Nem járt sikerrel! Ez azt jelentette, hogy ez az íj minimum ritka! És ha ritka, akkor utána kell néznem!
A könyvtárba szaladtam, szükségem volt egy tárgylistára, leírásokra. Artemis volt a neve, az után kutattam. Először fel se fogtam, mit jelent a legendás státusza, mikor rátaláltam. Hiszen nem ismertem annyira a fegyverek típusait, csak a gyakori és a ritka került eddig elém. Ahogy felástam az információkat, úgy vált egyre hevesebbé a szívdobogásom. Elszorult a torkom, görcsbe rándult a gyomrom, egyre izgatottabb lettem. Lassacskán felfogtam, mi került a kezeim közé. És egy pillanatra se fordult meg a fejemben, hogy megtartsam. Két okom is volt rá, az egyik az elveimhez kötődött. Méltó fegyver volt, a legméltóbb, amit csak elképzelhettem, hiszen ez volt az egyetlen példány belőle, és külön, saját kategóriába esett. Azonban nem dolgoztam meg érte. Véletlenül találtam, ordas mázlim volt. Nem, ez a fegyver más okból került a kezembe. Nem azért, hogy birtokoljam. Eddig mást se csináltam, csak a forgótőkémet növeltem, alapanyagot szereztem be. Szinte semmim se volt ezen kívül. Most azonban lehetőséget kaptam arra, hogy az érte kapott pénzből végre olyan életet élhessek, ami hozzám illő. Szép és divatos ruhákban járjak, finom ételt egyek, kényelmes ágyban aludjak, és nem utolsósorban elindítsam a karrieremet ebben a világban. Ez nem egy fegyver volt, hanem egy lehetőség a kiugrásra. Ami a papának a szőlőbirtok volt, az nekem ez... még ha ez egy virtuális világ, de akkor is! A lehetőséget pedig nem vesztegethetem el! Amilyen óriási, annál körültekintőbben kell eljárnom. Nem hirdethettem akárhol, nem állhattam ki az utca közepére vele. Nem hagyhattam, hogy átverjenek. Kyoutsukete, Alice! Odakint éhes farkasok várnak rá, hogy széttépjenek.
avatar
Arisu
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 93
Join date : 2015. Jan. 05.

Karakterlap
Szint: 10
Exp:
139/500  (139/500)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Arisu, a felfedező

Témanyitás by Arisu on Csüt. Május 14, 2015 4:31 pm

Pro és kontra

Két nap. Ennyit szántam arra, hogy eldöntsem, melyik ajánlatot választom ki a kettő közül. Az egyik oldalon ötezer arany és három tárgy állt, a másikon pedig ötezer arany és egy teljes felszerelés szett, plusz ezer arany opciós bónusszal, ha kezembe veszem újra a fegyvert és harcolok vele. Ha a harcos záradékot nem számítom, akkor a két ajánlat gyakorlatilag ugyanaz volt, így két dolgom volt: eldönteni, hogy szeretnék-e ezer aranyért megküzdeni Asuka onee-sannal, és hogy melyik érdeklődő méltóbb egy ilyen nemes és különleges fegyverre.
Ami az első kérdést illeti, azt kellett számba vennem, hogy ér-e nekem ezer arany annyit, hogy valami olyasmit tegyek, amit nem szeretnék. Egyrészt nem volt okom erőszakot alkalmazni Asuka onee-san ellen, másrészt sose harcoltam még, arra voltam képes, hogy egy helyben állva 10-20 másodperc nyugalmi helyzetet követően viszonylag pontosan ki tudjak lőni egy nyilat statikus célpontra. Harmadrészt pedig még egyetlen pontomat sem osztottam el, így aztán tényleg legfeljebb gyakorlóbábuként aláznám meg magam. Elégnek, bőven elégnek éreztem az ötezer aranyat ahhoz, hogy ne legyek kapzsi még ezer érdekében.
A másik kérdést nehezebb volt eldönteni. Nem volt egyértelmű. Saya onee-san bátorságot mutatott, tapasztalatlansága ellenére szembenézett az ismeretlennel és becsülettel helyt is állt. Kereskedőcéh tagja, ami újabb pluszpont, rajta keresztül építhetek ki kapcsolatokat, amik nagyon fontosak lesznek a jövőben. A negatív oldalon pedig azt találtam, hogy egy nagyon fiatal, és kissé esetlen lányról volt szó, akinek még kést sem adnék a kezébe, nemhogy íjat.
A ring másik sarkában Cearso onii-san állt, akit még sose láttam személyesen, így nincs róla még első benyomásom sem, nem beszélgettem vele, nem tudhatom, hogy milyen ember. Állítólag szerény, racionális és hősies, de számomra visszás, hogy ő maga nem volt jelen a tárgyalásnál, így akármit mondhattak róla. De vajon azon a bizonyos csomagoláson belül, amit Asuka onee-san mutatott, mit találok? Ami mindenképpen pozitív, az a képviselője személye volt: a lány hozzáértő, felkészült módon kezelte az üzletkötést, maga is működtetett egy innovatív, egyedi vállalkozást és állítása szerint neki is vannak kapcsolatai.
Tehát egyik vevő személyével sem voltam elégedett, de mindkettőnek vannak kapcsolatai, és gyakorlatilag ugyanazt az egyébként minden igényt kielégítő ajánlatot kaptam tőlük... Hogy dönthetnék? Kihez illik jobban egy Artemis nevű fegyver? Melyikük ajánlatának elfogadásával járok hosszú távon jobban? Talán Saya onee-san céhével ki tudok alakítani egy jó kapcsolatot enélkül is. Ennyi fog dönteni? Megcsóváltam a fejemet, jobb szerettem volna, ha egyértelműbb helyzetbe kerülök. Előhívtam azt az üzenetküldő rendszert...
avatar
Arisu
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 93
Join date : 2015. Jan. 05.

Karakterlap
Szint: 10
Exp:
139/500  (139/500)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.