Kerek Erdő

3 / 3 oldal Previous  1, 2, 3

Go down

default Re: Kerek Erdő

Témanyitás by Tsujimoto Eiki on Hétf. Okt. 10, 2016 5:18 pm

[folyt köv. >>ITT<<]
avatar
Tsujimoto Eiki
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 323
Join date : 2016. Aug. 22.

Karakterlap
Szint: 41
Exp:
6864/6900  (6864/6900)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kerek Erdő

Témanyitás by Danee on Kedd Júl. 11, 2017 7:22 pm

Szafari

Fogalmam sem volt, amikor belevágtam, hogy a szafari alrendszer működőképes-e vagy esetleg karbantartás miatt fel van-e függesztve épp, de meglehetősen gyanús volt a körülmény, hogy hónapok óta nem találkoztam senkivel se aki efféle szórakozásban élte volna ki magát.
Nem tudom, miért, de Aincradban szokás volt vadász társakkal nekiindulni a rengetegnek, s bár én odakint sose kerültem közelébe ennek a furcsa, de ősi tevékenységnek, mégis úgy véltem, hogy a modern vadászat az valami magányos "sport". A horgászat tekintetében persze megértem, hogy többen, haverokkal, s ott nem is a hal a lényeg, hanem a stressztől szabadulás, a családtól való elszökés, a nyugis éjszakázás, a "nagy kaland", a lázadás, hogy kint vagy a zöldben, a vadonban, és nem szólnak rád, hogy eredj lefeküdni, mert holnap dolgozol, vagy tudom is én, suli van. És persze a sörözés. A horgászás egy fura cucc volt a szememben, de most nem is azért jöttem.
A vadászat viszont alapjaiban nem sokban különbözött a puszta szörny grindeléstől vagy player versus player meccsektől, mondom miért: a vad nem fog ráharapni a csalidra, és ha ölbe tett kézzel várod, hogy csapdába essen saját magától, az bizony el fog tartani egy ideig, talán hetekig, hónapokig is, és valljuk be, abban aztán végkép semmi izgalmas nincs. Várni. Hetekig ...
Az igazi vadászatban a vadász találja meg a vadat, keresi, kutatja, a nyomokat olvasva járja a rengeteget, s ha megpillantja, akkor indul csak igazán az egész: a hogyan is ejtsük el a vadat című rész.
Itt megjegyezném, hogy dívik az a hóbort Aincrad szerte, hogy ne bántsuk szegény állatokat, mert olyan édibédi, kis cukipofák, szőrgombolyagok, meg hasonlók, és ha nem használjuk fel őket alapanyagként akkor gyakorlatilag értelmetlenül kell meghalniuk, és az már sokak szerint állatkínzás.
Kezdjük ott, hogy látott már valaki szarvast a fején Nerve Gearel? Mert én elképzelni se tudok ilyen ökörséget. Ezek nem állatok. Ezek úgy néznek ki, mint az állatok. Valójában semmivel sem sajnálni valóbbak, mint a koboldok. Ha "megölöd" őket, akkor később respawnolnak majd. Nem lesznek tőle szomorúak, és kötve hiszem, hogy fáj nekik. Ők programok. Csökevény AI-k.
Másodszor pedig az állatsimogatás soha nem volt vadászat, az szafarizás meg állatkerti program.
Jó tudom, a szafari alrendszer, mely a vadászatból és horgászat/halászatból áll a nevében valóban szafari, de vadászatnak nem vadászat.
Én nem fogom simogatni őket, max, ha meg szeretném szelídíteni, és hazavinni. De már otthon van a macskám, ő meg bőven elég.
Vadászni jöttem.
Nem a vadászat kedvéért, hanem plecsniért. Nyugodtan meg lehet vetni. (Leköpni nem ér!) Kellenek azok a francos receptek. Nincs utánpótlás, és bizony akár az életünk is múlhat rajta. Úgyhogy itt vagyok: vehetjük úgy is, mint egy nagy bevásárlást a szupermarketben ahol pontokat lehet szerezni.
Most, hogy ilyen szépen szabadjára eresztettem a gondolataimat, talán szólhatnék pár szót arról is, hogy hogyan is ment ez a bizonyos vadászat.
Hogy mit fogok levadászni? Fogalmam sincs. Majd ami szembejön. Igazából a listáról hiányzott a menyét, a kacsa, ja és persze a vaddisznó.
A plecsni, amit kinéztem, arról szólt, hogy az 5. szinten kell leszednem valamit. Bármit. Egyszerűnek tűnt, ezért is nem rángattam magammal senkit sem Talán máshova majd fogok.

Az egyetlen kikötés a szint mellett az volt, hogy erdőben.
Nos, itt voltam a ...
nézem a térképet, azt mondja: Kerek Erdő
Igen, nem elírás, megnéztem háromszor is. Kerek Erdő, mint a mesében, vagy mint a kártyajáték neve. Rendkívül fantáziadús. Vagy kellett egy ilyen is ide?
Mellékes.
Nyomolvasás bekapcs. Kezdő íj előszed. Nem vagyok íjász, gyakorlatilag tilosba használom ilyenkor, amikor vadászatra adom a fejem. De nem érdekel különösebben, eddig nem szólt senki, hogy baj lesz, vagy ilyenek.
Kerek Erdő ösvénnyel, meg minden. Az állatok rendszeresen keresztezik az ember járta ösvényeket, így lényegesebben egyszerűbb lesz ráakadni a nyomaikra, mint keresgetni az odúikat, vagy legyen az bármi, ahol meghúzzák magukat egy kis szunyára.

Ugyebár vadra vadászunk, így aztán ismert petek lábnyomai, vagy akárcsak egy kutyáé nem számítanak, a haszonállatoké pedig nem valószínű, hogy egy erdő közepén tűnne fel. Pedig pont ez utóbbi történt.
Kacsalábnyom. Összetéveszthetetlen úszóhártyás süppedés a saras ösvényen keresztbe.
Szokatlan, és éppen ezért megért egy misét.
Persze, nekem elsőre a kacsa ugrik be, de az lehetne hattyú, vagy lúd is akár, vagy bármilyen vizi madár lábnyoma, ennyire sajnos nem vagyok a téma ásza, és a nyomolvasás képességem ilyen részletekre már nem terjed ki.
Mindenesetre befordultam a bozótosba, be a fák közé, a rengetegbe a sárban tipegő, mit sem sejtő kacsa után. Nevezzük kacsának, ha mégis más lenne, majd javítok.
Szóval, csak csendben, mert a lábnyom még frissnek tűnt, a közelben kell lennie, hacsak azóta szárnyra nem kapott, mert hogy ezzel az eshetőséggel is számolni kell ugyebár.
Óvatosan hajtottam félre a bokrok ágait, elkerültem a korhadt fadarabokat, az avart, igyekeztem a kiálló gyökereken egyensúlyozva előrejutni.
Csak csendben, csak halkan, hogy senki meg ne hallja.
A távolban valamivel világosabbnak tűnt a lombkoronák alatti világ, mintha a fatörzsek is ritkásabbnak látszanának.
Lassítottam a lépteimen, és gyanúm be is igazolódott: egy kis tisztás felé vittek a nyomok. Olyan három fányira húztam meg magam. Nem kellett sokat kandikálnom, hamar ráleltem a kacsára. Igen, mégiscsak kacsa volt. Nem lúd, vagy hattyú. Kacsa.
Ott üldögélt maga alá húzott lábakkal a napfényben sütkérezve, lehunyt szemekkel.
Óvatosan húztam le magamról a keresztbe vetett íjat. Lassan, halkan került elő a tegezből a nyílvessző is. Az íjat már jó előre átkentem olajokkal, hogy a kiszáradást valamelyest csökkentsem, s vele együtt az ilyenkor árulkodó recsegést.
Lassan, nagy szippantásokkal, de ügyelve arra, hogy ne csapjak vele zajt húztam fel az íjat.
Az irányzék a kacsán volt, kicsit módosítanom kellett a távolság és a szélirányt számításba véve, majd levegőkifújás után egy röpke pillanatig várva csak elengedtem az ideget. Penge lőtte ki a zöld tollú vesszőt, a kacsának csak annyi ideje maradt, hogy kinyissa a szemét. A vessző átfúrta, szó szerint odaszögezte a talajhoz. Még élt, de már esélye sem volt menekülni. A többi már gyerekjáték.
De nem gyerekszemnek való.

_________________
I'MMORTAL
#A32F42

"A barátnőm azt mondta a múltkor az ágyban, hogy pedofil vagyok. Azt válaszoltam: Nagy szavak ezek egy kilenc éves kislánytól!"
avatar
Danee
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1666
Join date : 2013. Jul. 06.
Age : 26
Tartózkodási hely : Pest

Karakterlap
Szint: 40
Exp:
6218/6500  (6218/6500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

3 / 3 oldal Previous  1, 2, 3

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.