Goblin láz

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Go down

default Re: Goblin láz

Témanyitás by Kazura on Pént. Nov. 06, 2015 9:32 pm

-Érzések, Timidus. Lehet, hogy a legtöbbet fogalom szintjén ismered és van amelyeket már el is sajátítottad. Az is értem, hogy te a tiszta logikát tartod legcélravezetőbbnek és kétség nélkül az esetek nagy többségében nehéz is lenne ezzel a hozzáállással vitába szállni. Ennek ellenére mi, törékeny emberek lépten nyomon dobjuk félre azt, csupán, hogy a szívünket követhessük. Nevezhetjük ezt gyengeségnek, de számos esetben bizonyult már a legnagyobb erőnek amit birtoklunk, Azonban, még ha nyersen is fogalmaztál, abban egyet kell hogy értsek, hogy a társadalmunk nem  bírná ki a hazugságok eltűnését. Ugyanis ezek közé a hazugságok közé tartozik számos olyan, ami erőt ad  az előttük álló  akadályok leküzdésére. Ha nagyon le akarnám sarkítani azt is mondhatnám, hogy a cél szentesíti az eszközt.
Következett Timidus szótárba illő tudálékossága, aminek ugyan nem adtam hangot, de úgy éreztem hosszútávon igencsak bosszantóvá válhat egy eszmecsere folyamán.
-Természetesen az eddigi tapasztalataimból építkezem, így biztosan nem állíthatok semmit. Ugyanúgy megvan az esélye, hogy időközben becsapódott a Földbe egy hatalmas meteor és az emberiség nagy többsége kipusztult, míg mi itt beszélgetünk, de az odakint töltött évek tapasztalatai alapján ennek esélyét elhanyagolhatóan alacsonynak tartom. Mint ahogy azt is, hogy egy többezres nagyságrendű túszejtés-nevezzük így-Japánban világméretű figyelmet vonzana magára. Nem hiszem, hogy a játék piaci forgalma az incidenst követ folytatódott róla és szerintem a Kormány is igyekezett annyira eltussolni az ügyet amennyire lehet. Elvégre éveknek kellett eltelnie és még mindig nem tudták megoldani az ügyet. Így gondolom a hozzátartozóknak is valami olyasmit mondhattak, hogy egy kyberbűnözővel van dolguk és minden tőlük telhetőt megtesznek a mielőbbi kézre kerítés érdekében. Ha a média rá is ugrott a hírre véleményem szerint akkor is a „Több ezer játékos esett áldozatul egy számítógépes játékban” cím alatt közölhették le az esetet.
Ekkor azonban a sárkány ismét akcióba lendült. A támadás jellege váratlan volt, így hamarosan a padló felett lebegtem ellenfelem mancsainak annyira nem is kényelmes szorításában. Itt aztán végighallgathattam a rövidke csatánk eddigi legtöbbet ismételgetett bölcselkedését. Válaszom azonban várat magára. Azonban nem túl sokat, ugyanis Timidus megelégeli a „légi csatározást” és nagylelkűen elenged. Az ezt követően bekövetkező életcsíkcsökkenést így a gravitáció számlájára írom, ami ettől még sovány vigasz. Felállok és megszokásból leporolom magam, majd újfent szembenézek ellenfelemmel.
-Úgy látom itt holtvágányra futottunk. Megértem, hogy ti élőlényként kezelitek az ebben a világban lévő Npc-ket és Mobokat és ezen szemlélet mellett igazatok van. Sajnos én ezt a nézetet egyelőre nem tudom magamévá tenni, számomra ezek az események előre megtervezett algoritmusok sorának tekintendők. Az elnyomással kapcsolatban pedig csak annyit, hogy próbáld meg azon látószögből nézni, mintha az elnyomó Kayaba és csapata lenne, akik rákényszerítik az elnyomottakra azaz a játékosokra, azt, hogy ezen világban kell élniük.
A diplomatikus válasz hallatán csupán egy halvány mosoly jelenik meg az arcomon.
-Éppen ezért remélem, hogy a frontosok szándékai végül nem keresztezik a tiéteket. Mint ahogy az enyéim sem, mivel úgy tűnik a harc a végére ért. Nincs az inventorymban olyan cucc, ami még egy sikeres támadásodtól megvédene, így részemről ezt a harcot te nyerted. Amennyiben nem kívánod tovább folytatni
-nézek kérdő tekintettel Timidusra.

_________________
A karakter mondatai.
A karakter gondolatai.
avatar
Kazura
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 356
Join date : 2015. May. 28.

Karakterlap
Szint: 20
Exp:
1095/1500  (1095/1500)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Goblin láz

Témanyitás by Shukaku on Pént. Nov. 06, 2015 10:03 pm

-A cél szentesíti az eszközt. Valóban, amennyiben a morális alapok miatt szükséged van szentesítésre.
És Timidus talán most büszke volt magára, hogy egy olyan mondást használt a fiú, amivel már behatóbban foglalkozott, így hozzá tudott szólni ehhez a témához is. Ugyan a karácsony még messze van, és az a bizonyos könyv várat magára, de ezt nagyon is ismerte.
-Ahogy abban is igazad van, hogy hatalmas erőt adnak nektek az érzelmeitek. Furcsa, mert bár érthető és tanulható számomra is, azt a spontán és logikátlan feltörését, ami pont az erejét jelenti, talán sohasem fogom tudni elsajátítani. A kiszámíthatatlanságotok mellett ez egy nagy előnyötök velem szemben.
A kinti világgal kapcsolatos dolgokhoz azonban már nem tudott hozzászólni, nem volt kompetens benne, Shu azonban hitetlenkedve fogadta.
-Eltussolni valamit az internet korában? Kayaba még a közvetítéseket is mutatta... amikről ha te elhiszed, hogy igaziak voltak, akkor azt is el kell hinned, hogy az emberek tudnak erről. Nem Észak-Koreában történt, hanem Japánban... ráadásul egy csomó külföldivel is találkoztam már a világ minden tájáról. Szerinted a különböző kormányok nem kérnék vissza az állampolgáraikat? Vagy a családtagok? Szerintem ez egy nagyon buta magyarázat, és tényleg csak azért találtok már ki ilyeneket, hogy valamivel magyarázni tudjátok a három évet. Nem mintha az én magyarázatom kevésbé lenne légből kapott, de arra legalább vannak bizonyítékaim...
Timidus leereszkedett, majd meghajolt az ellenfele előtt.
-Le tudsz zárni egy vitát konszenzussal, de kompromisszum nélkül úgy, hogy egyik fél sem nyer, de nem is veszít. Ritka tulajdonság az emberek között. Gondolkodj el azonban arról, hogy miben különbözünk mi tőletek. Arról, hogy mit jelent élőnek lenni. Jelenleg semmiben nem különbözöl tőlem idebent, és mint mondtad, nem tudod, hogy mi van odakint.
-És... ez megint egy érdekes beszélgetés lenne, de én bioszon azt tanultam, hogy az emberi test is ugyanígy működik... bár ezt a tanárnő jobban el tudná mondani. És... akkor sem vagyunk jobbak, mint a koboldok, ha Kayaba elnyomásáért a mobokat bántjuk.
-A harcot pedig köszönöm. Rendkívül érdekes veled csatázni, igen sokat tanultam.

És én is nagyon köszönöm. Részemről ez volt a záró. :3

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Goblin láz

Témanyitás by Kazura on Pént. Nov. 06, 2015 10:46 pm

Úgyszintén meghajolok Timidus, majd Shukaku felé is.
-Köszönöm, ezt én is ugyanúgy elmondhatom-válaszolom a sárkánynak.
-Gyönyörű a Dojotok, a tea isteni volt, úgyhogy a nem túl távoli jövőben biztosan benézek még. Ezt veheted fenyegetésnek is!-intek búcsút nevetve Shukakunak, majd kisétálok a bejárati ajtón, távozásom előtt biccentve az ifjú ninja palántának.


/Csak hogy meglegyen a kerete Smile /

_________________
A karakter mondatai.
A karakter gondolatai.
avatar
Kazura
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 356
Join date : 2015. May. 28.

Karakterlap
Szint: 20
Exp:
1095/1500  (1095/1500)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Goblin láz

Témanyitás by Argo on Szomb. Nov. 07, 2015 8:57 pm

Hai~
A küzdelmet és a Timitől jól megszokott tartalmas beszélgetést lezárom. Kazura, akár záró, akár nem, legközelebb azért kérlek, az utolsó posztod is nyugodtan megütheti a minimum szóhatárt, úgy szebben néz ki, nem lesz ilyen csúnyán levágott :3
Jutalmatok 50 exp és 160 arany

_________________
avatar
Argo
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 892
Join date : 2013. Aug. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Goblin láz

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Vissza az elejére

- Similar topics
» Képek

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.