[OFF] Chronicon Libertas

Lezárt fórum: ide nem küldhetsz témát, választ, nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.   Lezárt téma: ide nem írhatsz választ, és nem szerkesztheted a hozzászólásaidat.

Go down

default [OFF] Chronicon Libertas

Témanyitás by Asuka on Hétf. Okt. 05, 2015 9:46 am

Nyuff

Mint látjátok, ez hosszú lesz. Sorry. xD Szokjátok meg.

Mint azt tegnap említettem, sokat gondolkoztam azon, hogy miért nem tud a céh működni. Hullanak a tagok, mint a legyek, ki-ki milyen okból kifolyólag. Ez pedig nincs így jól, mivel nem csak az egyetlen "gonosz" oldalon álló JK céh vagyunk, hanem mert az összes közül a legfajább koncepciónk is nekünk van. De tényleg. Bármiféle túlzás nélkül.

Igazából már elég régóta gondolkozom ezen a problémán, utóbbi hónapok inaktívsága ellenére is. A baj pedig az, hogy nincs igazán céh élet. Mármint semmilyen, úgy egyáltalán.
Persze, egy olyan céhnél, ahol a tagok egytől egyig függetlenek és önállóak, nem lehet elvárni, hogy mindenki bratyizzon mindenkivel. Mi nem az a céh vagyunk, akik mosolyogva tessékelik be az újoncokat az új szobájukba, és vágják hozzájuk a felszereléseket. Meg nem is az, akik nagyon dicsőítenék a maguk kis vezérét, és engedik, hogy az hadba vezesse őket.

Ezzel ellentétben viszont remek karakterek, és még jobb játékosok vannak itt, akik nem szeretnék a karijukat lógva hagyni a "levegőben". Szerintem mindenki örülne annak, ha történne valami végre, a céh pedig nem csak úgy névlegesen létezne, amiért havonta exp-t meg aranyat kapunk. Mindenki azért van pont ebben a céhben, mert egy olyan karaktert szeretne játszani, aki mestere a titkoknak, aki szeret pengeélen táncolni, és az életét kockáztatni egy mezei beszélgetés során is.

Éppen ezért szeretnék meghívni mindenkit egy olyan játékstílusra, ami eddig a SAO-n nem volt jellemző. Olyan kalandokat szeretnék mesélni a céhtagoknak, ami nem csupán egy-egy küldetés felvételéről szólt, amit aztán elvégzel. Ellenben valódi hatása van a karakterekre, tényleges izgalmakat, veszélyeket hozva rájuk, de akár a céh lebukását is kockáztatva. Kicsit hasonlóan az életút-karaktereknek készült mesékhez.

Nem egyetlen, nagy céhküldit csinálnék. Nem is igazán küldetéssorozat. Inkább olyan lavina effektust kell elképzelni. Elkezded a sztorit, az meg nagyobb, nagyobb és nagyobb lesz, és ki tudja, hol áll meg?

A kalandokba nem csak a céh tagjait vonnám bele. Hanem időnként olyanokat, akik még nem céhtagok, de szeretnének csatlakozni. Vagy sosem lesznek céhtagok, csak legyenek ott, mert csak. xD Vendégszereplőnek, és mert nem csak a Libs van a világon. :3

Nem lesz sok a játékos? Hogy oldod meg?
Úgy, hogy nem egy küldetés lenne. Hanem akár annyi, amennyi játékos van, szólóban, vagy kisebb csapatokban. Így nem kell azon parázni, hogy XY-nak nincs küldihelye. Majd ha lesz, akkor szól, és beszáll. Ráadásul időben is mindenkinek egyénre van szabva. Ha valaki kevésbé ér rá, akkor nem kell pánikolnia azért, hogy kifut a határidőből.

Miről szólna a küldetés?
Egy asztaliban használt meséléstípussal próbálkoznék, amit itt, sao-n még nem láttam (fentebb egészen pontosan erre ment a megjegyzés). Nem szeretném viszont itt kifejteni a cselekményt, a spoilerek miatt. Ellenben! Minden karakter júzerével előzetesen szeretnék egyeztetni erről, külön, mert így az igényeket is jobban fel tudom mérni.
Amire készülni lehet, hogy a karakterek akár mindenüket el is veszíthetik (ezért kell az egyeztetés). Viszont cserébe kapnak is mást, valami jobbat vagy eltérőt, amire nagyobb szükségük lehet. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a mesélő az egyik kezével elvesz valamit, a másikkal pedig felkínál egy másik lehetőséget. Asztaliban remekül működik. És mindig izgalmas.

Mikor?
Akkor, amikor az egyes júzerek ráérnek. Előzetesen mindenképp szeretnék egyeztetni azokkal, akiket ez érdekel. Elvégre, a célunk nem az, hogy virtuális aranyakat kuporgassunk, hanem hogy a legkirályabb céh legyünk, akiknek suttogva se merik kiejteni a nevét. Wink
Aki szeretne, az már a napokban felkereshet (lehetőleg facebook, ha nem vagy a listámon, akkor írj pü-t). Előbb utóbb azonban mindenkit meg fogok keresni valamilyen formában. :3
avatar
Asuka
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 1507
Join date : 2013. Apr. 24.
Age : 28
Tartózkodási hely : Taft szépségszalonja

Karakterlap
Szint: 34
Exp:
4530/4700  (4530/4700)
Céh: Liberators

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.