Kazamata Szabályzat

Go down

default Kazamata Szabályzat

Témanyitás by Klein on Csüt. Dec. 24, 2015 5:05 pm

Alapszabályok

1. Egyszerre csak egy kazamata-harcod futhat és havonta legfeljebb egyet kezdhetsz el. Ahhoz, hogy az adott hónapra számítson a kazamatád, még a tárgyhónapban írnod kell a kezdő mesélésre, de legalább 24 órát a játékos rendelkezésére kell bocsátani a kezdőposztja megírására, akkor is, ha ezzel a kezdőposzt átcsúszik a következő hónapra.
2. Jelentkezéskor csapatot alkotsz más játékosokkal. Egy party legfeljebb hat játékost foglalhat magába, de ti döntitek el, hogy végül hány fővel indultok útnak. A csapatok összetételében nincs semmilyen megkötés, szinttől, kaszttól, indikátortól függetlenül bárkik alkothatnak egy csapatot. Akár egyedül is nekivághatsz egy-egy kazamatának, azonban lehetnek olyan lények, akiket egyedül nem lehet legyőzni, csakis segítséggel, így jól gondold meg, mielőtt magánakcióba kezdesz.
3. A kazamaták tier szerint vannak szétbontva. A tierek nagyjából megfelelnek a játékosok szintjének, tehát egy tier 2-es szinten lévő csapat kisebb-nagyobb nehézségek árán végig tudja verekedni magát egy tier 2-es kazamatán, valószínűleg nem jelent számukra komoly kihívást a tier 1-es szörnyfészek, a tier 3-ba pedig jó eséllyel beletörik a bicskájuk. A magasabb tier azonban magasabb jutalmat ad, így érdemes megfontolni, hogy a könnyű, biztos jutalom helyett inkább vállaljátok-e a kihívást.
4. A harcokban 100 (száz) szavas szólimit van érvényben, ha ennél rövidebb reagot írsz, az adott körben semmisnek számít a cselekedeted. "Támadok" típusú egyszavas posztokért pedig egyáltalán nem osztok jutalmat, még ha a csapatod végig is viszi a kazamatát.
5. Egy kazamata harcban három hullámot kell legyőzni. Az első két hullámban egy csoport véletlenszerű szörnnyel kell megküzdeni, melyeket a mesélő egy, a kazamata tierhez tartozó listából sorsol. A harmadik hullámban egy fix szörny, vagy szörnycsoport az ellenfél, mindegyik kazamatához más-más "boss" tartozik. Ha mind a három hullámot legyőzitek, akkor teljesítettétek a kihívást és erőfeszítéseitekért jutalmat kaptok.

Harci szabályok

A harcrendszer sok elemében eltér a megszokott, bossharcokon használt rendszertől, melynek a mesélő terhének csökkentése és a játék gyorsítása a célja. Bár alapjaiban ugyanarról van szó, hiszen a képzettségek (gyorsaság, erő, fegyverkezelés, stb.) ugyanazt a célt szolgálják.
1. A legfontosabb eltérés, hogy a mesélő nem ír minden egyes játékos után, hanem megvárja, hogy az adott körben mindenki írjon. Ezzel nagyobb teret kap a csapatmunka, a játékosoknak maguknak kell számon tartani, hogy még melyik mob van életben, és kit kell még megtámadni. A mesélő csak a kör végén összegez, a mobok is csak ekkor támadnak a játékosokra.
2. A mobok többnyire azt fogják támadni, aki a legtöbbet sebezte, vagy gyógyító képességeket mutatott. A mesélőn múlik, hogyan osztja el a szörnyek támadásait, hogyan nehezíti meg a játékosok dolgát.
3. Switch nincs, helyette azonban lehet helyezkedni. A helyezkedés azt a célt szolgálja, hogy a bajba került társat, a healert vagy akár a kulcsfontosságú sebzőt megvédhesse a többi játékos. Egy körben egyvalaki mozoghat ebből a célból, a mozgás mellékcselekvésbe kerül, a megvédett játékos pedig - mivel nehezebben fér hozzá a szörnyekhez - elveszíti egy támadását. Cserébe a megvédett játékost biztosan nem támadják az adott körben a mobok.
4. Szintén változás, hogy összesen három kör alatt le kell győzni az összes szörnyet egy adott hullámban. Ha ez nem történik meg, akkor a lények visszahúzódnak, a csapat pedig nem mehet tovább a következő hullámhoz - a kazamata harc elbukik. Egyedül a főszörnyek legyőzésénél nincs körlimit, őket addig ütitek, ameddig akarjátok.
5. A körökön belül nincs sorrend, de mindenki csak egyszer írhat. Határidőt megszabhat a mesélő, ha úgy gondolja, szükséges.

Jutalmak

Maga a kazamata teljesítése nem jár külön jutalommal. A mobokhoz tartozik egy csekély exp- és aranyérték, ezeket kapjátok meg, ha befejezitek a harcot (akár a végéig mentek, akár nem). Minél magasabb a tier, annál több expet érnek a szörnyek. Találhattok azonban ezen kívül kincsesládákat is. Ezeket potenciálisan több szörny védi, nagyobb kihívás őket megszerezni, de bőséges jutalmat rejtenek. Míg egy közönséges hullámban 1-6 mobbal kell szembenéznetek, ha kincsesládát találtok, akkor 4-9 ellenfeletek lehet. A főszörnyek mindig dobnak kincsesládát a legyőzésük után. Az első két hullámban alapvetően 50-50% az esélye, hogy találtok-e kincsesládát, ennek az esélyét az Észlelés jártasság növeli szintenként 10-10%-kal. Mindig csak a legmagasabb szintű, bekapcsolt Észlelés számít, tehát ha egy hármas Észleléssel rendelkező játékos használja a jártasságát, akkot 80% az esély. A játékosoknak a bevezető körben kell eldönteniük, hogy használják-e az Észlelésüket.
Háromféle kincsesláda létezik: bronz, ezüst és arany. A bronzláda esélye 89%, az ezüstládáé 10%, az aranyláda pedig 1% eséllyel bukkanhat fel. A ládákban lévő jutalmat mindenki megkapja, nem kell elosztani egymás között.
- Bronzláda: kazamata tier*50 arany, egy véletlenszerű gyakori potion az adott tierből
- Ezüstláda: kazamata tier*100 arany, egy véletlenszerű ritka potion az adott tierből
- Aranyláda: kazamata tier*200 arany, két véletlenszerű ritka potion az adott tierből

Ezen felül a kincsesládák, melyeket a főszörnyek dobnak, rejthetnek Kristályköveket. Kristálykövet csak azok a játékosok kaphatnak, akik a harc alatt viseltek epikus felszerelést. A Kristályköveket csak olyan felszerelés erősítésére lehet felhasználni, amelyet a játékost viselt a harc során. Az Aranyládák rejthetnek legendás fejlesztéshez használható Hős Esszenciákat is, ezeket csak az kaphat, aki legendás fegyvert visel.
- Bronzláda: kazamata tier*1 Kristálykő
- Ezüstláda: kazamata tier*2 Kristálykő
- Aranyláda: kazamata tier*3 Kristálykő /vagy/ kazamata tier*1 Hős Esszencia


A hozzászólást Klein összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Nov. 23, 2016 12:15 am-kor.
avatar
Klein
Moderátor
Moderátor

Hozzászólások száma : 3082
Join date : 2012. Dec. 16.

Karakterlap
Szint: ?
Exp:
0/0  (0/0)
Céh: Fuurinkazan

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Kazamata Szabályzat

Témanyitás by Klein on Hétf. Feb. 01, 2016 10:24 pm

A februárban kezdődő kazamaták már picikét nehezebbek lesznek, ha a szintednek megfelelő tiernél alacsonyabb szintre mész, ugyanis a mobok kezdik a támadást. Ha többen vagytok, a lopakodás szintje dönti el, kire ugranak rá.
avatar
Klein
Moderátor
Moderátor

Hozzászólások száma : 3082
Join date : 2012. Dec. 16.

Karakterlap
Szint: ?
Exp:
0/0  (0/0)
Céh: Fuurinkazan

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.