Segélykiáltás - Hina vs. Chan

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

default Re: Segélykiáltás - Hina vs. Chan

Témanyitás by Hinari on Pént. Aug. 11, 2017 6:01 pm


Önkéntelenül is elmosolyodtam Chan reakciójára s magam is lejjebb emeltem a pillantásom, megpihentetve azt a kard sárkánymintáján. A sárkány szeme megcsillant a napon, élesebbé téve a vésett mintákat. Pontosan tudja, hogy mi történik. Egy pillantig sem tagadtam le, még gondolatban sem, hogy különös kapcsolat fűz a katanában lévő szellemhez, éshogy - főleg amióta legyőztem Freyát és visszaszereztem tőle - ragaszkodom hozzá; fontossá vált számomra. Ha a páros valamelyik tagja most a szemembe nézne, bizonyosan látná rajtam ezt.
- Igen - feleltem a kijelentésre egy kicsit elkésve, majd bólintottam - Persze, nem baj. Bár... igazából én se tudok róla túl sokat. Magáról alig-alig beszél ^^" - húztam lejjebb a szoknyám szélét zavartan, megmosolyogva Álomkelő hozzászólását és a lányt is, aki láthatóan alig tudta visszakormányozni gondolatait a párbajra. Ami azt illeti, nekem is nehezemre esett. Álom eközben eltűnt s a közjáték után végül folytatódott a harc; így a már sokadszorra egyeztetett taktika megismétlésével kezdtük: én figyelek a lányra, a Katana pedig a petre.

Furcsa volt a kiáltás e megrekedt időben; én még máshol voltam fejben, gondolataim más érzések, élmények kötötték le. Egy szél gyertya égett egy sötét, kihalt teremben...
- Ugorj hátra! - hallottam és szinte már gépiesen követtem a mély hang utasításait, a testem viszont pont annyival mozdult később, hogy felfelé suhanó bot vége még éppenhogy elérje az állam - ha odakint zajlott volna ez a harc, bizonyosan betöri az alsó állkapcsom, így azonban egy enyhe bizsergésnél nem éreztem többet: a meglepettség most erősebb volt. Nem az volt új, hogy a lány eltalált, hanem a felismerés, hogy a Katana Chancery támadására figyelmeztetett attól függetlenül is, hogy az az én feladatom lett volna. Most nem támadtam vissza, csak újból távolságot vettem fel. Tulajdonképpen minden felém érkező csapást érzékelsz - vontam le a következtetést csodálkozón.
- Igen.
- Köszönöm.
Örültem, hogy Álomkelő párbajra hívott minket. Örültem annak, hogy gyakorolhatjuk a kettő elleni harcot és bár bőven volt már rá példa, hogy többen támadtak rám s a Katana akkor is mindenre hibátlanul felszólított, de akkor ezt is kértem tőle, vagyishát... nem kértem tőle, hogy csak egyikükre koncentráljon. Tetszett ez a felfedezés. Felvettem egy alap támadó pozíciót s a tudat adott annyi magabiztosságot, hogy újra összpontosítani tudjak. Innentől én is figyelek mindkettejükre! Nem találtam ki semmiféle kombinációt, csupán egy előrelépés után felgyorsítottam a maximális sebességemre és a pillanat adta előnyömet igyekeztem egy shréhen lefelé tartó vágással kihasználni, a lány derekát célozva vele. Amíg a mozdulatot végeztem, a Katana figyelt hátrafelé, utána pedig már én is hallgattam, merről jön Álomkelő: mostmár, hogy ő is beszállt a harcba, biztosra vettem, hogy nemsokára itt lesz.

_________________
Adatlap
Szín: #a8a8a8 #787878 #464699 #9F703A

Ki mit és mennyit tudhat Hinariról? Információk az adatlap alján.
Figyelem! Amennyiben valaki visszaél a plot armorral (pl kari előtt öl meg játékost vagy dicsekszik azzal hogy megtette stb), annak neki magának kell megoldást találnia rá, hogy kari miért ne tudja őt megölni/börtönbe zárni - ha pedig nem tud ilyet kitalálni, vállalja annak következményeit is! Ez karakter minden játékára, tehát a bossra is vonatkozik.
avatar
Hinari
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 3415
Join date : 2012. Dec. 28.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
11796/10100  (11796/10100)
Céh: Justice League

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Segélykiáltás - Hina vs. Chan

Témanyitás by Chancery on Csüt. Szept. 07, 2017 9:30 am

Eltaláltam! Sikerült eltalálnom!
Az már részletkérdés, hogy azért, mert épp nem figyelt oda eléggé... láttam a tekintetén, hogy meglepte a csatakiáltás. Talán ezt máskor is kéne majd alkalmaznom, hogy üvöltök egy nagyot támadás előtt; az idomárok esetében mások amúgy sem szokták feltételezni, hogy mi is támadhatunk. A kaszt többsége olyan taktikát alkalmaz, amit én is sok ideig; az ember hátramarad, míg a pet élő fegyverként veti bele magát a harcba. Én viszont szakítani szeretnék most már ezzel a hagyománnyal, aminek az lenne a legegyszerűbb módja, ha kasztot váltanék, viszont azzal elveszíteném Álomkelőt, lelkem legerősebb bástyáját.
Hisz hol lennék én most nélküle? Hol lennék, ha nem ripakodna rám olykor-olykor, mikor kezdem elveszíteni magam?
Ő anélkül is tökéletesen ismer engem, hogy sokat elárultam volna neki a múltamból. Tudja, hogy mennyire ideggyenge vagyok, depresszív, esetlen, önbizalomhiányos. Nem is tesz ellene sokat, csak épp annyit, hogy a felszínen maradhassak egy szalmaszálba kapaszkodva, mert a partra már magamtól kell kivergődnöm.
Hinari nem sokat teketóriázott ismét, némi álldogálás után futásnak eredt felém. Összehúzott szemmel követtem a mozgását, erősebben markolva a botot, mint bármikor, és ezúttal magam előtt tartottam hosszában, kicsit ferdén, védekezés gyanánt. Láttam egy szürke-fekete csíkot elsuhanni a fák lombjai között egy alacsonyabb ág mentén, de nem törődtem vele. A katana élére kellett figyelnem, az erővonalaira, hogy miként és hova akar lesújtani. Nem engedhetek meg magamnak még egy csapást, mert rögvest elveszítem az első kört.
A penge végül iszonyatos erővel csapta meg a magam elé tett botot. Még a levegő is kiszakadt a tüdőmből, ahogy a kard végigszántott rajta; a bot ugyan elterelte rólam, de az energia így is hátraperdített kicsit és féltérdre zuhantam. Hátraestem volna, ha nem figyelek oda eléggé, a Kitartáspontjaim pedig elég csúnya sebet kaptak.
-Ouh... -ráztam meg a fejem, és igyekeztem olyan hamar talpra állni, amilyen hamar csak tudtam. Hinari a vágás után most kissé féloldalasan áll nekem, és ezt ki kell használjam. Persze a siker nem garantált, az én elesésem is rengeteg időt elvett. Már szinte látom, ahogy egyenesedik fel, akár egy lassított felvétel, a gond az, hogy én is azzá váltam. A karom nem mozdul olyan gyorsan, mint kellene, a bot nem fordul meg elég időben, így csak reménykedhetek. A bot alsó végével szeretném megbökni Hina oldalát, ellökni őt magamtól, hogy ismét távol kerülhessek a katana hatósugarából. Hogy ezzel sebzek is, most nem érdekelt. Már eltaláltam, az számomra fél siker. Mondjuk nem ártana a tökéletesre törekedni és esetleg fél életét levinni legalább, mielőtt kiesek, de már vészesen fogy az energiám.

_________________
Színem: #993300, Álom: #999999, ferdén akkor, ha csak Chan hallja.
avatar
Chancery
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 2552
Join date : 2013. Apr. 23.
Age : 26
Tartózkodási hely : Itt-ott Aincrad városaiban

Karakterlap
Szint: 36
Exp:
5264/5300  (5264/5300)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Segélykiáltás - Hina vs. Chan

Témanyitás by Hinari on Kedd Szept. 12, 2017 8:44 pm


A két fegyver egymásnak vágódott. Nem először a harc során, most mégis úgy éreztem, mintha Chan egy kicsivel magabiztosabban és erősebben fogná; s ennek a magabiztosságnak nemcsak erőben mérhető, de szemmel látható következményei is voltak: a lány nem esett el, valamint nemcsak ő, de én is ütemet vesztettem. A Katana elcsúszott a boton, én pedig azonnal előrébb toltam az elülső lábam, hogy vállból is rásegíthessek a kard irányváltoztatásának gyorsítására. Ezúttal azonban nem hagytam egyetlen másodpercet sem, nem távolodtam el, nem engedtem neki, hogy rendezze a pozícióját és visszanyerje az egyensúlyát. Erről szólt a közelharc. Nem, én abban a pillanatban, ahogyan újra a teljes irányításom alá került a fegyverem haladási iránya, már fordítottam is azt Chancery felé, ráfordulva a mozdulatra, és igaz láttam és tudtam, hogy felém lendíti a botját, de ez egy cseppet sem zökkentett ki. Sőt. Ellenfelem új gyakorlási lehetőséget teremtett s én igyekeztem kihasználni ezt arra, hogy magam is gyakorolhassak: a vágásom felénél egy kézre váltottam, azzal folytatva a támadást az idomárlány védtelen oldala felé, amíg a szabad kezemmel megpróbáltam egész egyszerűen csak... megfogni a felém lendülő botot. Erősen, marokra, hogy ha sikerül, megakasszam a lány mozdulatát, és olyan helyzet elé állítsam, aminek megoldása hirtelen döntést igényel. Vajon megpróbálja kirángatni a kezemből, így kevésbé figyelve a vállát célzó Katanára; vagy inkább azt próbálja majd elkerülni, ezzel megkockáztatva, hogy elveszítheti a botját? Ennél a kettőnél persze több verzió létezett, különösen azon egyszerű oknál fogva, hogy ő sem egyedül vívta ezt a csatát. Engem viszont érdekelt, hogyan s merre mozdul, hogy vajon mit reagál erre? Ha meg szeretne tanulni harcolni, fel kell készülnie a közelharc ilyen s ehhez hasonló fordulataira is.

_________________
Adatlap
Szín: #a8a8a8 #787878 #464699 #9F703A

Ki mit és mennyit tudhat Hinariról? Információk az adatlap alján.
Figyelem! Amennyiben valaki visszaél a plot armorral (pl kari előtt öl meg játékost vagy dicsekszik azzal hogy megtette stb), annak neki magának kell megoldást találnia rá, hogy kari miért ne tudja őt megölni/börtönbe zárni - ha pedig nem tud ilyet kitalálni, vállalja annak következményeit is! Ez karakter minden játékára, tehát a bossra is vonatkozik.
avatar
Hinari
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 3415
Join date : 2012. Dec. 28.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
11796/10100  (11796/10100)
Céh: Justice League

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Segélykiáltás - Hina vs. Chan

Témanyitás by Chancery on Pént. Szept. 22, 2017 12:03 pm

Nem is tudom, mi járhatott a fejemben. Már a mozdulat felénél tisztán láttam, hogy ez nem fog működni. Bár a katana a valóságban kétkezes fegyver, rengeteg animét és filmet láttam már úgy, hogy a szamuráj képes volt egy kézzel forgatni a fegyverét; nem tudom, igazából annak nem néztem utána, hogy lehetséges lenne-e, csak valamikor régről rémlik nekem egy megjegyzés, nem tudom, honnan, hogy "a katana túl nehéz lenne egykezes forgatáshoz". Ennek ellenére félig-meddig számítottam rá, hogy Hinari is el fogja engedni fél kezével a markolatot.
Nos, sajnos én túl híres vagyok a lassú reakcióidőmről, és arról, hogy inkább menekülök, mint harcolok. Az, hogy most mégsem ezt teszem, csak annak köszönhető, hogy tudatosan teszem, amit teszek, hogy bár az agyam az sikít, hogy fussak, messzire, árkon-bokron keresztül, az elmém viszont tudja, hogy ennek a harcnak célja van, és a szégyenen kívül semmi bajom nem eshet. Szememmel követtem a kard mozgását, ám mire a parancs, hogy mozduljak én is, elérte a lábaimat, már kicsit késő volt. Fordultam, együtt Hinarival, ellökve magam a térdemről és ezt a kis lendületet igyekeztem felhasználni ahhoz, hogy egyfajta menekülést produkálhassak a penge elől úgy, hogy mégis a közelben maradok. Mintha táncosokként perdültünk volna egymás mellett, és már csak a bot kérdése maradt hátra.
Hinari megragadta a végét, én a másikat, és ahogy fordultam, a bot nem tette ugyanezt velem az ellentétes erőhatás foganatjaként. Mit tehet ilyenkor az ember? Elengedi, én mondjuk erre nem igazán lettem volna hajlandó. Ha elengedem, fegyver nélkül maradok, de itt, a SAO-ban, mi történik akkor, ha megfeszítem, és utána engedem el?
Vagy mi van akkor, ha megfeszítem, nem engedem, és ezzel kényszerítem Hinarit a további forgásra velem együtt? Persze erre elég kevés esélyem volt, hogy sikerülne, a kardot most is csak milliméterekkel kerülte el a sarkam. Vagy el is talált vajon...? Nem is igazán figyelek fel rá, hogy valamit kiír a rendszer, talán túlságosan hozzászoktam.
Fogtam hát, erősen markolva két kézzel a bot másik végét, és igyekeztem elhajolni a penge útjából, ezzel egy időben, ahogy szinte megkerültem Hinát, igyekeztem elérni, hogy elengedje a botot. Azt, hogy ebben a helyzetben simán bevethettem volna neki egy jobbegyenest ököllel, azt nem vettem észre.
Álomkelő ellenben most döntött úgy, hogy közbeszól, és mikor úgy látta, Hinari túlságosan is velem van elfoglalva, a kard pengéje pedig már javában szeli a levegőt, kiugrott a sűrűből és egy ugrással igyekezett beérni minket, bár még azelőtt, hogy Hinari-t elérné és megtámadhatná, megáll, már-már kérdőn nézve ránk.

_________________
Színem: #993300, Álom: #999999, ferdén akkor, ha csak Chan hallja.
avatar
Chancery
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 2552
Join date : 2013. Apr. 23.
Age : 26
Tartózkodási hely : Itt-ott Aincrad városaiban

Karakterlap
Szint: 36
Exp:
5264/5300  (5264/5300)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Segélykiáltás - Hina vs. Chan

Témanyitás by Hinari on Vas. Okt. 08, 2017 6:11 pm


Mióta nálam volt a Katana - s ennek már jópár éve -, lassacskán megszoktam, hogy nem kell, egyszerűen nem szükséges mindenre nekem egyedül odafigyelni. Mindig ott volt a segítség, aki nem hibázott, így a hónapok előrehaladásával hajlamosabb lettem egyre inkább elkényelmesedni, s ennek meg is fizettem az árát. Két könyörtelen két, tizennégy megfeszített gyakorlással teli nap, tizenegy álmatlan, nehéz éjszaka. Vissza kellett szoknom.
Chancery viszont úgy volt képes egyszerre két dologra is odafigyelni, hogy szintúgy neki is megvolt a saját maga állandó támasza, és beletelt pár pillanatba, mire rájöttem a kettőnk közti hatalmas különbségre. Álom Chancerytől teljesen függetlenül mozgott. Így tehát a lány elhajolt a felé lendülő penge elől, méghozzá úgy, hogy eközben nem ijedt meg az új helyzettől sem, amit számára teremtettem: szorosan fogta a botot, és a fordulásával próbálta elérni, hogy kénytelen legyek elengedni azt. Hogy mennyire számított a súlyemelésem és mennyire az, hogy vele ellentétben én egy kézzel fogtam csak a fegyverét, kiderülhetett volna, de nem vártam meg a pillanatot: egy halovány mosollyal nyújtottam ki a botot fogó karom úgy, hogy azzal az ő mozdulatát vittem tovább de egyben az irányra merőleges síkban egy kicsit félre is húztam a fegyvert; a gyors mozdulat végén pedig minden további nélkül elengedtem azt, így talán továbbviszi a lendület. Ezzel nyertem egy kis távolságot is a fegyverétől, amit hátraugrás helyett arra használtam ki, hogy egészen közel lépjek Chanhoz.
- Hátulról! - szólt ekkor a Katana, de már benne voltam a mozdulatban; túlságosan is sok ütemet veszthettem volna, ha félredobva az eredeti tervem, megpróbálok kitérni a támadás elől. Nem tettem tehát semmit, hanem folytattam, amit elkezdtem: a közelebb lépéssel egyidőben vettem újra két kézbe a kardom, és, kihasználva a kettőnk közti minimális távot, próbáltam egy gyors vágást ejteni a lányon, majd gyorsan ellépni Chan a bottól távolabbi oldalára, hogy kikerülhessem az esetleges ellentámadást. S hogy Álomkelő eközben megállt s inkább mégsem támadott?
- Most lenne egy találatotok - reagáltam rá derűsen, fejemmel a macska felé intve. Tényleg nehéz dolog idomár ellen harcolni. Még úgy is, hogy ketten vagyok, és nem egyedül.

_________________
Adatlap
Szín: #a8a8a8 #787878 #464699 #9F703A

Ki mit és mennyit tudhat Hinariról? Információk az adatlap alján.
Figyelem! Amennyiben valaki visszaél a plot armorral (pl kari előtt öl meg játékost vagy dicsekszik azzal hogy megtette stb), annak neki magának kell megoldást találnia rá, hogy kari miért ne tudja őt megölni/börtönbe zárni - ha pedig nem tud ilyet kitalálni, vállalja annak következményeit is! Ez karakter minden játékára, tehát a bossra is vonatkozik.
avatar
Hinari
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 3415
Join date : 2012. Dec. 28.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
11796/10100  (11796/10100)
Céh: Justice League

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Segélykiáltás - Hina vs. Chan

Témanyitás by Sponsored content


Sponsored content


Vissza az elejére Go down

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.