Főtér

24 / 27 oldal Previous  1 ... 13 ... 23, 24, 25, 26, 27  Next

Go down

default Re: Főtér

Témanyitás by Shukaku on Kedd Feb. 09, 2016 2:16 pm

-Háááát... amennyire mi hús-vér emberek vagyunk... de igen, Ő.
Itt már kuncogott, mert nagyon büszke volt magára amiatt, hogy ő most egy picit egy sztár lehet, aki találkozott már az Adminnal. Most már felesleges volt titkolni ezt az egészet, hiszen úgyis tudtad, és te is hitetlenkedtél. Ha te magad sem hiszel neki, akkor ki hinne neked, amikor te már csak egy közvetett információforrás leszel? Na persze volt bizonyítéka is, hamisíthatatlan bizonyítéka, és most már úgy döntött, hogy meg is fogja mutatni. Megsértetted az önbecsülését azzal, hogy nem hitted el azonnal, hogy ő bizony a kiválasztott, Kayaba kiválasztottja, és ez bizonyítást követelt. De először szépen válaszolt a kérdésekre.
-Persze, hogy itt van. Ő foglalkozik a világgal, és azért tud mindig olyan nagyon gyorsan cselekedni, mert itt van közöttünk, és első kézből szerzi a tapasztalatait. Például valamelyik programozó elírta az egyik madár nevét a szafarin, én csak megemlítettem, és legközelebbre már ki volt javítva. Vagy Timi kitalált egy nagyon erős itemkombót Tachi ellen, pár napra rá jött a rendszerüzenet, hogy megváltoztatják pont azokat az itemeket, mert túlságosan erősek. Figyelnek ránk, és figyelnek a kéréseinkre... mint ahogy a medalion is mutatja. Kayaba pedig az Admin. Ott van, ahol lenni szeretne, és úgy néz ki, ahogy ki szeretne nézni. Lehet, hogy pont te vagy Ő, és most is csak tesztelsz. A főellenség pedig...
Itt már tényleg nagyon vigyorgott, mert visszaemlékezett arra a bizonyos idézetedre.
-Kayaba, mint aki magára vállalja a bűnhődő szerepet... elviseli, hogy őt bántsák a mi bűneinkért... ez olyan, mintha valami istent látnál bele... vicces lenne...
Na persze nem volt vicces, ő igenis komolyan gondolta, csak tudni szerette volna, hogy te hogyan reagálsz erre az egészre. Az utolsó kérdésedre viszont már lehívta a menüjét.
-De eskü, hogy senkinek nem mondod el! Senkinek se. Se céhvezérnek, se legjobb barátnak, se senkinek. Ez titok, csak te... szóval okos vagy... szerintem elég okos ahhoz, hogy ezt megmutathassam neked...
És ha megesküdtél, szépen rendesen, akkor megnyitotta a féltve őrzött elmentett üzenetecskéjét, és megengedte, hogy rápillants. Minden kétséget kizáróan Kayaba Akihiko volt a küldő fél, és a SAO világában még névtelen levelet sem lehetett küldeni, legalább is a rendszeren keresztül nem, nemhogy megmásítani a küldő fél nevét...

Kayaba Akihiko írta:
Kedves Shukaku!

Köszönöm a visszajelzéseid és ajándékaid. Boldog születésnapot kívánok!

ui.: Igen, már találkoztunk.

Sok szerencsét,
Kayaba Akihiko_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Főtér

Témanyitás by Eldrie on Szer. Feb. 10, 2016 12:44 am

-Igen, úgy gondoltam én is - vakartam meg kissé a fejem. Úgy tűnik a testbeszédem nem volt eléggé kifejező ezzel kapcsolatban. Ellenben fura fordulatot vett a téma, legalábbis számomra furát, amikor is Shu kissé nevetgélve, válaszolgatni kezdett az elmotyogott, akár kérdésnek is értelmezhető gondolataimra. A példák, amiket adott, valószínűek voltak, de nekem eszembe jutott még egy megoldás.
-Nem azt akarom bizonyítani, hogy Kayaba nincs itt, ne értsd félre, de... nem lehet a változtatásokat valami belső rendszer csinálta? Mármint, a medálon kívül persze... de a többi akár lehet egy kifinomult, önjavító és karbantartó rendszer is lehetett... nézz csak körbe, ahol emberi intelligenciával rendelkező petek vannak, tehát gyakorlatilag életet teremtettek, és ahol egy ilyen világ van, oda mindenképpen kell valamiféle gépesített karbantartás... egy maroknyi ember, akik közül csak egynek van igazi, rendszerszintű hozzáférése, nem hiszem hogy hosszútávon fenn tudna tartani egy ilyen rendszert, valamilyen segítség nélkül. - mondtam egy kicsit megint elgondolkozva. Mielőtt azonban túl mélyre kerülhettem volna a gondolataimban, a lány gyorsan meg szakította a gondolatmenetemet, azzal a mondattal hogy "Lehet, hogy pont te vagy Ő, és most is csak tesztelsz", amire röviden, de hangosan felnevettem.
-Tudom, hogy ezt csak példának szántad, de... először yokai lettem, aztán pedig Kayaba.... őszintén szólva, nem tudom hogy ez előre vagy hátralépés... valószínűleg attól függ hogy egy vagy kilencfarkú kitsune lettem volna - mondtam, a nevetéstől még mindig csillogó szemekkel. Kezdtem a lány Kayabahoz való viszonyulását megérteni, ami enyhén fogalmazva is fura volt az általános hozzáálláshoz képest. Egy pillanatra majdnem kijött belőlem a pszichológus, de gyorsan emlékeztettem magam, hogy nem az én tisztem mások lelki dolgait boncolgatni, és igazából amíg nem tesz semmi kárt, addig tiszteletben is tartom. Mindenesetre belső viszályom ide vagy oda, a beszélgetést folyt tovább, és miután kissé átfogalmazva visszahallottam a szavaimat, és visszakaptam a metaforikus labdát a beszélgetésben, kissé megszeppenve folytattam.
-Én inkább arra akartam utalni, hogy ő látja így magát, de, nos, hogy válaszoljak az implicit kérdésre: hogy úgy gondolom, hogy valóban Isten, nagy I-vel, akkor nem. Ha isten kis i-vel, mint a görög pantheonban például... nos, úgy sem igazán, de végül is az SAO istenének vehetjük... hiszen itt végül is szinte korlátlan hatalommal bír itt, szóval a kifejezés pontos - mondtam kissé óvatosan, egy elegáns vállvonással. A nem éppen istenhit felé hajló lelkem nem nagyon akarta befogadni az "isten" szó használatát, bármilyen kontextusban, de adjuk meg a császárnak, ami a császáré, ahogy a mondás tartja. Az ezt követő felkészítés pedig már elég kíváncsivá tett ahhoz, hogy megesküdjek rá, hogy nem mondom el senkinek, és esküket én alapból csak akkor teszek, ha azt be is tartom.
-Esküszöm - mondtam végül ki hangosan is. Erre Shu előhívta a menüjét, majd néhány mozdulattal előhozott egy üzenetet. A feladó pedig nem más, mint maga Kayaba volt. Az üzenet tartalmára nem figyeltem egészen, mert nagyrészt leragadtam a feladónál. Lehetett ilyen-olyan teóriákat gyártani napestig, a bizonyíték bizonyíték marad. Megfordult a fejemben egy-két érdekes gondolat, például hogy a lány lehet tényleg, biztosra tudja mi a célja ennek az egésznek, nem csak, minden negativitás nélkül, úgy gondolja hogy tudja. Aztán persze ott a másik oldal is, hogy ehhez képest párszor kiemelte, hogy ő gondolja így, nem pedig simán csak tudja, bár arra is volt példa. Utóbbi ugye, azt támasztaná alá, hogy Kayaba mondta neki, vagy legalábbis erősen utalt rá. Őszintén szólva, a sok lehetőség kicsit túl sok volt nekem ahhoz, számba vegyem, így egyelőre csak figyelmen kívül hagytam a sok "lehet", "talán", és hasonlót és inkább csak a tényekre koncentráltam. Igazából erősen gondolkoztam, hogy tudnék valami olyat visszakérdezni, ami nem lenne tolakodó, vagy nem tűnne úgy mintha kihallgatni akarnám, de az üzenet kissé károsította az ez irányú képességeimet, mondhatjuk, hogy simán elállt a szavam. Nem annyira azért, mert eddig nem hittem el, hiszen ilyen vagy olyan indokból, de az ember nem nagyon kérkedik mindenféle alap nélkül azzal, hogy lepacsizott Kayabaval, hanem azért, mert ennyire nyilvánvaló bizonyíték került elém.
-Szóval, innen ered egy része annak, amit gondolsz - jött ki az első mondat amolyan meglepődött-érdeklődőn, nem éppen formában mint szerettem volna, és ezt az egy pillanatra felvillanó igencsak szerencsétlen kifejezés a képemen alá is támasztotta. Ritkán zökkenek ki, de akkor nagyon, és ez bizonyos szinten ékes példája ennek. Rontani nem akartam a helyzeten tovább, így nem kezdtem magyarázkodni, csak bocsánatkérő arckifejezés jelent meg az arcomon, és reméltem hogy nem veszik rossz néven, vagy főként nem értik félre, a nyersre sikerült mondatom.
avatar
Eldrie
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 116
Join date : 2015. Sep. 23.

Karakterlap
Szint: 4
Exp:
288/200  (288/200)
Céh: White Rose

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Főtér

Témanyitás by Shukaku on Szer. Feb. 10, 2016 5:12 am

Haladjunk visszafele, hiszen úgy hiszem, hogy mindkettőtöket az a része érdekli jobban a történet folytatásának, hogy hogyan is reagált a páros az utolsó szavaidra. Nos, nem vették rossz néven. Nem hiszem, hogy tudsz sárkány mimikát olvasni, de ha esetleg mégis sikerül, akkor Timidus az ’Ugye megmondtam?’ Nézéssel pislantott az idomárra, aki egy ’Tudom-tudom.’ válasszal reagált erre, szintén szótlanul. Ehhez sem emberi, sem sárkány nyelv nem kellett, megértették egymást. Megértették, ahogyan Shu is megértette a pillantásodból az aggodalmadat, és mosolyogva megrázta a fejét.
-Te mondtad, hogy senkit nem lehetne meggyőzni arról, hogy kint járt, és visszajött. Téged sem. És az én dolgaim legalább annyira hihetetlenek, mint amilyen hihetetlen ez lenne. Senkitől sem várhatom el, hogy higgyen nekem, vagy úgy gondolkodjon, ahogy mi. Persze... egy csomó minden könnyebb lenne... de talán uncsi is. Meg... te még mindig nem kezdtél el kigúnyolni meg őrültnek nevezni, meg ilyenek... ritkák az ilyen kedves kitsunék.
És ezzel, meg persze egy kis kuncogással visszatértünk a kérdéseidhez. Mivel Shu tudta, hogy mit fog mutatni, a válaszokat is az üzenet bemutatása utánra tartogatta, hiszen így azért már teljesen más megvilágítást nyertek.
-És... innen tudom azt is, hogy Kayaba itt van. Meg... te mondtad, hogy nem engedné át a hatalmat másnak a kezébe. Meg...
-Emberi hibákat vétenek, és emberiek a reakcióik. Én is tudok hibázni, de ha Kayaba valóban létezik, és képes volt megalkotni engem, aki rá tud világítani a rendszerszintű hibákra, akkor képesnek kellene megalkotnia valakit, aki nem követi el ezeket a hibákat.
-Plusz azért én sem hiszem, hogy okosabb lennék Kayabánál, és mégis sokszor szóltam már neki, hogy valami nem jól van. Persze nem hiszem, hogy ilyen buta hibákat ő követne el, hanem valamelyik Játékmestere, aki azt hiszi, hogy olyan okos, mint ő, és esetleg nem kéri ki előre a véleményét... bár mondjuk abban is igazad van, hogy nem lehetne mindennel hozzá rohangálni, még akkor sem, ha máshogyan működik az idő neki mint nekünk... akkor is bizti megterhelő lenne neki, ha csak nem ugye tényleg nagybetűs Isten. De ne aggódj, tényleg nem vagyok őrült. Én is úgy gondolom, ahogy te... csak... én tényleg úgy. Mármint, hogy ő itt isten... és mivel mi itt vagyunk, talán csak ez számít.

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Főtér

Témanyitás by Eldrie on Szer. Feb. 10, 2016 11:39 am

Úgy látszik, annyira nem sikerült félre a mondatom, mint gondoltam, vagy legalábbis nem lett félre értve, mert ugyan Timidus és Shu váltott egy pillantást, nem tűntek idegesnek, vagy hasonlók. Persze, az arckifejezését csak Shunak tudtam olvasni, hiszen emberek reakcióit általában jól olvastam, de ez többnyire ösztön volt, amit az emberekétől eltérő anatómiákra nem tudtam átültetni. Lehet ezzel is foglalkoznom kéne majd, hátha még jól jön.
-Nos, igaz, bár inkább úgy gondoltam, hogy nem tudok elképzelni olyan bizonyítékot, amitől elhinném, de attól még lehet. Amit te mutattál, az például több mint elég bizonyíték - mondtam. Persze, lehet az is belejátszik, hogy újonc lévén én még nem voltam meggyőződve olyan dolgokról, amik a régebbi játékosoknak ilyen-olyan indokból egyértelmű, vagy simán csak meggyőződése.
-Mint már korábban mondtam, én próbálok mindig nyitott lenni, és nem elítélni másokat azért, mert más a felfogásuk a dolgokról, bármennyire szokatlan legyen számomra vagy sem. De az is lehet, hogy csak adósodnak érzem magam a korábbi frissítőért, és egy kitsune mindig visszafizeti a szívességeket - válaszoltam egy széles mosollyal az utolsó mondatrészre is. Mindenesetre a kérdéseimre és kinyilatkoztatásaimra ezután kaptam válaszokat nagy részt. A válaszok alatt többnyire bólogatva figyeltem nagyrészt az éppen beszélő felét a párosnak.
-Egy ilyen nagy kiterjedésű világban ilyen-olyan indokokból, de várható lesznek hibák, bugok, rosszul szintezett dolgok, amik igényelnek emberi beavatkozást, és így persze látszik az emberi kéz a dolgokon, de igen, pont azért gondoltam, hogy van egy valamilyen rendszer is segíteni, mert valahogy nem tudom elképzelni, hogy mindennel Kayabahoz rohangálnának, akinek lenne is ideje minden dologgal foglalkozni... A beta teszt nagy valószínűséggel kiszűrte a komolyabb hibákat, de mégis, a béta alatt nem jutottak el sokáig, szóval... - vontam meg a vállam, próbálva válaszolni Timidus és Shu mondataira is egyben.
-Talán igen... én igazából most azon gondolkozok, hogy mi is volt a célja azzal, hogy arra buzdítson mindenkit, hogy érjük el a 100. szintet. Mármint, miért adott egy ilyen kiutat egyáltalán, ha a célja nem kapcsolatos ezzel? Vagy miért nem designolta az egyik szintfőnököt úgy, hogy ne lehessen legyőzni? Persze, én csak az újságokból tudok tájékozódni ezzel kapcsolatban, de amennyire tudom, a szintek körülbelül negyede már megnyílt, és nem volt olyan boss, akit ne lehetett volna legyőzni. Valahogy a tervének része kell hogy legyen a játék végigvitele... vagy legalábbis hogy megpróbáljuk elérni 100. szintet - vettettem fel. Nem különösebb indokkal igazából, csak valamiért ez volt az első, ami eszembe jutott hirtelen, bár talán köze lehet hozzá, hogy már korábban is megfogalmazódott ez a kérdés.
avatar
Eldrie
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 116
Join date : 2015. Sep. 23.

Karakterlap
Szint: 4
Exp:
288/200  (288/200)
Céh: White Rose

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Főtér

Témanyitás by Shukaku on Szer. Feb. 10, 2016 4:49 pm

Na ez viszont már nagyon sokat jelentett az idomárnak. Ő is nyitott volt minden véleményre, ám valakinek a véleményére jobban adott, mint másokéra. Adott Ozirisz véleményére, adott Jade Arton véleményére, adott Atoru vagy Silver véleményére, és adott a tiédre is. Elég vegyes volt a felhozatal, voltak köztük frontosok, voltak több céhből, voltak maradni vágyók, és mindannyian másképpen vélekedtek Kayabáról és az ő alkotásáról... de mindegyik, beleértve téged is értelmes volt, és ami talán még fontosabb volt Shunak, egyikőtök sem volt indulatos. Persze lehetett az indulatos embereknek is igaza, akár Alexnek is lehetett igaza, csak éppen az ilyen emberekkel beszélni nem lehetett. Ők általában a gyűlöletüktől vezérelve adtak választ a kérdésekre, vagy éppen nem is adtak választ, elzárkóztak mindentől, hogy ne is kelljen azon gondolkodni, hogy nem nekik van igazuk. Ez habitus volt és érettség, nem volt köze a szinthez, ráadásul az idomár úgy gondolta, hogy ezt gyorsan meg tudja állapítani az emberekről, ezért kerülhettél már be te is a listába. És te, aki immár a listában szerepeltél, meggyőző bizonyítéknak mondtad az ő kis titkát. Nem kellett ennél több, hogy boldoggá tedd, és egy hálás bólintás, na meg persze egy köszönöm mellett, egy újabb kis meghajlást intézzen feléd, csak a tisztelet jeleként, a rend kedvéért. Most viszont már úgy érezte, hogy ezek után nagyjából mindent elmondott, szóval könnyedebben is ugrott a viccelődésre.
-Fenébe! Akkor most főznöm kell még egyet, mert elrontottam, és most már nem tartozol nekem! izé... biztosan nem vagy éhes? Nagyon finom szendvicseink vannak.
A béta teszt dologra csak egy rövid, dünnyögő választ kaptál, azt is csak az utolsó pár szóra.
-Most sem jutottak sokkal tovább...
Egyáltalán nem tűnt úgy, mintha sajnálná ezt, de nem is kezdett el örömködni rajta. Szimplán csak dünnyögött, ám a következő eszmefuttatásra már ismét rendesen kinyitotta a száját.
-Pedig ez is egyszerű. A legtöbben, legalább is idő arányosan a bejelentés utáni pár napban estek ki. Leugrottak a szint széléről, vagy azért, mert nem hitték el, hogy Kayaba bezárt ide minket, vagy azért, mert reménytelenségükben inkább meg akartak halni, meg bepánikoltak, meg ilyenek. Adni kell valami reményt az embereknek, amiért küzdhetnek, és mialatt küzdenek, majd szép lassan rájönnek arra, hogy innen nincs kiút. Ha ezt azonnal az orrukra kötné, akkor megint pánikolnának, és megint egy csomó felesleges kieső lenne. Így szép lassan hozzászoknak a gondolathoz, és maguk látják be, hogy itt kell jobb világot építeniük.

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Főtér

Témanyitás by Eldrie on Szer. Feb. 10, 2016 7:25 pm

Úgy tűnik, gyűjtöttem a piros pontokat a beszélgetés során, de ami igazán fontos, az az, hogy ezt magamat adva tettem. Persze, embertől függően kicsit változik, hogy éppen melyik személyiségjegyeim dominálnak, de ez általában mindenkinél így van. A megjegyzésre pedig, miszerint Kayaba üzenete több mint bizonyítéka elég sok mindennek, amit a lány mondott, egy meglehetősen nagy köszönetnyílvánítást eredményezett, amit persze nem teljesen értettem, hiszen az igazság az igazság, de ettől függetlenül szerényen mosolyogva fogadtam. A mosoly pedig a viccre teljesen kiszélesdett, és egy halk kis nevetésben tört ki.
-Hát, nem is tudom, talán ha van valami tofuhoz hasonló, akkor meggyőzhető vagyok - kontráztam rá, hiszen ha már kitsune vagyok, akkor egyem is azt, amit a folkór az egyik kedvencének tart. Csak nehogy rám ragadjon hogy rókaszellem vagyok, mert még kénytelen leszek rókafarkat meg rókafület csatolni magamra.
Amikor a beta teszterek és az ő előrehaladásuk jött elő, Shu meglehetősen szótlanná vált, csak annyit tett hozzá, hogy most sem jutottak annyival előrébb. Ez kicsit meglepetésként ért, mert bár nem emlékeztem pontosan hogy a beta alatt meddig jutottak, úgy emlékeztem, hogy nem túl sokáig, ellenben tudtommal, most már a szintek körülbelül negyedénél tart a front. Lehet ez nem számít sokkal többnek a lány számára, vagy csak én emlékszem rosszul? Mindegy, jelenleg ez most különösebben lényeges.
-Nos...., igen, végül is logikus, ha Kayaba célja ez a ráébresztés... - ízlelgettem ezt a koncepciót. Láttam benne a lehetőséget, az alapján amit tudtam, illetve amit a Shu és Timi párossal való beszélgetés alapján megtudtam, de valahogy volt egy halvány érzésem, hogy valami teljesen stimmel.
-Akkor miért nem egy olyan rendszert állított fel, ami legyőzhetőnek néz ki, de valójban teljesíthetetlen? Mármint, eddig úgy tűnik, hogy a szintek megnyitása nem lehetetlen, és ez is lett mondva, de ez alapján persze nem kizárható hogy valahol zsákutca lesz, de mégis.... Azt te is mondtad, hogy az SAO nagyon is fair, és amit láttam, az alapján nekem is ez jött le... de az nem tűnik különösen fair-nek, hogy hitegetjük a kijutás lehetőségével az embereket, még akkor sem, ha az a pánikot akarja megelőzni... ez nekem valahogy egyszerűen csak nem fér bele az SAO-ról és Kayaba-ról kialakított képbe - mondtam ezt a lehető legobjektívebben, személyes dolgaimat próbáltam nem belekeverni a magyarazátba, hogy miért van az az érzésem, hogy nem teljesen stimmel ez a magyarázat.
-Én úgy érzem, hogy nem erről van szó. Illetve hát, nem csak erről, mert a nagy részét el tudom helyezni annak, amit mondasz - teszem még hozzá.
-Talán..., nos ennek semmi alapja nincs persze, de talán ez a lehetőség valamilyen szinten teszt maga felé és felénk is. Amolyan, párbaj-féle fellállás, ahol mindkét félnek van lehetősége bebizonyítani, hogy neki van igaza... hogy Kayaba és a világa tényleg elérheti-e azt a célt, amit akar, vagy sem.... érted mire gondolok?
avatar
Eldrie
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 116
Join date : 2015. Sep. 23.

Karakterlap
Szint: 4
Exp:
288/200  (288/200)
Céh: White Rose

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Főtér

Témanyitás by Shukaku on Csüt. Feb. 11, 2016 7:28 am

Azok a maszkok bizony mindig előkerülnek, ráadásul a személyiségünkkel is más személyiségrészt, alakot csalogatunk ki a beszélgetőpartnerünkből, és ezzel tényleg nincsen semmi de semmi baj. Az igazság pedig sajnos nem igazság. Mindenkinek megvan a maga igazsága, és ha valaki elég makacs, akkor olyan esetekben is neki lesz igaza, amikor nem, pláne ha ilyen elméleti kérdésekről beszélünk. A szójasajt említésére ismételten kutakodni kezdett, majd átnyújtott egy ízlésesen összepakolt szendvicset. A külcsínre is adott, sokat tault az NPC-ktől az éttermekben, fogadókban és vadászházakban.
-Tofu, fűszeresen, grillezve, egy kis wakame, meg minden egyéb finomság, és no hús.
Először az jutott eszébe, hogy vegetáriánus vagy, nem pedig a kitsunét kötötte össze a tofuval, ezért is ajánlotta fel ezt az ételt, de ha nem tetszett, akkor még kilenc másikat mutatott neked. Mindig hozott magával vagy tizenöt adagot, hiszen ha éhesek voltak, akkor válogathattak, a többit pedig elosztogathatták. Sokkal jobb volt, mint kényelmetlenül érezni magát azért, mert a szegény éhező történetesen válogatós is, és ezért nem tudnak rajta segíteni. Ha sikerült választani, akkor magukat is ellátták élelemmel, Shunak egy kis pulykás szendviccsel, Timinek pedig hallal, de az sem akármilyen volt. Párolt tonhal citrommal és petrezselyemmel, paradicsommal és gombával tálalva. Tálalva, hiszen Timi ugye a saját kis tálkájából evett. Shunak fontos volt, hogy a barátja is egészségesen étkezzen. Ha minden megvolt, és végül is közös vacsorát tartottatok a padon, akkor érkezhetett a válasz is.
-Persze, lehet ez is, de azért remélem, hogy ha ez a helyzet, akkor az emberek valóban rájönnek, hogy hogyan kellene viselkedniük. Kayaba rengeteg időt és energiát fektetett ebbe a világba, nem lenne jó, ha haszontalan volna. Meg... azért én abban sem vagyok biztos, hogy a mi érdekünkben nem csalna egy picit. Csak gondolj bele, nem először hazudna értünk. Először volt a húú mind meghaltok ha kiestek ijesztgetés, majd amikor látta, hogy tényleg vagyunk olyan bénák, hogy meghaljunk, akkor megváltoztatta ezt a részt, és a fontos embereket visszahozta. Beszéltem pár olyannal, akik jobban értenek az ilyen világokhoz...
Itt egy kicsit megtorpant, hiszen eszébe jutott, hogy ígéretet tett Cearsonak arról, hogy nem mondja meg senkinek, hogy neki igazából ez az első, hogy ilyen világban kezd... szóval gyorsan helyesbített.
-Nem mintha nem játszottam volna odakint is ilyesmivel... persze nem teljesen ilyennel. Na de a lényeg, hogy ők azt mondták, hogy ezt plot armor-nak hívják, és a fontos karik úgysem halhatnak meg, mert kellenek a megfelelő befejezéshez. És igazuk van, már maga a Boss is élesztett fel valakit, pedig ugye ő a nagy ellenség. Azután ott van a csak a nyitott szintekre mehetsz szabály. Ez így is volt, majd Kayaba látta, hogy egyedül bénák a frontosok, és elbizonytalanodtak, szóval küldött egy segítőt, aki mehet a lezárt helyekre is, és infót szerezhet, és eladhatja nekik, hogy újra neki merjenek menni a Bossnak, mert ugye saját maguknak infókat gyűjteni a csatákból már megterhelő lenne. Azután ott van az a rész, hogy meg voltak ijedve a meghalós dologtól, szóval Kayaba odaadta nekik a Burkot, és így már semmi rizikó nincs az egész Bossolásban. Szóóóval...
Széttárta a karjait, jelezvén, hogy még lenne mit mondania, de ez is elegendő bizonyíték a számára.
-Szóval nem az első eset lenne, hogy a mi érdekünkben kicsit csalna, akár önmaga ellen is. Na persze ezekért a dolgokért senki nem nevezi hazugnak, sőt, valaki még azt is elhiszi, hogy a Burok tényleg Yoshi műve, és jól átvágta ezzel Kayabát. Mintha bármi megmaradhatna ebben a világban úgy, hogy Kayabának az nem tetszik. Na de ha kiderülne, hogy a kijutós részben hazudott... ehh...
-Ne tégy úgy, mintha nem ismernéd a saját fajodat, Shu.
-Tudom, tudom... az emberek már csak ilyenek...

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Főtér

Témanyitás by Eldrie on Csüt. Feb. 11, 2016 12:08 pm

És mennyire így is van ez. Sok függ egy beszélgetés alatt a másik féltől vagy felektől, és minden részvevő így-úgy befolyásolja a másikat. Aztán kis tofus félreértés következett, Shu úgy tűnik nem kapcsolat össze a kitsune-ket a tofuval, de persze, senki sem ismerheti minden folklór minden részletét. Amúgy nem voltam igazán válogatós, és ha már így felajánlották, akkor nem volt problémám a vegetáriánus jellegű ételekkel kapcsolatban, szóval nem volt képem ezután a félresikerült vicc után még válogatni is, így egy meghajlás és egy "köszönöm" keretében elfogadtam a felajánlott szendvicset. Miközben Shuék is ellátták magukat, azért megjegyeztem.
-Bár a tofu csak a kitsune szál miatt jutott eszembe egyáltalán - mondtam, vigyorogva, majd belefogtunk a rögtönzött vacsorába. Beleharapva a szendvicsbe rögtön megjegyeztem magamban, hogy nem csak a külsőre lett ízléses, de ízre is rendkívül jóra sikerült. Persze lehet az is beleszólt, hogy a sok fogadós, vacsorának csúfolt cuccok után túlműködtek az ízlelőbimbóim.
-Nagyon finom - jegyeztem meg még evés alatt. Miután befejeztük mindannyian, még hozzátettem.
-Ha minden étkezés csak fele ilyen jó kajákkal van nálatok, lehet jobban járnék ha megszállnálak... - vetettem fel vigyorogva, hiszen ha már a vacsora gondolata a kitsune-k egyik sajátosságával jött fel, akkor akár le is zárható egy másik jellegzetességgel, a kitsunetsuki-val. De, megszállástól függetlenül, tényleg ízletes volt minden, így ezt kiemelve újra köszönetemet nyilvánítottam. Miután a vacsorával és hozzá kapcsolódókkal végeztünk, Shu válaszolt a korábban felvetettekre, felvetve, hogy Kayaba még segít is nekünk néhány módon. A kis félrelépés, ami más világokat érintett, nem tűnt fel annyira, bár a megtorpanás és a gyors átfogalmazását a következő mondatnak kicsit furának tartottam. Rá azonban nem tudtam kérdezni, mert nem akartam megszakítani a lányt, és mire befejezte, teljesen elfelejtettem a többi gondolatom mellett, hogy erre kérdezzek rá.
-Plot-armor, igen, meglehetősen szemléletes kifejezés - tettem hozzá csak azért, mert nem szoktam meg, hogy a "plot-armor" komoly beszélgetésben feljön. Eddig mindig csak valamilyen viccesnek szánt kritikában vagy hasonlóban láttam ezt a kifejezést, de tényleg illett arra, amit Shu le akart írni.
-Igen, értem... vagyis... így még inkább nem értem, hogy mi a célja ezzel? Mármint, ha úgy vesszük, maga alatt vágja a fát minden egyes segítséggel, nem? Minél többen tűnnek el, annál nagyobb az esélye, hogy a többiek elfogadják, hogy nem tudnak kijutni innen, és ha tényleg nem is hal meg senki igazából, csak máshova került, vagy ilyesmi akkor még nem is történt semmi igazi kár. Ha nem lenne segítő, akitől infót lehet venni, akkor az alapján, amit mondtál, sokkal lassabban haladna a front, és sokak biztos lemondanának a kijutásról. Ez a Burok, ez nem tudom micsoda pontosan, de ha tényleg ennyire megkönnyíti a bossokat, akkor ezzel csak még több embert csábít hogy megpróbáljon kihasítani egy szeletet a tortából, nem? Ha Kayabanak az a terve, hogy itt bent tartson mindenkit, hogy rádöbbentsen minket valamire, akkor miért segíti a kijutást ennyire? Persze, ha van a bossok között egy, amit nem lehet legyőzni, akkor végül is érthető, hiszen most megkönnyíti a dolgokat, és utána lehet azt mondani, hogy itt már a ti hibátok, ha ennyire megkönnyítve se tudjátok venni az akadályt, de az eddigiek alapján egy ilyen éles váltás a kijutásban vetett hittel szemben valószínűleg csak újabb hullámot indítana el, ahol az emberek megpróbálnak öngyilkosságot elkövetni, ez ha minden igaz, ez nem célja Kayabanak. Ebből az egészből nekem úgy tűnik, hogy Kayabanak valamiért célja, hogy a front tovább haladjon előre, akkor is, ha ez más céljait aláássa is. Hiszen ahelyett hogy szépen lassan hozzászoktatná az embereket, hogy hiába akarnak kijutni, csak újabb és újabb lehetőségeket ad nekik rá - futtattam végig a gondolatmenetemet, néhol kicsit még gesztikulálva is, ami mutatja, hogy belemerültem a magyarázásba. Shu és Timi párbeszédjére kicsit olyan "Mi?" képet vágtam, mert őszintén szólva, én nem teljesen értettem, miről van szó, vagy inkább, több dolgot is el tudtam képzelni, amiből nem tudtam kiválasztani melyik lehet a valószínűbb.
avatar
Eldrie
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 116
Join date : 2015. Sep. 23.

Karakterlap
Szint: 4
Exp:
288/200  (288/200)
Céh: White Rose

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Főtér

Témanyitás by Shukaku on Csüt. Feb. 11, 2016 1:27 pm

Mivel nem mondtad, hogy ne ízlene az étel, sőt, jól láthatóan örömmel falatoztál, Shu a dicséretig nem is reagált a félreértésre többen annál, minthogy bólintott egyet mosolyogva. Ezzel jelezte, hogy igen, most már érti, hogy mire céloztál pontosan, ám mondani erre nem tud semmit. Persze a lehetőség meglett volna arra, hogy válogass, de nem akarta már ennél jobban is megkeverni a dolgokat, elég volt egy félreértés. Azután jött a dicséret, ami pedig végleg pontot tett az ügyre, hiszen ha ez is ízlett, akkor nem volt baj.
-Tudod, a kimaxolt jártasság meg a sok gyakorlás teszi. Ha meg szeretnél kóstolni mást is, akkor nyugodtan szólj, vagy esetleg ha volt valami kedvenced odakint, és szeretnéd megünnepelni vele az ébredést, akkor is szólj nyugodtan. Szeretek főzni meg sütni, ráadásul a céhvezérünk is, szóval jó kis közös programot szervezhetnél nekünk.
A megszállós dologra végignézett magán, kicsit felhúzta az orrát, majd kiöltötte a nyelvét.
-Nem kell csúfolódni, tudom jól, hogy a Kitsune fiatal nőket száll meg, nem gyerekeket, és azt is tudom, hogy hogyan...
Csak a körmeire nézett rá, hiszen a majdhogynem teljesen lapos mellkasa amúgy sem látszott volna a nagy kabát alatt, és a kesztyűt is csak azért vette le, mert ettek. Idebent már ugyan nem volt baj a körmeivel, de emlékezett arra, hogy kint milyen csúnyák voltak azért, mert állandóan rágta őket. Melyik Kitsune akarna azokon keresztül megszállni valakit? Persze nem sértődött meg, legalább is nem nagyon, meg különben is, a többi téma sokkal érdekesebb volt.
-Nem tudom... van igazság abban is, amit te mondasz... de nem tudom, hogy mik Kayaba tervei. Én azt látom, hogy egyre kevesebben akarnak így is frontolni, és a többiek is azt látják, hogy lassan elfogynak a kijutni vágyók. Szerintem csak minél több embert szeretne eljuttatni a végkövetkeztetésig. Páran már így is csak azért harcolnak, mert úgy érzik, hogy tartoznak a céhnek, vagy valaki másnak, vagy egyszerűen csak azt, hogy ezzel a jó célt szolgálják. Szerintem Kayaba mindenkit meg szeretne menteni... erre talán még ő sem képes, mert vannak nagyon buta és makacs emberek... de azért törekedhet rá. Ezért segít. Meg talán azt is próbálja megértetni velük, hogy ő mégsem olyan gonosz, mint ahogy azt ők szeretik hinni. De... igazából ezt nem tudom. Ilyeneket nem kérdeztem meg, hiszen tuti, hogy még nekem sem mondaná el, meg akkor magamnak rontanám el a meglepit. Egyébként pedig szerintem elég ügyes ahhoz, hogy úgy nehezítse majd szépen lassan a Bossokat, hogy ne csak úgy hipp-hopp teljesíthetetlen legyen. Plusz... azért az elég nagy ráébresztés, amikor végre leesik majd nekik, hogy semmit nem saját erőből értek el, hanem annak a segítségével, akit ők annyira utálnak... és csak azért, mert Ő megengedte. Én bízom benne, és nekem ez elég...
Az arckifejezésedre újra összenéztek, majd Shu az eddiginél sokkal hangosabban kezdett kuncogni.
-Bocsi, csak emlékeztetsz valakire. Szóval... csak arra utaltunk, hogy az emberek többsége eléggé kétszínű... ha valaki értük hazudik, az nem baj, de ha már nekik, akkor gonosz... és Kayabával is ugyanez lenne, meg a kis füllentéseivel. Az, hogy a halálról hazudott, az nem gond, de ha a kijutásról hazudott volna, akkor tuti csak újabb ok lenne, hogy gyűlöljék.

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Főtér

Témanyitás by Eldrie on Csüt. Feb. 11, 2016 5:30 pm

A magyarázatomra kaptam egy bólintást, ami bőven elég reakció volt, majd folytattuk az evést. Első dicséretre kaptam is egy elég csábító ajánlatot, de teljes áramszünet volt az agyamban most kajákkal kapcsolatban.
-Köszönöm az ajánlatot, de később élnék vele, ha akkor még érvényes lesz - mosolyogtam a lányra, és szememből gyakorlatilag olvasható volt a hála. Na jó, ez talán kicsit túlzás, de azért látszott.
-Nem csak fiatal nőket, megszállhat férfiakat és gyerekeket is, csak általában fiatala hölgyeket szállnak meg. Persze, legendáról legendára változik néhány részlet, de általában egy kitsune bárkit megszállhat - mondtam, és mellé ráztam a feltartottam mutató ujjamat a "leckéhez". Ha már megkaptam a nyelvöltést, akkor akár felvehetek egy kis tanáros modort is. Csúfolódni, gúnyolodni meg egyáltalán nem állt szándékomban, talán pont ezért a folytatást, miszerint hogy száll meg a kitsune embereket, eleinte nem értettem, hiszen, hogy máshogy, körmök alatt lép be a testbe. Aztán eszembe villant a másik lehetőség is, amire kissé elvörösödtem. Egyébiránt nem zavart volna ez a része, ha akkor is emlékeztem volna rá, amikor felhoztam, de így elöntötte a forróság a képemet. De úgy tűnt egyikünk sem akad fel túl hosszan ezen az, úgy tűnik, dupla félreértésen, és a beszélgetés megy tovább.
-Őszintén szólva, szerintem rajta kivül senki nem mondhatja, hogy tudja mik a tervei... egyszerűen csak fura, hogy ahelyett hogy gyorsítaná, vagy csak simán hagyná azt a tervet a maga folyásában végigmenni, amire gondolunk hogy el akarja érni, még lassítja is, akadályozza magát, és ebből gondolom, hogy valami más célja is van. Mindenkit megmenteni pedig szép elképzelés, de... nem lehet mindenkit megmenteni, főként ha az illető nem is akarja hogy megmentsék, és ezzel szerintem ő is tisztában van. Persze az is lehet, hogy meg akarja változtatni a többség véleményét magáról, de szerintem őt nem igazán érdekli hogy mások mit gondolnak róla, amíg eléri amit szeretne. De tényleg nem tudom, egyszerűen csak dobálozok az elméletekkel, amiket én személyesen elképzelhetőnek tartok - vontam meg vállam, mert abban, amit Shu mondott, is így vagy úgy, de van igazság szintén, én pedig többet nem tudok nyújtani elméletekenél. Az ezt követő értetlen arckifejezésemre egy kis kuncogás kaptam, meg utána egy kis magyarázatot.
-Ó..., hát igen, ez is, mondhatni, emberi természet, ahogy Timi is utalt rá. Amíg nekik kedvező, addig sokan eltekintenek a moralitásuktól.... Ami a konkrét példát illeti, én személy szerint nem úgy gondolok rá, hogy nem mondott igazat, inkább úgy, hogy legfeljebb nem váltotta be a fenyegétését... még, legalábbis, és bizonyos szinten érthető, és illik a "nagy képbe" még akkor is hazugságnak vesszük. Hiszen enélkül a fenyegetés nélkül vagy legalábbis anélkül, hogy a többség elhinné, teljes káosz lenne itt, és ki tudja mi lenne vége. Persze, ha nem lenne kiút, akkor is lenne egy elég nagy káosz eleinte, de egy idő után szerintemz leülne, méghozzá valószínűleg a nagy többség beletörődésével. De igen, sokaknak valószínűleg csak újabb ok lenne, hogy gyűlöljék, főként ha ennyi idő után derülne ki - bólintottam rá.
avatar
Eldrie
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 116
Join date : 2015. Sep. 23.

Karakterlap
Szint: 4
Exp:
288/200  (288/200)
Céh: White Rose

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Főtér

Témanyitás by Shukaku on Pént. Feb. 12, 2016 5:54 am

-Persze, érvényes, akármikor...
Válaszolta a lány, miközben előhúzta a zsebéből a zsebkendőjét, és megtörölte a száját. Erre a mozdulatra ugyan semmi szükség nem volt, hiszen a rendszernek hála nem volt se morzsálódás, se maszatok, legalább is pár másodpercnél tovább biztosan nem, ám számára ez a mozdulatsor jelentette az étkezés végi ceremóniát, és tisztábbnak is érezte magát tőle, ami jóleső dolog volt. Te is kaptál persze a szendvicshez papírszalvétát, ám egy szót sem szólt akkor, ha azt te használat nélkül gyűrted össze és pixelezted el. Ezeket a szokásait észre sem vette, és egyáltalán nem kifogásolta, ha mások nem éltek vele. Tudta jól, hogy valakik nem is mosakodnak, és még alsóneműt sem váltottak a bejelentkezés óta, hanem egy ruhában élik le az egész életüket, akár csak az anime karakterek, csak azért, mert megtehetik. Az idomárból az az icipici neheztelés is elszállt a megszállós rész okán, ami benne volt, amikor látta, hogyan önti el a pír az arcodat. Mindig cuki dolognak tartotta, ha egy fiú elpirul, ráadásul a sok hősködő, én vagyok a legerősebb srác mellett egy üde színfolt voltál a mindennapjaiban. Rólad ugyan nem derült ki, hogy egyébként egy elkényeztetett ovis vagy, de a macsóságot sem akartad megtartani mindenáron, és ez szimpatikussá tett téged a számára. Még Timinek is jelzett egy kis huncut csipogással, amire a sárkány helyeslően bólintott. Bármennyire is jó volt azonban veled beszélgetni, kezdte úgy érezni, hogy ez a téma már kifújt, és nem tud többet hozzáfűzni, mert olyan terepre értetek, amiről mindkettőtöknek csak sejtései vannak, és még az eddiginél is kevesebb bizonyítékotok.
-Hát... fogalmam nincs, de szerintem ha megint összefutok vele, akkor rákérdezek most már egyenesen. Úgyis tudja, hogy veled is cseverésztem, tudom, hogy figyel, és még nem volt se egy kényszer teleportáció, se semmi. Nem hiszem, hogy mondana bármit is, de örül annak, hogy ennyit foglalkozunk vele. Tuti, hogy jólesik neki, és most büszkélkedik. Deee... most már nekem is kérdeznem kell valamit. Tudom, hogy ez így most hirtelen lesz, meg egy kicsi nyomulósnak fog tűnni, meg...
-Van már céhed?

Szakította félbe a sárkány a barátját, feltéve a nagy kérdést, elkerülve ezzel a hosszú, felesleges udvariaskodási körmondatokat, amit Shu még megejtett volna.

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Főtér

Témanyitás by Eldrie on Pént. Feb. 12, 2016 12:25 pm

-Ebben az esetben még inkább köszönöm - mondtam egy nagyon kis meghajlással, szinte csak bólintással, megspékelve. Aztán Shu elővett zsebkendőt, hogy megtörölje a száját, amit ritkán láttam, így utólag belegondolva. A fogadókban ritka volt az ilyen mozdulat, annyi ideje meg még nem voltam ébren, hogy túl sok máshonnan láthassam, már ha egyáltalán mások csinálják, hiszen a rendszer egyébiránt gondoskodik a morzsázásról és hasonlókról. Én a kapott papírszalvétát már az első harapás után összegyűrtem és eltüntettem, gondolván hogy az a dekoráció része, de úgy tűnik nem teljesen volt igazam. Mindenesetre megszólva nem lettem érte, úgyhogy gondolom a higiénia rendőrségnek sem leszek jelentve. Erről a mozdulatról én már úgyis leszoktam, a rendszer kényelmes megoldása miatt a problémára. Fürdésről és ruhacseréről azonban nem mondtam le, már amennyire persze megengedhettem magamnak, de azért mégis, néhány szokásról nehéz lemondani, még az anime karakter létformáért cserébe is.
Az elpirulásomra a reakciókat nem igazán vettem észre, mert túlságosan el voltam foglalva a zavarommal, meg hogy összekapjam magam egy kicsit. Amit észre vettem, az már csak Timidus bólintása volt, gondolom Shu valamilyen reakciójára. Ezután a lány, egyszerre próbálva lezárni az előző témát, és kezdeni egy újat, említette hogy legközelebb majd rákérdez ilyen dolgokra "Tudjukkinél", de valószínűleg választ nem fog kapni. Erre bólintottam, és mivel az előző témát én is úgy éreztem, hogy lényegében kibeszéltük, és már legfeljebb a minden alap nélküli találgatások maradtak csak hátra, nem is tiltakoztam a váltás ellen. A témaváltást úgy tűnt Shu egy hosszúnak ígérkező, barokkos körmondattal kezdte volna, de kissé mint a rendőrfilmekben az összeszokott párosoknál, Timidus félbeszakítva őt, és minden sallang nélkül egy tőmondatban feltette a kérdést. Erre a kis közjátékra pedig nem lehetett nem elmosolyodni kissé. Jó kis jó zsaru-rossz zsaru rutint tudtak volna összerakni. Vagy ki tudja, lehet össze is raktak már.
-Ami azt illeti, van. Nem régóta, mondjuk, de alig egy hete... ébredtem fel, máris megkerestek csatlakozzak. Részletek mondjuk még nem lettek teljesen kidolgozva - vontam meg az utolsó mondatra kissé a vállamat.
-Kicsit fura volt, mert éppen a céhes hirdetéseket nézegettem, amikor megkerestek, hogy érdekel-e, mintha csak ott vártak volna újoncokra, és nos, őszintén szólva, ennyire kezdőként kapva kaptam az alkalmon - fejtettem kicsit tovább. Aztán kissé gondolkoztam, hogy illene nekem is valamit visszakérdezni, de hát a céhes kérdést visszadobni értelmetlen lett volna, és valahogy semmi nem jutott eszembe. Nem is ismertem magamra igazából, nem az a típus vagyok, aki kukán végigül egy beszélgetést, vagy ilyesmi. Lehet most azért nem jutott eszembe semmi, mert hozzászoktam hogy eddig a beszélgetést nem én vezettem, csak reagáltam nagy részt.
avatar
Eldrie
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 116
Join date : 2015. Sep. 23.

Karakterlap
Szint: 4
Exp:
288/200  (288/200)
Céh: White Rose

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Főtér

Témanyitás by Shukaku on Szomb. Feb. 13, 2016 5:42 am

Embernek maradni. Ez is egy olyan fontos szempont volt Shu szemében, amiről biztos volt, hogy pirospontok járnak majd érte akkor, ha Kayaba ismételten megjelenik a világban, és megjutalmazza azokat, akik jól viselkedtek, eljutottak a megvilágosodásig. Arról, hogy mi lesz a rosszakkal, még nem voltak elméletei, vagyis csak egy. Ők úgyis kiesnek addigra, hiszen nem érdemlik meg, hogy ebben a világban maradjanak. Menthetetlenek. Mindig vicces volt azt látni, hogy azok az emberek, akik acsarkodnak a világ ellen, és minden második szavuk a kijutás, mennyire ehhez a világhoz szoktak már, és mennyire nehezen tudnának újra beilleszkedni a kinti világba. Legfőképpen a harc volt az, ami zavarta. Élvezettel csépelték egymást a küzdőtereken, hiszen nem volt fájdalom. Az életükké vált az a tudat, hogy nincs fájdalom, és míg az elején még fel-felsikkantottak az ütések után, mára már alig félt valaki a harctól. Shut ezzel szemben általában zavarta, ha meg kellett ütnie valakit. Nem véletlenül használt pálcát és sípot. Még a bot is túlságosan durva volt a számára. Ha ütéseket vitt be, a legtöbbször figyelt arra, hogy mindig csak annyira lendítse meg a fegyvereit, hogy a rendszer támadásnak értékelje, látványra pedig inkább legyen paskolás, mint valódi ütés. Igyekezett megőrizni az igényességet, a jó modort, és ehhez hasonló dolgokat, amiket még odakint tanult, mert úgy gondolta, hogy ezek egyetemes értékek, és nem változnak világonként, és Kayaba is azt akarná, hogy a jó tulajdonságokat áthozzák magukkal. Persze egy szalvéta összegyűrése még nem tartozott az elembertelenedés kategóriájába. No, de térjünk vissza az elmélkedésből a valóságba, és lássuk, mit válaszoltak kis hőseink. Shun azért látszott a csalódottság, de azért az is, hogy egyrészt örül is neki, hogy már van csapatod, másrészt nincs meglepődve annyira azon, hogy egy ilyen valaki, mint te, céhet talált. Ahogy a szavaidon sem lepődött meg.
-Persze, ez már csak ilyen, és ez újabb bizonyíték is arra, amit meséltem. A figyelésre. Van egy olyan, hogy céhbónusz. Ez különböző jutalom a különböző típusú céheknek, de csak akkor kapjuk, ha megvan az öt tagunk. Na mivel ugye mindenki olyan hű de okos, meg hű de eredeti, meg vezéregyéniség, mindenkinek saját elképzeléseik voltak, és saját céhet alapítottak. Ez ugye azt jelenti, hogy eleve kevés emberük volt, és ha kiesett valaki, akkor a céhbónusz elillant. Ezért tényleg lesben állnak a táblánál a céhvezérek, hogy újoncokat gyűjtsenek.
Bölcsen bólogatott, na meg persze kis büszkeséggel is, hogy bezzeg ő nem ilyen, és ennek hatására el is felejtette, hogy hogyan kezdte a mondatát. Timi persze megint ott volt, hogy kisegítse.
-Nemrég azonban változott a rendszer, és már három fő is elegendő öt helyett.
-Jaaa, igen-igen! Szóval valaki megint korrigálta a hibáinkat, és segített abban, hogy a kis csapatok is örülhessenek a jutalomnak.

Egy hálás pillantás Timi felé, ami jelezte, hogy tényleg nem volt ritka egymás mondatainak kiegészítése, és Shu imádta is ezt csinálni. Timi megvédte őt attól, hogy ha valami zavarbahozós dologról kellett beszélni, vagy rossz hírt kellett átadni, vagy harci izékről kellett csevegni. A sárkány nem hatódott meg az elsőkön, az utolsóról pedig még talán örömmel is beszélt, legalább is sokkal szívesebben az idomárnál.

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Főtér

Témanyitás by Eldrie on Vas. Feb. 14, 2016 2:52 pm

Ó, az emberi természet. A végtelenül érdekes, fura viselkedés, ami az emberek legnagyobb gyengesége és erőssége, ami egyszerre komplex és egyszerű. Egyszerre képes kiváltani hihetetlenül kegyetlen, destruktív, éretlen, antiszociális, bántó magatartást, és hihetetlenül gyengéd, védelmező, felnőtt, barátságos, kíváncsi magatartást is. Az ember nem lenne ember nélküle, még akkor is, ha az emberi természet tele van ellentmondásokkal. Talán ezért ennyire egyszerű olyan ellenmondásokat is találni, miszerint akik legjobban akarnak kijutni, alkalmazkodnak legjobban az SAO-hoz. De visszatérve a beszélgetéshez, a céhes kérdésre adott válaszomra Shu egy komplex arckifejezést vett fel, ami számomra félig csalódottságot, egy negyed részt örömöt, és egy negyed részt valami mást, amit nem tudtam teljesen megfejteni, tartalmazott. Úgy tűnt azonban, hogy se a tényen, se a szavaimon nem csodálkozott el, ahogy a válaszából is látszott, aminek első részére csak bólintottam, jelezve, hogy tényleg úgy tűnt, hogy újabb bizonyíték.
-Á igen, erről már hallottam, bár igazából csak annyit, hogy van ilyen bónusz. - bólintottam még egyet, de itt már ki is hangosítottam a gondolataimat, hogy ne csak üljek és bólogassak, mint azok a bólogatós figurák.
-Mindenki szeret magára egyediként gondolni, ami valamilyen szinten igaz is, de néhányan szeretnek úgy gondolni magukra, mint special snowflake, aki nagyon egyedi, és ilyesmi, amit leírtál. Aki pedig ambiciózus, az próbál vezető pozícióba kerülni, ha megy neki, ha nem. Bár a vége logikusan az ilyenekhez az, hogy aki tényleg vezető egyéniség, az megmarad, a többi meg gyorsan feladja. - mondtam úgy általánosságban válaszolva. Azt mondjuk egy kicsit fura volt elképzelni, ahogy a céhvezérek lesben állnak a hirdetőtáblánál. A fejemben egy olyan kép alakult ki, hogy negyven-ötven ember egymás hegyén-hátán figyeli valami sikátorból a táblát, és amint megjelenik valaki, egymást akadályozva próbálnak minél előbb elérni az új érkezőhöz, de egyiknek se jön össze. Ez a kép kis vigyorgásra késztetett, és közben Timidus közreműködésével Shu visszakerült az eredeti gondolatmenetéhez. Megfordult a fejemben, hogy most ténylegesen megkérdezzem, hogy van-e jó zsaru-rossz zsaru, vagy jó zsaru-jó zsaru rutinjuk. Vagy talán inkább jó zsaru-semleges zsaru? Na mindegy, nem akartam megint elviccelni valami olyat, amit könnyen lehet gúnyolódásnak félreértelmezni, így inkább a beszélgetésre koncentráltam.
-Ez hasznos kis tweak-nek tűnik a kezdő, vagy újonnan feléledő céheknek - fejtettem ki a gondolataimat.
-De nem fogja ez egy kicsit dühíteni azokat a céheket, akinek már megvolt a bónusza? Mármint arra gondolok, hogy az emberek általában lenézik, és nem szeretik azokat, akik könnyebben érik el azokat a dolgokat, amiket ők már elértek, főként ha időközben enyhülnek a feltételek. - vetettem fel. Nem ez lenne az első eset, hogy ilyen történik, és ahogy hallottam, az SAO-ban is van erre nem egy példa, például a kiképzővel kapcsolatban. Persze lehet, hogy mindenki nagyon logikusan és nyugodtan áll ehhez hozzá, de.... hát maradjunk annyiban, hogy ne várjuk a csodát, és akkor nem fogunk csalódni sem.
avatar
Eldrie
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 116
Join date : 2015. Sep. 23.

Karakterlap
Szint: 4
Exp:
288/200  (288/200)
Céh: White Rose

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Főtér

Témanyitás by Shukaku on Vas. Feb. 14, 2016 5:23 pm

-Van. Ha szeretnéd, akkor Timi elmeséli, hogy melyik mit csinál, de igazából mindegyik értékes, ha pedig nem erre építesz, már pedig annyira nem dobnak sokat, hogy erre építs, szóval ne láss bele többet, mint ami. Meg... ha már úgyis választottál, akkor igazából nem kell foglalkoznod a többivel, de persze Timi így is szívesen elmondja a dolgokat...
És ha megkérted rá, Timi valóban elmondta. Szóról szóra, ahogyan az az ismertetőben meg volt írva, amikor ki lehetett választani a céheknek, hogy mik szeretnének lenni. Itt pontosnak kellett lenni, hiszen minden részlet számított, Timi pedig pontos volt, ezért is kérte meg őt Shu erre. A hosszú monológ végén pedig ezúttal kivételesen nem segített a lánynak, és nem kérdezte meg, hogy melyik céhhez csatlakoztál. Ez azért volt baj, mert most ugye a vezérekről kezdtetek beszélgetni, Shu pedig ha nevekkel nem is példálózott volna, de azt sem akarta megkockáztatni, hogy te magad ébredj rá arra, hogy melyik céhvezérről is beszél, esetleg a te vezéredről mondjon rosszat. Ám az igazsághoz ez is hozzátartozott, szóval lassan ingatni kezdte a fejét.
-Hát... akik egyáltalán nem voltak alkalmasak, azok tuti feladták, de még mindig vannak olyanok, akiknek nem hiszem, hogy jót tesz, hogy vezérek. Valakik túlságosan is vezéregyéniségek, és szerintem túl nagy nyomást helyeznek a csapatukra. Valakik meg egyáltalán nem vezérek, mégis mindent megtesznek, és kedvesek, és odaadóak, és szerintem jobban csinálják, mint a vezéregyéniségek. De ez csak az én véleményem. A féltékenység meg...
Újra megvonta a vállát, és elhúzta a száját.
-Szerinted mi hányszor kaptuk meg, hogy csak ezért, meg csak azért értük el ezt a szintet? De, az emberek féltékenyek, de igazából az az ő bajuk. Majd megtanulják, hogy ne legyenek azok, ha meg azok maradnak, akkor moroghatnak magukban. Többeknek nincs meg a létszám, mint amennyinek megvan, a nagy elkényelmesedett céhek meg általában amúgy is nagyra tartják magukat és gőgösek, ez már nem oszt nem szoroz. Én örülök neki, hogy a picik is esélyt kapnak, hiszen ha csak emiatt álltak volna össze, már rég felbomlottak volna.

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Főtér

Témanyitás by Eldrie on Hétf. Feb. 15, 2016 8:12 am

-Őszintén szólva, szeretek tájékozott lennie. Lehet, hogy nem feltétlenül van rá szükségem hogy tudjam, de.... -vontam meg a vállam, jelezve, hogy hát ilyen vagyok, nem tudok rajta segíteni, majd Timidus felé fordultam.
-Úgyhogy, ha megtennéd hogy elmondod, leköteleznél - kértem meg egy mosollyal, amire kaptam is egy hosszú, kiterjedt magyarázatot, sok adattal. Próbáltam észben tartani minden részletet, de ez persze nem jött össze. Ellenben a monológ szerű leírásból kaptam egy elég kiterjedt áttekintést, és néhány adatot még meg is jegyzetem. A végén pedig egy kis meghajlás után megköszöntem a magyarázatot. Ezután áttértünk a vezetőkre és vezetési stílusokra, ami téma úgy tűnt nem volt teljesen Shu kedvére, még a fejét is ingatta kissé mellé. Ettől függetlenül válaszoltam, úgyhogy úgy éreztem fair-nek, hogy én reagáljak erre.
-Szerintem egyik stílus se jó önmagában egy vezérnél, bár egy-két megbízható emberrel, amolyan "parancsok-helyettessel" mindkettő jó lehet. Az első esetben szerintem egy jó stratéga, aki ismeri jól az embereket, és akire hallgat a vezér, tudna enyhíteni a nyomáson, és jól kiegészítenék egymást. A második eset... nos, egy vezérben jó, ha kedves, odaadó, törődik a többiekkel, de mellé kell egy-két lojális ember, aki megteszi, amit tenni kell, ha szükséges. Persze, csak teljesen általánosságban, az itteni viszonyokkal nem nagyon vagyok tisztában - mondtam egy újabb, akár kecsesnek is nevezhető vállvonással. Hahh, nehéz néha az új fiúnak lenni, ha specifikusan akarsz beszélni valami "belsős" témáról.
-Nem akartam utalni semmire, csak eszembe ötlött a kérdés - emeltem fel a kezem kissé komikusan eltúlozva Shu első mondatára.
-De azt hiszem igazad van, aki akar, az úgyis mindig talál valami okot a féltékenykedésre és mások lenézésére, úgyhogy jobb figyelmen kívül hagyni őket, ha lehet. Vannak akik egyszerűen csak szeretnek a saját levükben főni. - arra, hogy ő egyet ért a bónusz igénybe vételéhez szükséges limit csökkentésével, csak bólintottam.
-Egyébként... hogy lyukadunk ki mindig ilyen komoly és komor témáknál? Nem mondom, élvezem a komoly a beszélgetéseket is, csak fura hogy valahogy mindig ide lyukadunk ki - jegyzem meg egy kis gondolkodás után. Végigfutva gyorsan fejben az eddigieket, talán azon kívül, amikor azt beszéltük ki, hogy yokai vagyok, mindig ilyen irányba fordult a beszélgetés.
-Ha én csinálok valamit rosszul, csak nyugodtan szóljatok. - mondtam, mellé pedig kikerekítettem a szemem, és kissé oldalra hajtottam a fejem, azaz, a kiskutya szemekkel próbálkoztam, sőt, még szempilláimat is megremegtettem egy kicsit, a komikus kontraszt kihangsúlyozására.
avatar
Eldrie
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 116
Join date : 2015. Sep. 23.

Karakterlap
Szint: 4
Exp:
288/200  (288/200)
Céh: White Rose

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Főtér

Témanyitás by Shukaku on Kedd Feb. 16, 2016 3:57 pm

-Tájékozottnak lenni jó, arra pedig semmi szükség, hogy lekötelezve érezd magad.
Jelentette ki Timi, majd sorolta is az információkat. Ezek az adatok majdnem mindenki számára elérhetőek voltak, ha az illető vette a fáradtságot arra, hogy megszerezze őket. Még a Dojoban is volt olyan tájékoztató füzet, amin ilyesmi szerepelt, szóval a sárkány nem mondott el semmi titkosat, főleg nem olyat, amiért cserébe várt volna valamit. Persze Shuban ez ismételten a csodálatot váltotta ki, hiszen még ha csak vicc formájában is, de ő is magához akart láncolni a szívességekkel. Ő is próbálkozott a szendvics és a Kitsune vonalon, és ő is elvárt valamit azért, mert itt volt, és segített. Meg is kapta, nem itt a baj, hanem ott, hogy Timi ezzel szemben nem várt el semmit. Csodálta a barátját, és csodálta Kayabát, amiért mellé küldte őt. A céhek pedig... ez a téma újabb vállvonást kapott.
-Az a gond veled, hogy túl okos vagy. Tudod... ez már Ozival is probléma volt. Megbeszéltünk szépen mindent, egyetértettünk, vagy nem, és utána ennyi. Ez van ugye a céhvezéresdivel, ez van az undok emberekkel, meg ez van... szóval ezzel is.
Újra a csizmáit kezdte bámulni, ahogy a lábát lógatta a padról, majd néhányszor belerúgott a hóba.
-Egyáltalán nem a te hibád. Nekem nem megy az ilyesmi, mert sokat beszélgetek másokkal, de mindig másokkal. És... szóval ezek olyan dolgok, hogy jó előre tisztázni, hogy ne utána hagyjanak faképnél. Persze már annyira nem érdekel, hogy ki mit gondol, mint régen... de fura lenne odamenni valakihez, mint a kicsik segítője, miközben nem lehet komolyan venni engem. Vagy... nem tudom. Szerinted mit kéne másképp csinálnom?

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Főtér

Témanyitás by Akichi Murai on Kedd Feb. 16, 2016 6:58 pm

//Noxy

Noxy? Értettem. Hívhatsz ha akarsz fekvőrendőrnek, a nevemet már elmondtam de azért megismétlem. A nevem Akichi Murai, a kicsi madárka pedig Skyfaller vagy pedig Sky. Hallottam hogy a kezdőknek és a veteránoknak is kell egy céh. Én még nem tudtam elhatározni mit válasszak még csak néhány céhet néztem meg köztük van a White Rose is. Még nem értek semmihez azért sem jelentkeztem még oda, de hamarosan elfog jönni ez a pillanat is.
Most történt meg a pillanat amikor levette a csuklyámat, hogy a szemébe tudjak nézni csakis azután folytattam a mondandómat. Skyfaller már felkelt így ő is hallgatta a beszélgetést.
-A képességem ha úgy nézem megvan egy idomárhoz képest de nem tudom milyen lennék egy másik ember ellen ezért szeretnék egy szívességet kérni tőled ha nem probléma.
Látom a kardodat az oldaladon és az lenne a kérésem, hogy ha egyszer lenne annyi időd párbajoznál-e egyet ellenem? Tudom még csak egyes szintű kis kezdő vagyok de minél hamarabb meg akarom tudni védeni magamat éles helyzetben ezért is akarom, hogy egy ember segítsen ebben mert a gyakorló babák nem tudnak vissza támadni egyes ütések után. Még ezt a válaszodat megvárom utána tégy úgy ahogy látod és én is elindulok.

_________________


Cselekvés, gondolat. Emberi nyelven beszéd. Sky gondolatai, beszédei, cselekvései.
Karakter zenéje: https://www.youtube.com/watch?v=0xLsf-C-m-Q

I'm the one who protects you when you got hurt. The one who sees the truth and the friend who help you if you need it.
avatar
Akichi Murai
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 108
Join date : 2015. Dec. 25.
Age : 18
Tartózkodási hely : Aincrad

Karakterlap
Szint: 6
Exp:
271/300  (271/300)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Főtér

Témanyitás by Eldrie on Szer. Feb. 17, 2016 7:15 am

Bólintottam. Sokan mondják, hogy "leköteleznél", vagy kicsit viccesnek szántam hogy "hálám örökké üldözni fog", és hasonlókat, de kevesen gondolják komolyan is. Azt mondják, adósaid, de igazából nem gondolják komolyan, csak amolyan udvariasságból mondják. Esetemben annyi volt a különbség, hogy ugyan nagyrészt komolyan gondoltam, de mértékkel, és tudatosan. Ha tudni éppen nem is tudtam, de 99%-ra biztosra mondtam volna, hogy amit kérdeztem, publikus információ volt, amit megtalálhatnék így vagy úgy, nem túl nagy nehézség árán. A hálám annak szólt, hogy valaki vette a fáradtságot hogy elmondja nekem ezt az infót, és ha szavamon fognának ezzel kapcsolatban, akkor ezzel egyenértékű ellenszolgáltatással számolhatna az illető. Vagy talán egy kicsit nagyobbal, csak a méltányosság kedvéért, de ez helyzet függő már. De gyorsan vissza is tértünk a céhes témára.
-Nem tudom hogy ezt dicséretnek vegyem vagy figyelmeztetésnek, de azért mindenesetre kösz - mondtam egy vigyorral az első mondatra, próbálva minél jobban egyértelműsíteni, hogy ezt a megjegyzést nem kell komolyan venni. Próbáltam már az elején elfojtani egy esetleges félreértést, csak az újdonság kedvéért.
-Ami a problémát illeti..., nos, őszinte leszek, nem értem milyen problémára akarsz éppen utalni, úgy tűnik lassú vagyok most egy kicsit. De ettől függetlenül, ha valami probléma nem elsőre jön fel, talán el lehetne gondolkozni a kiváltó okon, és hogy mit lehet tenni vele - vettettem fel, pont olyan hangon, mint eddig. Nem akartam utalni semmi másra, vagy többre mint amit mondtam, egyszerűen tényeket közöltem. Ezután Shu lefelé fordította a tekintetét, és lógázni kezdett a lábaival. Vagy lehet hogy nem most kezdte, csak most vettem észre a hórugdosás hozzáadása miatt? A beszélgetés jobban lekötött, mint ez a részlet, ezelőtt is, és miután beszélni kezdett, utána is.
-Eddig egész jól ment neked, legalábbis szerintem - mosolyogtam rá biztatóan. Az agyam hátsó felében eldugottan ezzel egy időben kezdett felszínre jönni a gondolat, hogy ezzel a lánnyal szemben nagyon nem jönnek be a poénosnak vagy kissé szívatósnak szánt vicceim. Talán ideje lenne elgondolkoznom hogy más fajtákkal próbálkozzak.
-Őszintén? Fogalmam sincs. Sose voltam még 17 éves lány, de főként nem vagyok te. És annyira nem ismerlek, hogy bármi olyat tudjak mondani, ami biztos... illene hozzád, jobb szó híján, szóval nehéz a helyzetbe képzelnem magam. Biztos vagyok benne, hogy a khmm... alakod bizonyos szinten bejátszik ebbe, meg a nézeteid az SAO-t illetően. Utóbbit biztos nehéz olyan embereknek befogadni, akik csak fekete-fehéren tudják vagy akarják kezelni a dolgokat, vagy olyanoknak, akik nem akarják meghallgatni a másikat, csak rávetíteni valamit. De ezt a témát már érintettük, csak azért hoztam fel, mert az ilyen embereknek hiába akarnál bármilyen szinten kedvére tenni, úgy se fog menni. És ezt nem szánom se feléd, se feléjük sértésnek, vagy valami, csak így gondolom. Szóval, a végén, és ez most biztos halál közhelyesen fog hangzani, de csak add magad. És már előre elnézést kérek, ha kicsit túl nyersre sikerül amit mondok, de..., szóval legyél önmagad, ne erőltesd bele magad valamibe, mint a "kicsik segítője, akinek komolynak kell lennie", vagy ilyesmi. Persze vannak olyanok, akik szeretnek alkalmazkodni másokhoz, de ha te nem ilyen vagy, akkor felesleges egy csomó olyan ember miatt erőltetni magad, akiknek amúgy sem számít. - fejeztem be a kicsit bő lére eresztett, és néhol kissé csapongó válaszomat. Ezután egy mosoly kezdett felkúszni a képemre, és gondoltam, még egyszer megpróbálom kissé elvenni a beszélgetésé élét egy poénnal.
-Persze, a tekintélynek mindig jót tesz a pompa. Talán ha te és Timi egy kicicomázott szekérrel közlekednétek, vörös selyemmel fedve mondjuk, és lenne egy-két trombitás, meg egy kikiáltó aki bejelenteni az érkezéseteket. Vörös szőnyeg kérdéses, de nem elvetendő.... - vágtam egy eltúlzottan gondolkodónak szánt képet, amit kicsit rontott egy nagy vigyor, amit nem tudtam időben letörölni a képemről.
avatar
Eldrie
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 116
Join date : 2015. Sep. 23.

Karakterlap
Szint: 4
Exp:
288/200  (288/200)
Céh: White Rose

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Főtér

Témanyitás by Shukaku on Szer. Feb. 17, 2016 8:34 pm

-Ehmm... igazából én sem. Csak úgy mondtam, mert igaz...
Válaszolta egy hasonlóan széles vigyorral, ám az ő arcán még mindig ott volt az elgondolkodás is. Bár nem vette komolyan a megjegyzést, de mégis már azelőtt elgondolkodott rajta, mielőtt megejtetted volna. A kiváltó okra egészen addig nem válaszolt, amíg végig nem mondtad a monológodat. Ezután lassan a szájához emelte a mutatóujját, gondolkodott egy ideig, most még inkább elmerengve, mint eddig, és végre megadta a választ.
-Mi van, ha pont ez a baj? Mi van, ha én vagyok a kiváltó ok? Mármint... én, mint önmagam. Mármint oké, magamat adom, de egyrészt ahhoz tudnom kellene, hogy ki is vagyok, meg ilyenek...
Bár a téma ismét komolynak hangzott, a hangjában már semmi komolyság nem volt. Hátradőlt a padon, és a lábának a lóbálása is megváltozott, gondterheltből álmodozóvá. Hason fekve az ágyon, miközben a naplóját írogatja, talán úgy egyértelműbb lett volna a mozgás mint jelzés, de ha a jelentését nem is, a változást talán észrevehetted.
-Én tényleg szívesen segítek a kicsiknek. Nem akarom megváltani a világot, meg ilyenek, ne hidd... vagyis akarom, de tudom, hogy nem menne... de szeretek küldetésezni. Tudom, betárazhatnék egy rakat itemet, meg mindent, ha akarnék a jutalomból... de szívesebben költöm erre a pénzünket, és még így is van egy csomó. De... te is olyan komoly vagy, meg okos, közbe meg nem. Mármint okos igen, de nem vagy mindig komoly. Viszont tuti, hogy ha te elkezdenél komolyan beszélni, akkor senki nem hurrogna le, hogy csak egy kislány vagy... mert az előbb mondtad, hogy nem vagy.
Kis kuncogás, és még a lábmozgás is megállt egy pillanatra.
-Viszont... mivel nekem nem csak magamat kell képviselnem, hanem a többieket is, ha már én vagyok a legnagyobb, nem jó, ha nem vesznek komolyan. Dee... ugye aki meg ismer, például Jun vagy Ato, ő tudja, hogy simán belemegyünk akármilyen játékba. Vagyis nem akármilyenbe, de szóval érted...
Mesélt. A hangszínéből is érződött, hogy már nem tárgyal, nem elmélkedik, nem érvel, hanem mesél. A vicced pedig most teljesen jól sült el. Shu már előre kuncogott, és várta a sárkány egyértelmű válaszát.
-Nem.
-De Timíííí!
-Nem. Felvettem a sálat a kedvedért, Jun kedvéért pedig a szalagot. Ennyi legyen elég.
-A nyeregtáska bezzeg tetszett!
-Az praktikus, és nem akadályoz a harc során.

Shu pedig tanácstalan képet vágva feléd pillantott, és széttárta a karjait. Úgy tűnik ez a terv sem fog működni.

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Főtér

Témanyitás by Eldrie on Csüt. Feb. 18, 2016 8:15 am

Továbbra is mosolyogva bólintottam arra, hogy még ő sem gondolt bele, miért is mondja pontosan, már persze azon kívül, hogy az igazságot mondja. Aztán ahogy haladtunk a mosoly alig érezhetően egyre kisebb lett, a monológom végére pedig éppen hogy csak egy kicsit felfelé görbült a szám széle, és ez is inkább olyan megértő-megnyugtatóféle volt, semmint amiből kiindultunk. A lány csak ezután reagált az említett problémára és okokra vonatkozóan.
-Igaz. Mármint az, hogy meg kell ismerned magad, ha egyáltalán feljön a kérdés, hogy lehet a te hibád vagy sem, de nem tudsz válaszolni rá. Ha pedig feltesszük, hogy a te hibád, akkor utána már csak az a kérdés, hogy akarsz-e változni, vagy sem - emeltem ki hogy itt csak hipotetikus szituációról van szó, éppen csak gesztikulálni nem kezdtem el erősen, hogy még egyértelműbbé tegyem. Shu időközben hátradőlt a padon, és a tartásával együtt valahogy megváltozott a lábainak mozgása is. Azaz a változást észrevettem, de hogy magát mit is jelent, leginkább ösztönösen, semmint tudatosan ismertem fel, így amíg fel nem kuncogott, nem is szakítottam félbe.
-Azt hiszem értem. De talán ha mások nem mindig komolyak, és mégis lehet őket komolyan venni, ha eljön az idő, akkor talán nem az a megoldás, hogy mindig komoly legyen az ember. Persze, néhány berögződött szociális viselkedési formát nehéz leküzdeni. A japán kultúrában amúgy is nagy szerepet kap a kor alapú szenioritás és a játékosok nagy része japán, legalább részben, tudtommal. De azt is vedd figyelembe, hogy a szavaknál hangosabban beszél a tett. - és nagyjából olvastam a légkört, miszerint itt most inkább mesélés zajlik, úgyhogy nem is fejtettem tovább. Úgy gondoltam, így is egyértelmű miről beszélek, vagy ha nem, úgyis visszakérdez, ha érdekli.
-Legalábbis amikor legutóbb néztem még nem voltam - vetettem egy nyugtalannak szánt pillantást lefelé, majd halk és rövid nevetéssel bekapcsolódtam a kuncogásba is.
-Hogy tényleg kell-e, azt nem tudom, de ha úgy érzed hogy kell, akkor nem, tényleg nem jó - fűztem hozzá. Egyébiránt végig, amikor éppen nem beszéltem, aktívan hallgattam, azaz egy-két "Ahha", "Ühümm", "Értem", és hasonlót illesztettem be a kis szünetek és levegővételek közé, hogy mutassam, figyelek és értem.
Úgy tűnt, ezúttal célba talált a viccem, ami ha kevesebb önbecsülésem lett volna, elgondolkodtatott volna, hogy az eddigi poénjaim voltak-e rosszak egy-két kivétellel, vagy ilyesmi. De volt egóm elég, így amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan is ment a gondolat. Shu kuncogni kezdett, mintha már tudta volna hogy mi következik, és valószínűleg tudta is, ellenben velem. Timidus pedig gyorsan és határozottan utasította el az egészet, úgy ahogy van. Ekkor még magamban tudtad tartani a felfelé törő nevetést, de amikor Shu felém fordult amolyan "én megtettem amit tudtam"-ot sugárzó testbeszéddel, már nem tudtam magam tartani és kitört belőlem a nevetés.
-Azt hiszem, akkor ez mégsem kivitelezhető... de talán valami kevésbé extravagáns, mondjuk egy palást és jogar?- vicceltem tovább, hangomon pedig még mindig érezhető volt a korábbi nevetés.
avatar
Eldrie
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 116
Join date : 2015. Sep. 23.

Karakterlap
Szint: 4
Exp:
288/200  (288/200)
Céh: White Rose

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Főtér

Témanyitás by Shukaku on Hétf. Feb. 22, 2016 7:32 am

-Hogy... ez kérdés? Mármint... én mindig úgy gondoltam, hogy igyekezni kéne jóban lenni az emberekkel. Főleg ha azok a bizonyos emberek azért, mert nem kedvelnek, folyamatosan buta vádaskodásokat találnak ki, és ezeket terjesztik rólam. Deee... persze azt is tudom, hogy nem lehet mindenkivel jóban lenni, szóval ne aggódj, mert én sem aggódom túlságosan...
-De aggódsz.

Vágott közbe ismét a sárkány, hiszen Shu azt tanította neki, hogy hazudni bizony csúnya dolog, így ha hazugságot érzékelt, és nem esett le neki azonnal, hogy az esetleg csak vicces túlzás, vagy bármi nem komoly dolog, ami egyébként egyre gyakrabban leesett neki, akkor bizony kijavította a lány, vagy mások szavait. Az idomár persze tudta, hogy a jó szándék vezérli a barátját, így soha nem volt dühös emiatt, mindig türelmesen válaszolt vissza.
-Jóóó, de nem túlságosan.
Itt Timidus csak egy sokatmondó pillantást vetett felé, hiszen tudta, hogy Shu is tudja, hogy ez nem érv, és folytatnia kell. Folytatta is.
-Ha mondjuk bezárkóznék a szobánkba és sírnék azon, hogy XY nem kedvel, na az túlságosan lenne.
És ez elég is volt. Ahogyan a te szavaid is elegek voltak, bár azért egy féloldalas mosolyt és egy kis fejcsóválást azért kiváltottak a beszélgetőpartneredből.
-Fura vagy te nekem. Elvileg ugyanannyi idős vagy, mint én, mégis sokkal komolyabb szavakat használsz, majd lecseszel, hogy miért vagyok mindig komoly. Egyébként pedig... apu az államokban élt, mielőtt visszaköltöztünk volna japánba, szóval azért én annyira nem vagyok teljesen japán...
A lenézésre összeszorította az állkapcsát, és neki, veled ellentétben sikerült visszafognia a prüszkölő nevetést, ám azt, hogy kimondja amire gondolt, már nem, és az egész beszédében már benne volt a nevetés is, néha még el is csukott egy picit a hangja.
-Hááát... tudom, hogy a legtöbb fiú azért jött ide, hogy lány karit csináljon... és ugye ezt Kayaba elvette, de Kinézet Kristály még mindig van... a jogar és a palást meg fiús dolgok, nekünk tiara kell. Volt is egyszer egy olyanom. Tudod, a diadém létező item, és nagyon vicces, amikor fiúkon látod. Na persze most már megváltoztatják a kinézetét a legtöbben, de néhányan még mindig felveszik, hogy megzavarják az ellenfelet...

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Főtér

Témanyitás by Eldrie on Szer. Feb. 24, 2016 7:57 pm

-Szerintem kérdés, mert persze mindenki próbál jóban lenni másokkal, de néha egyszerűen csak nem működik. Néha egyszerűen csak nem jön össze, és akkor minek próbálkozni? Hmm..., ismered Machiavelli elhíresedett mondását? - kérdezem, majd a lány válaszától függően, vagy elmondtam, legalábbis az értelmezését, miszerint egy vezető törekedjen arra, hogy szeressék, de ha az nem megy, akkor legalább féljenek tőle; vagy egyszerűen csak bólintottam.
-Szerintem az a logika itt is megállja a helyét. Nem azt akarom mondani, hogy akivel nem vagy jóban azt félemlítsd meg persze, csak ha nem tudod elérni, hogy kedveljenek, akkor mással kell próbálkozni. - vontam meg a vállam, majd egy kis intermezzo következett, aminek keretében Timidus úgy tűnt kifogásolta az "én sem aggódom túlságosan" részt. Miután Shu kifejtette hogy mit is értett ez alatt, haladtunk is tovább, és a következő mondatra kissé kényelmetlenül mocorogva vakartam meg a fejem.
-Hát, így megfogalmazva nagyon képmutatónak tűnök, ugye? Bár nekem még ez is jól áll - poénkodtam tágra nyílt szemekkel, és egy ártatlannak szánt arckifejezéssel, próbálva kicsit enyhíteni a zavaromon.
-De komolyra fordítva a szót... nem azt mondom, hogy ne legyél komoly, csak azt mondom, hogy ne azért akarj komoly lennie, mert mások ezt várják el tőled, vagy úgy gondolod, hogy ezt várnák el. Vagy inkább, hogy ne ez legyen a döntő indok. Tudod, azért nem szoktam olyan embereknek tanácsot adni, akiket nem ismerek annyira, mert én nem azt próbálom megmondani másoknak hogy hogy viselkedjenek, vagy mit csináljanak, vagy mit ne, hanem próbálom rávezetni őket a saját megoldásukra, csak ezt sokan félreértik. Nem csesztetésnek szántam amit mondtam, vagy ilyesmi. Bár ez, gondolom, tényleg tűnhet furának, főként miután elmondtam a koromat... mondták páran, hogy néha érettebben viselkedek a koromnál, néha meg gyerekesen - mondtam egy lágy mosollyal, és bár a mondatok egy része önmagában talán kicsit vádlónak tűnhet, a hangszínemből látszik, hogy egyszerű magyarázatnak szántam. Arra, hogy a lány "annyira nem teljesen" japán, csak egy bólintással jeleztem, hogy értem, mert egyébként nem láttam semmi megjegyezni valót erre az infóra.
-Azokat sose tudtam megérteni.... én valahogy mindig kényelmetlenül éreztem magam amikor ellenkező nemű karaktereket csináltam máshol, így itt már meg se próbáltam. Ellenben nem hiszem hogy a jogar és palást feltétlenül fiús lenne, a királynők is hordtak palástot és volt náluk jogar. Bár az igaz, hogy egy tiara jobban állna.... főként ha mondjuk engem, vagy azokat a fiúkat veszed alapul, akikről beszélsz - és (a talán már megszokott) vigyor mellé úgy tettem, mint aki nagyon erősen próbálja maga elé idézni a lefestett képet.
avatar
Eldrie
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 116
Join date : 2015. Sep. 23.

Karakterlap
Szint: 4
Exp:
288/200  (288/200)
Céh: White Rose

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Főtér

Témanyitás by Shukaku on Csüt. Feb. 25, 2016 8:46 am

Nem, Shu nem ismerte, illetve tudta jól, hogy az ilyen kérdésekre nagyon nehéz válaszolni. Átfutotta a könyvet ugyan, mielőtt odaadta Timinek, akit sokkal jobban érdekeltek az ilyen művek, mint őt magát, de ez nem jelentette azt, hogy most pontosan meg tudta volna határozni, hogy melyik idézetről van szó. Ettől függetlenül segélykérően a sárkányra pillantott, miközben kifejtette ezt a következtetését neked.
-Hát... elég sok idézete van, ami híressé vált...
És mivel Timi megkapta a pillantást, gyorsan lefuttatta a memóriájában, hogy melyik idézet illene leginkább a jelenlegi helyzetre, majd tett egy próbát.
-Úgy szokott történni, hogy az olyan embernek, aki mindenkihez jó akar lenni, gonoszok okozzák a vesztét.
Shu elhúzta a száját, és visszaemlékezett Atorura, Chanra, Cearsora... sok olyan ismerőse van, akik még a jól körülhatárolhatóan kialakult oldalak között sem tudtak dönteni, vagy nem mertek dönteni, mert féltek, hogy a másik oldal kiutálná őket. Na persze a több ezer idézetből való tippelés nem jött be, és te másra gondoltál, de ezzel nem tudtad lelohasztani Timi lelkesedését, hiszen már pontosan tudta, hogy melyik részre gondolsz.
-Az uralkodónak nem kell attól félnie, hogy kegyetlennek tartják és megrágalmazzák, ha egységben és biztonságban tartja alattvalóit.
Shu elhúzta a száját, és újra az égre emelte a tekintetét.
-Talán ha tényleg lenne jogarom meg palástom... de sajna már megvolt a rágalmazás, meg különben sem szeretek uralkodó lenni. Már így is olyan nehéz levakarni magamról azt, hogy a kicsik senpai-ozzanak meg sensei-ezzenek. És nem, nem vagy képmutató, csak ez a saját utas dolog ez olyan, mint amikor a fiúkhoz kérek tanácsot...
Majd pár másodpercre rá le is esett neki, hogy mibe kezdett bele, és szégyenlős pirulással meg kuncogással igyekezett kihúzni magát a saját butasága alól... majd az jutott eszébe, hogy ha már elkezdte, akkor befejezi a mondatot, max majd gyorsan eltereli máshova.
-Tudod, mint amikor mindig azzal jönnek, hogy majd tudni fogod, ha eljön az ideje...
És nem, nem tudta átvezetni sehova, úgyhogy szinte elbújva Timi mögé, várta, hogy te húzd ki valahogy a csávából.

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Főtér

Témanyitás by Eldrie on Csüt. Feb. 25, 2016 12:41 pm

-Akár ez is illene igaz, de nem, nem erre gondoltam - ráztam meg a fejem Timidus első tippjére, majd elmagyaráztam mire gondoltam. Timi nem tűnt a legkevésbé sem letörtnek, vagy csüggedtnek, és rögtön mondta is a hozzá tartozó értelmezést.
-Igen, erre a részre gondoltam, de nem magát a jelentést akartam kiemelni - bólintottam a helyes találatra, majd Shu felé megint megráztam a fejem.
-Nem arra gondoltam, hogy uralkodó legyél, én csak a logikára akartam felhívni a figyelmet, hogy nem az az egyetlen út, hogy mindenki kedveljen. Néha az emberek ellenszenvesek egymásnak már első találkozástól kezdve, néha az eszméikkel ütköznek a te eszméiddel, szóval hacsak nem változtatod a véleményed és magad mindenki kénye-kedve szerint, nem lehet mindenkivel jóban lenni. Csak erre gondoltam, Shu-senpai - kacsintottam az utolsó szónál vigyorogva, mutatva hogy semmi komoly, csak egy kis baráti szívatással próbálkozom. Amikor a tanácsadási stílusomra terelődött a szó, majd Shu úgy tűnt kissé többet árult el, mint szeretett volna a randi- és kapcsolattanácsokkal összefüggésben. A reakcióját látva gondoltam közbelépek, de végül csak befejezte a mondatot, így csak az után szólaltam meg.
-Nos, én próbálok nem olyan tanácsokat adni, bármilyen témában, hogy majd "meglátod"... ha visszagondolsz arra, amit eddig mondtam a kérdésedre, hogy mit csinálj másképp, arra sem azt válaszoltam, hogy majd meglátod, hanem próbáltam a saját és egy nagyjából objektív nézőpontot adni, majd rávezetni, hogy rajtad múlik, hogy hogy viselkedsz, vagy hogy változol hogy úgy viselkedj. Legalábbis remélem hogy így jött át, mert így akartam érteni. Ha azt mondanám, hogy "ezt-meg-azt-csináld", akkor az egyértelműen szubjektív dolog lenne részemről, és ha tanácsot adok, akkor próbálom nem a saját magam képére alakítani azt az embert, aki kérte. Belőlem már egy is elég - fejtem tovább, az utolsó mondat kezdetén pedig elkezdett a szám kissé felfelé görbülni, egy félmosolyba.
-Ha pedig valaki csak azt tudja mondani, hogy majd meglátod, akkor talán mástól is kérhetnél tanácsot a fiúkkal kapcsolatban - szaladt ki a számon, mielőtt végiggondoltam volna mit mondok. Pedig eddig olyan jól kerültem el ezt.... Erre pedig már nekem is kezdett felszaladni a pír a képemre, és ami még rosszabb, nem tudtam miért pontosan. Talán csak mert nem szoktam hozzá az ilyen témákhoz úgy, hogy egy lány is érintett? Egy kis torokköszörülés után próbáltam menteni a helyzetet.
-Mármint..., lehet jobb lenne olyantól tanácsot kérni aki kicsit tapasztaltabb.... mármint....nem...izé - mi a fenét csinálok?! Ha Shu azt várta, hogy majd én javítok a helyzeten, akkor nagyon melléfogott, mert úgy tűnik eddig csak rontani sikerült rajta. Az arcom mindeközben kezdett felvenni egy tűzoltóautó piros színt, mintha kaptam volna vagy 10-15 pofont egymás után. Hol volt a menő, kedves és kissé hízelgő énem ekkor? Nem tudom, lehet vakáción a józan eszemmel együtt, mert hogy itt nem volt egyik sem, az biztos. Ennyire nem szokott az ilyen téma kizökkenteni, de most valamiért mégis így történt. Újabb torokköszörülés következett, majd kicsit dadogva kezdtem.
-T-t-t-tudod mit, felejtsük el az utolsó két mondatot... - irányítottam lefelé a tekintetem, és ezzel együtt az eddigi nyílt, magabiztos tartásom is összeesett. Vadul próbáltam valamilyen (bármilyen) más témára gondolni, amit felhozhatnák, de ha ütöttek volna se jutott volna eszembe semmi.
avatar
Eldrie
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 116
Join date : 2015. Sep. 23.

Karakterlap
Szint: 4
Exp:
288/200  (288/200)
Céh: White Rose

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Főtér

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

24 / 27 oldal Previous  1 ... 13 ... 23, 24, 25, 26, 27  Next

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.