[Küldetés] Legendák Taft csatornáiból

1 / 4 oldal 1, 2, 3, 4  Next

Go down

default [Küldetés] Legendák Taft csatornáiból

Témanyitás by Sinon on Szomb. Jún. 25, 2016 9:26 pm


Legendák Taft csatornáiból

Taft városát bizonyára senkinek sem kell bemutatnom. De ha esetleg valakinek mégis akkor.. nappal kellemesen meleg, este és a délelőtti órákban viszont erős köd takarja a város szűk utcáit. Talán a város egyik legmeghatározóbb része a Teleport pláza, hiszen ide érkeznek meg a a játékosok, itt van a katedrális, a piac, és minden ebből a pontból közelíthető meg.
A kobold inváziót követően egyik napról a másikra furcsa zajokra figyelnek fel azok a városlakók akik valamely csatorna közelében laknak. Zajok, kiáltások, szűrődnek ki. Egyre több pletyka üti fel a fejét a városban, és az erre tévedő játékosok nem tudnak úgy elmenni a városból, hogy ne hallanának néhányat belőlük. Szellemek, város alatt ténykedő bűnözők, csatornaszörny, koboldok... és még sok más elképzelés született, azonban senki sem mert lemerészkedni a mélységbe, hogy meggyőződhessenek róla mégis mi lehet a zaj okozója...
Idővel az itt élők mindennapjainak részévé vált a dolog, egészen addig amíg el nem tűnt valaki... majd még valaki, és megint és megint... Emberek tűnnek el. Játékosok és városlakók egyaránt. A térképen nem lelni nyomukat, azonban a kő szerint nem haltak meg, hiába nem válaszolnak az üzeneteitekre... Persze csak, ha egészen véletlenül lenne olyan ismerősötök aki mondjuk eltűnt volna. Rolling Eyes Jun mondjuk csütörtök óta nem írt levelet Shu-nak és most szombat van

Amint megérkezik valaki a városba, az első vele szembe jövő NPC felajánl neki egy küldetést, amely a fenti probléma orvoslásáról szól. Pénz és tapasztalati pont jár a küldetés végrehajtójának jutalmául.

Határidő: Az első reagtól számítva 5 nap
Feladat: Vegyétek fel a küldetést. Nem fontos találkoznotok természetesen, viszont lehetőleg délelőtti órában kezdjetek neki a dolognak, hogy ha úgy adódik össze tudjalak hangolni titeket. Cool

Kérdés, kérés, óhaj, sóhaj esetén, nyugodtan írjatok. Ha valaki Pü-ben akar kérdezni akkor nyugodtan írjatok Rogan Hartnett karakteremnek, ott tudok a leghamarabb válaszolni!
avatar
Sinon
Mesélő
Mesélő

Hozzászólások száma : 325
Join date : 2014. Aug. 30.

Karakterlap
Szint: 1
Exp:
10/10  (10/10)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Legendák Taft csatornáiból

Témanyitás by Shukaku on Vas. Jún. 26, 2016 1:05 pm

Csütörtök reggel. Ez volt az utolsó levél, és ez volt az utolsó válasz is. Sajnálom, de nem tudom megoldani azt, hogy a délelőtti órákban kezdjék meg a kutatást. Arra még rá tudta venni Shut a sárkány, hogy aludja ki magát, egy napot késhet a levél, de amikor már másnap reggel sem érkezett meg, Shu úgy döntött, hogy céhvezére után ered. Senkit nem figyelmeztetett a céhből, a faliújságra is csak azt írta ki, hogy küldizni mennek. Ez egyrészt azért volt így, mert nem keltett pánikot, másrészt azért, mert Jun neve nem volt kihúzva, nem tűnt el, mint oly sokaknak, akik ugyan nem haltak meg, de eltűntek, csak egyszerűen nem írt levelet. Ez baj volt, de nem katasztrófa... legalább is Shuéknak nem, Junnak igen, mert amit emiatt a fejére fog kapni, azt nem teszi zsebre. Lényeg a lényeg, hogy a kis csapat már kora reggel felkerekedett és elindult az utolsó ismert helyre, a csatornákhoz, a híd alá. A mendemondákra ugyan már eddig is felfigyeltek, de mivel a csatorna nem az a rész volt, ahova szívesen mentek volna, mert nagyrészt Shu arra számított, hogy ott csak olyan küldi lehet, ahol krokodilokat, teknősöket meg patkányokat kellene bántani, inkább ignorálták. Egészen addig ignorálták, amíg az eltűnések ki nem derültek, és bár tervben volt ennek a rejtélynek is a felkutatása, így előbbre lett hozva. Nem nagyon kellett nyomozni, hiszen az első NPC, akibe botlottak, máris megajándékozta őket a küldivel, Timi pedig kérdések áradatát zúdította szegénykére. Mikor volt az első eltűnés? Hány eltűnés volt? Mikor volt az utolsó? Milyen emberek tűnnek el? Honnan tűnnek el? Vannak-e szemtanúk? Vannak-e hozzátartozók? Vannak-e nyomok? Nyomoz-e már valaki? Etc, etc, etc...

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Legendák Taft csatornáiból

Témanyitás by Danee on Pént. Júl. 01, 2016 1:13 pm

Nem volt nekem semmi különösebb dolgom aznap, meg úgy a héten se: hébe-hóba feljártam a 25.-re kicsit fejlődgetni, hol egymagam, olykor pedig alkalmi partnerekkel csapatba verődve.
De ma nem vágytam erre, és az otthon üldögélést is untam már picit, pedig ez igazán nem jellemző rám.
Úgy gondoltam, ez a gyönyörű szép reggel, remek alkalom lenne egy kis sétálgatáshoz, nézelődéshez, vásárláshoz a piacon, az estét pedig simán befejezhetném egy nem túl hosszú kocsmatúrával.
De félreértés ne essék, nem a kezdők városában óhajtottam mindezt véghez vinni, mert bármely nagy is a hely maga, ennyi idő után az ember nagyrészt már bejárta a figyelemre méltó részeit ennek a metropolisnak.
Sokkal inkább vágytam valami olyan szegletére a világnak, amit inkább csak átutazóként érintettem, s nem jutott igazán időm rácsodálkozni minden nemű szépségére.
Így esett a választásom a város-járó körutam következő állomására: Taftra!
Szóval újra összeálltam koherens pixelhalmazzá, ahogy elhalványultak a teleport kékes fénypászmái körülöttem, és ott találtam magam a fent nevezett városka főterén, nagy levegővel teleszívva a tüdőm boldog mosollyal tártam ki a szívem a rám váró szépségek befogadására.
Mindezen tervek azonban elég hamar kútba estek: alig léptem le a teleport lépcsőiről rögtön elém sietett egy városlakó, igen gondterhelt arccal. Rögtön az jutott eszembe, hogy a pénzemet akarja, vagy, hogy vigyem el fejlődni, meg adjak neki felszerelést.
Szóval kéregető, akikből van bőven a kezdők városában is. De nem is ez lett volna a baj, még ha az idilli környezetet némiképp meg is rontotta a közeledése.
Ami első pillantásra nem jött le, az másodikra hamar egyértelművé vált: egy npc, és rögtön a küldetését tukmálná rám.
- Mit akarsz? - förmedtem rá
S ő rögtön ömlesztette a kerettörténetet, amit az ember a századik után már csak unott arccal hallgat végig, már ha végig hallgatja még egyáltalán
- Jutalom, exp, arany? -
kérdeztem szinte már reflexből, s közben igyekeztem feldogozni az elhangzottakat
- Szóval, tömören: azt mondod emberek tűnnek el a csatornákban? És hogy elő se kerülnek?
Ennyiben egyszerűbb volt a kinti valóság: ott meg volt az esély rá, hogy valahol rálelnek a hullákra, itt azonban csak pukk, és csillámfelhő, és nem vagy többé.
- Nem haltak meg?
- Ez érdekes.
- Tudod mit, utána nézek a kis küldetésed tárgyának!

Tényleg érdekesnek hangzott, nem csak úgy a levegőbe mondtam, és a küldetés felvétele után össze is vetettem a küldetésből rendelkezésemre álló adatokat Taft térképével. Sajnálattal tapasztaltam, hogy a csatornahálózaté a bejáratokat leszámítva, úgy, ahogy volt hiányzott róla.
Nem lévén konkrét nyomom, kikerestem a térképről a teleporthoz legközelebb eső csatorna bejáratot, s neki indultam a sötét veszedelmeknek.

_________________
I'MMORTAL
#A32F42

"A barátnőm azt mondta a múltkor az ágyban, hogy pedofil vagyok. Azt válaszoltam: Nagy szavak ezek egy kilenc éves kislánytól!"
avatar
Danee
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1666
Join date : 2013. Jul. 06.
Age : 26
Tartózkodási hely : Pest

Karakterlap
Szint: 40
Exp:
6218/6500  (6218/6500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Legendák Taft csatornáiból

Témanyitás by Sinon on Szomb. Júl. 02, 2016 11:24 pm

Járókelők, kalandozók, munkások, férfiak és nők tűntek el. Ezt hamar kideríthettétek a pletykákból. Sőt ami azt illeti hamar rájöhet az aki kérdezősködik, hogy senki sem tud pontos információkkal szolgálni. Újság híján mindenki csak a piacon értekezik. Ami biztos, hogy sokan eltűntek, és egyik napról a másikra történt a dolog. Ráadásul a közelmúltban történtek az első eltűnések, de nincs bizonyíték arra, hogy nem régebb óta történnek ilyenek, elvégre egy nagyvárosról van szó, ahol naponta sok ezer nem itt lakó is megfordul ugyebár. Rolling Eyes
Ha valaki megkérdezi honnan tűntek el, akkor a beszélgetőpartnerük rögtön rávágja, hogy a csatornánál tűntek el. A városka rengeteg ilyennel bír, ezért nem nehéz találni egy lejárót, a katlanba. Egy szép kőhíd aljánál, vagy éppenséggel egy csatornafedő felvételével..
Nem ti vagytok az egyetlenek akik érdeklődnek a küldetés iránt. Mások is kérdezősködnek, érdeklődnek, embereket láthattok a csatorna bejáratoknál ólálkodni, de mindenki nagyon óvatos..
A küldetésadótok nagyon kérlel benneteket, hogy hozzátok vissza valamilyen hozzátartozójukat, barátjukat akit elvesztettek. Sírnak, aggódnak, kezüket tördelik, félnek.

Egyéb infóért ne habozzanak megkeresni Pü-ben amennyiben szükségesnek érzik Embarassed

Aki nem írt és szeretne még az 500 szóval csatlakozhat még.
Határidő:
Július 8.
avatar
Sinon
Mesélő
Mesélő

Hozzászólások száma : 325
Join date : 2014. Aug. 30.

Karakterlap
Szint: 1
Exp:
10/10  (10/10)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Legendák Taft csatornáiból

Témanyitás by Shukaku on Hétf. Júl. 04, 2016 6:29 am

Talán mégis sikerülni fog az eseményeket késő délutánra halasztani, ám ez sem Shu érdeme lesz, ő ugyanis amint megkapta a küldetést, azonnal a csatorna legközelebbi lejárata felé indult, és csak pár lépés után vette észre, hogy a sárkány nem tart vele. Kicsit zavartan és enyhe türelmetlenséggel a hangjában tette fel a kérdését.
-Mire vársz? Jun bajban van.
-Ezt még mindig nem tudjuk.
-De... a csatornához kell mennünk.
-Nem kell.
-De... Timi! Most vállaltuk el a küldetést, és a csatornát mondták.

A sárkány lassan megcsóválta a fejét, és farka végével intett a lánynak, aki újra közelebb lépett.
-Az események nem ott kezdődtek. Az előzmények ismeretében többet tehetünk, mintha csak betörnénk oda.
-Mégis mit akarsz tenni?
-Nyomozni.

Így hát a délelőtt azzal telt el, hogy körbe-körbe járkáltak az egész városon, felkeresték és kikérdezték az eltűntek hozzátartozóit, a rokonaikat, az ismerőseiket, a barátaikat, és igyekeztek mindent megtudni, majd ezek után tértek vissza a csatorna bejáratához, Shu pedig a jegyzetfüzetét lapozgatva torpant meg előtte.
-Oké... és most mire mentünk ezzel?
-Megtudtuk, hogy a valami nem rabol el erős ellenfelet.
-És Jun?
-Jun nem cáfolja meg ezen kijelentésemet. Te talán más kapcsolatot vélsz felfedezni?
-Hát... lássuk...

Lapozott előre újra az idomár, mert neki nem volt minden a fejében, és végig kellett vennie a dolgokat.
-Több mint tíz eltűnés volt. Férfiak és nők egyaránt, voltak idősebbek, fiatalabbak.
-Tehát itt nincs kapcsolat, se a nemek, se a kor alapján.
-Nincs. Az első Stan Hawkins 30 körüli férfi, az aktuális barátnőjétől tudtuk meg az eltűnését, éppen munkába igyekezett az eltűnése idején, a reggeli órákban. Egy aprócska mindenesbolt alkalmazottja. Tegnap tűnt el.
-Szerelemféltés? Bosszú?
-Feltételezed, hogy nincs kapcsolat az ügyek között?
-Van példa arra, hogy nem sorozatgyilkosságról vagy elrablásról van szó, csak a felderítetlen ügyek meghozzák az elkövetők kedvét.
-Hmm... amikor ezeket elolvasod, miért gondolod, hogy majd szükséged lesz rá?
-Túl sokat alszol.
-Mindegy. A második Prunella és Penelope Miller 22 éves ikerlányok, anyjukkal élnek, azonban ők nem Taft városka lakói. Egy közeli tanyáról szoktak beutazni a piacra. Pár napja tűntek el.
-Több a nőnemű áldozat.
-Igen, és az ikrek is... vagy hasonló lányok.
-Folytasd.
-Watanabe Satoru 25 éves, munkanélküli, gyakran tölti az egész napját a közeli kocsmákban, ezért egyfajta hírnévre tett szert. Sokan kedvelik mert jó kedélyű, szórakoztató ember, őt többen is említik. Legalább egy hete nem látták a városban. Utoljára egy csatorna parton látták részegen aludni..
Gunji Őróla egy játékostól hallhattunk, aki hozzánk hasonlóan a falusiakkal beszélget. Gunji a barátja volt, és közösen jöttek a szintre fejlődni, azonban a fiúval összevitatkoztak az eltűnése éjjelén.  Másfél hete nem találja, a neve nincs lehúzva a kőről, tehát él, de a térképen nem találja, és üzenetben sem tudja elérni.

-Mint Jun. És nem akarja, hogy segítsünk...
-Különös...
-Nálatok nem. Makacsság és önzés.
-Alicia, Kate, Bronwyn három kislány akik szintén napokkal ezelőtt tűntek el, ők az árokparton játszadoztak. Az anyjuk állítása szerint "csak egy pillanatra nézett félre, és ők már nem voltak sehol". A kislányok nagyon hasonlóan néznek ki, akár ikrek is lehetnének, ugyanaz a frizura, ugyanaz a ruhaköltemény, csupán az arcuk tér el egy kicsit egymástól.
-Összesen tehát öt ikerlány.
-Igen. Sadako néni a helyi pletykakirálynő, kora ellenére igen aktív, ő az aki mindent tud mindenkiről, és mindig elsőként értesül a legszaftosabb pletykákról. Persze azt sem állja meg, hogy ne adja ezeket tovább mihamarabb. A boltosok kedvelik, elvégre a pletyka gyorsan terjed, éppen ezért ingyen reklám gyártásához tökéletes. A néni kicsit butus, de szerethető. Őt is többen említik, aggódnak érte, elvégre közel 80 éves.
-Mit keresett egy öreg ilyen közel a csatornákhoz, és olyan későn, hogy senki ne lássa amikor elrabolják?

Shu csak sóhajtott, és megcsóválta a fejét. Nem találta eredményesnek a nyomozásukat, de így legalább tudták, hogy kiket keresnek Junon kívül, és azt is, hogy nem ezen a szálon kell elindulni.
-Az utolsó Miwa Sayaka 40es éveiben járó tanítónő, aki délutáni órákban tűnt el. Egy nyári felkészítőn segít a problémásabb diákoknak felzárkózni, a tanórák után nem látta már senki. Másnapra egy osztálykirándulást tervezett egy közeli erdőbe, erre azonban nem került sor. Több szülő is emlegeti őt. Magas szigorú arcú nő, de vajból van a szíve. Mehetünk végre?
Dobbantott türelmetlenül az idomár, majd azonnal bocsánatkérően le is hajtotta a fejét, mert eszébe jutott, hogy ő torpant meg a bejáratnál. Timidus közelebb húzódott hozzá, és az egyik szárnyával átkarolta.
-Ne félj.
-Aggódom...
-Félsz.
-Te nem?
-Az segítene?

Shu félig mosollyal, félig szájhúzással reagált, majd utoljára körbenéztek, hátha velük akar tartani valaki, és elindultak lefele a lépcsőn.

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Legendák Taft csatornáiból

Témanyitás by Sinon on Pént. Júl. 08, 2016 12:10 am

Ma éjfélig várom a posztokat.
Ha valaki kér haladékot ne habozzon szólni.
avatar
Sinon
Mesélő
Mesélő

Hozzászólások száma : 325
Join date : 2014. Aug. 30.

Karakterlap
Szint: 1
Exp:
10/10  (10/10)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Legendák Taft csatornáiból

Témanyitás by Danee on Pént. Júl. 08, 2016 9:50 pm

Kezdjük talán ott, hogy a fene se gondolta volna, hogy Taft annyira flancos hely, hogy már egy csatorna bejáratnál is hosszú sorok fogadják a kíváncsi szemeket, sőt: sorszámot húzatnak az emberrel, míg mások türelmetlenekké válnak, de olyannyira, hogy rövid úton szóváltásból verekedés is támad.

Kell ez nekem? Aligha.
Furcsát láttam, és a homlokomat ráncolva ódalogtam vissza a felszínre. Azt hittem egyszerű kis tucat küldetés lesz: bemegyek, keresek nyomokat, találok. Esetleg még túlélőket is odalent, egy-két hajléktalant, csatornapatkányt, vagy simlist, akikből kicsikarhatok majd valami információ morzsát, ami nyomra vezethet, vagy legalább is fényt deríthet az eltűnések okára.

Úgy voltam vele, inkább teszek egy kört, itt a nappali oldalon, netán kivárom a takarodót, akkor tán csak eltűnik az a sok nép, mert amerre csak próbálkoztam nagyjából ugyan az a kép fogadott.
Én nem értem mitől lett ez a küldetés ennyire felkapott, vagy esetleg árusítanak lent valamit, ami mindenkinek ennyire kell?
Tudja a rosszseb, de ennyire nem fogom törni magam, az biztos, mint az a rakás futóbolond.

De ha már felvettem a küldetést, hát próbáljuk meg teljesíteni.
- Héj, te őr! Te bizony, neked dumálok! - baktattam az egyik kapuőrhöz
- Fene a jó dolgodat, csak állsz itt egész nap a zsíros kis zsoldodért, hanem hallod-e, biztos tudsz valami szaftos kis részletet az eltűnésekről, amitől most felbolydult az egész város. Igazán megoszthatnád velem, látom szomjas vagy, tedd el ezt az üveg jófajta borocskát, saját termesztésű, nem kell megköszönni, barátok közt ingyen volt!

Jártam én másfele is, nem csak az őrséget igyekeztem lekötelezni, vagy lefizetni, kit hogy sikerült, de a koldus népség is fontos része volt a láncnak, ami mentén okosabbá szerettem volna válni az ügyet illetően
- Barátocskám, akarsz egy aranyat keresni? -
játszottam az ujjaim között egy csillogó érmével
- Látom, ám a szemedben, hogy érdekel az ajánlatom, hanem dolgozz is meg kicsit érte, ne félj, nem lesz nehéz a kérdés: mond csak el töviről hegyire, kik jönnek mennek itt a csatornákban mostanában, és miféle népek élnek odalent?


A tűző nap, napestig járkálás, mocsok és bűz után úgy éreztem megérdemlek egy fürdőt, így aztán felkerestem az egyik fogadót, mi is volt a neve? Telihód? Nem érdekes
Kivettem egy szobát, meg egy fürdésre is befizettem. A pancsolásban megéhezik az ember, ezért aztán vacsorát is vettem, hogy tele legyen a gyomor: fel kell készülni az esti kalandra.
A kedélyes kis iszogatás közepette böngészgettem a vásárt a menümből, mindenféle hasznos felszerelés után kutatva, rá is akadtam egy igen vicces egyedi tárgyra: bányászsisak, soha ki nem hunyó fénykristállyal. Meg is rendeltem, de nem kaptam rá semmilyen választ, ezért aztán hamar csalódás is ért e téren, inkább a korcsma népét hallgattam, miközben a söröm végét iszogattam.

_________________
I'MMORTAL
#A32F42

"A barátnőm azt mondta a múltkor az ágyban, hogy pedofil vagyok. Azt válaszoltam: Nagy szavak ezek egy kilenc éves kislánytól!"
avatar
Danee
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1666
Join date : 2013. Jul. 06.
Age : 26
Tartózkodási hely : Pest

Karakterlap
Szint: 40
Exp:
6218/6500  (6218/6500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Legendák Taft csatornáiból

Témanyitás by Sinon on Hétf. Júl. 11, 2016 9:55 pm

Shu:
A csatorna rendszerbe többféleképpen is be lehet jutni. Leereszkedni egy kényelmetlen kis létrán, vagy egyszerűen csak lesétálni egy hidacska alá és kipöccinteni a rácsokat, és már bent is vagytok. Természetesen az utóbbi jóval kényelmesebb. A bejutás természetesen nem nehéz, talán aggasztó is lehet, hogy vajon az őrök miért nem zárták le az összes lejáratot, amikor ennyi eltűnés történt mostanában. Az ajtón bepillantva láthatjátok, hogy nem kell lehajolni, kényelmesen elfértek benne ketten egymás mellett sétálva is, azonban egy harmadik személy már nem férne oda. Ha bemerészkedtek akkor hamar rá kell jönnötök, hogy világítás nélkül nem juttok messzire. Talán ideje lenne felhasználni néhány gyertyakristályt. Rolling Eyes Patkányok, néhol furcsa túlméretezett, ámde rátok nézve mégis ártalmatlan csúszómászókat láthattok, akik jobban félnek tőletek mint amennyire ti félhettek tőlük. Már hosszú ideje gyalogolhattok mire végre elérkeztek az első kereszteződéshez. Ha balra fordultok a földön egy kupac sárból egy világosabb színű fa lóg ki. Talán egy sétapálca? Talán ez annyira nem is lényeges. Rolling Eyes Az út pedig mintha lefelé vezetne. Tőletek jobbra pedig ugyanúgy folytatódik a folyosó mint amilyenen eddig keresztülhaladtatok.
Térkép:
]

Danee:
Látszik, hogy nincs a helyzet magaslatán, elvégre kicsit összerezzen amikor megszólítod. Az őr először habozott, de a borral végül kicsalogattál belőle néhány érdekes pletykát.
1. Egy héttel ezelőtt egy felderítő egységet küldtek le, az eltűntek felkutatására, azonban senki sem tért vissza, és azóta tehetetlenek. A város biztonsága megingott, habár fenn próbálják kelteni a látszatát annak, hogy minden rendben van.
2. Nem tudni biztosra ki, vagy mi áll az eltűnések hátterében, de az Őr arra gyanakszik, hogy valaki embereket öl odalent, ugyanis a Kerge utcai csatornalejárónál egy tőrre bukkant a napokban.

Hajléktalant találni bőven, ezért  hamar ki is faggathatsz egyet a józanabb fajtából. A férfi elmeséli neked, hogy néha napján egy "felhőt" lát kijönni a csatornából, azonban olyan gyors, hogy nem tudta még eléggé sosem megnézni. A színét talán sárgásnak mondaná, de ebben sem biztos eléggé. Egyébként pedig elmeséli, hogy az eltűnések óta nagy a felhajtás, és mindenféle szerzet megnézi magának a csatornákat, van aki közelebbről van aki csak távolabbról. Rengetegen nyomoznak, de őt nem érdekli ez az egész igazán. Elmondása szerint próbál kellő távolságban lennő a csatornáktól, hogy ha valami kijönne onnan akkor időben felvegye a nyúlcipőt.
A napod eltelt, este a kocsmában szépen megvacsorázol, azonban arra leszel figyelmes, hogy az utcákat ordítozó férfiak lepik el.
- Ha a városőrség nem teszi a dolgát, akkor nekünk kell cselekednünk!
- Megtisztítjuk a csatornákat a gonosztól!
Eleinte csak 1-2 azonban ha figyeled a háborgókat, arra leszel figyelmes, hogy egyre nagyobb tömeg verődik össze végül pedig már 9-en indulnak a legközelebbi csatorna lejáró irányába.

Határidő: Az első reagtól számítva 5 nap.
avatar
Sinon
Mesélő
Mesélő

Hozzászólások száma : 325
Join date : 2014. Aug. 30.

Karakterlap
Szint: 1
Exp:
10/10  (10/10)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Legendák Taft csatornáiból

Témanyitás by Shukaku on Kedd Júl. 12, 2016 7:02 am

A lépcső az lépcső, a kényelmetlen létra pedig, lévén kényelmetlen, nem tűnik a legjobb megoldásnak, ráadásul még menekülési útvonalnak is elég vacak, ha esetleg azonnal vissza szeretnének fordulni, így hát marad a lépcső. Ráadásul Junci is híd alatt tűnt el, így maradjunk ennél a hidas megoldásnál. Shunak elsőre ugyan kétségei voltak efelől, hogy megfelelő jártasság nélkül sikerülni fog megszabadítania a nyílást a rácsoktól, de azok meglepően könnyen engedtek, így még a magukkal hozott szerszámokat sem kellett használniuk. Igen, a szerszámos ládika tökéletesen elfér az eszköztárba a túlélőkészlet részeként... legalább is jelenleg a részeként, hogy a csatornába kell mászkálni. Az kérdéses, hogy a csatornának van-e szervizalagút része, vagy legalább az oldalán járda, ahol nem kell a latyakban meg ki tudja miben mászkálni. Shu ugyan szeretett volna gumicsizmát húzni, ám Timidus inkább a felszerelés mellett döntött, szóval maradt az Indamintás Lábbeli, ami ha nem volt járda, akkor hamar sármintássá változott, de a kosz úgyis lejön egy perc alatt, szóval maximum a nyirkosság zavarhatta a lányt, a sárkányt pedig még az sem. Gyertya Kristály? Ugyan már! Bányász Sisak! Pont az ilyen csodás helyekre találták ki, ráadásul még a föld alatt is vannak, szóval ennél alkalmasabb helyet keresve sem találhattak volna. A kisállatok nemhogy nem ijesztették meg az idomárt, sőt, sokkal inkább örült nekik, és figyelte, hogy merről bújnak elő. Ezt tette akkor is, amikor a kereszteződéshez értek, persze csak azután, hogy egy feszvassal megböködte a kiálló fadarabot, illetve a nyomkövetés és a többi jártasságát is segítségül hívta annak kiderítése érdekében, hogy vajon merre lenne érdemes tovább haladni.

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Legendák Taft csatornáiból

Témanyitás by Danee on Szomb. Júl. 16, 2016 5:15 pm

A helyzet rosszabb, mint azt elsőre gondoltam. Ha egyszerű polgár lennék, valószínűleg rögtön csomagolnék is, hogy valami biztonságosabb szintre költözhessek. Bár nem tudom, ez a npc-k körében, hogy megy. Láttam már példát mindenfélére. o.O
De én nem egy átlag polgár vagyok, még csak nem is itt lakom, hogy legyen ami idekössön.
Nem tudom mennyivel lehetek erősebb az őrség tagjainál, mert nem próbáltam összeakaszkodni eddig velük, és remélhetőleg ez így is marad, de nagyon remélem, hogy sokkal, sokkal fölöttük vagyok, máskülönben csak a statisztikát fogom gyarapítani, ha lemerészkedek egymagam.
- Köszönöm, sokat segített! - veregetem meg barátságosan az őr hátát - Vigyázzatok ti is magatokra! És kívánj szerencsét, mert én is megnézem magamnak a csatornát!

A hajléktalan mondandója hallatán csak hümmögök, és húzom a szám, mint aki nem erre számított.
- Értem. Sárgás felhő, amolyan gőzfelhő, érdekes, ilyennel még nem találkoztam, de kösz az infót, és tedd még el ezt a szendvicset is - nyújtok át neki egy frissen az inventoryból előhalászott darabot

Már régi a korcsmában rágódok a vacsorám utolsó falatain, de még mindig a hallottakon pörög az agyam.
Egy egész őrjárat. A kés a Kerge utcában. A fura sárga felhő. Miért sárga? Biztos nem a húgytól. Az úgy túl abszurd lenne, de mi köze lenne egy ilyen furcsaságnak az eltűnésekhez, vagy egy esetleges gyilkoshoz, vagy gyilkosokhoz? Nem értem. Mindenesetre nem zártuk teljesen üres kézzel a napot. Ez is valami, talán majd holnap szétnézek másho...

Felfigyelek a kinti hangzavarra, ahogy a többi vendég egy része is, ott is hagyom a maradékot, az egyik utcafrontra néző ablakon tekintek ki, s ahogy megpillantom a sokadalmat, összeszedve a dolgaimat, megköszönve a vacsorát, búcsút mondok a vendéglátónak, s kifordulok az ajtón.
Eleinte csak távolról figyelem őket, hallgatom, miről folyik a duma, mi a zajongás tárgya, majd amikor látom, hogy a hőzöngésben egymást erősítve elszántakká válnak, azt tervezve, hogy alászálljanak a pokolba, melléjük csapódok:
- Rám is számíthattok! Menjünk, és pucoljuk ki a gyilkosok patkányfészkét! - csörgetem meg a felszerelésem, hogy magam is átvegyem a nagy lelkesedést, s hogy ők is lássák, nem egy nyápiccal van dolguk
- Hanem inkább menjünk a Kerge utcai bejárattól! Az őrség legutóbb ott látott valami furcsát, még egy elhagyott kést is találtak az eltűnés helyszínén. Nincs messze innen - persze ez utóbbit nem tudtam igazán biztosra, de úgy voltam vele, ha már van társaság, és egy halvány kis nyom is akadt, hát megpróbálom inkább odaterelni őket
- A nevem Danee, és veletek, polgártársak ma legyőzünk minden gonoszt, aki fivéreink és nővéreink eltűnéséért felel!
Bárhogy is döntenek, velük tartok, nem akarom én ekézni a nyáj akaratát, se széthúzást szítani, ugyanakkor, ha belépünk a sötétbe, egyelőre inkább az ő fáklyáik fényére hagyatkoznék, már ha hoznak magukkal hasonló fény árasztó cuccot. Még talán a csatornában is lesz a falakon hasonló, mely csak meggyújtásra vár. Bár ez nem igazán egy várbörtön-szerűség, így nagyon nem is reménykedem. Végső soron, úgy is látnék valamennyire a sötétben.

_________________
I'MMORTAL
#A32F42

"A barátnőm azt mondta a múltkor az ágyban, hogy pedofil vagyok. Azt válaszoltam: Nagy szavak ezek egy kilenc éves kislánytól!"
avatar
Danee
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1666
Join date : 2013. Jul. 06.
Age : 26
Tartózkodási hely : Pest

Karakterlap
Szint: 40
Exp:
6218/6500  (6218/6500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Legendák Taft csatornáiból

Témanyitás by Sinon on Kedd Júl. 19, 2016 2:10 pm

Shukaku:
Amikor bekapcsolod a nyomkövetésed mindenhol lábnyomokat láthatsz. Jobbra és balra is egyaránt. Sok bakancsnyom, picike állatnyomok, és találhatsz közötte emberi talpnyomokat is. Pontosabban két pár talpacskát. Egy pár nagyobbat és egy pár kisebbet. Abban biztos lehetsz, hogy nem gyerekeké.. Az, hogy merre indulnál el rajtad áll. Balra le, vagy egyenesen tovább jobbra.

Danee:
A csapat befogad, és javaslatodra mentek is a Kerge utcához, ami szerencsére itt van egy köpésre. Két testesebb férfi leoperálja a rácsokat amikkel a katonák próbálták lezárni a lejáratot, és már szabad is lett az út a mélybe. A járatban ketten elfértek egymás mellett sétálva, kb a bokátokig ér a víz, minden mocskos és büdös, néhol még patkányokat is láthattok. A fejetek felett csöveket láthatsz. Hiába reméled sajnos fáklyákat nem találsz odalent azonban a többiek elég fényt csináltak ahhoz, hogy lásd hová is lépsz. Ahogyan egyre bentebb merészkedtek hamarosan furcsa tárgyakra lehetsz figyelmes. Elhagyott gyertyakristály, egy nagy csomó "sárga szőr" ami egy csődarabról lóg le, üres fiolák, egy törött seprűnyél ami egy kupac sárba van beleállítva, és fél pár bakancs. Ha elég figyelmes vagy láthatod, hogy valaki nagy gonddal állította ezeket a megfelelő pózba, hogy biztosan jól észrevehetőek legyenek. Talán ez alól a "szőr" a kivétel. Egy puha, sárga "szőrgalacsin". Vajon ez egy csapda?
Térkép:

Elnézést a furcsa kereszt alakú folyosókért xd
avatar
Sinon
Mesélő
Mesélő

Hozzászólások száma : 325
Join date : 2014. Aug. 30.

Karakterlap
Szint: 1
Exp:
10/10  (10/10)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Legendák Taft csatornáiból

Témanyitás by Shukaku on Szer. Júl. 20, 2016 11:04 am

A sétapálca nem támadt rájuk még a piszkálódás után sem, így Shu összeszedte a bátorságát, és a Nevelés Kesztyűjének a segítségével megragadta a botot, és kihúzta a trutyiból. Még így is sétapálca volt, sima hajlított végű fadarab, a végén csúszásgátlóval. Mindenesetre böködésre kevésbé fenyegető eszköz volt, mint a feszvas, így Shu el is határozta, hogy a későbbiekben ilyen célokra inkább ezt fogja használni. Végignézvén a folyosón egyikük sem jutott sokra, Shu is csak sóhajtott.
-Ezt a keszekuszaságot még te sem tudod követni, igaz?
-Követni tudnám, de az rengeteg időt venne el, talán feleslegesen. Ránézésre nem tudom kikövetkeztetni, hogy melyik merről jött, és merre tart. Valamelyik nyomon el kellene indulnunk, hogy megtudjuk merre vezet, de az is lehet, hogy a végén csak a bejáratnál kötnénk ki.
-Akkor... szerinted is lefele kellene mennünk?
-Szerinted miért kellene lefele mennünk?
-Hát... ugye egy csatornában vagyunk, és eltűnéseket kutatunk. A botot is abba az irányba találtuk, és valaki ezt elveszítette, aki feltehetően abba az irányba tartott, vagy abból az irányból jött. Vagyis...

Nézte egy kicsit a kupac sarat, gondolkodott, majd inkább megkérdezte a barátját.
-Melyik irányba állt a fogója a botnak? Ugye ezt általában maguk felé fordítják az emberek, tehát amerre állt, arról jött a valaki.
-Ha ez igaz, akkor valóban lefele kell mennünk, ha őt akarjuk követni.
-Hmm... és az vezet lefele is, ami mindig a sötétebb meg baljóslatúbb, meg ilyenek. Azt hiszem akkor egyértelmű, hogy merre kell mennünk, ugye, Timidus?

Hát ha egyértelmű nem is volt, de az ismert klisék alapján a sárkány is ezt az utat választotta volna, így elindultak lefele. Lassan, folyamatosan figyelve a nyomokra és a környezetre, a bottal a lábuk elé bökdösve... egyszóval a lehető legóvatosabban.

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Legendák Taft csatornáiból

Témanyitás by Danee on Szomb. Júl. 23, 2016 9:43 pm

Tiszta öröm az élet, lám, a falka is befogadott, most már semmi sem teheti tönkre a napom!
Ha nem éppen lincselni indulnánk, hát isten bizony, galoppozva rónám az utcákat, míg a bejárathoz nem érünk.

Bűz van, de nem olyan bántó, igazából alig érzem, eleve odakint se volt túl jó a szaglásom, talán az agyam magával hozta ezt is kintről. A mocskos víz már inkább zavaró, főleg, hogy mindenfélét visz a víz: undorító!

De most nem tehetem, meg, hogy másfele nézzek: minden kis nyomra szükségünk lehet, hogy feltárjuk az eltűnések rejtélyét, így aztán kissé háborgó gyomorral, de mindent igyekszek megfigyelni, ami az utunkba kerül.
A lábaink között elszaladó patkányokkal viszont képtelen vagyok megbarátkozni, hiába vagyok férfiből, és hiába tudom, hogy csak pixel és program, ha valami alattomosan a lábaim  mellett siklik el, hát belép állítja a félszt.

Szerencsére, nem kell pazarolnom a gyertyakristályt se, hogy jobban láthassak, ezek a derék fiúk mindenre gondoltak!
- Várjatok! -
intem le őket
- Ezek itt több, mint furcsa lomok, had vizsgáljam meg őket, csak egy pár pillanat, ígérem nem tart soká! -
előbb csak szemlélődök, igyekszek lábnyomokat felfedezni az elhagyott tárgyak körül, és összevetem a saját lábnyomainkkal, illetve, ha különböznek, akkor próbálom megállapítani az irányt, amerre vezetnek.
De nem érem be ennyivel: az inventoryból előszedek a sütéshez használt alapanyagaim közül egy kis zsákocska lisztet, a tenyerembe veszem és onnan óvatosan a tárgyakra fújom, ujj-, vagy más egyéb nyomokat keresve.
Ezt megismétlem a csatorna kereszteződés sarkainak élein is, hogy lássam, ha ott megkapaszkodott valaki, vagy valami, akkor miről is van szó és hova is mehetett innen.
És végül, de koránt sem utolsó sorban a tenyeremet megtisztítva némi kulacsos vízzel, óvatosan lepreparálom a gyanús, sárga szőrcsomókat a csövekről. Jobban meg is nézem magamnak azt a csövet, hogy hol is fut, ha nem csupán egy kósza csődarabról van szó: fölöttünk, mellettünk, esetleg a lábainknál
- Hm, a koldus, akit kérdeztem, azt mondta, egy sárga ködfelhőt látott kijönni a csatornabejáraton, lehetséges lenne, hogy ennek a szőrdarabank van valami köze hozzá? - kérdem a többieket, hátha tudnak valamiről, vagy okosabbak nálam
- Ha tényleg egy PK-sról van szó, akkor erős a gyanúm, hogy Idomárról lehet szó, és a petjének pont ilyen színű a bundája. De ne legyen igazam, mert akkor nagyobb a  baj, mint gondoltam. Mindenesetre, ha szembejön egy ilyen páros, készüljetek fel a harcra, vagy a futásra, ha nem bírunk velük

Ha a nyomok mást nem mutatnak, akkor javaslom nekik, hogy haladjuk tovább a szana-szét heverő tárgyak mentén

_________________
I'MMORTAL
#A32F42

"A barátnőm azt mondta a múltkor az ágyban, hogy pedofil vagyok. Azt válaszoltam: Nagy szavak ezek egy kilenc éves kislánytól!"
avatar
Danee
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1666
Join date : 2013. Jul. 06.
Age : 26
Tartózkodási hely : Pest

Karakterlap
Szint: 40
Exp:
6218/6500  (6218/6500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Legendák Taft csatornáiból

Témanyitás by Sinon on Pént. Júl. 29, 2016 4:11 pm

Shu:
Békésen baktattok le a csúszós lépcsőn, oldalt folyik le mellettetek a víz, ha figyelitek sem láttok benne semmi gyanúsat. Odalent azonban az út kicsit jobbra kanyarodik, és hamarosan egy érdekes dologra lehetsz figyelmes. A fal alsó részén egy picike, ámde egy felnőtt férfi tenyerénél kicsit nagyobb lyukból egy patkány szalad ki, annak hátán pedig valami ül..
- Gyí te Patkó! Ejj de pajkos vagy ma.- láthatjátok a jelenetet ahogyan egy aprócska emberke, egy idősebb hölgy meglovagolja a patkányt, aki mintha félig küzdene de félig mintha tűrné is a hölgyet a hátán. Majd egyszerűen elindulnak visszafelé a lyuk irányába, és be is mennek, ha hagyjátok nekik. Rolling Eyes
térkép:

Danee:
Ha alaposan megvizsgálod a "szőrcsomót" láthatod, hogy hosszú sárga szálakból tevődik össze, a lisztes módszered nem válik be azonban, minden csupa trutymó, a tárgyakon nem veszel észre semmi különöset. Legfeljebb elrakhatod őket, hátha jól jönnek. Azonban a csöveket vizsgálva észrevehetsz egy tenyérnyomot, még csak lisztet sem kell oda fújnod, szerencsédre a sáros agyagos nyom tökéletesen megőrizte, a még picit nedves tenyérnyomot. Vékony hosszú ujjak, picike tenyér.
A tárgyak követése jó ötlet, elvégre el kell, hogy vezessen a tetteshez. A fiúk hallgatnak rád, és követnek. Az információd hallatára pedig megindul az eszmecsere, mindenféle baljós csatornaszörnyetegtől kezdve, a te állatidomáros player killer elméleteden át, egészen a szörmebundát viselő banditákig. Azonban rövidesen a társaidnak és talán a te figyelmed is más köti le. Valami elszaladt előttetek. Pontosan láthattad, de csak egy pillanatra... Dús szalmaszín felhő... hatalmas volt, de voltak lábai is? Egyet biztosan láttál. Talán még el is kaphatod!
Térkép:
avatar
Sinon
Mesélő
Mesélő

Hozzászólások száma : 325
Join date : 2014. Aug. 30.

Karakterlap
Szint: 1
Exp:
10/10  (10/10)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Legendák Taft csatornáiból

Témanyitás by Shukaku on Pént. Júl. 29, 2016 5:31 pm

Természetesen figyelik, és az újdonsült csodasétapálcával Shu még meg is bökdösi néha-néha a vizet, vagy legalább meghúzza benne a botot, hogy ha esetleg fennakad valami, azt észrevegye. Gondol arra is, hogy ha már csatorna, akkor lehet, hogy van Easter Egg arra az esetre, ha nekiállna horgászni, de ezt az ötletét saját maga is olyan abszurdnak találja, hogy még Timinek sem veti fel. Nem veti el az ötletet, de úgy véli, hogy nem most van itt az ideje. Sem a lejtő, sem a jobbra kanyarodás nem lepi meg, hiszen ezt már a kanyartól láthatták. A jegyzetfüzettel a kezében rajzolja ő maga is a térképet minden egyes fordulónál. Oké, hogy Timi mellette van, és ő megjegyzi, és az is oké, hogy van beépített kistérképe is, de már megszokta, hogy egy kis időre mindkettő eltűnhet, bár Timi és a kistérkép egyszerre még soha nem veszett el, de azért jobb félni, mint megijedni. Mivel a jártasságok aktívak, és mivel csak a bot van a kezében ekkor, hiszen egyenesen mennek, a lyukból kiugró kompániát is hamar észreveszik. Egyikük sem szeretne ellenségesen fellépni, ráadásul pár apró jelzés után Timitől, újra szemléltethetik az összedolgozás magas szintű művészetét. A sárkány ráugorhatna a felbukkanó csapatra, elkaphatná őket, de azt talán támadásnak vennék, így Timi inkább a nyílást állja el egy ugrással. Shu ezzel szemben azonnal képességet aktivál, ám nem támad, és nem is a lovaglót célozza meg, hanem a hátast, akit igyekszik magához csalogatni, és Specpontok nélkül ez vélhetően sikerül is. Ezután egy mozdulattal felszerelést vált a bekészített dolgaiból, és a Jelzőgyűrűje helyett az ujjára húzza a Tünemény Gyűrűjét abban a pillanatban, amikor látja, hogy bizony itteniekkel lesz dolga, ugyanis a gyűrűnek hála azok barátságosabban viseltetnek az irányukba. Nem kapja el őket, sőt, fegyverért sem nyúl, hanem leguggol, hogy közelebb lehessen hozzájuk, miután maga elé hívta a patkányt. Persze csak az idős hölgynek kijáró tiszteletteljes meghajlás és köszönés után.
-Elnézést kérünk, hogy megzavartuk, csak úgy gondoltuk, hogy Önök idevalósik, és segíthetnek nekünk talán. Én Shukaku vagyok, ő Timidus, és pár barátunkat keressük, akik erre jártak, és talán eltévedtek...

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Legendák Taft csatornáiból

Témanyitás by Danee on Vas. Aug. 07, 2016 5:06 pm

Érintetlenül hagyom a talált tárgyakat, inkább csak haladok tovább a "jelzett" irányba
- Látok valamit! -
kis híján majdhogynem kiabálva adom közzé a felfedezésemet, de az mégsem lenne jó, ha tőlem visszahangozna az egész alagút rendszer, az összeesküvés elmélet gyártással már úgyis bőven sikerült magunkra vonni a figyelmet, ebben biztos vagyok, ezért hát, ennek ellenére és mindezek mellett is, inkább mutatom az irányt, ahol a jelenést látni véltem, és normál hangszínt engedek csak meg magamnak
- Nagy sárga, és ... -
felhő-alakú? csak nem fogok ilyen badarságot kiejteni a számon. Biztos meg van a magyarázat arra, hogy mit láttam, ha más nem, hát csak én káprázok.
Lóduljak utána, vagy ne? Már is eltűnt a szem elől! Futni kéne, utolérni, elkapni a grabancát! Futni, mint a ...
... csürhe, árkon-bokron át! Bele a mindenbe, szét se nézni, egyenest az oroszlán barlangjába.
Bele.
- Its a trap! -
furakodók előre, mielőtt még bekövetkezne a katasztrófa, s széttárom a kezem hátra sem fordulva
- Ne fussatok! Pontosan ezt akarják, hogy az orrunknál fogva csapdába vezessenek minket, de ti eszesebbek vagytok annál! Utána megyünk annak az izének, de nem hagyjuk hogy csőbe húzzon minket, nem igaz! Nem akartok a következő áldozatokká válni, úgyhogy legyen nyitva szemetek, hogy hova léptek, mi van a fejetek felett, és legyen kéznél a fegyveretek!
- Csak lassan, óvatosan -
húzom magam elé a pajzsom, döfésre a fegyverem
Magam is körültekintően haladok tovább, a kopjámmal kitapintva magam előtt a kanálist, ha kell
- Világítsatok be elém, ha kérhetem!

_________________
I'MMORTAL
#A32F42

"A barátnőm azt mondta a múltkor az ágyban, hogy pedofil vagyok. Azt válaszoltam: Nagy szavak ezek egy kilenc éves kislánytól!"
avatar
Danee
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1666
Join date : 2013. Jul. 06.
Age : 26
Tartózkodási hely : Pest

Karakterlap
Szint: 40
Exp:
6218/6500  (6218/6500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Legendák Taft csatornáiból

Témanyitás by Sinon on Kedd Aug. 09, 2016 4:58 pm

Shukaku:
- Hé, elnézést, útban vagy! Lennél szíves arrébb állni? Be akarunk menni.. - a patkány megrémül, le is fékez, még mielőtt nektek szaladt volna, azonban a rajta lovagló hölgy rendíthetetlen, és nem is zavartatja magát.
- Még szép, hogy az elnézésem kéred. El is nézem, mert aki kér az kapni is szokott ugyebár. A barátotokat? Nem, nem láttam én semmiféle barátot. - habozás és gondolkodás nélkül rá is vágta, és megsarkalta a patkányt aki picit felnyöszörög, de az állat túlságosan is fél Timidustól ahhoz, hogy elinduljon...

Danee:
Okos döntés volt, hogy nem indultál ész nélkül a követésére, a kis csapatod ugyan furcsán néz rád, még a beszéded közben is hőbörögnek, azonban néhány pillanattal később az alagút amerre éppen indulni készültetek beomlik. Hatalmas kövek kerültek elétek, isten tudja, hogy honnan.. Rolling Eyes De talán egy játékban ilyenek előfordulhatnak, talán egy unatkozó game master ezzel üti el az idejét, akárhogyan is, az út zárva van előttetek, és mindenki épségben maradt hála neked. A tömeg hálálkodni kezd neked, és várják, hogy merre tovább. Úgy tűnik hivatalosan is te vagy a vezető!

T
Térkép:
avatar
Sinon
Mesélő
Mesélő

Hozzászólások száma : 325
Join date : 2014. Aug. 30.

Karakterlap
Szint: 1
Exp:
10/10  (10/10)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Legendák Taft csatornáiból

Témanyitás by Shukaku on Szer. Aug. 10, 2016 5:34 pm

~Na ennyi a gyűrűről meg a barátságos itteniekről.~
Gondolkodik el Shu, bár Timidust még viszonylag kedvesen kérte meg arra, hogy álljon el az útból, Shu felé már elég modortalanul válaszol, bár a jó tett helyében jót várj versike itt is működött, és ezen a vonalon is indult tovább a gondolataiban.
~Hmm. Aki kér, az kapni is szokott. És mi van azzal, aki ad valamit? Nem tudom, hogy mit várhatok el attól, aki a csatorna mélyén lakott ideáig, legalább is úgy tűnik, hogy itt laknak, de akkor legalább ismerik a terepet. Ugye nem csapda?~
Pislant Timire, akinek viszont erről ugyanúgy fogalma sincs, mint neki, ám most arról se pontosan, hogy mi volt a konkrét kérdés, így csak azt jelzi, hogy még nem kíván elállni az útból, na és persze az idomárnak azt, hogy folytassa a beszélgetést.
-Ne menjenek el kérem! Szükségünk lenne a segítségükre. Ha barátot nem is láttak itt, őt véletlenül igen?
Veszi elő a zsebéből a campingezős képet, amit Junnal készítettek közösen.
-Persze nem biztos, hogy ebben a ruhában, és a szárnyak mögötte azok Timi szárnyai, de ezt a lányt keressük. Ha elvezetnének hozzá, vagy esetleg csak megmondanák, hogy merre ment, vagy, hogy látták-e erre, az sokat segítene.
-Vagy esetleg ha van valaki ismerősük idelent, aki láthatta, és hozzá vezetnének el minket, azt is megköszönnénk, és megjutalmaznánk Önöket.

A küldetések alatt rendkívül ritkák a véletlenek, és ezt Timi is tudta. Ha találkoztak ezekkel a valakikkel, annak vélhetően oka volt, ez pedig egy nyom, a tálcán felajánlott nyomon pedig illik elindulni. Shu gyorsan elő is kapott egy ízletes szendvicset, megtörte, és feléjük nyújtotta.
-Tessék. Ha esetleg éhesek, akkor szívesen adunk ilyesmiket, vagy ha szükségük van valamire, akkor mi is segíthetünk cserébe.

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Legendák Taft csatornáiból

Témanyitás by Danee on Pént. Aug. 19, 2016 4:00 pm

Mikor azt mondtam csapda... nos
Gondoltam én minden másra.
Na semmi extrémre, csak: széltében kifeszített drót, boka, vagy nyakmagasságban, bekerítés, mögöttünk, előttünk záródó ajtók, mérges gázok, minotaurusz
Jó, utóbbira nem. Csaknem?
Így aztán beomlással semmiképp nem számoltam egy csatorna rendszerben, inkább a szkeptikus énemnek és a baromi nagy szerencsémnek köszönhettem az életünket.
Ha nem lett volna a nagy robajjal járó remegés, lehet legyökerezek, és a nekünk szánt csapda ki is végez, de pillanatnyi tétovázás után hátra léptem, a pajzsot a lábaim védelmére eresztettem le, egészen a  padlóig, s vele hajoltam én is, nehogy a végén mellkason, vagy fejen találjon egy rög
- Vissza!!! - üvöltöttem, bármennyire is kétséges volt, hogy a robajban meg lehet-e egyáltalán hallani bármit is
Amikor megcsapott a lökéshullám, összehúztam magam olyan kicsire, amilyenre csak tudtam, és mindkét kezemmel igyekeztem ellentartani a pajzsom.
A levegőbe kerülő füst fojtogató volt, a fények kihunytak: vagy a fáklyák lángját söpörte el, a hullám, vagy csupán a por volt ennyire sűrű.
Rettegtem, mikor csapódik a pajzsnak valami olyasmi, ami átüti, vagy kiforgatja a kezeim közül.
De már nem volt hova menni, ha most felpattanok és futásnak eredek, rosszabbul járhatok, mintha meglapulok.
Ki is tartottam így addig, míg az utolsó kő görgő hangja is elhallt, hátrapillantottam, igyekeztem kiszűrni a szürkületi látásommal (lvl 3) a többiek állapotát, majd kipillantottam a menedékem elé.
Úgy tűnt, arra nem lesz egyszerű: plafonig állt a torlasz. Ha neki is állunk, értékes perceket veszthetünk, talán félórát, órát is, mire kibontanánk a tetejét
- Jól vagytok? - fordultam ismét a társaimhoz
- Kerülnünk kell, itt nem jutunk át egyhamar. Térjünk vissza a kereszteződéshez és folytassuk az utat jobb kéz felé!
- A fáklyák égnek még? Ha nem, meg tudjátok gyújtani újra?

Ha visszaértünk, megvizsgálom, a múltkor érintetlenül hagyott gyertya kristályt, van-e nyoma annak, hogy használták, akárhogy is elteszem, a fiolákkal egyetemben, majd ha nincs ellenkezés mehetünk jobbra, de előbb a falra mázolok egy kijárat felé mutató nyilat lisztből, úgy, hogy a sarok mindkét oldalán átvezetem a szárát.
Innentől ezt megtartom jó szokásomnak, amerre csak megyünk.

_________________
I'MMORTAL
#A32F42

"A barátnőm azt mondta a múltkor az ágyban, hogy pedofil vagyok. Azt válaszoltam: Nagy szavak ezek egy kilenc éves kislánytól!"
avatar
Danee
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1666
Join date : 2013. Jul. 06.
Age : 26
Tartózkodási hely : Pest

Karakterlap
Szint: 40
Exp:
6218/6500  (6218/6500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Legendák Taft csatornáiból

Témanyitás by Sinon on Hétf. Aug. 22, 2016 9:01 pm

Shukaku:
Mivel a sárkány nem állt el az útból a hölgyike szigorúan felpillant, és türelmetlenül karba fonja a kezét, és várja, hogy befejezzétek a beszédet. A képet megnézi, majd megrázza a fejét.
- Nem, ő egészen biztosan nem a barátom. Még csak nem is ismerem őt! De tudod, hogy megy mostanság. Csak jönnek és mennek az emberek. Jobb lesz, ha odafigyelsz, azt hallottam, hogy a csatornánál eltűntek páran. A helyedben a közelébe se mennék.
- Nincs szükségem rá, most pedig, ha megbocsájtasz, fontos dolgom van. Késésben vagyok. Abból az irányból ami előttetek van, zajt hallhattok, mintha valami beomlott volna a távolban...

Danee:
Senki sem sérült meg szerencsére, és a fáklyák egy része életben maradt, szóval a fényforrásotok még kitart egy darabig. Visszalépve még megtalálod az kóbor gyertyakristályt ami még működőképes szerencsédre.
- Minden rendben.
- Szerintetek mi lehetett?
- Egy csatornaszörny, te marha.
- Láttátok milyen gyors? - a csapatod egy része mintha elbizonytalanodott volna, hallhatod a beszélgetésekből, hogy vannak akik nem számítottak rá, hogy ilyesmi történhet, csökken a morál. Közben a falra is sikerül felfirkálnod a lisztfoltodat ami szerencsédre ott is marad. Azonban amikor a fiolához érsz valami furcsa folyadék ragad a kezedre, amit ha próbálsz sem sikerül letörölnöd. Közben a világ mintha egyre nagyobb lenne körülötted.. A társaid arca elsápad, majd egyöntetűen menekülni kezdenek, téged magadra hagyva..

Shu és Danee térkép
Térkép:
avatar
Sinon
Mesélő
Mesélő

Hozzászólások száma : 325
Join date : 2014. Aug. 30.

Karakterlap
Szint: 1
Exp:
10/10  (10/10)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Legendák Taft csatornáiból

Témanyitás by Shukaku on Szer. Aug. 24, 2016 7:12 am

Shu kezdi sejteni, hogy bizony ezzel a csatornalakóval nem fog sokra menni, és még Timidus is, aki általában ragaszkodik ahhoz, hogy minden dolog, vagy éppen a csatorna falának repedéseiből előmászó NPC-k okkal történnek, és nem szabad őket elengedni, még ő is eláll az útból, hogy most másképpen döntsön, és útjára engedje a párost. Shunak persze ez nem csak egy ilyen egyszerű döntés, ő még akkor is jó viszonyban kíván elválni tőlük, ha soha többé nem látja őket, így a végén azért még csak megszólal.
-Köszönjük szépen a segítséget, és jó utat kívánunk. Remélem nem késnek el miattunk sehonnan, de ha mégis, akkor fogadják őszinte bocsánatkérésünket.
Végére egy meghajlás, és így már minden tökéletes. Az azért foglalkoztatja, hogy honnan késhet el valaki a csatorna mélyén, és ez a gondolat egy kis gyanakvást is szül benne. Ez az oka annak, hogy nem vágta rá rögtön, hogy ők maguk is az eltűnések miatt vannak itt. Ugyan nem alakult ki benne olyan paranoia, mint Timiben, akinek a gondolatai odáig is eljutnak, hogy az illető páros az elrablóknak kémkedik utánuk, és most lettek felmérve, mint lehetséges célpontok, de azért a sárkány mellett az elővigyázatossága neki is megerősödött. Ez azonban most úgyis mindegy, hiszen a zaj hatására egyszerre lódulnak meg abba az irányba, ahonnan hallották a hangot, mindössze a céljuk különbözik. Shu ugyan már be is kanyarodna, Timidus azonban úgy dönt, hogy más terve van, így farkával gáncsot vet az idomár lábai elé, aki annak rendje és módja szerint hasra is esik. Még kérdőn sem kell néznie a barátjára, Timi anélkül megadja a választ, hogy kérdezne, sőt, Shu már sejti is, hogy mit rontott el.
-Már megbeszéltük, hogy nem rohanunk bele robbanásokba. Légy óvatosabb.
A lány szemét forgatva tápászkodik fel, majd mindketten odaosonnak a kanyarhoz, hogy belessenek.

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Legendák Taft csatornáiból

Témanyitás by Sinon on Kedd Szept. 06, 2016 1:13 pm

reagkorbács
avatar
Sinon
Mesélő
Mesélő

Hozzászólások száma : 325
Join date : 2014. Aug. 30.

Karakterlap
Szint: 1
Exp:
10/10  (10/10)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Legendák Taft csatornáiból

Témanyitás by Sinon on Vas. Okt. 16, 2016 12:41 pm

A kanyarhoz érve semmi különösbe nem botlotok, bepillantva pedig semmi különöset nem láttok. Halovány fény dereng a picit szűkebbnek tűnő csatornaúton túl, azonban a robbanás bizonyára messzebbről jöhetett..
Ha elindultok az ösvényen hosszú ideig gyalogoltok míg egy újabb elágazáshoz értek. Keresztút. Ha balra néztek (Danee-t jelölő pont felé van a balra) beomlott alagutat láthattok. Hatalmas sziklák torlaszolják el az utatokat, így nem tudtok arrafelé menni. Semmi gyanúsat nem láthattok, kivéve egy üres fiolát, amire egy régi kopott címke van ragasztva, azonban a lap megfakult és a rajta lévő szöveg már olvashatatlan.
Jobbra elindulva egy kijáratra bukkantok az alagútból. A felszínre vezet, és erre hamar rá is jöhettek, ha esetleg erre indultok, ugyanis egy hosszú összefüggő lépcsőre értek. Kicsit szárazabb, sok lábnyomot láthattok arról jönni és arra is menni. Bizonyára nem sokkal ezelőtt jártak erre emberek. Nagy bakancsnyomok. Talán férfiak? Ha pedig egyenesen mentek tovább, az útnak rövidesen vége szakad.. A falon van egy aprócska repedés, ami körülbelül akkora, amibe egy egér férne be, legfeljebb egy patkány... onlovaglónő.. Rolling Eyes

edit: szerintem rengeteget vártunk augusztus óta, szóval folytassuk kettesben a küldetést.
Ha Danee esetleg mégis becsatlakozna, akkor visszaírom a küldetésbe.
avatar
Sinon
Mesélő
Mesélő

Hozzászólások száma : 325
Join date : 2014. Aug. 30.

Karakterlap
Szint: 1
Exp:
10/10  (10/10)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Legendák Taft csatornáiból

Témanyitás by Shukaku on Vas. Okt. 16, 2016 6:24 pm

-Ennél azért többet vártam.
-Szörnyekre számítottál?
-Ne fesd az ördögöt a falra, Timi. Nem szörnyeket akartam, csak valakit, aki segíthet nekünk.
-Te döntöttél úgy, hogy elengeded a patkányos hölgyet.

Shu ismételten megforgatta a szemét, majd megvonta a vállát, és rálépett az útra, és folytatta a magyarázatot.
-Nem kényszeríthetünk arra senkit, hogy segítsen nekünk. Tudom, hogy valószínűleg köze van a dolgokhoz, és valószínűleg többet tud, mint amennyit elmond, de mi nem barbárok vagyunk.
-Akkor sem, ha Junról van szó?

A lány ugyan nem azonnal vágja rá a választ, és nem is a lehető legnagyobb magabiztossággal, de azért megcsóválja a fejét.
-Nem. Akkor sem. Minden küldetésnek van békés megoldása, és én meg akarom találni a békés megoldást. És nem, nem az achievementekre hajtok, hogy én legyek a legbékésebb egész Aincradban.
-Azt már úgyis elrontottad.
-Hát...

Az idomár megvonja a vállát, majd lehajol a fioláért, és kesztyűs kézzel bánva vele felveszi a földről, és megforgatja a szeme előtt, majd miután a sárkánynak is megmutatta, száját húzva pakolja el.
-Valami azt súgja nekem, hogy nem erre akarnak minket vezetni.
természetesen a nyomkeresés és egyéb jártasságok aktívan működnek, és ha valami érdekesre bukkannak, akkor azt megszemlélik, ám ha nem, akkor nyugodt szívvel haladnak abba za irányba, amerre a játékmester vezeti őket. Felkukkantanak ugyan a felszínre, és ha van hova tovább menni a nyomok alapján, akkor inkább azt választják, mint a kis lyukon való átgyömöszölést. Ám ha nincs, akkor sem esnek kétségbe, hanem lecsüccsennek a fal előtt, és előveszik a tízóraijukat, hiszen valamikor enni is kell. Mindketten úgy sejtik, hogy türelemjátékot játszanak velük, hiszen a zsákutca soha nem magyarázat, és ha türelem kell, akkor ők türelmesek.

_________________
ADATLAP

Statok:

Élet: 34
Fegyverkezelés: 50
Erő: 6
Irányítás: 60
Kitartás: 41
Gyorsaság: 43
Speciális képesség: 51
Páncél: 45

Keresés: 3
Észlelés: 3
Nyomkövetés: 2
Akrobatika: 2

Kristályírás: 100
Növénylátás: 100

Horgászat: Mester
Kertészet: Mester
Vadászat: Mester
Főzés: Mester
Italkészítés: Mester
Lovaglás: Mester


Shu és Timidus Kristályboltocskája
avatar
Shukaku
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 5959
Join date : 2013. Apr. 27.

Karakterlap
Szint: 50
Exp:
12695/10100  (12695/10100)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Legendák Taft csatornáiból

Témanyitás by Sinon on Szomb. Okt. 29, 2016 10:44 am

Miközben leültetek megenni a tízóraitokat, váratlanul előkerül az üvegcse amit nem olyan régen pakoltatok el. Pontosabban tökmindegy hova is raktad, váratlanul melletted terem, és mintha nézne téged.. vagy lehet nem is az üvegcse néz?
- Hé, éhen halok, adsz egy harit? - szólal meg a kedves kis fiola, - Már napok óta nem ettem, és a ti szendvicseitek nagyon finomnak tűnnek. Bármit megtennék egy falatért belőlük. - hangjából ítélve valóban éhes, és ha nem egy üvegről lenne szó, egészen biztosan láthatnátok, hogy csorgatja a nyálát is miközben néz titeket. Azonban ez nem történt most meg. Az üveg csak fekszik a földön, pontosan abban a helyzetben ahogyan kiesett a "valahonnan ahova raktad"-ból.
A felszínen az idő egyébként kellemes, sokkal jobb mint a sötét katlan, ahova nem jut le a természetes fény, de szerintem ezt tudjátok. Rolling Eyes
Néhányan figyelmeztetnek, hogy menjetek távolabb  a csatornától, mert eltűnések történtek a közelében.
avatar
Sinon
Mesélő
Mesélő

Hozzászólások száma : 325
Join date : 2014. Aug. 30.

Karakterlap
Szint: 1
Exp:
10/10  (10/10)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Legendák Taft csatornáiból

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 4 oldal 1, 2, 3, 4  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.