Fiddler on the roof

Go down

default Fiddler on the roof

Témanyitás by Rogan Hartnett on Szer. Jún. 29, 2016 12:46 am

..Mi mind hegedűsök vagyunk a háztetőn..

_________________
Nachum: #80ccff
Rogan: #B4CFEC
avatar
Rogan Hartnett
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 227
Join date : 2016. May. 03.

Karakterlap
Szint: 35
Exp:
4968/5000  (4968/5000)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Fiddler on the roof

Témanyitás by Rogan Hartnett on Csüt. Júl. 07, 2016 8:50 pm

Our Marking

Egy békés napnak indult. A nap melegen sütött az égen, sehol egy felhő amely elrondíthatná ezt a szép nyári délelőttöt. A reggelink elfogyasztása után, nem a városban lófráltunk, ahogyan azt időnk nagy részében tenni szoktuk, ezúttal izgalmakat, és kalandokat kerestünk!
De a mai nap azon ritka napok közé tartozott amikor nem mi voltunk az egyetlen kalandvágyó játékosok Aincrad utcáin, és az összes értékes küldetést magukévá tették... Szomorúan sóhajtottam fel, elvégre ma tényleg erőm teljében éreztem magam, és ugyan akadtak még hirdetések én mégsem szándékoztam a szabadidőm virággyűjtésre, meg elveszett csecsebecsék felkutatásával tölteni.
Már nem emlékszem pontosan miért, vagy hogyan is de végül egy mezőn kötöttünk ki, és egy kényelmes pokrócon falatoztunk Nachummal. Hozzánk hasonló játékosokat figyeltünk akik ész nélkül szeletelik a vad malacokat, farkasokat és egyéb vadállatokat amelyek a környéken spawnoltak.
- Hé. neked feltűnt már valaha, hogy a legtöbb hozzánk hasonló idomár, mindig külön külön harcol amikor farmol? Vagyis nem mindig, mert előfordul, hogy az idomár csak nézi a petet.. De az most nem lényeg. - Nachum kérdőn pillant rám, megrázza a fejét, és tovább majszolja a szalámis szendvicset - Arra gondolok, hogy ott van az a srác, és az óriás békája. Nézd csak meg. - bökök a távolba az említett két alakra. A fiú a botjával egy farkasnak ugrik, miközben a béka egy másikkal viaskodik.
- Nem tűnik rossz ötletnek, viszont, ha belegondolsz, az idomárok általában nem balanszolják a pontjaikat. Tehát..
- Tehát nem ugyan olyan erős az idomár és a pet.
- Pontosan!   - helyeselek, tetszik, hogy néha ugyanarra gondolunk. - Belegondoltál már abba, hogy az egyik fél mindig gyorsabban, vagy jóval de tényleg jóval gyorsabban végez az ellenfelével mint a másik? Akkor mégis mi értelme van ennek? Semmi. Csak elhitetik magukkal azt, hogy gyorsabban tudnak így haladni. - ekkor felpattantam, nem vártam meg a kis pöttöm reakcióját.
- Gyere. Kipróbálunk valamit. - sajnos nekünk kicsit fentebb kellett vándorolni, erősebb vadak után kutatni, hiszen az én pontjaimmal, nem lehetett a kísérletet azonnal kivitelezni. De néhány óra múlva már meg is találtuk a tökéletes vadászmezőt. Viszonylag erős, de nem túl veszélyes fenevadakra bukkantunk. Tökéletes hely a gyakorlásra. Nachumnak felvázoltam a stratégiát, aki természetesen nem ellenkezett, nem volt ellenvetése, hozzáfűzni valója. Tehát nem ítélte veszélyesnek. Megcsiklandoztam a buksiját, és neki is ugrottunk az elsőnek, majd a másodiknak, a harmadiknak és így tovább... hosszú percek teltek el. Mértük az időt, és be kellett látni, hogy igazunk van. Gyorsabbak és hatékonyabbak vagyunk, ha közös a célpontunk.

_________________
Nachum: #80ccff
Rogan: #B4CFEC
avatar
Rogan Hartnett
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 227
Join date : 2016. May. 03.

Karakterlap
Szint: 35
Exp:
4968/5000  (4968/5000)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Fiddler on the roof

Témanyitás by Rogan Hartnett on Csüt. Júl. 07, 2016 9:14 pm

A jó vadász ismérvei

A jó vadász tudja, hogy hol érdemes vadászni. Kiválasztja a legalkalmasabb helyet a vadászterületén, elrejtőzik, és ügyel arra, hogy a vad ne érezze meg a szagát, ne lássa meg őt, és ami a legfontosabb a legkisebb gyanúja se merüljön fel annak, hogy baj érhetné. Magas fű, szembe szél, és egy kis szerencse. Ez a kulcsa vadászatnak, a sikeres vadászathoz még egy kis tapasztalat is társul. Nem nevezném magam kezdőnek, annak ellenére, hogy a pontjaim nem arról árulkodnak, hogy több ezer vadat elejtettem már és az ágyam fölött ritka vadak trófeái csüngenének. De ez még nem jelenti azt, hogy béna lennék. Tudom, a siker titkát.
A jó vadász jól felszerelt. Tudja, hogyan kell megközelíteni a kiszemelt célpontot, történetesen azt az őzikét aki gyanútlanul iszogat a patak vizéből. Nem is sejti szerencsétlen állat, hogy perceken belül egy agyafúrt vadász zsákmánya válik belőle. Nézd a buta kis szemeit, azokat a fekete kis gombocskákat. Végignyalok a számon, elképzelem, hogy ő lesz a vacsoránk. Nachum a magasban járőrözik, figyel arra, hogy ne legyen semmi baj, és bebiztosítja a sikerünket. Ha előlem elmenekül, előle nem fog. Ezt csapatmunkának nevezzük.
Viszont mit ér a csapatmunka, mit érnek a jó felszerelések, ha nem vagyunk türelmesek? Természetesen semmit. A jó vadász tudja mikor érdemes lecsapni a prédára. Már hosszú másodpercek óta itt fekszem a magas fűben, bogarak másznak a testemen, de nem érdekel. Igyekszem a lehető leghalkabban vakarózni. A vad ismét lehajol, inni készül. Itt van az én időm... Feltérdelek, majd futásnak eredek, egyenesen felé...Azóta a nap óta Rogan új hobbijává vált a szafari. Nincs vele bajom, hiszen a fejlődésünkhöz szükség van rá. Kellenek a pontok, kellenek a jelvények, és ami még fontosabb kell a sok tapasztalat, hogy fenn tudjunk maradni. Tudjuk milyen nehéz megélni, legfőképpen ezért mert magunk vagyunk, egy egész világ ellen. Bárhol veszély les ránk, mindenhol szemek figyelnek, és ezt Rogan is tudja. Amíg ő az erő én vagyok a szem, és az ész. Mindent látok idefentről, és pontosan tudom mikor van rám szüksége. A közelben csupán néhány kisebb vad legelészik, mi pedig ismét a legnagyobbat szemeltük ki magunknak, egy őz sutát. Egy pillanatra félrenézek és egy hatalmas kiáltás rázza meg az erdőt. Egy férfi kiáltása. Rogan!
Eszeveszett sebességgel szállok le, a célpont sehol, Rogan sehol.
- Rogan! - szólítom a fiút, válasz sehol. - Rogan! - kiáltok újra, lassan körberepülöm a mezőt ahol az imént még játszadozott. Lehet a hangyák támadták meg? Mondtam neki, hogy ne feküdjön hangyabolyba, de nem foglalkozott velem.
- mee - egy halk nyöszörgésre figyeltem fel, - meeeh - ismét hallottam.
- Rogan? - újra szólítgatni kezdtem, majd hamarosan egy bakancs villan ki a magas fűből. Közelebb repülök hozzá. - Rogan, én megmondtam, hogy a szafari ezen része túl erős még nekünk.. - leszidom a fiút, majd lesajnáló pillantásokkal bombázom. Szereti amikor ezt csinálom.
- De mért van itt ennyi medvecsapda? Mindenhol csapdák.. és elmenekült a vad... - mint egy kisgyermek. Hisztizik amikor nem látja más, némán figyeltem ahogyan szedegeti le magáról a csapdákat.
- Mert ez a része a szafarinak a haladó szintűeknek van. Hogy tudtál ennyibe belelépni?
- Hetet egy csapásra..
[NEW ABILITY UNLOCKED]

_________________
Nachum: #80ccff
Rogan: #B4CFEC
avatar
Rogan Hartnett
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 227
Join date : 2016. May. 03.

Karakterlap
Szint: 35
Exp:
4968/5000  (4968/5000)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Fiddler on the roof

Témanyitás by Rogan Hartnett on Csüt. Júl. 07, 2016 9:49 pm

A hanyagság ára

- Menj el.
- Kérlek hallgass meg Nathalie. Ez most fontos. Biztos vagyok benne, hogy ha...
- Menj el Rogan. Senki sem kíváncsi rád, és nekem pedig dolgom van.
- Ha meghallgatsz, te is meg fogod érteni a helyzetemet. - Nathalie sóhajt, Nachum csendben pihen, időnként a lányra pillant, azonban nem méregeti úgy mint másokat, hiszen őt már ismeri. Ismeri Nathalie-t mert sokáig nála laktunk, vele dolgoztunk. Jó talán túlzás, hogy együtt dolgoztunk, de néha felléptünk a bisztrójában, egy-egy aranyosabb kis darabbal, hogy szórakoztassuk azokat az iszákos disznókat akiket vendégeknek csúfol.
- Szóval ez az egész úgy kezdődött, hogy... - kezdtem bele a mesémbe, a lány pedig hátrébb lépett, és elkezdte becsukni az ajtót, azonban én gyorsabb voltam, és a lábammal kitámasztottam, mielőtt kizárhatott volna. Lehet, hogy a felszereléseim elvette, de az önbecsülésem nem.
- Rogan, menj el. Keress munkát, dolgozz, és felejtsük el egymást rendben? Nem érdekel a meséd.
- Most már minden más lesz. Kérlek. Nézd meg. Vannak új ruháim, megdolgoztam értük! - jó, ez talán túlzás, de az árverés sikeres volt, és erre tellett belőle. De ezt neki nem kell tudnia.
- Nachum? - a sárkányra sandít, tudja, hogy ő nem hazudik.
- Tényleg dolgozott. - rövid válasz, én pedig megnyugodtam, hogy nem kotyogott feleslegesen a kis drága.
- Látod? Nem hazudtam! Szóval a városban voltam amikor, észrevettem, hogy valaki követ..
- Dicséretes, hogy dolgoztál. De ez már nem számít. Nálam a mesék nem működnek. Nem jöhetsz vissza.
- Most üzleti ügyben jöttem, de ezt már mondtam. Hallgass már végig! - csapok az ajtóra dühömben, de ez nem hatja meg. Tudja, hogy ártalmatlan vagyok, egyébként is az ő szintje magasabb az enyémnél. - Szóval meggyőződtünk róla, hogy követ valaki. Nachumot megfigyelő állásba küldtem. Mivel elég apró könnyen össze lehet téveszteni egy madárral. - szúrós pillantást érzek. Tudom, hogy büszke rá, hogy sárkány, de majd később bocsánatot kérek.
- A férfi nem is sejtette, hogy mi fog történni. Eldobtam egy füst kristályt, és közösen próbáltuk lefegyverezni. Azonban ő kést ragadott, és megvágott! Érted? Az életemre törtek! - igyekeztem elég drámaian előadni a mesét
- Ez nagyon szomorú.. De nem gondolod, hogy amennyi ellenséged van, számítanod kellett volna már rá, hogy valaki ki akar majd nyíratni? Egy közönséges piti kis tolvaj vagy..
- Kikérem magamnak. Egy udvarias tolvaj vagyok. Aki megéri a pénzét. - felkaptam az orrom, a lány pedig megforgatja a szemeit és próbálja kirúgni a lábam az ajtóból, két próbálkozás után feladja.
- Szóval korábban lenyúltam tőled egy paralízis mérget, és sietve a fegyveremre kentem. És tudod mi történt? - vártam egy kicsit, kell a drámai szünet - Sikerült. Képességet is aktiváltam, és el is használtam a mérget! A te mérged és az én új képességem közösen megmentettek! Hát nem csodálatos?
- Várj, te megloptál?
- Nem számít. Az már régen történt. Most ajánlatot akarok adni. Te méregkeverő vagy... nekem pedig.. nekünk szükségünk lenne néhány méregre. Tudod a biztonságunk kedvéért... - igyekeztem Nachumot is bevonni a beszélgetésbe. Tudom, hogy őt szereti Nathalie. - Szóval arra gondoltam, hogy ha hoznék neked nyersanyagot elkészíthetnéd nekem a mérgeket, hogy meg tudjam védeni a kicsi Nachumot. - először rám majd pedig a sárkányra sandított. Felsóhajtott, úgy tűnt meglágyult a szíve.
- Figyelj Rogan. - a hangja lágyabb volt mint máskor, barátságosabb, emberségesebb. Az ajtóból kihúztam a lábam, tudtam, hogy sínen vagyunk. - Mi barátok voltunk, segítettelek, támogattalak, azután ellustultál, megloptál, kihasználtál, és eltékozoltad a kölcsönbe kapott pénzt, miközben szegény Nachum éhezett.. Mindezek után tényleg azt hiszed, hogy támogatni foglak, és segíteni? Felejtsük el egymást, vagy én leszek a következő aki az életedre tőr. A soha viszont nem látásra! - és becsapta az ajtót. A kis cégér leesett a láncról és a szemetesben landolt. Én csak némán álltam, és szóhoz sem jutottam a meglepődéstől.
- Hát ez nem ment túl jól.
- Mit rontottam el?
- A barátságotokat. Hazudtál neki, megloptad, és nem fizetted a tartozásaid. Kellemetlen helyzetbe hoztad az emberek előtt és..
- Jó, jó elég. Köszönöm, hogy te itt vagy és támogatsz... - megforgattam a szemem és megfordultam. Nathalie-ra nem számíthatok. Tehát magamnak kell a mérgeimet kikeverni. De talán ez egy kis ár ahhoz, hogy megvédjem magam. Ki hitte volna, hogy a saját hanyagságom fog egy képesség megszerzéséhez vezetni egyszer?

Nathalie: indigó

_________________
Nachum: #80ccff
Rogan: #B4CFEC
avatar
Rogan Hartnett
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 227
Join date : 2016. May. 03.

Karakterlap
Szint: 35
Exp:
4968/5000  (4968/5000)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Fiddler on the roof

Témanyitás by Rogan Hartnett on Csüt. Júl. 07, 2016 10:37 pm

Első feljegyzés a sárkányok furcsa szokásairól...

Sokan úgy érzik, hogy az idomár petek nem többek közönséges idomított programoknál akik lesik minden parancsunkat és eleget akarnak tenni a kívánságainknak. De ez nem igaz. Az, hogy én idomár lettem az egy nehéz elhatározás volt. Ami azt illeti hajtott a kíváncsiság, hogy miféle társat sorsol mellém a rendszer és megvolt bennem az a babonásság, hogy a pet faját a saját belső jellememhez hasonlítsam. Miközben vártam a tojás kikelését azon morfondíroztam, hogy mégis mi lapulhat a kemény héj mögött. Talán egy medve? Talán egy sas? Vagy lehet, hogy egy béka? Ami azt illeti mindháromban volt belőlem. Erős vagyok akár egy medve, éles szemeim vannak akár egy sasnak, és fürge vagyok mint egy béka. Persze csak szerényen.
Azonban végül megszületett Nachum. Az én kis ártatlanom, aki ahogyan nőtt úgy kezdett egyre jobban elszemtelenedni, és hamar rá kellett jönnöm, hogy ő több mint egy mesterséges intelligencia, és hamarosan azon kaptam magam, hogy együtt eszünk, egy tányérból. Nevelem, rászólok, vigyázok rá, éppen úgy ahogyan ő is teszi velem most már. Tehát az én nevelésem, az én fiam, az én kis drágám.
Viszont ennek ellenére is, vannak olyan szokásai amelyekre egyszerűen nem találok magyarázatot? Talán egy bug? Jellegzetességek amelyek a fajának köszönhetőek? Nem mertem róla beszélgetni még másokkal, de néha napján elgondolkodom, hogy vajon más petek is csinálnak hasonló dolgokat?
Nos Nachum a jelleméből adódóan egy szégyellős jószág. Szégyellős, és aprócska. Valamilyen oknál fogva kisebb társainál, elfér a kezeim között, azonban ennek köszönhetően fürge, és befér sok olyan helyre ahova mások nem. Anélkül fel tud reppenni az erdőben, hogy beleakadna egy ágba, ami előnyt tud jelenteni, ha járőrözni küldöm.
De vajon gondolta volna bárki is, hogy a méretének köszönhetően szereti a szűk helyeket is? Furcsa mód Nachum előszeretettel fekszik be bútorok közé, nyomorgatja magát virágtartókban, persze mindezt csakis akkor teszi ha senki más nem látja, de ennek ellenére mégis van benne egyfajta gyermeki ártatlanság, ami egyszerűen aranyossá teszi ezt a kis unott arcú gyíkocskát.
A másik érdekesség amiről beszélni szeretnék egy kicsit különlegesebb. Mint már említettem Nachum mérete nem okozott semmilyen hátrányt neki. Tud repülni mint minden sárkány, okos, és erős karmai vannak, a méretéhez képest. Azonban mégsem a karmaival, hanem sokkal inkább a hihetetlenül állkapcsa az ami igazán erőssé teszi. Erős fogak, erős állkapocs. Ez pedig egyenlő azzal, hogy amikor nem figyelek Nachum hajlamos rágcsálni dolgokat. Rágcsál bútorokat, rágcsál tányérokat, fát, fémet, műanyagot, még néha a kesztyűm is, amiben persze én is közrejátszom, hiszen előszeretettel tömöm be vele a száját. Tehát ő az én kis Rágcsálóm. Ki gondolta volna, hogy egy tűz sárkány nem a tűzokádásról lesz híres? Szegényt mindig is érték negatív vélemények. Ugyanis nagyon szégyellte magát amiatt, hogy nem képes tüzet okádni. Csupán egy kis melegséges tud árasztani a has és nyak tájékon, de semmi többet. Viszont hamarosan kiderült, hogy ehhez ő még fiatal.
Nachum igazi ereje a fogaiban rejlik. Gyakran edzünk, vadászunk együtt, és az egyik vadászat során egy felugró ablak fogadott. Nachum kifejlesztette az első, egyedülálló képességét!
Emlékeztető magamnak. Soha többé ne panaszkodjak, ha egy rossz szokás eluralkodik valamelyikünkön, elvégre ez már nem az első alkalom, hogy képességhez juttatott.

Feljegyzés készült:

2026.07.07 Flória városa, Kancsal Kacsa fogadóban

_________________
Nachum: #80ccff
Rogan: #B4CFEC
avatar
Rogan Hartnett
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 227
Join date : 2016. May. 03.

Karakterlap
Szint: 35
Exp:
4968/5000  (4968/5000)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Fiddler on the roof

Témanyitás by Rogan Hartnett on Pént. Aug. 26, 2016 8:24 pm

Fiddler on the...roof

_________________
Nachum: #80ccff
Rogan: #B4CFEC
avatar
Rogan Hartnett
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 227
Join date : 2016. May. 03.

Karakterlap
Szint: 35
Exp:
4968/5000  (4968/5000)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Fiddler on the roof

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.