.: Koboldok aranya :.

3 / 3 oldal Previous  1, 2, 3

Go down

default Re: .: Koboldok aranya :.

Témanyitás by Eldrie on Hétf. Feb. 20, 2017 6:44 pm

A helyzetben hamar nagy változások lépek fel. Nemrég még egyedül próbálkoztam valahogy előre jutni, de mióta előlépett Miiyako, felgyorsultak az események. Egyik pillanatban még ketten vagyunk, a másikban meg integetnek hogy menjünk, nem sokkal később pedig egy újabb csapatot kapunk a nyakunkba, emberestül, sárkányostul.
Miiyako elgondolására, miszerint marad a kislány mellett, bólintok, és verbalizálom is egy "Jó ötlet" felszólalás keretében. Nem sokra rá, elkezdenek szállingózni az emberek felénk. Elsőnek egy 160 körüli, fekete hajú nő érkezett, de mint aki egy szentélyből lépett ki. Nem sokra rá, kaptunk bemutatkozást.
-Eldrie vagyok - mosolyogtam rá Chakna-ra, és a kérdésre, miszerint kobold kincset keresünk, bólintottam. Mivel rögtön az volt a kérdést, hogy mi is ezen a küldetésen vagyunk-e, egyértelmű volt hogy ő is. A következő kérdésre, miszerint felfigyeltünk-e a lány nyakában logó valamire, bólintottam.
-Arany medalionnak néz ki, valamiféle díszesnek tűnő mintával. Körülbelül ekkora - teszem hozzá, az "ekkoránál" próbálva mutatni azt a "gyerekökölnyi" méretet. A Chakna-ként bemutatkozott lány közben sikeresen rávette a kislányt, hogy megmutassa neki az ékszer, én közben pedig mentálisan ütöm a fejemet, hogy körülbelül az egyik legegyszerűbb módszer nem jutott eszembe, amivel haladhattunk volna előre: a másik személy egójára hatni. Persze, nem biztos hogy nekem működött volna, még ha meg is próbálom, de még csak eszembe se jutott, ez volt a probléma. Le is adnám a pszichológusi diplomám, ha lenne.
Ezzel egy időben kezdenek szállingózni a többiek is, és kicsit fellélegzek, amikor megpillantottam Shut és Timidust (aki jóval nagyobbnak tűnik, mint emlékeztem rá már a távolból is), hiszen bár általában én szociális alkat vagyok, azért most kicsit feszült voltam, amin nem segített hogy random emberek özönlenek elő az erdőből egymás után. Egy ismerős arc, még ha csak egyszer is találkoztunk, kicsit megnyugtató volt. Amikor köszöntek majd bemutatkoztak, kis meghajlást én is intéztem feléjük.
-Heló Shu, Timi! - köszönök vissza, majd ha esetleg nem ismernének fel (bár, ha jól emlékszem, Timidus a memóriája miatt mindenképpen fel fog) akkor próbálok pontosítani, hogy én vagyok a "főteres kitsune srác", amit elég emlékeztetőnek gondolok. De ha ez sem elég, akkor bemutatkozom újra.
-Mintha megnőttél volna - néztem Timidusra, amolyan kis bájcsevej jelleggel, remélve hogy nem csak az én emlékezetem csal ennyire.
-És mintha lenne egy új tagotok is - folytattam a bájcsevejt, ezúttal Shu felé irányítva a mondatot, a nemrég bemutatott Yena-ra utalva. Bár hogy mennyire "új tag" azt nem tudhattam, igazából amennyire tudtam, lehet nagyon régi "tag" is, egyszerűen csak így jött ki a mondat.
De, ennyi elég a bájcsevejből, vannak más dolgok, amire koncentrálni kéne.
Mindeközben visszatérve a kislányra, úgy tűnt ő nem fogadja annyira jól a peteket. Mire feleszméltem a kislány már felszaladt egy magasabban fekvő sziklára, és próbálta dominánsként fellépni, elijeszteni vagy meghunyászkodásra bírni a peteket, elüvöltötte magát, relatíve kihívó tartásból. Shu valamit mutogatott a kezével, mire a két pet megfordult és lefeküdt. Azt hiszem értem hogy mit is próbálnak összehozni, de nem vagyok teljesen biztos. Ahogy Shu jelez Chakna-nak, gondolom hogy folytassa, úgy gondoltam, akár meg is oszthatom az egyetlen dolgot, amit megtudtam eddig.
-Ochibi-chan nagyon szereti a gyomrát. Ha van valamelyiktől valami étel, valószínűleg könnyebb lesz közelebb kerülni vagy közelebb hívni - intek (óvatosan) a fejemmel a kislány felé, jelezve rá gondolok "Ochibi-chan" alatt, biztos ami biztos. Kis gondolkodás után úgy döntök, nem próbálom eltitkolni a mondanivalómat a kislány elől, ha hallja, hallja, ha nem, nem. Valószínűleg nagyobb problémákat szülne, ha hirtelen elkezdenék titkolózni, mint hogy hallja, (és valószínűleg érti valamilyen szinten) amit mondok.
avatar
Eldrie
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 116
Join date : 2015. Sep. 23.

Karakterlap
Szint: 4
Exp:
288/200  (288/200)
Céh: White Rose

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: .: Koboldok aranya :.

Témanyitás by Chakna on Kedd Feb. 21, 2017 5:16 pm

Meg sem hallom Timidus figyelmeztetését, mikor elindulok a távolabb álló csapat felé. Persze, sejtem, hogy követni fognak, de nem foglalkozom vele, hogy valóban megteszik-e  
A megjelenésem nem okoz túl nagy zavart szerencsére, és a bemutatkozásomra is érkezik válasz
Ugyan az a küldetésük, mint amire mi is vállalkoztunk. Ez jó hír, többen valószínűleg hamarabb kiszúrjuk a fontos részleteket.
Szóval egy arany-medalionról van szó. Ha így félti, biztosan fontos lehet a kislánynak. A méret, amit Eldrie mutat, körülbelül, akkora, amekkora a „lyuk” a kútnál. Ezt meg is osztom velük, a felvetéssel együtt, hogy az a medál könnyen lehet a „kulcs” a kúthoz.
Mivel nem születik jobb ötlet odamegyek a kislányhoz. Próbálom a megbízható nővér benyomását kelteni, láthatóan kevés sikerrel. Nem is forszírozom ez az irányt. Viszont úgy látszik azzal, hogy dicsérem a kincsét közelebb juthatok a célhoz. Továbbra is jelezve mind a köztünk megtartott távolsággal, mind a testbeszédemmel, hogy nem akarok semmi rosszat folytatom tehát.
– Ilyen csinos fiatal hölgy biztosan gyönyörű ékszert hord – morfondírozok kicsit a kincsen, és mosolygok töretlenül. – Lefogadom, hogy pont azért kaptad, mert olyan szép, mint te – legyezgetem kicsit a hiúságát, közben kicsit remélve, hogy némi információt is szerezhetünk ezzel.
Ekkor jelenik meg Shu Timidusal és Yenával. Mikor a pánik jeleit veszem észre a kislányon, gyorsan megnézem kire néz. A peteket vizslatja, és úgy tűnik igyekszik elzavarni őket. Shu demonstrálja, hogy szót fogadnak neki, én pedig ehhez társulva magyarázni kezdem a lánynak a helyzetet.
– Nem kell félned tőlük,  nem bántanak. Ők petek, nem mobok. Ha a gazdájuk – mutatok Shura – a közelben van, nem csinálnak semmit, amíg nem engedi – persze a valóság ennél bonyolultabb, és Shu máskor biztosan ki is javítana több részlet miatt is, de valószínűleg ez a legegyszerűbb megfogalmazás, hogy elhiggye a kislány, nem kell tartania Timitől és Yenától.
Shu megmutatta a lánynak saját kincsét, és jelezte, hogy folytassam amit elkezdtem. Ha a lány megnyugodott kicsit, akkor folytatom is, persze figyelembe  véve Eldrie megjegyzését.
Ha eddigre már megmutatta a medált, akkor ideje, hogy valahogy megszerezzük, vagy legalábbis a kúthoz juttassuk, hogy tesztelni tudjuk az elméletemet.

– Van kedved velünk kalandozni egy kicsit? – kérdezem meg a lányt, minden körítés nélkül. Feltételezem, hogy a medált nem szeretné kiadni a kezéből, akkor pedig valahogy őt kell magunkkal csalni. – Okos lánynak tűnsz, és biztosan sokat tudnál segíteni. – teszem hozzá kis bíztatás gyanánt, még mindig sugározva a megbízható nővér auráját, már amennyire lehet.

_________________Előtörténetem; Adatlapom; Színem / #ffcc33Beszédszínem; User; Ozyféle karakterlap;


"Álmomban újra visszatér hozzám... Én újra, és újra próbálom elengedni... De az emléke velem marad ... mindig."
avatar
Chakna
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 616
Join date : 2016. Nov. 18.
Age : 16
Tartózkodási hely : Föld ^^

Karakterlap
Szint: 20
Exp:
1348/1500  (1348/1500)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: .: Koboldok aranya :.

Témanyitás by Zekken on Hétf. Feb. 27, 2017 10:05 am

Hirtelen elég sokan összegyűltetek itt, és ez egy kislánynak ijesztő lehet, rajta mégsem láttok nagyobb nyugtalanságot mint amit eddig is mutatott. Chak szavai pozitívan hatnak rá, érződik hogy ért a gyerekekhez, jó anyuka lesz majd egyszer, bár a hízelgést picit kezdte túlzásba venni, hisz Ochibi-chan, sajnos nem annyira buta mint amilyennek tűnhet, és hamar felmerül benne a gondolat, hogy fáj a fogatok a kincsére. De mégis, megadta a bizalmat és megmutatta Chaknak, bár az arckifejezésén láthattad az óvást és féltést. Így ha felé is próbáltál nyúlni, hamar visszakerült a helyére. De, ha nem, akkor hagyta, hogy láthasd a kis értékét. Ekkor pillantotta meg a peteket, és változott meg a viselkedése.
Shu megmozdulására a "Mauglina" csak furcsán figyelt pár másodpercig, meredten és kíváncsian. Végül talán meglepő talán nem, de ő is lelapult, méghozzá úgy, hogy a hasa szinte érintette a földet, a lábainak a térde kimagaslott a háta részéhez képest, és az alsó karján támaszkodott, kézfejjel lefelé, hogy bármikor kényelmesen fel tudjon pattanni. Felfelé nézett, egyenesen rátok. Szemei összeszűkülve, mégis figyelmet és ravaszságot tükrözve. Ezen felül feltűnhetett, hogy meglehetősen hajlékony. Shu intésére Chak folytatta amit elkezdett, a biztató szavak ellenére, amikor megkérdezted, hogy veled tartana-e, akkor egyértelműen nemlegesen megrázta a fejét, de hallgatta a dicséreteket és ugyan elgondolkodott picit. Viszont ő tudott már valamit, amit ti magatok nem. Mint például hogy, ő maga rongálta meg az emlékműt, persze okkal és céllal. Eldöntötte, nem adja át a medált, és nem akar segíteni nektek, ezt már abból is megérthettétek, ahogy hirtelen futni kezdett, ellentétes irányban tőletek, a kinccsel a nyakában.
Miiyako: 500 szóval pótol
Chariton:500 szóval pótol, vagy kiesik.
Következő határidő: Március 7. (Kedd)

_________________
Színem:#9680C7

『Rólam:』↬ Hamarosan.
『Küldetések:』↬ Álomhajó - Tor/túra
                         ↬ Renascent floor
                       
『Eventek:』↝
『MiniBossok:』↝ Igény szerint.
avatar
Zekken
Mesélő
Mesélő

Hozzászólások száma : 154
Join date : 2016. Oct. 27.
Tartózkodási hely : Zabuta

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: .: Koboldok aranya :.

Témanyitás by Chakna on Hétf. Márc. 20, 2017 9:44 am

Nem szerencsés, hogy ilyen sokan vagyunk… A kislány mégis viszonylag nyugodt marad... Bátor gyerek, az biztos.
Szerencsére a hízelgés megtette a hatását. A kislány megmutatja a medált. Ránézésre valóban akkora, mint amekkora a kútban maradt hely, de nem lehetünk biztosak, ameddig ki nem próbáltuk.
Mivel láthatóan tartott tőle, hogy mégiscsak el akarjuk venni tőle, így semmilyen mozdulatot nem teszek a kislány felé, csak mosolyogva bólintok.

– Valóban gyönyörű – teszem hozzá, ezúttal mesterkéltség, és hátsó szándék nélkül. Tényleg szép nyaklánc. Máskor megkérdezném, hogy megvizsgálatom-e közelebbről, de ez ebben a helyzetben a lehető legrosszabb ötletnek tűnik.

Meglepődöm, hogy a lányka reagál Shu mozdulataira… Pontosan úgy, mint a petek… Olyan pozíciót vett föl, amiből pillanatok alatt bármikor felpattanhat. Mintha az erdőben nevelkedett volna fel, a mobok között…Szerencsétlen gyerek…

Amikor megrázza a fejét a kérésemre, a dicséretekhez rögtön hozzá is teszek még egy mondatot.

– Ha nem akarod, nem muszáj, de örülnénk neki. – mosolyogok bíztatóan, picit megvonva a vállamat. Úgy néz ki más utat kell választanunk. Közben figyelem a lányt, és kezdi egy gyanú befészkelni magát a gondolataimba: Nem véletlen, hogy a medál a lánynál van, ahogy az sem, hogy itt találkoztunk vele, a kút közelében… Valamilyen kapcsolat kell legyen a kút összetörése, és a lány között… De mi?

 – Mond csak, tudod, hogy ki törte össze a kutat? – kérdezem meg a lánytól, a kút felé mutatva. A hangomban, és a mozdulatban sincs semmi támadó, a kislány mégis sarkon fordul, és elszalad. Nem akarom megijeszteni, úgyhogy nem rohanok ész nélkül utána,  és a többieket is legalább megpróbálom megállítani, ha ezt tennék.

– Shu – fordulok az idomárhoz – Timivel tudnátok követni odafentről, anélkül, hogy észrevenne? – vetem fel az ötletet. Nem tudom másképpen elképzelni, hogy szemmel tartsuk a lányt, minthogy valaki repülve követi, ez pedig a jelenlévők közül csak Shunak lehetséges.

Ha megoldható, hogy ilyen módon kövessük a lányt, elindulok arra, amerre Shuékat látom repülni, és szépen lassan, távolról követem őket, és a lányt.

_________________Előtörténetem; Adatlapom; Színem / #ffcc33Beszédszínem; User; Ozyféle karakterlap;


"Álmomban újra visszatér hozzám... Én újra, és újra próbálom elengedni... De az emléke velem marad ... mindig."
avatar
Chakna
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 616
Join date : 2016. Nov. 18.
Age : 16
Tartózkodási hely : Föld ^^

Karakterlap
Szint: 20
Exp:
1348/1500  (1348/1500)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: .: Koboldok aranya :.

Témanyitás by Zekken on Kedd Márc. 21, 2017 9:47 pm

Bátraké a szerencse!

Amikor a kút koboldfejes szobrának a széttörése felől érdeklődsz, gyorsan leolvashattad az arcáról, amit egy kisgyermek reagál, aki bűnös és meg lett vádolva és alapot is adott arra, hogy megrémüljön. Nem kell gyanúsítgatni,  bűntudat elintézi a dolgokat helyetted is.

Shut nem tudtam elérni, de a karaktert ismerve biztos vagyok benne, hogy szívesen segítene nektek. Így szerintem kérdés nélkül teljesítette is a kérésed. Tehát a magasba reppentek, míg ti várhattatok a helyeteken, de nem sokáig. Egy rántást éreztek mindannyian, kellemetlen érzés lehetett, mint amikor hirtelen fékez egy kocsi, a rántás után azt vehettétek észre, hogy a kút körül vagytok mindannyian. Mindenki, még a kis szőke törpe is, aki pár pillanat után fogta csak fel mi történt és kérdőn pillant körbe rajtatok, de egy szót sem szól. Az ékszer nála, a kút helyreállítva. Mit tesztek?

Határidő: Március 28. - Kedd.

_________________
Színem:#9680C7

『Rólam:』↬ Hamarosan.
『Küldetések:』↬ Álomhajó - Tor/túra
                         ↬ Renascent floor
                       
『Eventek:』↝
『MiniBossok:』↝ Igény szerint.
avatar
Zekken
Mesélő
Mesélő

Hozzászólások száma : 154
Join date : 2016. Oct. 27.
Tartózkodási hely : Zabuta

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: .: Koboldok aranya :.

Témanyitás by Chakna on Pént. Márc. 24, 2017 6:04 pm

Ez a kislány törte össze a kutat. Az arckifejez.se alapján ez biztos. Ergó nem fog segíteni, és a medált sem valószínű hogy átadja... Remek. Tanácstalan vagyok, hiszen így nem apellálhatunk arra, hogy majd önszántából segítségünkre lesz, ahhoz viszont nem fűlik a fogam, hogy erőszakkal elvegyük a medált, vagy a lányt a kúthoz rángassuk.
 A lányka elszalad, én pedig igyekszem a helyzetet megoldani. Feleslegesen, mert még el sem indulunk Shu és Timi után, amikor gyomorforgató rántás kíséretében a kút körül találjuk magunkat. Én annyira megszédültem, hogy el is vesztem az egyensúlyomat, és a földön kötök ki, a fenekemre huppanva. Pár pillanat elteltével körbenézek a társaságon, miközben feltápászkodom, de csak a kis szőkeségen akad meg a szemem. Ő sem érti mi történt. Elé lépek, meghagyva egyfajta biztonságérzetnek az ő kartávolságát kettőnk között, és szemben vele legugolok, hogy egy magasságban legyen az övével a szemem. Komoly tekintettel nézek a szemébe
- Mi állítottuk helyre a kutat - kezdem a kút felé biccentve a fejemmel. - miután te összetörted. Nem szeretnénk tőled elvenni semmit, mint ahogy ártani sem akarunk sem neked, sem másnak ami számodra fontos - biztosítom jószándékunkról - Bizonyára volt okod tönkre tenni a szobrot. Kérlek, mond el, mi volt az, hogy biztos ne tegyünk olyat, amit nem szeretnél, hogy megtegyünk. - fejezem be a mondókámat. A nővér helyett ezúttal inkább az anya szerepébe bújtam, bíztatást, jószándékot, szeretetet sugallva a gyerek felé. Nem dorgálom, hanem segíteni szeretnék neki.
 Közben remélem, hogy a dolgok alakulása ráveszi végre, hogy megszólaljon, vagy bármi módon kommunikáljon velünk. Csak akkor fogom tudni kihámozni a személyiségét, és a gondolkodását, ha meg osztja velem a gondolatait. Ez pedig fontos lenne, hogy tudjam mi legyen a következő lépés.

_________________Előtörténetem; Adatlapom; Színem / #ffcc33Beszédszínem; User; Ozyféle karakterlap;


"Álmomban újra visszatér hozzám... Én újra, és újra próbálom elengedni... De az emléke velem marad ... mindig."
avatar
Chakna
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 616
Join date : 2016. Nov. 18.
Age : 16
Tartózkodási hely : Föld ^^

Karakterlap
Szint: 20
Exp:
1348/1500  (1348/1500)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: .: Koboldok aranya :.

Témanyitás by Zekken on Vas. Ápr. 16, 2017 3:51 pm

A küldetést a játékosok inaktívvá válása miatt zárom. Köszönöm a részvételt, szép játék lett így is. Jó kis csapat jött itt össze!
Nem kellett volna már túl sok, viszont ahogy a kis "Mauglinát" meggyőzitek, és a medál a helyére kerül... furcsa robajra lesztek figyelmesek. A talaj is remegni kezd a talpatok alatt, és  a pillanat egy tört része alatt önt el mindent a jéghideg víz. Remélem tudtok úszni, bár nagyon nem lesz rá lehetőségetek, a víz a szélrózsa szinte minden irányába elsodor tiektet, elválasztva így egymástól sőt: "a maradj az úton" feladat is megbukni látszott, hisz a küldetés jelezte: - Letértetek az útról a küldetést elbuktátok. - Életjelt küldhettetek egymásnak, kiderült, vélhetőleg mindenki épp bőrrel megúszta. Chakna, amikor a víz sodrása csendesedett és partot értél, egy dologra lehettél még figyelmes. A medálra, ami a sáros földbe fúródva pihent melletted.

A zárás és jutalmazás:
Miiyako: 9 kör – 2 pótlás
45 exp, 55 arany.

Chakna: 12 kör – 1 pótlás.
60 exp (+ 10 kreativitás és aktivitás bónusz); 80 arany.

Chariton: 6 kör – 1 pótlás.
30 exp; 40 arany.

Eldrie: 11 kör – 1 pótlás.
55 exp (+ 8 aktivitás és kreativitás bónusz); 80 arany.

Shukaku: 10 kör – 1 pótlás.
50 exp (+7 aktivitási bónusz); 70 arany.


Céhjutalmak:
Shukaku és Chariton után a: Vigo:43
Shukaku 14 exp; Kiwi 15 exp; Saya 14 exp;

Eldrie után a White Rose:31
Eldrie 31 exp, mert csak ő aktív már.

_________________
Színem:#9680C7

『Rólam:』↬ Hamarosan.
『Küldetések:』↬ Álomhajó - Tor/túra
                         ↬ Renascent floor
                       
『Eventek:』↝
『MiniBossok:』↝ Igény szerint.
avatar
Zekken
Mesélő
Mesélő

Hozzászólások száma : 154
Join date : 2016. Oct. 27.
Tartózkodási hely : Zabuta

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: .: Koboldok aranya :.

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

3 / 3 oldal Previous  1, 2, 3

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.