[VM] Liánpatak

Go down

default [VM] Liánpatak

Témanyitás by Strea on Pént. Feb. 10, 2017 1:27 pm


Liánpatak

Résztvevők: Ozirisz, Eiki, Danee

Talán hallottatok már a huszadik szint egy Floriától elég távoli részéről, amit magas fák szegélyeznek, és az erdő mélyén valahol egy patak csörgedezik titokban. Egy virágbolt előtt álló njk szokott mesélni róla minden vasárnap délelőtt, ám ezúttal már távolról feltűnhet nektek egy újdonság, a feje feletti felkiáltójel. Forgalmas helyen van, a teleportkapu és a virágmező közötti útszakaszon. Nem igazán lehet eltéveszteni.
Ha beszédbe elegyedtek vele, elmondja, hogy egy törékeny, fehér virágra van szüksége a patakpartról, és ha hoztok neki, egy növénytasakot tud adni jutalmul. Összefuthattok egymással akár a boltnál, útközben vagy az erdő szélén, de talán ígyis úgyis meg fogjátok találni egymást, hiszen az njk által adott koordináták mint kiderül, nem a patakhoz, hanem csupán egy erdei tisztáshoz vezetnek. De hogyan tovább?

_________________
Színeim: #c997c8 4e4557
Adatlap
Staff feladatkörök

Aktív mesélések: ---
avatar
Strea
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 1216
Join date : 2013. May. 18.

Karakterlap
Szint: ?
Exp:
0/0  (0/0)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Liánpatak

Témanyitás by Danee on Vas. Feb. 12, 2017 12:59 pm

Ez a második kedvenc helyem, rögtön a negyedik szint strandszigete után.
Nem is értem miért nem járok ide gyakrabban.
Itt is folyton süt a nap, virágillatban úszik az egész szint, színpompás rétek foltjai váltják egymás, amerre csak megy az ember.
Na meg a párocskák, kétségtelenül, az egyik legjobb randihely, annyira adja magát, de talán pont ez az, amiért tudattalanul is elkerültem mostanság Floriát és környékét. Mert ha nincs senkid se igazán, akkor a sok boldog pár láttán csak megzuhansz lelkileg.

Ezért aztán nem is időztem túl sokat a városban, nem pihenni jöttem, bár még így is lélekemelő a táj, de kétségtelenül küldetésben voltam. Rendkívül fontos és már-már halaszthatatlan teendőim vezéreltek erre a helyre, éppen ehhez az emberhez.

A Növényárushoz. Ő a huszadik szint Orákuluma, a megkerülhetetlen és egyben a legnagyobb segítség, amit el tudsz képzelni.
Mostanság egyre jobban felemésztettem a növénytartalékaimat, boss, miniboss, párbajok és küldetések, mind-mind igényeltek időnként valamilyen kritikusan fontos kelléket, potion, méreg, vagy éppen kristály formájában, és míg én a saját receptjeimhez könnyedén hozzájuthattam a megfelelő gizek-gazokhoz jutányos áron, a többi tier tekintetében már gondban voltam.

Felvettem hát, az éppen aktuális nekem kínált küldetést, remélve, hogy ez sem lesz sokkal bonyolultabb, mint az eddigiek, és nekivágtam a rengetegnek.Az erdő felé vezetett az út, a helyszín, aminek a közelében meg kellett kezdenem az ilyenkor szokásos keresgélést. Útközben pedig átolvastam még egyszer a leírást.
- Törékeny fehér virág! - mondtam ki hangosan is, hiszen egyedül voltam, ugyan kit zavarnék azzal, ha fennhangon magamban beszélek.
Volt egy elképzelésem, hogy bizony egy rakás ugyanolyan között kell megtalálnom az igazit, ezért aztán a tisztáshoz érve, még egyszer megbizonyosodtam róla, hogy ezen a területen kell keresgélnem.

_________________
I'MMORTAL
#A32F42

"A barátnőm azt mondta a múltkor az ágyban, hogy pedofil vagyok. Azt válaszoltam: Nagy szavak ezek egy kilenc éves kislánytól!"
avatar
Danee
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1666
Join date : 2013. Jul. 06.
Age : 26
Tartózkodási hely : Pest

Karakterlap
Szint: 40
Exp:
6218/6500  (6218/6500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Liánpatak

Témanyitás by Ozirisz on Vas. Feb. 19, 2017 6:35 pm

Hogy pontosan miért is mentem a huszadik szintre? Egyértelműen a küldetések miatt, elég rendesen fogyásnak indult a potion és kristály készlet, a bossharcok vitték rendesen ezeket az itemeket. És mi kell ezekhez a tárgyakhoz? Sok-sok növény. Amit pedig ezen a szinten könnyű beszerezni.
Maga a tavaszi idő is kellemes, egy kis séta a napsütésben biztos jót fog tenni. A havas-jeges szinteken való farmolás már kicsit kezdett unalmas lenni. Bár szeretem a telet, és semmi bajom sincs a hideggel, de egy idő után kell némi változatosság.
Indultam is a virágmező felé, aztán a virágbolt előtt láttam az NPC-t, aki mindig mesélni szokott egy kevésbé ismert helyről a szinten. Most viszont egy küldetést ad az arra járóknak.
Törékeny, fehér virág? De legalább kaptam is hozzá koordinátákat, így szép komótosan elindultam a megadott helyre. Van egy olyan érzésem, hogy megint egy tűt a szénakazalban küldetést fogtam ki, mint anno régebben. Akkor egy pixeles virágot kellett megkeresnem, amit az óriási mezőn csupán a szerencsének köszönhetően szúrtam ki. És ahogy leszakítottam, azonnal pixelekre is esett. Valami azt súgja, hogy az a törékeny, fehér virág nem véletlen törékeny, és a megkeresése lesz a könnyebb része. Az, hogy be tudjuk-e egyáltalán gyűjteni, az már kérdéses. Lehet, amint letépi az ember, megfelelő kertészkedés jártasság híján pixeleződik? Nem tudom, de majd úgyis kiderül...
Közben odaértem a megadott helyre, azonban ez még csak egy erdei tisztás, ha jól rémlik ezen túl vannak azok a magas fák, és a patak, amiről a megbízónk szokott beszélni. Bár ebben nem vagyok teljesen biztos.
A másik dolog, ami feltűnt, hogy Danee is a közelben van. Lehet őt is az NPC irányította ide? Elég forgalmas helyen van, és aki a virágmező felé indul, szinte biztos, hogy előtte halad el. Persze lehet, hogy csak teljesen más okból van itt, sosem lehet tudni.
- Halihó – köszöntem neki, és nyújtottam a jobbom egy kézfogásra – Te is a „Törékeny fehér virág” miatt vagy erre? - tettem fel a kérdést. Ha ő is ugyanezt a küldetést csinálja, nyitottam is a menüt, hogy partyba invitáljam. - Ha összefogunk, hatékonyabbak lehetünk. - mondtam neki. Jól bevált módszer még a 2000-es évek elején kijött MMO-kban, hogyha egy partyban vannak az játékosok, akkor a küldetéseket is könnyebb csinálni, mivel mindenkinek számolja a rendszer. Talán a SAO-ban is hasonlóképp van, de ha nem, akkor is legalább annyi előnyünk van, hogy látjuk egymás mozgását. Közben aktiváltam a Keresés és a Látás jártasságot, hátha jól jön. Az Észlelést még Floria határában aktiváltam, mint mindig, ha elhagyom a védett övezetet.

_________________

Elhavazva...:

★˛˚˛*˛°.˛*.˛°˛★˚˛*˛°.˛.˛°˛.★*★ 。*˛.
*˛°_██_.。 *.   / ♥️  .˛* .˛。.˛..★ ★ 。
˛. (´• ̮•).。 *. /♫. ♫˛. ˛   _Π_____.♥️ ♥️ ˛* ˛*
.°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •.˛*./______/~\*. ˛*.。˛* ˛.*。
*(...'•'...) *°˛╬╬╬╬╬˛°. | 田田 |門|╬╬╬╬╬*˚ .˛ .
avatar
Ozirisz
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 1248
Join date : 2013. Jun. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : Zalaegerszeg

Karakterlap
Szint: 44
Exp:
7792/8100  (7792/8100)
Céh: Justice League

Felhasználó profiljának megtekintése http://ozirisz.xyz/

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Liánpatak

Témanyitás by Strea on Vas. Feb. 19, 2017 10:55 pm


Mivel 20 nap van a küldire, nem várok tovább, illetve a határidő innentől minden mesélői utáni ötödik nap.

Talán elindultok valamerre (hiszen azt azt hiszem sejthetitek, hogy helyben állva nem fogtok eljutni a patakig), és talán jófelé is, ha emlékeztek az npc korábbi történeteire - ezen felül pedig még beszélgetni is van időtök, mivel beletelik vagy öt-tíz percbe, mire halk csobogás üti meg a fületeket. Vannak körülöttetek magas fák, dús aljnövényzet (igen, Danee lába még bele is akad egy tüskés növénykébe), rengeteg kúszónövény és vastag szárú liánok. Mindenfele. Tulajdonképpen hamar azon veszitek észre magatok, hogy nem láttok ki semerre belőlük, de a csobogás erősödik, s toccs! Ozirisz bokáig belemerül valami vizesbe. Ha lenéztek, ott ám az a patak a lába körül, vagyis lába alatt, és igazából nem is néz ki pataknak, maximum egy csermelynek, feltéve, ha nem nevetitek ki és nem kerestek helyette inkább egy pataknak is kinéző patakot.
Persze törékeny fehér virág egyelőre sehol. Csak liánok. Lehet, hogy még mászókötélnek is megfelelnének?

_________________
Színeim: #c997c8 4e4557
Adatlap
Staff feladatkörök

Aktív mesélések: ---
avatar
Strea
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 1216
Join date : 2013. May. 18.

Karakterlap
Szint: ?
Exp:
0/0  (0/0)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Liánpatak

Témanyitás by Danee on Szer. Feb. 22, 2017 10:56 pm

Nagyon erősen meresztgettem ám a szemeimet hogy mégis hol van az a patak, mert a kék túra útvonala sehogy sem hozott ilyen nedves izé, folyékony helyre, hanem csak olyan kis izé-bizé erdei tisztásra. Hanem hát akkor már össze is hasonlítottam a térképemet de iziben a tájékkal, ahun állottam, s csak hamar rájöttem, hogy engem biza megtréfálta'ja fránya öregembör.

Smint hogy irányomat imigyen megtalálni véltem a földabrosz silabizálás után, már indultam is vón' fejest ugrani a nem túl távoli patakban, hanem hát akkor már hirtelen állt belém a félsz, hogy még a vér is megfagyott vala az ereimben, úgy adtam a palánk-formát, hogy csak úgy remegtem fejemmel mel' bokámnál fogva szorosan tapodtam a földet, csak hát erős volt a kilengés-pengés.
Mindez azért történhetett, hogy történetem fejezzem, BE, mert mit ad Kayaba!, valami ismerős hang egyszer csak megcsapatta a fülemet, pedig hát csak hangról beszélünk, az meg nem is olyan nagy was-ist-das.

- Tsőőőőő, Ozi-bácsi, mi járatban errefelé, a'hola ... ja már mondtad is. Hátööö.... JA!
Most hogy ilyen szépen tömören-velősen megaszontam vala, már sercintettem is a bele tenyerembe, ahogy azt jóóóóó magyar szoksá szerint illik, hogy csak úgy csattanjon az a pacsi.
- Én, benne vagyok! Rajtam ne mú'jék! -
oszt ha küldött is ilyen izé-bigyó-party-meghivót, hát szives örömest rákattintottam a Jóvannát.
- Na-de-már-most, milyen erdő ez itt, kérem szépen?! Hogy már rögtön ráfonódik, de iziben a lábom fejére, hogy akkorát essek, mint még soha, hát hova nőnek már ezek a gyökér gyökerek?! Mit szeretnének itt fünn, a fő'szinen, há csak nem lélegezni?
- Hanem hát, ha már így vónánk, amondó vagyok, hogy ez nem minden napi erdő, varázsos ez! Ilyent csak a nesönöl dzsiográfikon láttam, aszongyák az asszony orhideája is onnét van, merthogy fent nőnek ezek a jóságok a fákon, biztos fáznak idelent, vagy mi fene, hát ne legyünk mi sem restek, hamarján tapodjunk rá a kérges mindenit egy fára, s kússzunk-másszunk, mint narútó az iskolában!

A Danee jószerivel fel van mászva a fára. Onnan próbálkozik rálelni a világára virágára.

*háttal nem kezdünk mondatot, a szóismétlés pedig a legszebb erény

_________________
I'MMORTAL
#A32F42

"A barátnőm azt mondta a múltkor az ágyban, hogy pedofil vagyok. Azt válaszoltam: Nagy szavak ezek egy kilenc éves kislánytól!"
avatar
Danee
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1666
Join date : 2013. Jul. 06.
Age : 26
Tartózkodási hely : Pest

Karakterlap
Szint: 40
Exp:
6218/6500  (6218/6500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Liánpatak

Témanyitás by Ozirisz on Csüt. Feb. 23, 2017 8:03 pm

Mint kiderült, Danee is ugyanazt a küldetést kezdte el, mint én, és ő is a törékeny fehér virágot keresi. Haladva a patak feltételezhető helyére, hirtelen egyre több lett az aljnövényzet, Danee pedig egy kicsit meg is akadt az egyikben. - Gyökér gyökerek... ez jó – jegyeztem meg.
Aztán alig pár pillanat múlva olyan szépet toccsantam valamibe. Egyik pillanatban semmi, másikban meg bokáig ér a víz, hogy az ördögbe? És ez lenne az a patak, amiről az NPC beszél? Hisz ezen fogom magam és simán átgyaloglok, leszámítva a sáros-iszapos-kúszónövényes dolgokat. Azok egy kicsit megnehezítik a közlekedést, de egyébként közelebb áll ez az egész hely egy mocsárvidékhez vagy egy őserdőhöz mint egy igazi patakhoz. Kayaba elmaradt volna a vízszámlákkal? Vagy ez minden? Vagy mi vagyunk rossz helyen?
Danee időközben felmászott a fára, mert szerinte ott vannak a virágok amiket meg kell keresnünk. Kicsit vártam még, figyelve az eseményeket, nem-e történik valami nem várt esemény. Legutóbb amikor ilyen dzsungelszerű képződményt láttam, akkor egy csapat visító majomnak volt dobálózni való kedve. Pedig a meteorológia akkor sem jelzett banánesőt...
Amíg Danee a fa tetején nézett körül, addig én odalenn tettem hasonlóképp, hátha valahol a fák tövében, vagy a patakocska mellett, vagy valahol a közelben találok-e fehér virágokat, avagy több szem többet lát. Meg amúgy is, akrobatika jártasság nélkül inkább nem mászok fára. Bár általában nem a felmászással szokott gond lenni, hanem a lejövetel az ami nem úgy szokott összejönni, ahogy eltervezem. Egy kicsit megcsúszik az ember mancsa vagy épp a patája, aztán Newton is rásegít, és bumm! Na meg persze ott vannak az indák, amik szinte adják magukat, hogy mint Tarzan, úgy lengjünk át egyik fáról a másikra, de ahhoz nem ártana valamennyi akrobatika, szóval inkább csak idelenn keresgélek, hogy van-e valami, vagy sem...
Egy pár perc elteltével kérdezem Daneet – Odafenn találtál valamit? - persze ha még mindig a fa tetején van, és hallótávolságon belül...

_________________

Elhavazva...:

★˛˚˛*˛°.˛*.˛°˛★˚˛*˛°.˛.˛°˛.★*★ 。*˛.
*˛°_██_.。 *.   / ♥️  .˛* .˛。.˛..★ ★ 。
˛. (´• ̮•).。 *. /♫. ♫˛. ˛   _Π_____.♥️ ♥️ ˛* ˛*
.°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •.˛*./______/~\*. ˛*.。˛* ˛.*。
*(...'•'...) *°˛╬╬╬╬╬˛°. | 田田 |門|╬╬╬╬╬*˚ .˛ .
avatar
Ozirisz
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 1248
Join date : 2013. Jun. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : Zalaegerszeg

Karakterlap
Szint: 44
Exp:
7792/8100  (7792/8100)
Céh: Justice League

Felhasználó profiljának megtekintése http://ozirisz.xyz/

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Liánpatak

Témanyitás by Strea on Pént. Feb. 24, 2017 5:42 pm


Tehát amíg Danee odafent keresgél, Ozirisz marad a talajszinten. Persze lehet megbánjátok, ám még nem most! Most még örültök talán, ugyanis egy jó öt perc újabb keresgélés után Danee felfedez egy fehér, igencsak szép virágot az egyik szemközti fa egyik ágán. A kérdés persze jogosan merülhet fel, hogy hogy a búbánatba mászik át, hiszen onnan ahol ő van éppen, túl nagy ugrás lenne, és arrafele a liánok is kicsit ritkásabbak. Illetve amint elindul felé, a szeme sarkából mintha mozgást érzékelne. Csak a szél erősödött fel, vagy tényleg maguk a liánok mozognak?
Ozirisz egy kicsit hasonlóképpen jár, patakszerű patak mondjuk nincs, de van helyette egy mocsárnak látszó rész, akinek közepén ott virít a fehér virágocska. Nyilván elkezdenél süllyedni, ha belegázolnál, maradnak tehát a fölötte csüngő liánok. De vajon csak a szemed káprázott, vagy tényleg megmozdult az egyik?

_________________
Színeim: #c997c8 4e4557
Adatlap
Staff feladatkörök

Aktív mesélések: ---
avatar
Strea
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 1216
Join date : 2013. May. 18.

Karakterlap
Szint: ?
Exp:
0/0  (0/0)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Liánpatak

Témanyitás by Danee on Vas. Feb. 26, 2017 2:05 pm

Dörzsölöm is rendesen a szememet, mert nem csak a kicsikét fedeztem fel a szomszédban, de a liánok nem éppen természetes módon mozdultak el.
- Már látom! Itt van fent a szomszéd ágon, vagyis mindjárt a szomszédos fákon -
mutatok arrafelé, ahol a csudát látom, hátha Ozi szeme is megpillantja, ha akarja
- Csak azt nem tudom, hogy kerülök át oda, anélkül, hogy összetörném magam, van ötlet?
- Meg nem tudom, mennyire tűnt fel, de ez a kis dzsungel nekem természetellenesen túlon-túl élő, mármint nem az állatok, hanem a liánok! Vagy én szívtam be valamit idefent, vagy pedig ezek maguktól is mozognak, úgyhogy jó lesz vigyázni, ki tudja, mire készülnek.
- Apropó, nincs egy loli kéznél? Jó lenne csalinak, azokat nagyon szeretik ezek a hiperaktív csápok.
Úgy döntöttem lemászok, leereszkedem, bárhogy is legyen, inkább lassan és óvatosan, figyelve hova lépek, no meg a liánokat is szúrós szemmel tartva távol, míg az egyik kezem végre fel nem szabadul, mert ha közelembe merészkednek, akkor kaszabolni fogok, de rendesen.
Felmérem a virágos fa körüli mászási lehetőségeket, és ha látok rá esélyt, akkor a törzsén, vagy a lecsüngő liánokon felhúzom magam, ha nincs, akkor inkább Ozirisznek segédkezek
- És te látsz bármi mást, kell segítség?
Ha mászok is, a rövid kardomat, akár a kalóz matrózok, a fogaim közé veszem, hogy csak érte kelljen nyúlni, ha a liánok tréfás kedvükben lennének, és ritkításért kiállt a helyzet, a pajzs meg marad a hátamra szíjazva, legalább azt védje a szemtelen dzsungel Ent népség fortélyai elől. Ha elérem a virágot, rögtön szakítok persze.

_________________
I'MMORTAL
#A32F42

"A barátnőm azt mondta a múltkor az ágyban, hogy pedofil vagyok. Azt válaszoltam: Nagy szavak ezek egy kilenc éves kislánytól!"
avatar
Danee
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1666
Join date : 2013. Jul. 06.
Age : 26
Tartózkodási hely : Pest

Karakterlap
Szint: 40
Exp:
6218/6500  (6218/6500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Liánpatak

Témanyitás by Ozirisz on Hétf. Feb. 27, 2017 11:11 am

Keresgélek tovább, talajszinten. Azt a sokat emlegetett patakot nem találtam, úgyhogy vagy nagyon messze van innen, vagy... vagy valaha ez volt a patak? Aztán mi történhetett?
Pár méterrel arrébb viszont egy viszonylag nagy mocsaras részt találtam, aminek a közepén mit látok? Egy fehér virágot. El is indulok érte, legalábbis indultam volna, de ahogy léptem, úgy süllyedtem. És ami leginkább idegesített, ahogy toccs, és a hideg víz-sár-akármi elönti a cipőm. Lehet gumicsizmát kellett volna húzni? Lehet... De gumicsizma ide vagy oda, valahogy el kell jutni a mocsár közepéig, és természetesen vissza is. Ott van az a fehér virág, amit keresünk. Legalábbis remélem, hogy az az, és nem néztünk félre valamit. Egy pöttyet pipa lennék, ha a kínkeservesen összeszedett virágra azt mondaná az NPC hogy neki nem ez kell... No
Közben Danee is közölte, hogy talált egy virágot, csak épp a fa tetején. De hogy került oda? Bár nem meglepő, pletykák szerint lovakat is láttak már fa tetején, úgy vagyok vele, hogy hiszem, ha látom.
Majd az aggodalmát fejezte ki, hogy mintha túlságosan is élő lenne a dzsungel, mozognak a liánok, csak úgy maguktól. Jobban ráfigyelve, tényleg mozognak, de nem annyira nagyon.
- Valóban. De lehet, hogy csak a szél lengedezik egy kicsit jobban, de attól függetlenül nem árt az óvatosság. - válaszoltam Daneenak. A lolis kérdésén pedig csak facepalmoltam egy nagyot. Ez elég rendesen ütött...
Aztán felmértem a lehetőségeket, hogy hogyan lehetne eljutni a mocsár közepéig. Amennyiben voltak úgy liánok, hogy egyikről a másikat még elérhetem, akkor megpróbálkoztam a liánokkal eljutni a mocsár közepéig, begyűjteni a virágot, és természetesen vissza. Ha esélytelen, mert pl. a virág közelében egyetlen lián sincs, akkor még próba-cseresznye alapon előhúztam a pecabotot, hátha azzal oda tudom húzni a virágot magamhoz. Persze ez csak végső esetben, hisz az NPC hogy is emlegette? „Törékeny fehér virág.” És a törékeny valahogy nem biztos, hogy tolerálja a horgászbotot...
- Itt lenn is van egy, amit megpróbálok begyűjteni. Egyelőre még küzdök vele, aztán meglátjuk. Remélem ez az a virág, ami kell annak az NPC-nek.

_________________

Elhavazva...:

★˛˚˛*˛°.˛*.˛°˛★˚˛*˛°.˛.˛°˛.★*★ 。*˛.
*˛°_██_.。 *.   / ♥️  .˛* .˛。.˛..★ ★ 。
˛. (´• ̮•).。 *. /♫. ♫˛. ˛   _Π_____.♥️ ♥️ ˛* ˛*
.°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •.˛*./______/~\*. ˛*.。˛* ˛.*。
*(...'•'...) *°˛╬╬╬╬╬˛°. | 田田 |門|╬╬╬╬╬*˚ .˛ .
avatar
Ozirisz
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 1248
Join date : 2013. Jun. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : Zalaegerszeg

Karakterlap
Szint: 44
Exp:
7792/8100  (7792/8100)
Céh: Justice League

Felhasználó profiljának megtekintése http://ozirisz.xyz/

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Liánpatak

Témanyitás by Strea on Hétf. Feb. 27, 2017 12:22 pm


Kettőtök közül ezúttal Danee volt az előrelátóbb, és nem próbálta meg átugrani a távot a mozgó liánokkal maga körül. Sikerül is lemásznia, és bár van pár inda, ami egy kicsit felé mozdul, elég csupán egy csillanás a szájában tartott kardja élén, hogy a növények inkább meggondolják magukat. Így tehát ő minden további nehézség nélkül lejut majd feljut a másik fára, és mivel kézzel szakítja le, a fehér virág nem pixeleződik el, hanem bekerül az inventoryjába.
Fél kézzel azonban nehéz kapaszkodni, így a lejutás egy kicsit gyorsabban sikerül neki, mint ahogyan tervezte. Segond, sáros lesz egy kicsit, de a virág az övé.

Ozirisz nálánál rosszabbul járt: nem vette elő a kardját, és attól függetlenül kezdett el haladni a liánokon előre fegyvertelenül, hogy ő maga volt az, aki óvatosságra intette a két tagú csapatot. Rossz ötlet. Úgy a harmadik liánnál, amibe belekapaszkodsz, kezded először észrevenni a mozgolódást, majd pillanatok alatt lekötöznek a liánok - természetesen a mocsár felett, így jól gondold meg, akarsz-e vadgalkozni mostmár, vagy valami mást találsz ki. Talán jobb ötlet lett volna olyan virágot választani, ami elérhető, és inkább segíteni a társadnak, nem?

A húsz napos határidő elsején jár le, így addig van időtök zárót írni. Utána még jön egy zárómese, a reagjaitoktól függően. A helyzetre való tekintettel azt tanácsolnám, hogy most is Danee írjon elsőnek.

_________________
Színeim: #c997c8 4e4557
Adatlap
Staff feladatkörök

Aktív mesélések: ---
avatar
Strea
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 1216
Join date : 2013. May. 18.

Karakterlap
Szint: ?
Exp:
0/0  (0/0)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Liánpatak

Témanyitás by Ozirisz on Csüt. Márc. 02, 2017 12:24 pm

Ami a liános mutatványt illeti, nem nyert hangszórót. Elkezdtem haladni a virág felé, liánról liánra, aztán egyik pillanatról a másikra gondoltak egyet, és lekötöztek. Csak úgy, hirtelen, és gyorsan.
- Na ezt szépen megcsináltam – mondtam magam elé mérgesen. Se előre, se hátra. Pedig ezt a küldetést meg akartam csinálni, ha már erre járok, és nem csak így, szó szerint ellógni... No
De mit rontottam el? Mit tehettem volna másképp? Hát, jó kérdés. Először is nem volt a kezem ügyében a kardom. Bár, ha nekiállok vagdalózni, akkor hogy jutok el a virágig? Pláne úgy, ha az egyetlen ide vezető utat megsemmisítem. És ezek a valamik, akármiből is nőttek ki, érzik a jelenlétünket. Mondjuk nem egy, nem két film is feldolgozott már hasonlót, avagy az agresszív húsevő növények és társaik. Bár rémlik olyasmi is, hogy csak védtek valamit, vagy valakit, és csak agresszió jelére támadtak, addig meg csak voltak. Ha ez az eset állt volna fenn, akkor az első rossz mozdulat végzetes lett volna. Úgy tűnik mégsem ez volt a helyzet...
Mondjuk a mostani helyzetből valahogy ki kéne jutni. Merre tovább? Várjam meg amíg Danee segít? Vagy vágjam ki magam innen? Ez utóbbi esetben valószínűleg a mocsárba esek, amiről fogalmam sincs, hogy itt milyen mély, és hogy a mocsár is nincs-e tele valami hasonló liános dologgal. Bár ami a szerencsét illeti, valószínűleg kb. úgy járnék, mint aki kiugrik a zuhanó repülőből, és egy süllyedő hajóra esik...
Jobb híján egy ideig türelmesen vártam, hogy mi fog történni. Talán megkegyelmeznek a liánok? Talán Danee tud segíteni? Egyáltalán a sráccal mi a helyzet? Lehet ő is hasonló helyzetben van mint én? Nem tudom, és innen nem is látok rá.
- Mi a helyzet odafenn? Ha végeztél, elkélne egy kis segítség... - szólaltam meg, már ha épp nem a torkomat szorongatta valamelyik csápoló lián.
Amennyiben a kezeim ki tudtam szabadítani, és a virág is hatótávon belül van, és a menüt is le tudtam hívni, megpróbálkoztam a korábban is eszembe jutott pecabotos megoldással. Persze ehhez megfelelő bolygó-együttállások is szükségesek, és valószínű hogy annyira nagy mázlim nincs, hogy mindezek a feltételek teljesüljenek. Mindezek hiányában csak vártam, talán a liánok előbb-utóbb elfáradnak. Vagy csak szimplán megunják...

_________________

Elhavazva...:

★˛˚˛*˛°.˛*.˛°˛★˚˛*˛°.˛.˛°˛.★*★ 。*˛.
*˛°_██_.。 *.   / ♥️  .˛* .˛。.˛..★ ★ 。
˛. (´• ̮•).。 *. /♫. ♫˛. ˛   _Π_____.♥️ ♥️ ˛* ˛*
.°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •.˛*./______/~\*. ˛*.。˛* ˛.*。
*(...'•'...) *°˛╬╬╬╬╬˛°. | 田田 |門|╬╬╬╬╬*˚ .˛ .
avatar
Ozirisz
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 1248
Join date : 2013. Jun. 10.
Age : 30
Tartózkodási hely : Zalaegerszeg

Karakterlap
Szint: 44
Exp:
7792/8100  (7792/8100)
Céh: Justice League

Felhasználó profiljának megtekintése http://ozirisz.xyz/

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Liánpatak

Témanyitás by Danee on Pént. Márc. 03, 2017 11:15 am

- Valahogy nem így terveztem a lejutást ... pff - mormogom bosszúsan, ahogy sajgó üleppel és csupa sár tenyérrel feltápászkodom ebből a sáros-tőzeges-mocsaras izéből.
- Nekem meg van a virág! - válaszolom nagy hangon Ozirisznak, s közben igyekszem leverni, vakarni a sárdarabokat a tenyeremről meg a nadrágomról.
- Miért, te hogy állsz? -
érdeklődöm, anélkül, hogy látnám, merre is van a srác
- Hallod?! Merre vagy? -
fordulok körbe, hajtom szét az indákat magam előtt, míg meg nem pillantom a csávába került bajtársam
- Hát te meg hogy gabalyodtál bele abba a sok liánba? -
csodálkozok rá derűs mosollyal
- Le tudod szedni magadról? -
kérdem, bár látva a próbálkozásait, nem vagyok meggyőződve arról, ezt a kérdést volt értelme feltenni
- Várj! -
emelem az ég felé a mutatóujjam - Kitalálok valami! Valahogy kiszabadítalak onnan!
Persze könnyű mondani, és gondolom a várakozást sem lesz nehéz teljesítenie, de mi a fenét tehetnék.
Ahogy a lábam kapásból bokáig süllyed, és még csak rá se nehezedtem igazán, ijedten húzom vissza, hogy csak úgy cuppan a drága.
- Ez valami mocsár-féle, jól sejtem? Azért lógsz inkább a liánon, mi?
Na, ezzel se lettem okosabb. Szétnézek a felszerelésemen: csupa nehéz holmi, ami hipp-hopp lehúzna a mélybe, de akár maguktól is elsüllyedtének, ha jól sejtem.
- A pajzs nem lenne rossz, ha mondjuk akkora lenne mint egy tutaj, de ebben a formájában kevés lesz, hömm ...
Nem, ezekkel nem jutok előrébb.
- Ha lenne nálam fagytér kristály, sima ügy lenne! -
gondolkozok hangosan - De meglehet, hogy akkor a virág is szétfagyna ...
- Mennyire vagy jó úszó? -
hülye ötletek tódulnak a fejembe, de hátha kisül belőlük valami - Ha elvágod a liánokat egy kivétellel, és aztán leereszkedsz óvatosan az utolsóból kitekerve magad, meg az egyik levágott lián végét felém dobod, akkor talán vissza tudlak majd húzni - Rizikós terv, főleg, hogy sosem volt még igazán dolgom mocsárral, és nem tudom, mennyire úszható, mennyire nem
- Áh, de nem jó, hagyjuk, akkor lehet nem érnéd el a virágod, és az se tuti, hogy ki tudnálak húzni saját erőből.
De akkor mi legyen, hogy tudnék...
- Inkább odamegyek én is -
az más kérdés, hogy hogyan - és valahogy leszedem rólad a liánokat
Szétnézek, maradt-e lián, amiken át tudnék kapaszkodni felé, ha nincs akkor előveszek kötelet, s a végén lévő rostjait egy-egy fél-öklömnyi kő köré kötözöm akkurátusan.
Ha van lián, akkor tanulva az eddig látottakból, a kardom végét fárasztó méregbe mártom, s a penge oldalánál fogva a fogaim közé véve mászok, himbálódzok, vagy akár ugrok át, ha kell.
Ha csak a kötélre hagyatkozhatok, akkor próbálom úgy dobni a köves végénél fogva, hogy rátekeredjen az Ozit fogva tartó liánok egyikére. A kardom persze most is bemérgezem, s ha így-vagy úgy átjutnék, akkor csak megszúrom kicsit a rakoncátlan liánokat, de el nem vágom, had ernyedjenek el egy kicsit a méreg hatása alatt.

//gyenge fárasztó méreg

_________________
I'MMORTAL
#A32F42

"A barátnőm azt mondta a múltkor az ágyban, hogy pedofil vagyok. Azt válaszoltam: Nagy szavak ezek egy kilenc éves kislánytól!"
avatar
Danee
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1666
Join date : 2013. Jul. 06.
Age : 26
Tartózkodási hely : Pest

Karakterlap
Szint: 40
Exp:
6218/6500  (6218/6500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Liánpatak

Témanyitás by Strea on Pént. Márc. 03, 2017 11:28 am


Lehet egy kis idő után tényleg megunták volna a liánok a szorongatást, Danee viszont előbb ér oda: ahogy korábban, most is mozdulatlanul tűri az összes növény, hogy a fiú őket használva eljusson bajbajutott társához; elég csak a lovagnál lévő pengét megérezniük. Az akció pedig ekképpen sikerrel is zárul, a méreg hatása alatt a liánok eleresztik Oziriszt (remélem időben találsz kapaszkodót, hisz anélkül beleesnél a mocsárba), így minden további nélkül elmehettek a másik virágért vagy akár vissza is fordulhattok, csupán egyetlen növénykét adva az njk-nak. Ő pedig hálásan fogadja, akár egyet, akár kettőt kap, cserébe pedig mindkettőtöknek ad egy-egy tasakot, és a felkiáltójel is eltűnik a feje fölül.


Okés, végülis még épphogy belefértetek, talán (vagy talán nem), mindenesetre mindketten megkapjátok a jutalmat: fejenként 40 aranyat és a következő növényeket:

Danee: 1 [T1] Faeno Levél 1 [T1] Barna Gomba 4 [T2] Vastag Tövisgyökér 1 [T2] Faeno Ág 1 [T2] Vörös Gomba 1 [T2] Nihil Levél 4 [T3] Nihil Ág 1 [T3] Eknier Levél 3 [T3] Gyilkos Galóca 2 [T3] Ezüst Százszorszép 2 [T4] Faeno Virág 1 [T4] Eknier Ág 1 [T4] Nihil Bogyó 1 [T4] Fagyott Pitypang 3 [T5] Magnum Levél 1 [T5] Kék Tulipán 1 [T5] Szarvasgomba 1 [T5] Jégvirág

Ozirisz: 1 [T1] Kis Tövisgyökér 1 [T1] Faeno Levél 1 [T1] Barna Gomba 1 [T1] Tövisgyökér 1 [T1] Vörös Pitypang 3 [T2] Vastag Tövisgyökér 1 [T2] Vörös Gomba 1 [T2] Nihil Levél 2 [T3] Nihil Ág 1 [T3] Eknier Levél 1 [T3] Gyilkos Galóca 2 [T3] Gigantikus Pitypang 2 [T4] Faeno Virág 1 [T4] Nihil Bogyó 1 [T4] Fagyott Pitypang 3 [T5] Magnum Levél 5 [T5] Kék Tulipán 1 [T5] Szarvasgomba 1 [T5] Havasi Pitypang

_________________
Színeim: #c997c8 4e4557
Adatlap
Staff feladatkörök

Aktív mesélések: ---
avatar
Strea
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 1216
Join date : 2013. May. 18.

Karakterlap
Szint: ?
Exp:
0/0  (0/0)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Liánpatak

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.