Cearso és Taka - Kígyóbűvölés

Go down

default Cearso és Taka - Kígyóbűvölés

Témanyitás by Taka on Szer. Ápr. 26, 2017 4:08 pm

Fura. Aznap fel sem tűnt annak a valószínűsége, hogy a tengerparton, a homok alatt egy újabb szörnyeteg bújt meg. Azt mondták, az átmeneti homokviharok is ennek földbúvár kígyónak volt köszönheti, amit Jörnek neveztek. Viszont azt már kevésbé értettem, miért nem foglalkoztak ezzel a jószággal – vagy… rosszággal –, ami a napozás lehetőségét hiúsította meg. Lehet, túlságosan lent volt, aztán gonoszkodott az ottaniakkal vagy nem tudom. Azt már viszont tudtam, hogy hova megyek és mit kellett tennem: elejteni Jört és napozok egy jót – a mínusz akárhány fokban.
A szél most sem kímélt, talán még hidegebb volt, mint tegnap, leletgyűjtögetés közben. A Nap sem sütött, szóval nem nagyon tudhattam barnítani magamat. Gondolatban elmorzsoltam egy fájdalomkönnycseppet, majd körbenéztem a tengerparton. A víz csak úgy tajtékozott, mintha dühös lett volna arra a kígyóra, ami ekkora galibát okozott. A felhők esélyt sem hagytak a napfénynek, olyan sötét volt a közelgő vihartól. A tenger felett köröző madarakat sem láttam sehol. Ahhoz képest, hogy tegnap még vígan szárnyaltak az amúgy akkor sem barátságos égen át, ezúttal félelmükben biztos egy sziklahegy alatti üregben bújhattak el a derűtlen vihar és – valószínűleg – Jör elől.
Szememmel kellemetlenkedve hunyorogtam, ahogyan a nagy erejű szél kisebb-nagyobb mennyiségű homokot emelt meg a földtől. A számban is éreztem, úgyhogy fanyar ábrázattal köpködhettem ki a nedves, szemcsés földet, annyira nem tetszett az íze. Fél figyelmemmel azért még az akár alattam is tekergő kígyóra összpontosítottam. Egy hangos reccsenés hangját hallottam meg, aztán azon kaptam magamat, hogy a szélvihar szépen apránként kicsavarta az egyik közeli pálmafát, ami elől el kellett ugranom. Ijedt sikoltással, hassal estem a hidegtől megkeményedett homoknak, s rémülten néztem a kidöntött kérges irányába. Nem tudtam eldönteni, hogy a fagytól vagy a félelemtől reszkettem ennyire, de össze kellett szednem magamat. Felálltam, letöröltem a ruhámra tapadt, fél-sáros porszemeket, sálam egyik végét átdobtam a vállam fölött. Dühödten ráncoltam össze szemöldökömet, s számonkérően emeltem csípőre mindkét kezemet.
- Te hülye kígyó, gyere már elő, nem hallod?! Ne csináld belőlem palacsintát, különben megjárod! – kiáltottam a föld felé, annak reményében, hogy Jör meghallja azt. Türelmetlenül dobbantottam, és amennyire csak tudtam – ahogyan a mama szokott, amikor rossz fát tettem a tűzre –, rákiáltottam még egypárszor a szóban forgó bestiára. Azért a gonosz tréfának is megvolt a határa.
avatar
Taka
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 155
Join date : 2016. Apr. 01.

Karakterlap
Szint: 5
Exp:
225/250  (225/250)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Cearso és Taka - Kígyóbűvölés

Témanyitás by Cearso on Pént. Ápr. 28, 2017 11:52 am

Mikor reggel felkeltem még nem gondoltam volna, hogy ilyen kalandos napom lesz. Mondjuk Aincradban nem kell messzire menni egy kis kalandért, hisz ebben a virtuális világban akármi megtörténhet. Elég ha az ember csak jelentkezik egy olyan küldetésre, ami nem hangzik túlságosan hétköznapinak. Persze nem mindegyik ilyen küldetés során keveredünk kalandba a szó szoros értelmében, ehhez kell kis szerencse és egy kis ráérzés is. Az évek alatt többször is beletenyereltem ebbe a dologba. Azért az esetek többségében nem bántam meg, hogy így alakult. hisz így rengeteg embert ismerhette, meg. Ez meg legtöbbször újabb és újabb lehetséges kalandokhoz vezethet. Én meg nem utasítom el ezeket a kalandokat se, ha éppen megtehetem. Ezek fényében nem igazán mondhatom, hogy Aincrad egy unalmas hely. Kivéve, ha az ember magára zárja az ajtót, és nem jön ki onnan hosszú hónapokon keresztül, ahogy én is tettem az elmúlt időben, így nem igazán van fogalmam azokról a változásokról, amik a közelmúltban történtek az egyes szinteken. Az első felfedezőutam alatt arra jutottam, hogy sem a szintfőnökök legyőzésében, se a koboldok ügyében nem igazán haladtak a dolgok.
A fontosabb megállók után a kisebb, eldugottabb helyeket vettem szemügyre. A múltat ismerve már nem is lepődtem meg, hogy az egyik ilyen helyen egy kisfiút láttam a földet bántotta a dobbantásaival.
Na jó egy kicsit meglepődtem, mert ez nem egy teljesen hétköznapi látvány még Aincradban sem, főleg úgy hogy láthatóan határozottan a földre irányult az erőkifejtése, nem pedig valami más miatt bosszankodott.
-Mit bántott szegény talaj, hogy ezt a bánásmódot érdemelte?
Kérdezek rá, mielőtt még a közelébe mennék.

_________________
1.:

Double Arrow - nyílzápor
Az íjára egyszerre több nyílvesszőt is felajz.

2.:
Healblock-Célpont játékos/mob/pet hp-ja, és páncélja semmilyen módon nem képes növekedni [passzív]

3.:
Concentration (permanens)
Cear a fel nem használt sebességét sebzésbe fordítja át, amennyiben elég erősen koncentrál

4.:
A szerencse forgandó
Cear egy buffot vagy debuffot tesz magára. A buff/debuff mértékétől függően sérül, gyógyít magán vagy gyógyít egy csapattársán

lvl 36:
élet:50/0 (250 hp)
FK: 27/34
Erő:4/4
Irányítás:32/31
Kitartás:29/11 (CSP=200)
Gyorsaság:36/89
spec:19/9
páncél /65
avatar
Cearso
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 1937
Join date : 2014. Aug. 25.
Age : 21

Karakterlap
Szint: 38
Exp:
5604/5900  (5604/5900)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Cearso és Taka - Kígyóbűvölés

Témanyitás by Taka on Pént. Május 05, 2017 1:29 pm

Csak egy újabb rengés volt a válasz, semmi több. A kígyó határozottan nem akart előjönni, akármilyen sérelmet is vághattam hozzá. Persze mit csodálkozok, valószínűleg nem értette az emberek nyelvét. Ettől függetlenül megért egy próbát, hátha a dühös szavak felizgatják és akkor talán a felszínre jöhetett volna. Viszont Jör nem így tett. Fogta magát, s még jobban befészkelődött a föld aljába. Akármit is csináltam, képtelenség volt a homoki kígyót ilyen módszerrel a felszínre csalogatni. Ennek ellenére a szörnyeteg ide-oda mozgolódott, ami a földrengések formájában mutatkozott meg.
Az idegentől érkező hang váratlanul ért. Talán bele is remegtem, annyira meglepett, hogy hirtelen felbukkant mögöttem. Megfordultam, és aztán még jobban megrémültem. Felismertem, „Cear” volt az. Még mindig furán éreztem magamat tőle, főleg az utóbbi és egyetlen találkozásunkat követően. Fogalmam sem volt, mit akart közölni azokkal a kérdésekkel, aztán csak úgy magamra hagyott, meg nem adván a bocsánatkérés lehetőségét. Inkább ez az, ami megríkatott. A papa meg a mama mindig arra tanított, ha valakit megbántok valamivel, kérjek elnézést – de hogyan tehetném meg, ha az esélyét sem adják meg? Valahogyan így éreztem a fiúval kapcsolatban. Haragudni nem tudtam rá, de azt hiszem, nehezteltem miatta. Bár sosem gondoltam volna, hogy ekkor és ilyen körülmények közepette újból összefutok vele, de… ő maga mondta, a közel- vagy a távoljövőben majd biztosan találkozunk. A helyzet váratlansága miatt csak félénken mertem méregetni „Cear”-t. Kezeimet magam előtt összekulcsoltam, lelki tükreimmel tetőtől talpig felkutattam, történt-e vele valami változás. Ugyanolyannak tűnt, még kisugárzásra is. Talán ezért is jelentett gondot válaszolni a fél-mulatságos kérdésére. Nyilván furcsának vélte, hogy a homokréteg alján fészkelő Jört szidom. Külső szemlélőnek olybá úgy tűnt, mintha a földre voltam dühös és nem a zodiákus tagjára.
- Nekem aztán semmi bajom a földdel… – feleltem egyszerűen, erőt vévén a válaszra. – Az alatta tartózkodó óriáskígyóval annál inkább. – Tártam szét karjaimat, s nemtörődöm módon vontam meg vállamat. – Vagy van vele valami gond… Cear? – Szinte gúnyosan mondtam ki a – feltételezem – becenevét. Nem felejtettem el azt a találkozást, majd az elválás pillanatát. Reméltem, ennyiből emlékezni fog a szívélyesnek aligha mondható búcsúzkodásra.
avatar
Taka
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 155
Join date : 2016. Apr. 01.

Karakterlap
Szint: 5
Exp:
225/250  (225/250)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Cearso és Taka - Kígyóbűvölés

Témanyitás by Cearso on Csüt. Május 11, 2017 12:26 pm

A kérdésem furcsa hatást kelt. Határozottan nem számított senki sem az érkezésemre, így jó néhány elméletemet azonnal el is vetettem, ami néhány pillanattal ezelőtt megfogalmazódott bennem. A kérdés hatására egy pillanatra abba is hagyta a föld bántalmazását. Vagy azért, mert nem értett a kérdést, vagy mert nem akart válaszolni rá.
Nem volt okom rohanni sehova se, ezért türelmesen megvártam a válaszát. Szerencsémre a türelmem meghozta a rózsáját, viszont a furcsa válaszát hallva, ismét rá kellett kérdeznem, hogy pontosabban lássam ezt a helyzetet.
-Mit csinált az az óriáskígyó, ami úgy kihozott a sodródból, hogy a szegény talajt kell bántanod miatta?
Persze gondolom a kígyó valahol a föld alatt lehet, és eléggé felhúzhatta szegény srácot, ha ennyire agresszívan viselkedik.
Aztán meghallottam a szájából a saját nevem. Vagyis azt, amin eddig bemutatkoztam. Még ha ő fel is ismert, nekem nem volt ilyen szerencsém vele kapcsolatban. Még párszor végigmértem a srácot a talpától a feje búbjáig, de semmi, még így sem akaródzott felismernem, ami furcsa volt a számomra, hisz azért sok mindenre emlékezni szoktam. Viszont a nem olyan régi sokk biztos rengeteg dolgot megváltoztatott bennem. A hangsúly, amivel kimondta a nevem nem túl jót sejtetett.
Jobb lesz, ha kiderítem, hogy mi is történt, ami miatt haragudhatna rám, illetve bebiztosítom, hogy a dühe továbbra is az úgynevezett "óriáskígyó" felé irányuljon, és
-Öööö... Ismerlek valahonnan? Sajnálom, de az elmúlt időszakban magamon kívül voltam egy kissé, és lehet, hogy még nem hevertem ki magam eléggé. Ha segítenél azzal, hogy hol és mikor találkoztunk, azt nagyon szépen megköszönném.

_________________
1.:

Double Arrow - nyílzápor
Az íjára egyszerre több nyílvesszőt is felajz.

2.:
Healblock-Célpont játékos/mob/pet hp-ja, és páncélja semmilyen módon nem képes növekedni [passzív]

3.:
Concentration (permanens)
Cear a fel nem használt sebességét sebzésbe fordítja át, amennyiben elég erősen koncentrál

4.:
A szerencse forgandó
Cear egy buffot vagy debuffot tesz magára. A buff/debuff mértékétől függően sérül, gyógyít magán vagy gyógyít egy csapattársán

lvl 36:
élet:50/0 (250 hp)
FK: 27/34
Erő:4/4
Irányítás:32/31
Kitartás:29/11 (CSP=200)
Gyorsaság:36/89
spec:19/9
páncél /65
avatar
Cearso
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 1937
Join date : 2014. Aug. 25.
Age : 21

Karakterlap
Szint: 38
Exp:
5604/5900  (5604/5900)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Cearso és Taka - Kígyóbűvölés

Témanyitás by Taka on Pént. Jún. 16, 2017 2:00 pm

Számára a talaj rugdosása volt különös, számomra meg az, hogy természetesnek vélte a szigeten végzett pusztítást. A kígyó, semmint egy kis széllökés volt az, ami kicsavarta a fákat a helyéről, és mégis, olyan meg nem lepetten kérdezett, mintha misem történt volna. A jelenségre furcsállóan vontam fel szemöldökömet. Annak ellenére, hogy rosszban váltunk el, inkább ez a része zaklatott fel jobban, minthogy otthagyott, kislányos zavaromban. Kérdésére nem válaszoltam, hanem feltűnően néztem körbe. A gyökerejüknél kirántott pálmafák felé sandítottam, a homokból néhol-néhol kibúvó sziklákra, melyek egykor a föld mélyében kuksolhattak. Sőt, a földalatti üregekből még rákokat és tengeri teknősöket is láttam előjönni. Biztosan a tojásaikat mentették a kígyó elől vagy nem tudom. Eddig nem is tudtam, hogy a játékban voltak tengeri teknősök, de holtáig tanul a gyerek… vagy ember.
Aztán a következő kérdés az, ami ennél is jobban meglepett. Hirtelen azon kaptam magamat, hogy ökölbe zárt kezeim az indulattól remegtek. Még a talpamban is valami bizsergés-félét éreztem, de nem a földrengéstől. Azt hiszem, dühös voltam rá. Nem ismert meg? Nem tudta, hogy a tettének következménye volt? Mi vagy ki ez a srác? Mindezek ellenére csupán csodálkozón néztem rá, hátrakulcsolt kézzel. Íjamat a vállamra aggattam, elvégre nem sok esélyt láttam rá, hogy Jör hamar elő bukkant volna. Úgy éreztem, ahhoz sokkal több kellett. Még mielőtt meglepően sokat várattam volna a válaszra, szememet forgatva válaszoltam:
- Első szint, kobold kazamata. Pár hónapja. – Tömör, lényegre törő voltam. Ritkán viselkedtem így, amivel saját magamat is sikerült meglepnem. – Még egy pm-et sem tudtam küldeni, rossz nevet adtál meg. – Folytattam, erősen utalván arra, hogy mekkorát hazudott, ezáltal mennyire megbántott. Mindenkinek – még egy hozzám hasonló, éretlen gyereknek is – járt egy második esély, de ő nem adta meg. Nagyon szerettem volna tudni, miért nem, ám mindenekelőtt azt, hogy miért feledkezett meg erről az esetről. Tehát így, ezzel a tudattal meredtem a „Cearra”, magyarázatot várva a kígyónál is különösebb jelenségre.
avatar
Taka
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 155
Join date : 2016. Apr. 01.

Karakterlap
Szint: 5
Exp:
225/250  (225/250)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Cearso és Taka - Kígyóbűvölés

Témanyitás by Cearso on Vas. Júl. 02, 2017 9:43 am

Egy keveset kellett várnom a válaszára, úgy néz ki nem hiszi el, hogy nem emlékszem minden pillanatra az elmúlt öt évből.
-Köszönöm.
Nem tudom, mikor, és mért is járhattam egy olyan számomra semmit se mondó helyen, főleg olyankor mikor mindenki elöl menekülni akartam. Talán pont ezért, hiszen ott pont nem keresne senki. Ezek szerint mégis összefutottam valakivel, csak nem igazán emlékszem a dologra.
Viszont tudta a nevemet, amin mások hívni szoktak, tehát nem mintha hazudna...
Kobold kazamata... Kobold kazamata.
Nem mintha sűrűn jártam volna arrafelé, akkor is csak a véletlen vezetett el oda, és csak egy valakivel találkoztam az úton.
Persze, ő a virágos srác... Mintha úgy rémlene, hogy el akarta vinni a virágot a kazamatából, mert... miért is... Persze, mert úgy gondolta, hogy nem jó neki az a hely. Én meg arról próbáltam győzködni, hogy hagyja ott, ahol van, mert az jobb a növénynek.
-Valami rémlik. Volt ott valami virág, ugye? Mi lett vele?
Vajon mi történt azzal a virággal, amit meg akart menteni, ha továbbra is virágzik valahol, akkor minden esetre elnézést kell kérnem tőle.
Ezért is, hiszen úgy néz ki, hogy egy kis probléma adódott azáltal, hogy a becenevemet adtam meg a teljes nevem helyett.
-Rossz nevet adtam volna meg? Hisz az előbb a nevemen szólítottál, vagy nem? Mármint, olyan régóta hívnak így, hogy a teljes nevemet nem is szoktam használni, csak az arénában, és más küzdelmek alatt. Sajnálom, nem tudtam, hogy ezzel bonyodalmat fogok okozni, de mondtam, hogy még találkozni fogunk.
Persze ezt akkor csak azért mondtam, hogy megnyugtassam a srácot a távozásom ellenére.

_________________
1.:

Double Arrow - nyílzápor
Az íjára egyszerre több nyílvesszőt is felajz.

2.:
Healblock-Célpont játékos/mob/pet hp-ja, és páncélja semmilyen módon nem képes növekedni [passzív]

3.:
Concentration (permanens)
Cear a fel nem használt sebességét sebzésbe fordítja át, amennyiben elég erősen koncentrál

4.:
A szerencse forgandó
Cear egy buffot vagy debuffot tesz magára. A buff/debuff mértékétől függően sérül, gyógyít magán vagy gyógyít egy csapattársán

lvl 36:
élet:50/0 (250 hp)
FK: 27/34
Erő:4/4
Irányítás:32/31
Kitartás:29/11 (CSP=200)
Gyorsaság:36/89
spec:19/9
páncél /65
avatar
Cearso
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 1937
Join date : 2014. Aug. 25.
Age : 21

Karakterlap
Szint: 38
Exp:
5604/5900  (5604/5900)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Cearso és Taka - Kígyóbűvölés

Témanyitás by Taka on Hétf. Aug. 07, 2017 1:11 pm

Aztán végül eszébe jutott – még csak nem is volt olyan régen, hogy elfelejthette volna. Nem tudtam megérteni, és nem is akartam. Utólag csak dühíteni tudott, meg még jobban elszomorítani. És még csak nem is akartam a kérdésére válaszolni, hiszen elég egyértelművé vált, mi lett egy olyan sötét lukban nevelkedett virággal, de mégis meg kellett tennem.
- Elpusztult. – rövid, tömör, lényegre törő válasz volt. Egy pillanatra sem néztem rá, a földet vizsgáltam, ahogyan az alattunk tekergő szörnyeteg buckákat hozott létre a pusztításával. A homokból kiemelkedő dombok nem maradtak sokáig a helyükön, hiszen Jör állandóan újabbakat és újabbakat alkotott a helyükre. A környéki fák és bokrok sem bírták sokáig, amik a forró talajon meg tudtak teremni. Az sem segített, hogy a szél is egyre erősebben és erősebben süvített… Olyan volt, mintha megérezte volna, milyen dühös és csalódott voltam.
- Ti felnőttek mindent ígértek, aztán mi történik? Az, hogy magadra hagynak. – vetettem oda félvállról. Egy pillanat erejére felvettem vele a szemkontaktust. – Nyilván becenevet adtál meg. De ez nem változtat azon, hogy nem tudtam neked utána levelet küldeni. Pedig csak bocsánatot akartam kérni! – Olyan volt, mintha mérget köptem volna. Nem sok, de nem is kevés idő telt el a kazamatás eset óta, ám így még soha senki sem bántott meg. Majdnem azt csinálta velem, mint azok a srácok az erdőben.
- Olyan rosszak vagytok! Te… te tinédzser! Rosszabb, mintha tetvek mászkálnának a hajamban! – kiáltottam, majd íjamat felhúztam, miután egy nyilat helyeztem az idegre. A vesszőt szabad útjára engedtem, ami egyenesen célja felé haladt: „Cear” feje felé. Épphogy mellette suhant el, ami kezdetektől fogva a célom volt. A homoki kígyó olyan csendben osont elő a föld alól, hogy hátat fordítva sosem vettem volna észre. A szörnyeteg akkorra már a srác mögött bújtatta ki ék alakú fejét a homokból, hogy támadhasson. Szerencse, hogy épp időben reagáltam és a vessző is pont a szemét találta el. Jör felvinnyogva ide-oda lóbálta fejét, mire ijedten hátráltam. Azok a nagy, narancssárgán égő szemek rémisztőek voltak. Kételkedtem, hogy másodjára, alapos meggondolás és célzás után sikerült volna eltalálnom. Ettől függetlenül örültem, amiért ösztönből végre valami jót csináltam.
avatar
Taka
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 155
Join date : 2016. Apr. 01.

Karakterlap
Szint: 5
Exp:
225/250  (225/250)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Cearso és Taka - Kígyóbűvölés

Témanyitás by Argo on Hétf. Szept. 11, 2017 3:02 pm

~hOi
Kérésre a küzdőteret lezárom, pedig fene izgalmasás kezdett vállni. A jutalmak:
Cearso: 10 xp és 30 arany
Taka: 20 exp és 60 arany, szintlépés (4->5)

_________________
avatar
Argo
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 893
Join date : 2013. Aug. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Cearso és Taka - Kígyóbűvölés

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.