Buborékvadászat

Go down

default Buborékvadászat

Témanyitás by Szophie on Pént. Május 05, 2017 5:41 pm


Invertory kisöprést tartottam. Egyszerűen átláthatatlan volt már a sok kacattól hemzsegő rakodóm, több oldalnyi felülettel, felgyülemlett lim-lomokkal, szavatosságuk végéhez közeledő tárgyakkal. Megpróbáltam ésszerűen szelektálni, és csak azt megtartani, ami tényleg hasznos vagy fontos lehet, esetleg valamilyen emlék fűzött az adott tárgyhoz. Így lehetett, hogy árnyharcoskés, aranyozott villa és plüss maci megfértek egymás mellett, még így is a kelleténél többszörösére nagyítva tárhelyem elfoglaltságát. És persze néha nagyon nehezen váltam meg a tárgyaimtól. Épp ezért ejtett gondolkodóba ennyire a kis buborékfúvó megléte. Teljesen fölösleges küldetés szempontjából, mégis, nekem értékkel bírt, az istenért sem akaródzott kidobni. Azzal győzködtem magam, hogy megfogadtam, minden haszontalan tárgyat kisöprök. Ám az a konok gyermeki én csak nem akarta hagyni a dolgot. Így aztán ötletességhez kellett folyamodnom magammal szemben. Megdumáltam Én-nel, hogy ha máshogy nem, hát ha kifogy, akkor biztosan ki fogom tudni dobni. Így aztán elhatároztam, hogy elhasználom még aznap az egész adagot. Ki is slattyogtam Vezérrel a szép napos időben a egy békés és éppen mob mentes - biztos már mindet legyakták -, virágos rétre, egy magasabb ponton megálltam, és a szélnek megegyező irányban fújni kezdtem a buborékokat.
Na persze, egy percig se gondolja senki, hogy mindez éppen ennyire zökkenőmentesen és idillien alakult, igazából kész szenvedés volt az egész. Először rá kellett beszélnem Vezért, hogy elinduljon, ami igazán abból állt, hogy meggyőztem, mobokra fogunk vadászni, hogy erősödjünk. Ezzel csak az volt a probléma, hogy a tökéletesen mob mentes rét láttán egy kicsit begurult, miután rájött, hazudtam neki. Azon nyomban visszafordult. Na de hát, ki hallott már ilyet, mit kezd gazda pet, és pet gazda nélkül? Elő kellett szednem a beszélőkémet, hogy rávegyem, ez egy nagyon komoly gyakorlás része. Ez az egész veszekedés egyébként egészen meghatott, régmúltat idézően egyszerű és boldog volt minden, mintha sose lett volna börtön. Pedig vörös indikátorom rá nyomta bélyegét a dologra. Én mégis, mintha mi sem történt volna, caplattam oda a hozzám legközelebb elhaladó személyhez, és parancsoltam rá, hogy márpedig most velünk fog gyakorolni. Azaz segíteni a gyakorlásban. Igen így, szó szerint parancsoltam, nem kértem, nem mutatkoztam be, semmi túlcicomázott kedvesség, küldtem a felkérést, előállítottam Vezért, aki a verseny gondolatára egészen lelkes lett, elmagyaráztam a játékszabályokat, és már fújtam is a buborékokat. Elszoktam már attól, hogy az emberek elvárják, hogy megfelelően kommunikáljak velük, meg hogy kedvesen viselkedjek. A börtönben nem volt idő magyarázkodásra, ott csak a tettek játszottak, és én idekint sem aggódtam sem formaságokon, sem pedig azon, mit is szólhat az idegen pofátlanságomhoz és persze vörös indikátoromhoz.
Az egész feladat nagyon egyszerű volt; az a fél nyer, aki több buborékot pukkaszt ki az üvegcse kifogyása alatt. A számlálást elősegítve pedig egy-egy számláló jelent meg mindkét fél feje mellett.

/A játék annyi lenne, hogy dobunk a kockákkal, és aki amennyit dob, annyi buborékot sikerült eltalálnia. A gyorsaságpontok különbségére azt találtam ki, hogy a szél változó járása miatt amúgy is nehezebb kiszámolni, hol lesznek a buborékok, így lényegében egyenlő felekként játszhatunk. /

_________________

avatar
Szophie
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 2334
Join date : 2012. Nov. 21.
Age : 21
Tartózkodási hely : "pokemonok mellett"

Karakterlap
Szint: 41
Exp:
6878/6900  (6878/6900)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Buborékvadászat

Témanyitás by Wardowar on Hétf. Május 08, 2017 12:34 pm

A szabadban töltötte az idejét, és folyamatosan várt. Úgysem volt dolga. Vagy ha volt is, akkor sem érdekelte, hogy mit kéne csinálnia. Senki sem kérte számon rajta, hogy mit csinált az elmúlt pár évben. Úgy volt vele, hogy az emberek nem törödnek egymással, hacsak nem füzödik hozzá érdekük. És ő nagyon jól meg is volt ezzel. Néha összefutott olyanokkal, akik látszólag odafigyeltek rá, de mivel nem törödött velük, ők sem igazán törödtek vele. Voltak, akik próbáltak ilyen meg olyan ürüggyel mellette maradni, de senki sem maradt sokáig.
A semmiből jöttek a rá parancsoló szavak. És ez tetszett neki. Semmi felesleges köntörfalazás, hamis udvariaskodás vagy szánalmas kérlelés.
Simán megtehette volna, hogy elengedi a füle mellett a szavakat, hisz mit számítana már, hogy eggyel több ember gyülöli, viszont volt valami abban a parancsban, ami elinditott egy furcsa folyamatot ebben az egyszerű, önző emberben. Gyorsan alkalmazkodott a helyzethez, és minden szó nélkül elfogadta a kihívást, még mielőtt megtudta volna, hogy miről van szó, vagy ki a kihívója.
Tudta jól, mit jelent a vörös indikátor... na jó, nem tudta pontosan, de azért nagy vonalakban sejtette. Egy cseppet sem ijedt meg. Nem volt értelme rettegni, ha valaki meg akarja ölni, akkor meg fogja ölni. Sosem félt a haláltól, és nem félt vérrel bemocskolni a kezét, ha arra volt szüksége, hisz szerinte az elmúlás ugyanúgy a létezés része, és a halált mindenki csak túlmisztifikálja, mint egy kötelező rossz dolgot, amit minden áron el kell kerülni.
Nem érzett semmilyen érzést, (se megkönnyebülést, se csalódottságot) mikor megtudta, hogy nem szemtől szembeni küzdelem lesz, hanem csak egy nagy eséllyel veszélytelen buborékpukkasztgató párbaj. Egyszerűen elfogadta, mint tény.
Másodperceken belül elő is került a lufikardja, ami szerinte jobban illet az mostani szituációhoz, mint bármelyik másik fegyvere. Majd várta, hogy a másik mikor kezdi el a "küzdelmet".
avatar
Wardowar
Harcművész
Harcművész

Hozzászólások száma : 68
Join date : 2016. Jun. 16.

Karakterlap
Szint: 20
Exp:
40/1500  (40/1500)
Céh: White Rose

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Buborékvadászat

Témanyitás by Szophie on Hétf. Május 08, 2017 7:33 pm


Egy ember vajon miért tart magánál lufi kardot? - merült fel a gondolat elsőként bennem, mikor megpillantottam a sebtében előhalászott fegyvert, majd eszembe jutott a rengeteg féltve őrzött kacat, amit jómagam is az invertorymban őrizgettem a mai nap reggeléig, s onnantól mégsem tartottam különösnek a dolgot.
Annál is érdekesebb volt viszont az a némaság, amely körüllengte az egész játékot. Hiszen ez, gondoljon Vezért akármit, mégis csak egy játék volt, amit az emberek többsége jókedvvel fogadott volna, esetleg nevetett volna rajta, de egy néhány szót minimum elvárna az átlagos ember egy ilyen helyzetben. Ám mindez nem történt meg, sem a farkas, sem az ellenfél részéről, s a parancsok után nem hangzott el köztük semmi más, csak a "start" parancsszó.
Mindkét fél rákoncentrál többé-kevésbé az indulásra, farkasom inkább többé, s a férfi kevésbé. Látszott, melyikük tekinti életre szóló kihívásnak az egyszerű kis párbajt, melyikük hiszi, hogy ez komoly gyakorlás lesz.
Mindenfajta habozás nélkül el is indult a "meccs", s én teli tüdőből fújni kezdtem a színes kis buborékokat, pár méterre a pártól, ahogy csak erőmből kitelt. Szerencsére a játékszer jól szuperált még, és rövidesen rengeteg apró gömböcske indult meg útjára az ég felé, a szél gyorsan felkapta, és szétszórta őket a környéken. Azonban az eget már nem érhették meg, hófehér farkasom fáradtságot nem kímélve vetette bele magát a vadászatba, fogai csak úgy csattogtak a színes léggömbök hajkurászása közben, s nem egyet magával a testével sikerült kipukkantania, ahogy mozgott. A szél viszont cseles volt, s úgy váltogatta irányát, mintha nem tudná eldönteni, merre is kíván menni, ezzel sok megcélzott buboréktól szabadítva meg egyre mohóbban játszó farkasom, kinek nyálába lassan belekeveredett a szappan, habos nyálcsíkot húzva maga után.

_________________

avatar
Szophie
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 2334
Join date : 2012. Nov. 21.
Age : 21
Tartózkodási hely : "pokemonok mellett"

Karakterlap
Szint: 41
Exp:
6878/6900  (6878/6900)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Buborékvadászat

Témanyitás by Szophie on Hétf. Május 08, 2017 7:35 pm

/És a dobás elmaradt ^^" 12-es dobókockával./

_________________

avatar
Szophie
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 2334
Join date : 2012. Nov. 21.
Age : 21
Tartózkodási hely : "pokemonok mellett"

Karakterlap
Szint: 41
Exp:
6878/6900  (6878/6900)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Buborékvadászat

Témanyitás by Kayaba Akihiko on Hétf. Május 08, 2017 7:35 pm

The member 'Szophie' has done the following action : Kockadobás


'12-es dobókocka' :
avatar
Kayaba Akihiko
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 15035
Join date : 2012. Jul. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Buborékvadászat

Témanyitás by Wardowar on Csüt. Május 11, 2017 12:56 pm

Néma volt. Nem azért, mert nem tudott beszélni, túl komolyan gondolkozott volna a szavai jelentőségén, vagy akármi más elvonta volna a figyelmét a beszédről. Egyszerűen nem voltak szavak, mert nem volt szükség rájuk. A legtöbbször amúgy is csak egy felesleges ceremónia részei voltak, amit az emberek többsége szocializációnak nevez. Ha a szavak nélkül is el tudjuk érni, amire szükségünk van, akkor a szavak jelentősége az idő múlásával a homályba vész. És még egy előnye van a szavak nélküli életnek. Egy néma embert nem tudnak hazugságon érni.
Ő így gondolta. Azt hogy mások hogyan vélekednek erről a dologról az őt már teljesen hidegen hagyta. Minden teljesen hidegen hagyta.
Viszont most nem ezen gondolkozott. Egyszerű ember volt, ezért mindig azzal foglalkozott, ami most történik. Most pedig éppen egy farkassal játszott buborékvadászatot. Egy halvány mosoly futott át az arcán, mikor belegondolt a helyzetébe, viszont az a mosoly elég hamar el is tűnt onnan.
Hányszor fordult elő bárkivel, hogy egy ilyen gyerekes játékot játsszon egy veszélyes vaddal? Az elég hamar világossá vált számára, hogy ezt inkább a lány, mintsem a farkas szórakoztatására csinálják, ami úgy látszik az állatnak nem esett le.
Nem volt mit tenni, el kellett fogadnia a helyzetet. Vagyis tudott volna sok minden mást is tenni, hisz megvolt a saját szabad akarata, de se a farkas, se a lány nem érdemelte ki, hogy ne fogadja el a kihívást. Jó közel ment a farkashoz, és próbált minél alacsonyabban kaszálni a kardjával, azzal a céllal, hogy még azelőtt kipukkaszt néhány buborékot mielőtt azok elérnék a farkas veszélyes támadásait.
avatar
Wardowar
Harcművész
Harcművész

Hozzászólások száma : 68
Join date : 2016. Jun. 16.

Karakterlap
Szint: 20
Exp:
40/1500  (40/1500)
Céh: White Rose

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Buborékvadászat

Témanyitás by Kayaba Akihiko on Csüt. Május 11, 2017 12:56 pm

The member 'Wardowar' has done the following action : Kockadobás


'12-es dobókocka' :
avatar
Kayaba Akihiko
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 15035
Join date : 2012. Jul. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Buborékvadászat

Témanyitás by Szophie on Hétf. Júl. 17, 2017 8:15 pm


Felugrott a farkas a levegőbe, farkával jobb oldalon kettő, bal oldalon három buborékot elcsapva, miközben harapása segítségével további halmot pusztított el, és szimplán a testén is kipukkant pár óvatlan, ám a férfi sem restelkedett, a szél pedig, az a kis csaló, az ő irányába repítette a buborékokat. Csakis így eshetett meg ugyanis, hogy majdnem ugyanannyit pukkasztott ki, mint a farkas, bizony, semmi más magyarázat nem lehet erre. Hiszen ő egy ember, egy ember pedig csak ügyetlenebb lehet, mint egy farkas, meg pláne, mint egy hófehér farkas vezér.
Vezér tappanccsal a földre ért, és rögtön forgolódásba is kezdett, vadul kapkodott az idegesítő, színes kis gömbök után, tett egy fél fordulatot a szél járásának irányába, és oda sem figyelve, mellső lábaival a magasba kapott, hogy elérje a magasabban szálló gömböket. Csakhogy mindez azt eredményezte, hogy leszálltában véletlenül a férfire zuhantak súlyos mancsai, megbotlott benne, és teljes testével ránehezedett.
Egy pillanatra elcsodálkozott, valamilyen bosszankodásféle jelent meg pofáján, ám hamar átlátta a helyzetet, hogy mindezzel átmeneti fölénybe került a férfival szemben. Amíg az a földön fekszik, alatta, sokkal kevesebb esélye van rá, hogy elérjen bármilyen buborékot is. Csak ott kell tartani, és addig a farokkal learatni a babérokat, azaz a buborékokat. Bár bizonyos szempontból a mozdulatlan ellenfél nem egy nagy ellenfél, mégis, a farkas várt, hátha amannak van ötlete rá, hogyan folytassa mégis ilyen szorult helyzetben is a küzdelmet. Ki tudja-e cselezni? Kihívó morgást hallatott, és farkával a buborékokat csapkodta. A szél finoman felé is lengette őket, mintha csak a kedvében akart volna járni, ám hamar megfordult iránya, és épp az ellenkező felé indultak meg a buborékok, egy pillanatra össze-vissza kavarogva. Ez így bajos lesz, ha másfelé mennek, nehéz lesz egyet is eltalálni így fekvőhelyzetben, ugyebár.. Lássuk, mennyire kedves Vezérhez a szerencse, azaz a széljárás. Hol is áll a számláló?

_________________

avatar
Szophie
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 2334
Join date : 2012. Nov. 21.
Age : 21
Tartózkodási hely : "pokemonok mellett"

Karakterlap
Szint: 41
Exp:
6878/6900  (6878/6900)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Buborékvadászat

Témanyitás by Kayaba Akihiko on Hétf. Júl. 17, 2017 8:15 pm

The member 'Szophie' has done the following action : Kockadobás


'12-es dobókocka' :
avatar
Kayaba Akihiko
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 15035
Join date : 2012. Jul. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Buborékvadászat

Témanyitás by Argo on Szomb. Okt. 28, 2017 9:56 am

hOi~
Inaktivitás és az egyik fél elhalálozása miatt lezárom a küzdőteret.
Jutalmak:
Wardowar: 20 arany
Szo: 10 exp és 30 arany

_________________
avatar
Argo
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 892
Join date : 2013. Aug. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Buborékvadászat

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.