[VM] Fűnyírás

Go down

default [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Strea on Vas. Május 21, 2017 9:48 pm


Fűnyírás


Résztvevők: Chan, Danee, Cearso

Floria falujának határán, még éppen a virágmező hatalmas területének első fűcsomói előtt fekszik egy kicsiny virágárusító bolt, egy öreg npc nénivel a kapu előtt. Ki tudja mi okból sétáltok most arrafelé, de mindannyian meglátjátok a felkiáltójelet a feje felett, ami egyet jelent: küldetés van kilátásban. Ha szóba elegyedtek vele, egy a közelben található, sárgás alapszínű mezőre küld ki titeket, és furcsa módon azt kéri, nyírjátok le az ott található növényeket. Cserébe, természetesen, megajándékoz titeket egy-egy tasakkal. Elfogadjátok a szokatlan questet? Vagy inkább visszautasítjátok, és más tennivaló után néztek?

_________________
Színeim: #c997c8 4e4557
Adatlap
Staff feladatkörök

Aktív mesélések: ---
avatar
Strea
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 1216
Join date : 2013. May. 18.

Karakterlap
Szint: ?
Exp:
0/0  (0/0)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Cearso on Kedd Május 23, 2017 7:22 am

-Gyere Árnyék kalandozzunk egyet.
Hagyjuk itt ezt az átkozott helyet.
Persze a második mondatot nem mondtam ki hangosan, de van egy halvány érzésem, hogy a szürke farkas pontosan tudja mennyire is elszomorít, ha a szafari környékén járok. Sokat veszítettem a közelmúltban...
Ez viszont nem a gyász ideje. A számomra fontos tiszteletet már leróttam, innentől kezdve a jelenben kéne élnem a múlt helyet, és a jövőre koncentrálni.
Így is fogok tenni. Habár részben Árnyék is a múltra emlékeztett.

Ritkán jártam Árnyékkal a szafarin kívül. Fogalmam sincs, hogy nélkülem is elhagyta-e már a szafari területét, de most hívtam, és jött. Próbáltam nem jelezni ezt semmivel, de nagyon örültem, hogy lesz társaságom a mai napra.

Persze azt azonnal elvetettem, hogy valami komolyabb küldetésre viszem el magammal. Azok alatt túl sok minden történhet. Legrosszabb esetben a küldetés maga küldi el mellöllem, hiszen a rendszer szerint semmilyen kötelék sincs kettőnk között. Én sem igazán örülnék, ha valaki elhívna egy buliba, valaki más pedig rám csapná az ajtót.

Maradtak tehát azok a lazább küldik, ahol nem kellett sokat csinálni. Az esetek többségében csak néhány itemet kellett biztonságban elcipelgetni egyik NPC-től a másikig. Ezzel bejártuk a nagyobb és fontosabb városokat, ahova beengedtek, és nem szállták meg a "gonosz" koboldok. Ezeket a városokat egyesével bemutattam Árnyéknak. Egy kivételével. Taftot szándékosan kerültem.

A küldetés a húszadik szinten ért véget. Árnyék a nevéhez hiven viselkedett a városokban, és olyan helyeken, ahol több ember is megfordult. Néha el is vesztettem a szemem elől néhány pillanatra, de biztos voltam benne, hogy a közelemben marad, és nem esik semmi baja.

Viszont azokon a mezőkön, ahol nem jár sok ember, és elbújni sem nagyon lehet, teljesen máshogy viselkedett. Futkározott, szaladgált körülöttem, minden új dologhoz odarohant. Ha veszem az időt és a fáradságot, biztosan be tudnám idomítani arra, hogy mellettem sétáljon, de számomra elég volt, ha odajött hozzám, mikor hívtam.

Az idős nőt is ő veszi észre hamarabb, és leül mellé addig , míg én is odaérek. Gyorsan végighallgatom miről lenne szó. Ránézek a farkasra.

-Kertészkedni akarsz? Felőlem...

Majd elfogadom a felkérést.

_________________
1.:

Double Arrow - nyílzápor
Az íjára egyszerre több nyílvesszőt is felajz.

2.:
Healblock-Célpont játékos/mob/pet hp-ja, és páncélja semmilyen módon nem képes növekedni [passzív]

3.:
Concentration (permanens)
Cear a fel nem használt sebességét sebzésbe fordítja át, amennyiben elég erősen koncentrál

4.:
A szerencse forgandó
Cear egy buffot vagy debuffot tesz magára. A buff/debuff mértékétől függően sérül, gyógyít magán vagy gyógyít egy csapattársán

lvl 36:
élet:50/0 (250 hp)
FK: 27/34
Erő:4/4
Irányítás:32/31
Kitartás:29/11 (CSP=200)
Gyorsaság:36/89
spec:19/9
páncél /65
avatar
Cearso
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 1937
Join date : 2014. Aug. 25.
Age : 21

Karakterlap
Szint: 38
Exp:
5604/5900  (5604/5900)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Chancery on Kedd Május 23, 2017 1:38 pm

Ismét kell egy kis kikapcsolódás, valami, amivel összeszedhetem a gondolataimat. Ennek céljából bolyongtam a környéken, itt a jó idő, a nap egyre többször süt hét ágra a vidéken, jól esik dúdolgatva sétálni a szint utcáin, főleg a virágmező környékén. A gyógynövények bódító illata szinte megrészegít, minden lélegzetvételemmel mélyen magamba szívom a zamatát, felfrissít és mosolyra késztet. Álomkelő prüszköl, mikor utánozni próbál, és sértődött képpel olykor eltávolodik tőlem, hogy tisztogathassa kicsit magát, amíg utolérem lassú sétámmal. Dust az utóbbi napokban ragaszkodóbbá kezdett válni, Fióka képében a vállamon üldögélve szinte elbóbiskol a tempó hatására.
A jobb kezemet egy kicsit lefelé húzza a kesztyű, nehéznek érzem, de valószínűleg csak az agyam játszik velem.
Nem sok ember járkál erre, és ők is inkább a saját dolgukkal törődnek, virágot szedni is csak pár játékost látok, valószínűleg mindenki a lejjebb levő szinteken élvezi a jó időt. Szintekről jut eszembe, kicsit szemöldökráncolva pillantok a dátumra; bőven ideje lenne már, hogy valami hír érkezzen a következő boss-t illetően. Csak annyit tudok, hogy Tachiéknak, aki elég bunkó módon terelt ki minket a helyszínről, végül nem sikerült túljutniuk rajta, de hogy mi történt azóta, arról fogalmam sincs, pedig hónapok teltek már el. Ilyen tempóval már öregségben halunk meg, még mielőtt egyáltalán kijuthatnánk... .-.
Gondolataimból a néne látványa zökkent ki, és a tény, hogy valaki már áll ott előtte. Küldetés, ezen a terepen valószínűleg egy könnyű darab. Se baj, ezt a szintet is egyébként alig bírtam elérni, mert lusta voltam, a legkisebb dolgokat is meg kell már ragadjam, ha nem akarok lemaradni. Egy éles fordulattal veszem az irányt a néne felé, és legalább közelebb érve felismerem a már ott vele beszélgető játékost is. Megvárom a háta mögött, amíg végez, és csak utána lépek mellé széles mosollyal.
-Szia, Cear. Nem zavarok? :3 Ha igen, akkor bocs. -nevetek fel. Álomkelő a hátam mögött marad kicsit lemaradva és egy nagyobb halmon üldögélve a farkast veszi figyelembe, le sem veszi róla a szemét. Én még a nénéhez társítom az állatkát.
-Hogy vagy mostanság? -kérdezem, miközben én is elindítom a beszélgetést a nénével, alig odafigyelve, elfogadva a küldetést. Tényleg nem nehéz, szokatlan, de néha ilyen is kell.

_________________
Színem: #993300, Álom: #999999, ferdén akkor, ha csak Chan hallja.
avatar
Chancery
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 2598
Join date : 2013. Apr. 23.
Age : 27
Tartózkodási hely : Itt-ott Aincrad városaiban

Karakterlap
Szint: 40
Exp:
6368/6500  (6368/6500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Danee on Szer. Május 24, 2017 7:55 pm

A nyomok már alig voltak megkülönböztethetőek a környezettől: haloványan derengtek a járdaköveket, padka fölé behajló fűszálakat megfestve. A házak falain a sarkokon, a vásárosok portékáinak egyikén-másikán.
Önmagában ezzel az alacsony szintű a nyomolvasással nem sokra mennék, ez a keskeny kis időintervallum, ez az éppen hogy öt percecske pont csak arra volt jó, ha az üldözöttemnek sikerült elérnie, hogy az éleslátásom ellenére is szem elől tévesszem.
Más volt persze a helyzet a térképpel. Már, ami a céhen belüli jelzéseket illeti. Ott minden világosan látszott, így ha valaki a céhből most Floria városát figyelte volna, biztos hamar feltűnt volna neki az a két bizonyos mozgó pötty egymástól lényegesen lemaradva, és ha igazán érdekli, még a nevek is egy-kettőre kiderülhetnének.

Hogy miért követtem? Nehéz megmagyarázni olyasmit, ami kicsit minden miatt van és semmi miatt sem egyszerre. Afféle kíváncsiság. Persze az a szint már leginkább beteges. Nem mintha a céhháztól egészen idáig követtem volna... nekem Floriában tűnt fel, hogy neki is épp erre van dolga. Mármint a térképen fedeztem fel.

A nénivel is így találkoztam össze: a lábnyomok itt megsokasodtak, volt sok toporgás, nyilván ez lehetett a következő lépés, talán éppen a kulcs mozzanat. A jelzés a feje felett nyilvánvalóvá tette, hogy számomra is elérhető küldetést ajánl, ha szóba elegyedek vele. Ha az embernek van ideje, mindig érdemes meghallgatni, mivel is kecsegtetnek, és hogy mi a feladat mindehhez, aztán persze legtöbbször következmények nélkül ki is lehet lépni a küldetésből, ahogy azt tettem talán már százszor is, mióta csak bekerülte Aincradba.

De ez nem tűnt túlbonyolítottnak, ráadásul alapanyag-küldetésnek tűnt.
- Oké, rendben, elfogadom az ajánlatot - válaszoltam szívélyesen miközben leokéztam az felugró ablakot. Persze nem lett volna szükség megszólalnom, de olyan kedvesen tukmálta a küldit, akármennyire is csak egy npc, nem tudtam hűvösen, szó nélkül hagyni az ajánlatát.

A helyszín itt volt egy kőhajításnyira, nem különben az, akit egész idáig követtem a városon át. Ezt, hogy magyarázom ki?
Nem csápoltam, meg hangoskodtam már messziről, helyette szépen lassan sétáltam végig az úton mely a rétre vitt. Nem volt egyedül, ami egyszerre oldhatta volna a helyzetet, de ugyanakkor bonyolíthatta is.
- Sziasztok - mondtam nem túl hangosan, de azért remélhetőleg még hallható volumenen
A srác,aki most Chan társaságának tűnt, már rémlett valahonnan, de ha nem hallom a lánytól a totál átlagos, sőt kissé már gyöngének számító hallásommal az elhangzó nevet, akkor bizony még messzebb lennék a megoldástól, hogy mégis kivel van most dolgom.
- Öm, izé, mind a ketten küldiztek? - igyekeztem megragadni a lehetőséget, hogy a gyanúnak még az árnyékát is elkerülhessem
- Ismerjük már valahonnan egymást, ugye? - kérdeztem a srácot - Cear, igaz? - dobtam fel az imént hallott nevet - Danee vagyok, nem emlékszem, hogy korábban bemutatkoztam volna - nyújtottam kezet
- Mert ha ti rátok is rátukmálta a városszéli öreganyó a küldit, akkor csinálhatnánk együtt is, mármint nem tűnik bonyolultnak, csak hosszúnak és fárasztónak...
Idő közben kicsusszant a kardom a hüvelyéből, és szórakozottan suhintgattam a sárgálló gizgazok ragadós kalászai alá.

_________________
I'MMORTAL
#A32F42

"A barátnőm azt mondta a múltkor az ágyban, hogy pedofil vagyok. Azt válaszoltam: Nagy szavak ezek egy kilenc éves kislánytól!"
avatar
Danee
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1666
Join date : 2013. Jul. 06.
Age : 26
Tartózkodási hely : Pest

Karakterlap
Szint: 40
Exp:
6218/6500  (6218/6500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Strea on Pént. Jún. 09, 2017 7:16 pm


Úgy tűnik mind a hárman elfogadtátok a küldetést, így irány a sárga mező! Nem is kell olyan nagyon sokat sétálnotok, de ha odaértek, azonnal észrevehetitek, mi is lesz ebben a nehéz: a terület elég nagy, ráadásul néhol majdnem a térdetekig érnek a növények. Hogyan álltok neki a fűnyírásnak? Kreatív ötleteket várok ^^

Ha pedig elég ügyesek vagy netán szerencsések vagytok, a tisztogatás közben egy alig tenyérnyi, lila sávot is észrevehettek, ami mintegy apró ösvény, halad előre. Ám hogy miért van ott, azt egyelőre nem tudhatjátok...

_________________
Színeim: #c997c8 4e4557
Adatlap
Staff feladatkörök

Aktív mesélések: ---
avatar
Strea
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 1216
Join date : 2013. May. 18.

Karakterlap
Szint: ?
Exp:
0/0  (0/0)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Danee on Szomb. Jún. 17, 2017 4:12 pm

- Deee... ez így hosszadalmas lenne, csupán kardokkal, még itt Aincradban is - méregettem a pengém
- Akárhogy is nézem, ide profibb eszköz kell, munka-specifikus, hogy ilyen rondán fejezzem ki magam -
dugtam vissza a hüvelyébe
- Akkor viszont minimum kasza kellene, viszont nem vagyok harcművész, hogy effélét forgassak -
néztem fel, végig a mezőn
- Ráadásul azt már kovácsolni kellene, ami ugyan nem áll túl messze tőlem, de nem is vagyok éppen fegyverkovács -
szedtem elő az invetroyból mindenfélét: kerek pajzsokat, tőröket, kardokat, hosszú botot, s miegymást
- Ellenben ha nem fegyvert készítek, hanem csak egy eszközt - 
szedtem szét sorjában három kardot, megszabadítva a pengét a markolattól és a keresztvastól
- Akkor talán sikerülhetne -
3 pengét sorjában a végeiknél 2 kerek pajzs karimái közé szegecseltem
- Nem egy tartós megoldás ... -
a pajzsok közepét kilyukasztva rudat vezettem át, majd két egyenlő hosszú rudat szegecseltem azok végeihez, egy egyenlő szárú háromszöget alkotva belőlük
- De a célnak talán megfelel -
gurítottam meg a gyepen
- Kézi fűnyíró, Danee módra, készítek nektek is ha kértek
Szavamat megtartva, addig nem is kezdek neki a fűnyíráshoz, amíg van kereslet, hanem azután belevetem magam a végtelen búzamezőbe
- Chocapic, csupa csoki -
futok a fűnyíróm magam előtt tolva, az aranyló táblán végig, amíg csak programhiba nem jön szembe
- Hééééj! -
kiáltok a többieknek - Hiba van a Mátrixban, vagy összeverték a füvet, mert ez itt már csúnyán be is lilult! - azért a kiabálás mellett már le is guggolok a lilákok mellé, közelebbről is szemügyre venni az érdekes anomáliát
- Lehet, hogy milka tehenek jártak erre, vagy ez egy ufó leszálló pálya egyik jelölése -
mindenesetre leszakítok egyet, megszagolgatom, hátha mégis csak egyszerű levenduláról van szó.

_________________
I'MMORTAL
#A32F42

"A barátnőm azt mondta a múltkor az ágyban, hogy pedofil vagyok. Azt válaszoltam: Nagy szavak ezek egy kilenc éves kislánytól!"
avatar
Danee
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1666
Join date : 2013. Jul. 06.
Age : 26
Tartózkodási hely : Pest

Karakterlap
Szint: 40
Exp:
6218/6500  (6218/6500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Cearso on Vas. Jún. 18, 2017 8:32 pm

-Persze, hogy nem zavarsz.
Válaszolom a lánynak, mikor az megérkezik mellém. Semmi kifogásom a társasága ellen, és ahogy nézem Árnyékot is eléggé megnyugtatta a macska jelenléte az ember mellett. Meg aztán, ezen a mezőn nem is igazán tudna elbújni a kiváncsi szemek elől.
Ezek után Árnyékkal az oldalamon elindultam a megjelölt koordinátákra, és hamarosan egy újabb alakba ütköztünk.

Végül közösen kezdtünk bele a "kalandba"

Hamar eljutottam ugyanarra a következtetésr, mint Danee... Ez hosszú lesz a megfelelő eszköz nélkül. Még megfelelő eszközzel is hosszadalmas egy mezőn lévő fű lenyírása, ha a kerteket is órákig tart lenyírni. Ráadásul az én kezemre nem igazán áll a közelharci fegyver. Mért nincs erre egy külön opció a menüben, vagy bármi... poénból azért megnéztem, hátha akad valami, de az alap beállításokon kívül sajnos semmi hasznos nem volt.
Vagyis valamit azért találtam...

A szemem sarkából látom, hogy a lovag is ügyeskedett, és elutasítom az ajánlatát.
Mást veszek elő. Egyszerű fizika az egész, ha igazam van, akkor ez a fű sem másmilyen, mint ami odakint van, tehát a legegyszerűbben  úgy szabadulhatunk meg tőle, ha egyszerűen kiirtjuk az egészet...

Szinte biztos vagyok benne, hogy müködne a dolog, hisz már láttam, hogy Aincradban is müködik a valódi világ törvénye, ha a fizikáról van szó.

Egy ideig még vacilálok, hogy helyes lenne megtenni a lépést, vagy tényleg el kéne fogadnom a lovag ajánlatát.

Shu biztos nem örülne neki, ha látná, amit most csinálni akarok... Kit érddekel most Shu, ha annyira érdekelné, hogy mi van velem, nem lépett volna le köszönés nélkül.

Már épp azon vagyok, hogy egy égő gyufát dobjak a fűszálak közé, hogy gyorsan leégessem a nagy részét, mikor Danee kiáltása elvonja a figyelmemet, és inkább az ő csapása nyomán, én is közelebbről szemügyre veszem a lila növényeket.

_________________
1.:

Double Arrow - nyílzápor
Az íjára egyszerre több nyílvesszőt is felajz.

2.:
Healblock-Célpont játékos/mob/pet hp-ja, és páncélja semmilyen módon nem képes növekedni [passzív]

3.:
Concentration (permanens)
Cear a fel nem használt sebességét sebzésbe fordítja át, amennyiben elég erősen koncentrál

4.:
A szerencse forgandó
Cear egy buffot vagy debuffot tesz magára. A buff/debuff mértékétől függően sérül, gyógyít magán vagy gyógyít egy csapattársán

lvl 36:
élet:50/0 (250 hp)
FK: 27/34
Erő:4/4
Irányítás:32/31
Kitartás:29/11 (CSP=200)
Gyorsaság:36/89
spec:19/9
páncél /65
avatar
Cearso
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 1937
Join date : 2014. Aug. 25.
Age : 21

Karakterlap
Szint: 38
Exp:
5604/5900  (5604/5900)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Chancery on Vas. Júl. 02, 2017 3:04 pm

Engem elkap egyfajta nosztalgikus érzés, mikor már Danee is csatlakozott hozzánk, és a szokottnál is nagyobb energiával vág bele a munkába. Én valahogy nem igazán rettenek meg a mező hatalmas látványától, kezeimet hátul összekulcsolva, nyugodt mosollyal kísértem figyelemmel... hát, nem mondom, hogy a srácok eszmecseréjét, mert főképp Danee beszélt, ellenben az állandó dumája különös hatással lett rám. Kicsit ahhoz tudnám hasonlítani, mikor szerelmes lesz az ember, csak épp itt szerelemről szó sincs. Inkább olyasmi, mint mikor Yuichival találkoztam először...
Az égre nézek, de felhőnek egyenlőre nyoma sincs ahhoz, hogy megzavarja a munkánkat, az idő pedig tökéletes, se túl meleg, se túl hideg. Akkor eszmélek fel, mikor Danee nekem is felajánlja az eszköz elkészítését, és bár nagyon csábító, végül megrázom a fejem.
-Köszi, de nem. Kitalálok valami mást.
~Egy kecske lenne most jó ide.~
-Inkább több.
Elsétáltam hát a mező egy másik pontjára, a sarkához, a fiúktól kicsit távolabb, és én a tőrömmel kezdtem munkába. Eredetileg tüzeskedni akartam egy kicsit, de úgy döntöttem, az nem lesz épp a legjobb ötlet. Egy sávban szerettem volna kézzel kiírtani a füvet, hogy a tűz majd ne tudjon tovább terjedni, de rájöttem, hogy nem fog működni. Helyette dúdolgatva folytattam így a melót, kétkezi munkával, ahogy réges-régen anyám dolgozott a dédnagyapám földjén. Én már nem is láttam működésben olyan igazi kézikaszát, de ő még igen.
Akkor állok meg, mikor danee elrikkantja magát és Milka teheneket emleget, mire rögtön összefut a nyál a számban. Mindig is az a csokifajta volt a kedvencem. Cear lehet, nem is érti, hogy mi lehet az a Milka, hisz az inkább európai, ha jól tudom, Cearról pedig nem rémlik, hogy honnan érkezhetett ide. Felállok a guggoló helyzetből, amiben tespedtem eddig, rájőve, hogy mennyire keveset haladtam a két sráchoz képest, majd a lila ösvény felé veszem az utam. Odaérve megnézem, mennyit láthatok, hova vezet a távolban.
-Megnézzük? -vetem fel az ötletet félrebólintott fejjel. -Én mindenesetre megnézem... -vonok vállat és elindulok az ösvény nyomán.

_________________
Színem: #993300, Álom: #999999, ferdén akkor, ha csak Chan hallja.
avatar
Chancery
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 2598
Join date : 2013. Apr. 23.
Age : 27
Tartózkodási hely : Itt-ott Aincrad városaiban

Karakterlap
Szint: 40
Exp:
6368/6500  (6368/6500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Strea on Kedd Júl. 18, 2017 10:58 am


Lehet, hogy távolról apró, lila virágoknak tűntek, de egészen közelről megnézve ez tényleg csak egy lila sávocska a magas, sárga virágok között. Mégcsak nem is növény, hanem mintha a föld vette volna fel ezt a különleges lila színt, ha pedig elkezditek követni, egy idő után visszajuthattok ugyanoda, ahonnan elindultatok. Nem szabályos kör alak, amit megtettetek, de ha véletlen megnézitek a minimapon az útvonalat, valami ilyesmi formát ad ki, mármint ennek a külső vonalait, bár az egész van talán egy fél kilométer hosszú is.
Lehet ezért akarja az npc lenyíratni az egész mezőt, hogy látszódjon? Vagy valami egészen más miatt? A kézi fűnyíró amúgy teljesen jól működik és a tőr is beválik, így akár folytathatjátok is a munkát. Elég nagy a terület, és a mai nap végére végeznetek kell.

_________________
Színeim: #c997c8 4e4557
Adatlap
Staff feladatkörök

Aktív mesélések: ---
avatar
Strea
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 1216
Join date : 2013. May. 18.

Karakterlap
Szint: ?
Exp:
0/0  (0/0)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Danee on Vas. Júl. 30, 2017 8:22 pm

Nem virág.
Lila, de nem virág.
- Hm... nem tudom mi lehet ez, de nem harapta le a kezem amikor hozzáértem. És mini-boss se bújt elő belőle, úgyhogy ártalmatlannak tűnik.
- Mivel nem virág, csak a talaj ilyen színű, ezért levágni se lehet, meg gondolom más módon se eltüntetni
Felnézek nagyot sóhajtva, szemügyre venni a sárga virágos mezőt, a homlokom elé tapasztva a tenyerem élét, hogy ne vágjon a szemembe a nap
- Még rengeteg van, biztos hogy egy nap alatt kell ezzel mind végezni?
Elég kilátástalannak tűnik, és a fűnyíró tologatás se olyan egyszerű, mint hittem: simán lefárasztott, mire idáig jutottam. Jól is esik kicsit húzni az időt, és pihenni
- Ti hogy haladtok? -
nézek Chanra, majd Cearra.
Chan-chan kezében tőr, Cear meg valami apróságot szorongat...
Szótlanul nézem és próbálom kitalálni. Chan valószínűleg kaszált, legalábbis mintha hajolni meg guggolni láttam volna. A tőr valószínűleg ahhoz kellett. Példás igyekezet. Kemény munka.
Igazából a saját ötletemmel is lassan haladunk. Ide már mezőgazdasági gép kellene, de legalább is egy fűnyíró-kisautó, az a golf-autó szerűség, amire elég csak felpattanni, nyomni a gázpedált, és végighasítani vele a terepen.
És Cear? Ő mit? Mi az a kezében? Fogpiszkáló? Olyan apró... Piros a vége.
- Mi? Jól látom, hogy az egy gyufa a kezedben?
Nézek Chanra is, hogy ő is azt látja-e amit én
- Fel akartad gyújtani? A gazt? -
nézek egyenest a srác szemében
Ez nekem, mint múltbéli piromániásnak, miért nem jutott az eszembe?
És Chan. Ő meg tőrrel, úgy, hogy közben nála nagyobb hőfokon élő tüzeskedővel idebent még nem találkoztam...
- Te is fel akartad gyújtani? Igaz? -
fordulok a lány felé.
Kicsit hülyén érzem magam. Azt hittem kitaláltam egy hatékony megoldást, de annál hatékonyabbat, hogy átadjuk az egészet a lángoknak, egyszerűen nem tudok elképzelni.
- Ha csak miattam fogtátok vissza magatokat, ne tegyétek! Imádom a tüzet, de tényleg!
- Max, ha gondoljátok, körbenyírom ezt a lila izét egy sávban, végig mellette, hogy ne terjedjen át a tűz rá, bár nem hinném, hogy gyúlékony...
- Szóval, ha gondoljátok ...

_________________
I'MMORTAL
#A32F42

"A barátnőm azt mondta a múltkor az ágyban, hogy pedofil vagyok. Azt válaszoltam: Nagy szavak ezek egy kilenc éves kislánytól!"
avatar
Danee
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1666
Join date : 2013. Jul. 06.
Age : 26
Tartózkodási hely : Pest

Karakterlap
Szint: 40
Exp:
6218/6500  (6218/6500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Chancery on Csüt. Aug. 03, 2017 9:55 am

Elég tanácstalanul állunk hárman a lila sáv mentén, én ugyan megindulok, de végül nem folytatom az utat, hanem visszafordulok a két srác felé, hogy mi lesz végül a döntés. Számomra nagy megkönnyebbülés, hogy Danee ilyen szószátyár, és nem csak állunk kukán, ahogy már tapasztaltam ezelőtt más csapatok esetében. Cear alapvetően is elég csendes, akár csak én. Álomkelő megszagolgatja a lila színű földet, tekintve, hogy ő van hozzá a legközelebb, majd a fülét megrándítva odébb áll.
~Semmi különös.~
Danee folytatta a diskurzust, de amikor megszólal, hogy "gyufa", felkapom a fejem. Most már én is látom Cear kezében az apróságot, és kérdőn nézek vissza rá. Neki is az jutott volna eszébe, mint nekem?
-Hááát... -hajtom le a fejem, és kicsit el is pirulok, mikor a srác felém fordul a kérdéssel, és zavartan beletúrok a cipőm orrával a földbe. -Eszembe jutott, de nem tudom, mi lehet a következménye. Nem-e terjed át utána máshova. Szóval... -hagyom nyitva a mondat végét, megpörgetve kezemben a tőrt.
~Akárhogy is, ideje dönteni. Én már unatkozom és éhes is vagyok.~
-Te mikor nem vagy éhes?
~Étkezés után két percig.~
Kicsit elmerengek a lila sáv kérdésén, hogy gyúlékony lehet-e vagy sem, majd végigvezetem tekintetem a földön. Sajnálnám felgyújtani, de tény, hogy talán az lenne a leggyorsabb megoldás, és ez egy időre menő küldetés. Leguggolok végül a lila sáv szomszédságába, és kicsit összehúzom a szemeimet.
-Menjetek hátrébb egy kicsit.
Najó. Megpróbálok annyit elérni, hogy keletkezzen egy aprócska láng a lila sáv egyik fűszálán. Megvárom, amíg a fiúk kellő távolságba érnek, majd nekiállok a koncentrálásnak. Remélem sikerül, és ha a tűz bele is kap gyorsan a száraz fűbe, lesz annyi erőm, hogy féken tartsam és nagyjából irányíthassam. Néha sikerül, a Rókatűzzel a legkönnyebb, de az alapvetően nem éget annyira.

_________________
Színem: #993300, Álom: #999999, ferdén akkor, ha csak Chan hallja.
avatar
Chancery
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 2598
Join date : 2013. Apr. 23.
Age : 27
Tartózkodási hely : Itt-ott Aincrad városaiban

Karakterlap
Szint: 40
Exp:
6368/6500  (6368/6500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Strea on Csüt. Aug. 03, 2017 11:26 am


A virágmező küldetésekre a mesélői késéseken felül 20 napos maximum határidő van. Ez a küldetés május! 21.-e óta fut. Ceart tehát megkérném, hogy hétvégéig írjon, amennyiben nem akar jutalom nélkül kiesni.

_________________
Színeim: #c997c8 4e4557
Adatlap
Staff feladatkörök

Aktív mesélések: ---
avatar
Strea
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 1216
Join date : 2013. May. 18.

Karakterlap
Szint: ?
Exp:
0/0  (0/0)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Cearso on Pént. Aug. 04, 2017 8:20 am

(Elnézést, kissé szétszórt vagyok mostanában)

Mikor a Danee nevű srác észrevette, hogy mit is forgatok a fejemben, azonban a hátam mögé kaptam a kezem, és szabadkozni kezdtem.
-Igen, az jutott az eszembe, a tűz végül is csak gyorsabb megoldás lenne, sajnálom...
Úgy néz ki, félreértettem valamit.
-Téged nem zavarna?
Kérdően néztem vissza, majd Chanra, aki úgy néz ki elég gyorsan alkalmazkodott a helyzethez.
-Igazából....
Nem, egyáltalán nem szükséges tudniuk, hogy mért hezitáltam.
-Gyere Árnyék, jobb he nem vagyunk láb alatt.
Jeleztem a farkasnak, és elindultam a nagy gazos terület legszélére, azon a sávon, amin be is jöttem.
Ők elintézik, hogy bent ne terjedjen tovább a tűz, én meg megpróbálom megoldani, hogy kint ne terjedjen tovább semmire.
Most már nem húztam sokáig az időt. A legelső alkalommal meggyújtottam a gyufát, és bedobtam a fűre.
Viszlát Shu... Lejárt az az idő, mikor vissza tudtál tartani.
Nem éreztem bűntudatot, vagy megbánást, ahogy a tűz keletkezett. Sokkal furább, és erősebb érzés kerített a hatalmába. Felszabadultnak érzem magam. Egy olyan kapocs szakadt most el, ami nagyon erősen visszatartott hosszú ideig. Mindenkinek megvannak a saját szabályai, és mindenkinek maga kell rájönnie, hogy hol van az a hatr, amit még elég biztonságosan megközelíthet. Egy csomószor visszafogtam magam, mert arra gondoltam, hogy Shu haragudna, ha megtudja mit csináltam. Most átléptem ezen a ponton. Persze nem akarok én mániákus gyújtogató lenni, de az már egy másik határ...
Árnyék reakciója sokan jobban érdekelt, mint a többieké. Ő szerintem életében most először láthat tüzet ilyen közelről. Úgy néz ki a reakcióinkból elég gyorsan leszűri, hogy hiába hasznos dolog a tűz, nem szabad túl közel merészkedni hozzá.

_________________
1.:

Double Arrow - nyílzápor
Az íjára egyszerre több nyílvesszőt is felajz.

2.:
Healblock-Célpont játékos/mob/pet hp-ja, és páncélja semmilyen módon nem képes növekedni [passzív]

3.:
Concentration (permanens)
Cear a fel nem használt sebességét sebzésbe fordítja át, amennyiben elég erősen koncentrál

4.:
A szerencse forgandó
Cear egy buffot vagy debuffot tesz magára. A buff/debuff mértékétől függően sérül, gyógyít magán vagy gyógyít egy csapattársán

lvl 36:
élet:50/0 (250 hp)
FK: 27/34
Erő:4/4
Irányítás:32/31
Kitartás:29/11 (CSP=200)
Gyorsaság:36/89
spec:19/9
páncél /65
avatar
Cearso
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 1937
Join date : 2014. Aug. 25.
Age : 21

Karakterlap
Szint: 38
Exp:
5604/5900  (5604/5900)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Strea on Pént. Aug. 04, 2017 3:29 pm


A lángok semmi kárt nem tesznek a lila talajban, így Chan - Cearso segítségével - minden további nélkül elkezdheti a felégetés folyamatát, és bár nyár van és meleg, a forróság mégsem harapódzik el annyira, hogy a kelleténél tovább terjedjen a tűz. Még el sem oszlott a lángok okozta füstfelhő, máris megkapjátok az üzenetet a küldetés sikerességéről és a jegyzetet alája, hogy a jutalmatokat az npc fogja átadni nektek. Nincs más dolgotok tehát, mint visszasétálni hozzá, ahol a kezetekbe nyom egy-egy tasakot, majd utatokra is enged benneteket. Innentől pedig csak rajtatok múlik, hogyan s miként töltitek el a nap hátralevő részét, vagy hogy - esetleg - megvárjátok-e, ahogy az npc elsétál a mezőig és egy barátságos madárra erősített Fotó Kristállyal fényképet készít a lila sziromlevél alakról, körülötte a felégetett, szénfekete földdel.

Zárókör jön.

_________________
Színeim: #c997c8 4e4557
Adatlap
Staff feladatkörök

Aktív mesélések: ---
avatar
Strea
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 1216
Join date : 2013. May. 18.

Karakterlap
Szint: ?
Exp:
0/0  (0/0)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Danee on Szomb. Aug. 12, 2017 12:32 pm

- Nem, nem zavar - ráztam a fejem Cearso kérdésére
- Sőt, igazából, nagyon tetszik az ötlet, kisebb koromban sokat tüzeskedtem. Miután kis híján felgyújtottam a saját szobám és elolvadt a műanyag papírkosaram... - (amit Obi-wan bácsi majdnem a fejére borított, csak nem volt fekete, ezért nem tette)
- azóta van fém szemeteskukám -
húztam mosolyra a szám nagy büszkeséggel. Mintha erre büszke kéne, hogy legyek...

Well-well, akkor vettem észre, amikor elhangzott a név: Árnyék. Keresem, és lám, tényleg ott egy farkas. Eddig észre se vettem, fogalmam sincs hogy történhetett, hogy eddig fel se tűnt o.O
Dehát Cearso nem idomár, hacsak azóta nem váltott kasztot. Lehet, hogy nem harci pet?
Hümmögtem egy sort magamban a farkast nézve, aztán inkább elengedtem a dolgot. amíg nincs velük dolgom ellenfélként, addig nem érdekes...

- Oké, már itt sem vagyok - követve Chancery utasítását mentem is utamra, hogy ne akadályozzam a munkában, meg persze az se baj, ha lángok elkerülnek.

Nagyon szép látvány volt, igazából még sosem láttam ennyire közelről és ekkora területen égni a mezőt. Igazi felejthetetlen élmény, hogy pattog a tűz, hullámzik a táj, a lángok járják táncukat. De persze egyszer minden jónak vége szakad.

Én a magam részéről, a többiekkel, vagy akár nélkülük is visszasétálok a küldetést adó npc-hez, és türelmesen megvárom míg a kezembe nyomja a tasakot. Remélem lesz benne mindenféle jó Very Happy

_________________
I'MMORTAL
#A32F42

"A barátnőm azt mondta a múltkor az ágyban, hogy pedofil vagyok. Azt válaszoltam: Nagy szavak ezek egy kilenc éves kislánytól!"
avatar
Danee
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1666
Join date : 2013. Jul. 06.
Age : 26
Tartózkodási hely : Pest

Karakterlap
Szint: 40
Exp:
6218/6500  (6218/6500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Chancery on Hétf. Aug. 14, 2017 8:41 am

Megremegtem egy pillanatra, alig láthatóan, az olvadt szemeteskosár említésére, és eszembe jutott az a kép, mikor egyedül voltam otthon, és emlékeim szerint egy forró gyufát dobtam a kukába. Csak a pattogásra lettem figyelmes, és ahogy kíváncsian belenéztem a kukába, apró lángokat láttam, és hogy már megolvadt a szemeteszacskó egy része. Szerencsére sikerült eloltani, és utána lapítottam, mint nyuszi a fűben, mikor anyám emelte ki a megtelt szemetest és nézte az olvadástól megszakadt zacskót, hogy "jéé, ebben kigyulladt valami... még jó, hogy nem lett nagyobb baj".
Azóta mindig ellenőrzöm egy elhasznált gyufa melegségét.
Én már eleinte is észleltem a farkast, és a név immár bizonyossá tette számomra, hogy valóban Cearso-hoz tartozik. Mosolyogva bólintottam a fenséges állat felé, ami lehetett egyszerre köszöntés és búcsúzás, ahogy megfordultak és elmentek. Én is szívesen elfogadnék egy farkast, ám mondjuk alapvetően is vagyok annyira állatszerető, hogy magamhoz venném örömmel a fél állatkertet, ha kellene, de végül elvetem az ötletet. Bőven elég nekem az örök mogorva és bölcs Álom, és a nála is bölcsebb, hallgatag Dust, bár utóbbit még mindig inkább a céh tulajdonának érzem, mint a sajátomnak. Dust általában akkor mocorog, ha érzi, hogy valami változás történik kis csoportunkban, vagy valamilyen probléma készülődik.

A tűz végül hamar elvégzi a rá háruló feladatot. Dust, aki a munka során elröppent a vállamról és eltűnt valahol a növények közt, talán apró digitális gilisztákra vadászni, egy ponton a lángok tengeréből tőrt fel, hatalmas, éles vijjogás kíséretében. A tűz nem ártott neki egyáltalán, szinte fürdött a forróságban, és tollai mintha sokkal fényesebben ragyognának a lenyugvó nap fényében. Álomkelő szenvtelenül figyeli őt egy darabig, majd ásít egy nagyot, és mikor már teljesen biztos benne, hogy a tűz nem fog kitörni a határból, lekuporodik a földre és hátát mutatva a melegnek ő is élvezkedik egy sort. A macskák nagyon szeretik a meleget.
Én csupán állok és hátratett kézzel figyelek, hogy a tűz ne terjedjen tovább, de ez szerencsére nem történik meg. A hosszúnak tűnő akció meglepően hamar véget ér, és Dust elkanyarodik a város felé, egy idő után csak apró pöttyé válva a távolban. Nem aggódom érte, tudom, hogy hazaindul, és majd a teleportkapunál fog várni rám, hogy visszatelepedjen a vállamra pihenni. Figyelem, ahogy Danee visszaindul az npc-hez, és bár mennék én is, valamiért mégsem mozdul a lábam. Megremegek, és úgy döntök, maradok. Valamiért van egy olyan előérzetem, hogy nem kéne vele ennyi sok időt töltenem... kettesben legalábbis semmiképp. Hallgatva erre a fura kis hangra én várok, és meg is lepődök, mikor egy idő után megjelenik az NPC a kristállyal, és a cserét is lebonyolíthatjuk.
Eztán indulok haza...

_________________
Színem: #993300, Álom: #999999, ferdén akkor, ha csak Chan hallja.
avatar
Chancery
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 2598
Join date : 2013. Apr. 23.
Age : 27
Tartózkodási hely : Itt-ott Aincrad városaiban

Karakterlap
Szint: 40
Exp:
6368/6500  (6368/6500)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Cearso on Szer. Aug. 30, 2017 6:31 pm

Mennyivel jobb azzal a tudattal meggyújtani az egészet, hogy a többiek is támogatják. Danee kis története még egy kicsit fel is vidított. Szerencsére nekem sose volt ilyen balesetem. Főleg mivel a szüleim nagyon jól megtanítottak arra, hogy a tűzzel veszélyes játszani. Elég gyorsan el is párolgott a bűntudatom. A tűz rendesen végezte is a dolgát. Nem is engedtem Árnyékot közelebb, nehogy véletlenül olyan tapasztalatot szerezzen, amit később esetleg még megbánhatna. Elég kellemetlen lenne, ha meggyulladna a bundája. Ráadásul azt se tudom szegényre hogy hatna ez a rendszer. Mivel nem a saját állatom, nem tudom, hogyan próbálná a rendszer helyreállítani az égési sérüléseit, ha egyáltalán törődne ezzel a rendszer. Nem szeretném, ha ha olyan sebet szerezne a farkas, amit élete további részében viselnie kell.

Furcsa mód a tűz csak azt a gazt égette el, amit a küldetés is megadott nekünk. Úgy tűnik, nem is kellett volna olyan sokat foglalkoznom azzal az aprósággal, hogy a környék is felgyulladhat esetleg. A forróság a mi oldalunkon van, és a tűz gyorsan el is végzi a dolgát, majd amilyen gyorsan meg is gyújtottuk a tűzet, olyan gyorsan véget is ért az egész, sötét felégetett területet hagyva maga után, a közepén egy lila sávval.

Miután elvégeztük a dolgunkat, mindenki ment a maga dolgára. Én úgy döntöttem, hogy elsétálok a küldetést adó NPC-hez felvenni a jutalmat. Viszont nem igazán jutott eszembe semmilyen beszédtéma, ezért csendben ballagtam a farkassal az oldalamon, anélkül, hogy egy szót is szóltam volna.

Ha nem ők ketten lettek volna most itt, biztos nem gyújtottam volna fel semmit. Szerencse, hogy ők nem voltak a tűz ellen.

_________________
1.:

Double Arrow - nyílzápor
Az íjára egyszerre több nyílvesszőt is felajz.

2.:
Healblock-Célpont játékos/mob/pet hp-ja, és páncélja semmilyen módon nem képes növekedni [passzív]

3.:
Concentration (permanens)
Cear a fel nem használt sebességét sebzésbe fordítja át, amennyiben elég erősen koncentrál

4.:
A szerencse forgandó
Cear egy buffot vagy debuffot tesz magára. A buff/debuff mértékétől függően sérül, gyógyít magán vagy gyógyít egy csapattársán

lvl 36:
élet:50/0 (250 hp)
FK: 27/34
Erő:4/4
Irányítás:32/31
Kitartás:29/11 (CSP=200)
Gyorsaság:36/89
spec:19/9
páncél /65
avatar
Cearso
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 1937
Join date : 2014. Aug. 25.
Age : 21

Karakterlap
Szint: 38
Exp:
5604/5900  (5604/5900)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Strea on Kedd Szept. 05, 2017 12:46 pm


A küldetést lezárom.
Jutalmak: 40 arany fejenként, illetve:

Chancery: 1 tasak

Cearso: 1 [T1] Kis Tövisgyökér 3 [T1] Faeno Levél 1 [T1] Tövisgyökér 4 [T2] Vastag Tövisgyökér 1 [T2] Vörös Gomba 1 [T2] Nihil Levél 2 [T2] Óriás Pitypang 3 [T3] Nihil Ág 2 [T3] Gyilkos Galóca 1 [T3] Gigantikus Pitypang 1 [T4] Faeno Virág 1 [T4] Eknier Ág 1 [T4] Fekete Gomba 1 [T4] Nihil Bogyó 2 [T4] Fagyott Pitypang 3 [T5] Magnum Levél 1 [T5] Kék Tulipán 1 [T5] Havasi Pitypang

Danee: 3 [T1] Kis Tövisgyökér 1 [T1] Faeno Levél 2 [T1] Barna Gomba 2 [T2] Vastag Tövisgyökér 1 [T2] Faeno Ág 2 [T2] Nihil Levél 3 [T3] Nihil Ág 1 [T3] Gyilkos Galóca 1 [T3] Ezüst Százszorszép 1 [T3] Gigantikus Pitypang 1 [T4] Faeno Virág 1 [T4] Fekete Gomba 2 [T4] Nihil Bogyó 2 [T4] Fagyott Pitypang 3 [T5] Magnum Levél 1 [T5] Kék Tulipán 1 [T5] Szarvasgomba 2 [T5] Havasi Pitypang

_________________
Színeim: #c997c8 4e4557
Adatlap
Staff feladatkörök

Aktív mesélések: ---
avatar
Strea
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 1216
Join date : 2013. May. 18.

Karakterlap
Szint: ?
Exp:
0/0  (0/0)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.