[VM] Fűnyírás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

default [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Strea on Vas. Máj. 21, 2017 9:48 pm


Fűnyírás


Résztvevők: Chan, Danee, Cearso

Floria falujának határán, még éppen a virágmező hatalmas területének első fűcsomói előtt fekszik egy kicsiny virágárusító bolt, egy öreg npc nénivel a kapu előtt. Ki tudja mi okból sétáltok most arrafelé, de mindannyian meglátjátok a felkiáltójelet a feje felett, ami egyet jelent: küldetés van kilátásban. Ha szóba elegyedtek vele, egy a közelben található, sárgás alapszínű mezőre küld ki titeket, és furcsa módon azt kéri, nyírjátok le az ott található növényeket. Cserébe, természetesen, megajándékoz titeket egy-egy tasakkal. Elfogadjátok a szokatlan questet? Vagy inkább visszautasítjátok, és más tennivaló után néztek?
avatar
Strea
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 1055
Join date : 2013. May. 18.

Karakterlap
Szint: ?
Exp:
0/0  (0/0)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Cearso on Kedd. Máj. 23, 2017 7:22 am

-Gyere Árnyék kalandozzunk egyet.
Hagyjuk itt ezt az átkozott helyet.
Persze a második mondatot nem mondtam ki hangosan, de van egy halvány érzésem, hogy a szürke farkas pontosan tudja mennyire is elszomorít, ha a szafari környékén járok. Sokat veszítettem a közelmúltban...
Ez viszont nem a gyász ideje. A számomra fontos tiszteletet már leróttam, innentől kezdve a jelenben kéne élnem a múlt helyet, és a jövőre koncentrálni.
Így is fogok tenni. Habár részben Árnyék is a múltra emlékeztett.

Ritkán jártam Árnyékkal a szafarin kívül. Fogalmam sincs, hogy nélkülem is elhagyta-e már a szafari területét, de most hívtam, és jött. Próbáltam nem jelezni ezt semmivel, de nagyon örültem, hogy lesz társaságom a mai napra.

Persze azt azonnal elvetettem, hogy valami komolyabb küldetésre viszem el magammal. Azok alatt túl sok minden történhet. Legrosszabb esetben a küldetés maga küldi el mellöllem, hiszen a rendszer szerint semmilyen kötelék sincs kettőnk között. Én sem igazán örülnék, ha valaki elhívna egy buliba, valaki más pedig rám csapná az ajtót.

Maradtak tehát azok a lazább küldik, ahol nem kellett sokat csinálni. Az esetek többségében csak néhány itemet kellett biztonságban elcipelgetni egyik NPC-től a másikig. Ezzel bejártuk a nagyobb és fontosabb városokat, ahova beengedtek, és nem szállták meg a "gonosz" koboldok. Ezeket a városokat egyesével bemutattam Árnyéknak. Egy kivételével. Taftot szándékosan kerültem.

A küldetés a húszadik szinten ért véget. Árnyék a nevéhez hiven viselkedett a városokban, és olyan helyeken, ahol több ember is megfordult. Néha el is vesztettem a szemem elől néhány pillanatra, de biztos voltam benne, hogy a közelemben marad, és nem esik semmi baja.

Viszont azokon a mezőkön, ahol nem jár sok ember, és elbújni sem nagyon lehet, teljesen máshogy viselkedett. Futkározott, szaladgált körülöttem, minden új dologhoz odarohant. Ha veszem az időt és a fáradságot, biztosan be tudnám idomítani arra, hogy mellettem sétáljon, de számomra elég volt, ha odajött hozzám, mikor hívtam.

Az idős nőt is ő veszi észre hamarabb, és leül mellé addig , míg én is odaérek. Gyorsan végighallgatom miről lenne szó. Ránézek a farkasra.

-Kertészkedni akarsz? Felőlem...

Majd elfogadom a felkérést.

_________________
1.:

Double Arrow - nyílzápor
Az íjára egyszerre több nyílvesszőt is felajz.

2.:
Healblock-Célpont játékos/mob/pet hp-ja, és páncélja semmilyen módon nem képes növekedni [passzív]

3.:
Concentration (permanens)
Cear a fel nem használt sebességét sebzésbe fordítja át, amennyiben elég erősen koncentrál

4.:
A szerencse forgandó
Cear egy buffot vagy debuffot tesz magára. A buff/debuff mértékétől függően sérül, gyógyít magán vagy gyógyít egy csapattársán

lvl 36:
élet:50/0 (250 hp)
FK: 27/34
Erő:4/0
Irányítás:30/47
Kitartás:28/7
Gyorsaság:36/79
spec:19/0
páncél /65
avatar
Cearso
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 1806
Join date : 2014. Aug. 25.
Age : 20

Karakterlap
Szint: 36
Exp:
5113/5300  (5113/5300)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Chancery on Kedd. Máj. 23, 2017 1:38 pm

Ismét kell egy kis kikapcsolódás, valami, amivel összeszedhetem a gondolataimat. Ennek céljából bolyongtam a környéken, itt a jó idő, a nap egyre többször süt hét ágra a vidéken, jól esik dúdolgatva sétálni a szint utcáin, főleg a virágmező környékén. A gyógynövények bódító illata szinte megrészegít, minden lélegzetvételemmel mélyen magamba szívom a zamatát, felfrissít és mosolyra késztet. Álomkelő prüszköl, mikor utánozni próbál, és sértődött képpel olykor eltávolodik tőlem, hogy tisztogathassa kicsit magát, amíg utolérem lassú sétámmal. Dust az utóbbi napokban ragaszkodóbbá kezdett válni, Fióka képében a vállamon üldögélve szinte elbóbiskol a tempó hatására.
A jobb kezemet egy kicsit lefelé húzza a kesztyű, nehéznek érzem, de valószínűleg csak az agyam játszik velem.
Nem sok ember járkál erre, és ők is inkább a saját dolgukkal törődnek, virágot szedni is csak pár játékost látok, valószínűleg mindenki a lejjebb levő szinteken élvezi a jó időt. Szintekről jut eszembe, kicsit szemöldökráncolva pillantok a dátumra; bőven ideje lenne már, hogy valami hír érkezzen a következő boss-t illetően. Csak annyit tudok, hogy Tachiéknak, aki elég bunkó módon terelt ki minket a helyszínről, végül nem sikerült túljutniuk rajta, de hogy mi történt azóta, arról fogalmam sincs, pedig hónapok teltek már el. Ilyen tempóval már öregségben halunk meg, még mielőtt egyáltalán kijuthatnánk... .-.
Gondolataimból a néne látványa zökkent ki, és a tény, hogy valaki már áll ott előtte. Küldetés, ezen a terepen valószínűleg egy könnyű darab. Se baj, ezt a szintet is egyébként alig bírtam elérni, mert lusta voltam, a legkisebb dolgokat is meg kell már ragadjam, ha nem akarok lemaradni. Egy éles fordulattal veszem az irányt a néne felé, és legalább közelebb érve felismerem a már ott vele beszélgető játékost is. Megvárom a háta mögött, amíg végez, és csak utána lépek mellé széles mosollyal.
-Szia, Cear. Nem zavarok? :3 Ha igen, akkor bocs. -nevetek fel. Álomkelő a hátam mögött marad kicsit lemaradva és egy nagyobb halmon üldögélve a farkast veszi figyelembe, le sem veszi róla a szemét. Én még a nénéhez társítom az állatkát.
-Hogy vagy mostanság? -kérdezem, miközben én is elindítom a beszélgetést a nénével, alig odafigyelve, elfogadva a küldetést. Tényleg nem nehéz, szokatlan, de néha ilyen is kell.

_________________
Színem: #993300, Álom: #999999, ferdén akkor, ha csak Chan hallja.
avatar
Chancery
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 2498
Join date : 2013. Apr. 23.
Age : 26
Tartózkodási hely : Itt-ott Aincrad városaiban

Karakterlap
Szint: 36
Exp:
5102/5300  (5102/5300)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Danee on Szer. Máj. 24, 2017 7:55 pm

A nyomok már alig voltak megkülönböztethetőek a környezettől: haloványan derengtek a járdaköveket, padka fölé behajló fűszálakat megfestve. A házak falain a sarkokon, a vásárosok portékáinak egyikén-másikán.
Önmagában ezzel az alacsony szintű a nyomolvasással nem sokra mennék, ez a keskeny kis időintervallum, ez az éppen hogy öt percecske pont csak arra volt jó, ha az üldözöttemnek sikerült elérnie, hogy az éleslátásom ellenére is szem elől tévesszem.
Más volt persze a helyzet a térképpel. Már, ami a céhen belüli jelzéseket illeti. Ott minden világosan látszott, így ha valaki a céhből most Floria városát figyelte volna, biztos hamar feltűnt volna neki az a két bizonyos mozgó pötty egymástól lényegesen lemaradva, és ha igazán érdekli, még a nevek is egy-kettőre kiderülhetnének.

Hogy miért követtem? Nehéz megmagyarázni olyasmit, ami kicsit minden miatt van és semmi miatt sem egyszerre. Afféle kíváncsiság. Persze az a szint már leginkább beteges. Nem mintha a céhháztól egészen idáig követtem volna... nekem Floriában tűnt fel, hogy neki is épp erre van dolga. Mármint a térképen fedeztem fel.

A nénivel is így találkoztam össze: a lábnyomok itt megsokasodtak, volt sok toporgás, nyilván ez lehetett a következő lépés, talán éppen a kulcs mozzanat. A jelzés a feje felett nyilvánvalóvá tette, hogy számomra is elérhető küldetést ajánl, ha szóba elegyedek vele. Ha az embernek van ideje, mindig érdemes meghallgatni, mivel is kecsegtetnek, és hogy mi a feladat mindehhez, aztán persze legtöbbször következmények nélkül ki is lehet lépni a küldetésből, ahogy azt tettem talán már százszor is, mióta csak bekerülte Aincradba.

De ez nem tűnt túlbonyolítottnak, ráadásul alapanyag-küldetésnek tűnt.
- Oké, rendben, elfogadom az ajánlatot - válaszoltam szívélyesen miközben leokéztam az felugró ablakot. Persze nem lett volna szükség megszólalnom, de olyan kedvesen tukmálta a küldit, akármennyire is csak egy npc, nem tudtam hűvösen, szó nélkül hagyni az ajánlatát.

A helyszín itt volt egy kőhajításnyira, nem különben az, akit egész idáig követtem a városon át. Ezt, hogy magyarázom ki?
Nem csápoltam, meg hangoskodtam már messziről, helyette szépen lassan sétáltam végig az úton mely a rétre vitt. Nem volt egyedül, ami egyszerre oldhatta volna a helyzetet, de ugyanakkor bonyolíthatta is.
- Sziasztok - mondtam nem túl hangosan, de azért remélhetőleg még hallható volumenen
A srác,aki most Chan társaságának tűnt, már rémlett valahonnan, de ha nem hallom a lánytól a totál átlagos, sőt kissé már gyöngének számító hallásommal az elhangzó nevet, akkor bizony még messzebb lennék a megoldástól, hogy mégis kivel van most dolgom.
- Öm, izé, mind a ketten küldiztek? - igyekeztem megragadni a lehetőséget, hogy a gyanúnak még az árnyékát is elkerülhessem
- Ismerjük már valahonnan egymást, ugye? - kérdeztem a srácot - Cear, igaz? - dobtam fel az imént hallott nevet - Danee vagyok, nem emlékszem, hogy korábban bemutatkoztam volna - nyújtottam kezet
- Mert ha ti rátok is rátukmálta a városszéli öreganyó a küldit, akkor csinálhatnánk együtt is, mármint nem tűnik bonyolultnak, csak hosszúnak és fárasztónak...
Idő közben kicsusszant a kardom a hüvelyéből, és szórakozottan suhintgattam a sárgálló gizgazok ragadós kalászai alá.

_________________
I'MMORTAL
#A32F42

"A barátnőm azt mondta a múltkor az ágyban, hogy pedofil vagyok. Azt válaszoltam: Nagy szavak ezek egy kilenc éves kislánytól!"
avatar
Danee
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1484
Join date : 2013. Jul. 06.
Age : 25
Tartózkodási hely : Pest/Érd

Karakterlap
Szint: 34
Exp:
4591/4700  (4591/4700)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése http://saamli.blogspot.com

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Strea on Pént. Jún. 09, 2017 7:16 pm


Úgy tűnik mind a hárman elfogadtátok a küldetést, így irány a sárga mező! Nem is kell olyan nagyon sokat sétálnotok, de ha odaértek, azonnal észrevehetitek, mi is lesz ebben a nehéz: a terület elég nagy, ráadásul néhol majdnem a térdetekig érnek a növények. Hogyan álltok neki a fűnyírásnak? Kreatív ötleteket várok ^^

Ha pedig elég ügyesek vagy netán szerencsések vagytok, a tisztogatás közben egy alig tenyérnyi, lila sávot is észrevehettek, ami mintegy apró ösvény, halad előre. Ám hogy miért van ott, azt egyelőre nem tudhatjátok...
avatar
Strea
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 1055
Join date : 2013. May. 18.

Karakterlap
Szint: ?
Exp:
0/0  (0/0)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Danee on Szomb. Jún. 17, 2017 4:12 pm

- Deee... ez így hosszadalmas lenne, csupán kardokkal, még itt Aincradban is - méregettem a pengém
- Akárhogy is nézem, ide profibb eszköz kell, munka-specifikus, hogy ilyen rondán fejezzem ki magam -
dugtam vissza a hüvelyébe
- Akkor viszont minimum kasza kellene, viszont nem vagyok harcművész, hogy effélét forgassak -
néztem fel, végig a mezőn
- Ráadásul azt már kovácsolni kellene, ami ugyan nem áll túl messze tőlem, de nem is vagyok éppen fegyverkovács -
szedtem elő az invetroyból mindenfélét: kerek pajzsokat, tőröket, kardokat, hosszú botot, s miegymást
- Ellenben ha nem fegyvert készítek, hanem csak egy eszközt - 
szedtem szét sorjában három kardot, megszabadítva a pengét a markolattól és a keresztvastól
- Akkor talán sikerülhetne -
3 pengét sorjában a végeiknél 2 kerek pajzs karimái közé szegecseltem
- Nem egy tartós megoldás ... -
a pajzsok közepét kilyukasztva rudat vezettem át, majd két egyenlő hosszú rudat szegecseltem azok végeihez, egy egyenlő szárú háromszöget alkotva belőlük
- De a célnak talán megfelel -
gurítottam meg a gyepen
- Kézi fűnyíró, Danee módra, készítek nektek is ha kértek
Szavamat megtartva, addig nem is kezdek neki a fűnyíráshoz, amíg van kereslet, hanem azután belevetem magam a végtelen búzamezőbe
- Chocapic, csupa csoki -
futok a fűnyíróm magam előtt tolva, az aranyló táblán végig, amíg csak programhiba nem jön szembe
- Hééééj! -
kiáltok a többieknek - Hiba van a Mátrixban, vagy összeverték a füvet, mert ez itt már csúnyán be is lilult! - azért a kiabálás mellett már le is guggolok a lilákok mellé, közelebbről is szemügyre venni az érdekes anomáliát
- Lehet, hogy milka tehenek jártak erre, vagy ez egy ufó leszálló pálya egyik jelölése -
mindenesetre leszakítok egyet, megszagolgatom, hátha mégis csak egyszerű levenduláról van szó.

_________________
I'MMORTAL
#A32F42

"A barátnőm azt mondta a múltkor az ágyban, hogy pedofil vagyok. Azt válaszoltam: Nagy szavak ezek egy kilenc éves kislánytól!"
avatar
Danee
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1484
Join date : 2013. Jul. 06.
Age : 25
Tartózkodási hely : Pest/Érd

Karakterlap
Szint: 34
Exp:
4591/4700  (4591/4700)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése http://saamli.blogspot.com

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Cearso on Vas. Jún. 18, 2017 8:32 pm

-Persze, hogy nem zavarsz.
Válaszolom a lánynak, mikor az megérkezik mellém. Semmi kifogásom a társasága ellen, és ahogy nézem Árnyékot is eléggé megnyugtatta a macska jelenléte az ember mellett. Meg aztán, ezen a mezőn nem is igazán tudna elbújni a kiváncsi szemek elől.
Ezek után Árnyékkal az oldalamon elindultam a megjelölt koordinátákra, és hamarosan egy újabb alakba ütköztünk.

Végül közösen kezdtünk bele a "kalandba"

Hamar eljutottam ugyanarra a következtetésr, mint Danee... Ez hosszú lesz a megfelelő eszköz nélkül. Még megfelelő eszközzel is hosszadalmas egy mezőn lévő fű lenyírása, ha a kerteket is órákig tart lenyírni. Ráadásul az én kezemre nem igazán áll a közelharci fegyver. Mért nincs erre egy külön opció a menüben, vagy bármi... poénból azért megnéztem, hátha akad valami, de az alap beállításokon kívül sajnos semmi hasznos nem volt.
Vagyis valamit azért találtam...

A szemem sarkából látom, hogy a lovag is ügyeskedett, és elutasítom az ajánlatát.
Mást veszek elő. Egyszerű fizika az egész, ha igazam van, akkor ez a fű sem másmilyen, mint ami odakint van, tehát a legegyszerűbben  úgy szabadulhatunk meg tőle, ha egyszerűen kiirtjuk az egészet...

Szinte biztos vagyok benne, hogy müködne a dolog, hisz már láttam, hogy Aincradban is müködik a valódi világ törvénye, ha a fizikáról van szó.

Egy ideig még vacilálok, hogy helyes lenne megtenni a lépést, vagy tényleg el kéne fogadnom a lovag ajánlatát.

Shu biztos nem örülne neki, ha látná, amit most csinálni akarok... Kit érddekel most Shu, ha annyira érdekelné, hogy mi van velem, nem lépett volna le köszönés nélkül.

Már épp azon vagyok, hogy egy égő gyufát dobjak a fűszálak közé, hogy gyorsan leégessem a nagy részét, mikor Danee kiáltása elvonja a figyelmemet, és inkább az ő csapása nyomán, én is közelebbről szemügyre veszem a lila növényeket.

_________________
1.:

Double Arrow - nyílzápor
Az íjára egyszerre több nyílvesszőt is felajz.

2.:
Healblock-Célpont játékos/mob/pet hp-ja, és páncélja semmilyen módon nem képes növekedni [passzív]

3.:
Concentration (permanens)
Cear a fel nem használt sebességét sebzésbe fordítja át, amennyiben elég erősen koncentrál

4.:
A szerencse forgandó
Cear egy buffot vagy debuffot tesz magára. A buff/debuff mértékétől függően sérül, gyógyít magán vagy gyógyít egy csapattársán

lvl 36:
élet:50/0 (250 hp)
FK: 27/34
Erő:4/0
Irányítás:30/47
Kitartás:28/7
Gyorsaság:36/79
spec:19/0
páncél /65
avatar
Cearso
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 1806
Join date : 2014. Aug. 25.
Age : 20

Karakterlap
Szint: 36
Exp:
5113/5300  (5113/5300)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Chancery on Vas. Júl. 02, 2017 3:04 pm

Engem elkap egyfajta nosztalgikus érzés, mikor már Danee is csatlakozott hozzánk, és a szokottnál is nagyobb energiával vág bele a munkába. Én valahogy nem igazán rettenek meg a mező hatalmas látványától, kezeimet hátul összekulcsolva, nyugodt mosollyal kísértem figyelemmel... hát, nem mondom, hogy a srácok eszmecseréjét, mert főképp Danee beszélt, ellenben az állandó dumája különös hatással lett rám. Kicsit ahhoz tudnám hasonlítani, mikor szerelmes lesz az ember, csak épp itt szerelemről szó sincs. Inkább olyasmi, mint mikor Yuichival találkoztam először...
Az égre nézek, de felhőnek egyenlőre nyoma sincs ahhoz, hogy megzavarja a munkánkat, az idő pedig tökéletes, se túl meleg, se túl hideg. Akkor eszmélek fel, mikor Danee nekem is felajánlja az eszköz elkészítését, és bár nagyon csábító, végül megrázom a fejem.
-Köszi, de nem. Kitalálok valami mást.
~Egy kecske lenne most jó ide.~
-Inkább több.
Elsétáltam hát a mező egy másik pontjára, a sarkához, a fiúktól kicsit távolabb, és én a tőrömmel kezdtem munkába. Eredetileg tüzeskedni akartam egy kicsit, de úgy döntöttem, az nem lesz épp a legjobb ötlet. Egy sávban szerettem volna kézzel kiírtani a füvet, hogy a tűz majd ne tudjon tovább terjedni, de rájöttem, hogy nem fog működni. Helyette dúdolgatva folytattam így a melót, kétkezi munkával, ahogy réges-régen anyám dolgozott a dédnagyapám földjén. Én már nem is láttam működésben olyan igazi kézikaszát, de ő még igen.
Akkor állok meg, mikor danee elrikkantja magát és Milka teheneket emleget, mire rögtön összefut a nyál a számban. Mindig is az a csokifajta volt a kedvencem. Cear lehet, nem is érti, hogy mi lehet az a Milka, hisz az inkább európai, ha jól tudom, Cearról pedig nem rémlik, hogy honnan érkezhetett ide. Felállok a guggoló helyzetből, amiben tespedtem eddig, rájőve, hogy mennyire keveset haladtam a két sráchoz képest, majd a lila ösvény felé veszem az utam. Odaérve megnézem, mennyit láthatok, hova vezet a távolban.
-Megnézzük? -vetem fel az ötletet félrebólintott fejjel. -Én mindenesetre megnézem... -vonok vállat és elindulok az ösvény nyomán.

_________________
Színem: #993300, Álom: #999999, ferdén akkor, ha csak Chan hallja.
avatar
Chancery
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 2498
Join date : 2013. Apr. 23.
Age : 26
Tartózkodási hely : Itt-ott Aincrad városaiban

Karakterlap
Szint: 36
Exp:
5102/5300  (5102/5300)
Céh: Unity

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Strea on Kedd. Júl. 18, 2017 10:58 am


Lehet, hogy távolról apró, lila virágoknak tűntek, de egészen közelről megnézve ez tényleg csak egy lila sávocska a magas, sárga virágok között. Mégcsak nem is növény, hanem mintha a föld vette volna fel ezt a különleges lila színt, ha pedig elkezditek követni, egy idő után visszajuthattok ugyanoda, ahonnan elindultatok. Nem szabályos kör alak, amit megtettetek, de ha véletlen megnézitek a minimapon az útvonalat, valami ilyesmi formát ad ki, mármint ennek a külső vonalait, bár az egész van talán egy fél kilométer hosszú is.
Lehet ezért akarja az npc lenyíratni az egész mezőt, hogy látszódjon? Vagy valami egészen más miatt? A kézi fűnyíró amúgy teljesen jól működik és a tőr is beválik, így akár folytathatjátok is a munkát. Elég nagy a terület, és a mai nap végére végeznetek kell.
avatar
Strea
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 1055
Join date : 2013. May. 18.

Karakterlap
Szint: ?
Exp:
0/0  (0/0)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [VM] Fűnyírás

Témanyitás by Sponsored content


Sponsored content


Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.