Nap Piramis

Go down

default Nap Piramis

Témanyitás by Lizbet on Csüt. Jún. 29, 2017 12:18 am

A nap piramis negyedik szint újonnan felfedezett látványossága. A nyílt vízen, ahonnan a legközelebbi sziget is apró pontnak látszik csupán, emelkedik ki az óceán mélyéről a hatalmas, fekete kőzetből megalkotott rejtélyes építmény. Nevét onnan kapta, hogy maga a piramis pirkadatkor emelkedik ki a vízből, amikor a nap első sugarai megcsillannak a felszínen, míg alkonyatkor a teljes sötétség eljövetelével újfent elsüljed.  Ez a piramis, ami a nappal kél és azzal is nyugszik, számos új titkot, kalandot rejteget az arra vágyóknak….


avatar
Lizbet
Mesélő
Mesélő

Hozzászólások száma : 633
Join date : 2013. Mar. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Nap Piramis

Témanyitás by Chakna on Csüt. Jún. 29, 2017 8:15 pm

//Akito//


Kíváncsi természetem megint felfedező útra késztetett. Bár az első 20 szinten már nagyrészt ismerős vagyok, az apró részletekbe még nem volt alkalmam belemenni. A napokban viszont egy érdekes pletyka ütötte meg a fülemet: A negyedik szinten egy piramisról kezdtek beszélni, ami csak addig látható a víz felszínén, ameddig a nap fenn van az égen… Ki hinne el elsőre egy ilyen pletykát? Engem mégsem hagyott nyugodni a dolog… Mert minden pletykának van némi valóságalapja, és mert Aincardban vagyunk… Ahol ilyesmi nem annyira meseszerű, mint a valóságban…
Tehát a negyedik szintre jöttem, és igyekszem minél több információt megtudni a piramisról.
Sokat nem tudnak mondani… Úgy tűnik nem túl régen fedezték fel… Annyit lehet tudni, hogy a napfelkeltével emelkedik ki a vízből, és a napnyugtával süllyed vissza… Ezért hívják Nap-piramisnak… Nos, akkor úgy tűnik napnyugtáig mindenképp ott kell maradni, hogy lássam ahogy elsüllyed. De először is ideje valami ebédet szerezni, mert az információ vadászatra ráment az egész délelőtt. Nem mintha bánnám, hiszen nem figyelek
Így, mire odaérek a piramishoz, már jócskán benne jár az idő a délutánban. Én mindenesetre keresek egy jó helyet, a piramistól nem túl messze, és kényelmesen elhelyezkedve kezdek figyelni mindenre ami a piramis közelében történik. Az arra járók arcától kezdve, a piramis tükröződésén keresztül a susogó szélig, MINDENRE. Nem mintha arra számítanék, hogy valami rendkívüli fog történni... De ezt a megfigyelést és a piramis felfedezését nem is egy napos kalandra tervezem, és ma az van soron, hogy alaposan megfigyelje,m a környékét, mielőtt azon gondolkodnék, hogy közelebbről is megnézzem.

_________________Előtörténetem; Adatlapom; Színem / #ffcc33Beszédszínem; User; Ozyféle karakterlap;


"Álmomban újra visszatér hozzám... Én újra, és újra próbálom elengedni... De az emléke velem marad ... mindig."
avatar
Chakna
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 616
Join date : 2016. Nov. 18.
Age : 16
Tartózkodási hely : Föld ^^

Karakterlap
Szint: 20
Exp:
1348/1500  (1348/1500)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Nap Piramis

Témanyitás by Akito on Kedd Júl. 04, 2017 3:13 am

Új pletyka ütötte fel a fejét, miszerint egy eddig nem látott látványosság jelent meg a negyedik szint hatalmas és mély óceánjában. Természetesen Akito fülébe is eljutottak ezek a hírek, méghozzá elég hamar, hisz ő ezen szint lakója már elég régóta, és valószínűleg még az is marad egy jó darabig. A hírek szerint az óceán közepén egy piramis emelkedik a felszínre minden pirkadatkor, hogy aztán napnyugtakor újra a vízszint alá süllyedjen vissza a nap újbóli felkeltéig. Nos, a piramis önmegában elegendő volt a fiúnak, hogy felkeltse kíváncsiságát. Mindig is vonzották a múlt fennmaradt hatalmas és misztikus építményei. Jól tudta, hogy nem a való világban van, hogy minden bizonnyal teljes másról fog szólni az egész, mintsem a múlt feltárásáról, de attól még érdekelte. Kiváltképp azért, mert nem csupán az építmény vonzotta, hanem annak tulajdonságai is. Biztosan van valami érdekes, ami miatt csak addig lehet látni, ameddig a nap az eget járja. Rendkívül érdekesnek tartotta és eldöntötte, hogy amint arra jár, megnézi magának.
Nem is telt el sok idő, míg útja arra vitte. Quest és más egyéb jövedelmező elfoglaltság híján úgy döntött, hogy erszénye helyett a kíváncsiságát elégit ki. A piramis a nappal kel minden reggel, Akito ellenben sosem volt korán kelő típus. Már majdnem dél volt, mire kivetette az ágy, rendbe szedte magát és csak ezután indult el. Ebédelni nem akart, tudta, hogy bőven lesz rá lehetősége út közben.
Egy gyors teleport és máris a piramishoz lévő legközelebb szigeten találta magát. Járt már itt korábban, de ekkora sürgés-forgás nem volt még ezen a kis szigeten. Kiváltképp a kikötőben, ahol messzelátók, távcsövek sokaságát állították fel, innen figyelték a távolban lévő hatalmas kődarabot.
Természetesen ő nem elégedett meg azzal, hogy messziről nézhesse. Ha már megjelent, érdemes megnézni. Lassan lépkedve haladt a kisebb tömegen át az npc hajókig, amiket bárki bérelhetett jó pénzért a maga kapitányával és legénységével együtt. Alaposan körülnézett, keresve a pénztárcakímélő ám mégis alkalmas vitorlás megoldásokat Suspect
avatar
Akito
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 109
Join date : 2015. Dec. 01.

Karakterlap
Szint: 45
Exp:
8429/8500  (8429/8500)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Nap Piramis

Témanyitás by Chakna on Szer. Júl. 05, 2017 3:57 pm

A délután nyugalmasan telik, a szigeten mászkálókon kívül nem sok érdekességet van alkalmam megfigyelni. Rengeteg játékos, és NPC jár kel a szigeten, néhányan csak a tenger közelségét élvezik, mások fürödnek is. Egyszer talán nekem sem ártana csak úgy, nyaralni ellátogatni a negyedik szintre... És vannak azok, akiket az új "látványosság érdekel". Közülük legtöbben, mint én magam is, egyenlőre még csak messziről figyelik a piramist. De vannak olyanok is, akik közelebb szeretnének merészkedni, és erre keresnek lehetőséget.
Az én kíváncsiságomat az kelti fel mégjobban, amikor a naplementével elkezd a piramis süllyedni a vízbe. Ekkor már felkelek addigi helyemről, lerázom kicsit a kezemet és lábamat, aztán elindulok közelebb a part felé.
Eddig is észrevettem már a vöröshajú fiút, aki a hajók között keresgélt, mégis kicsit meglepett, hogy még mindig nem találta meg a megfelelőt.
Én igyekszem erőt venni a kíváncsiságomon, és mantrázom magamban, hogy veszélyes lehet, hogy előbb napközben kellene közelebbről megfigyeni a piramist.
De, diszkrét távolságból, figyelve a srácot egyre kevésbé sikerül uralmam alatt tartani. Nem ártana megnézni a piramis helyét éjjel... Vajon eltűnik a piramis, vagy ott van, csak a víz alatt?
Végül oda lépek hozzá.
- Szia. Téged is a piramis érdekel? - érdeklődöm a fejemmel is bökve a Nap Piramis felé.
És azután bevillan hogy illene előbb bemutatkozni.
- Egyébként Chakna vagyok, Örvendek a találkozásnak - mutatkozom be a japán illemnek megfelelő, apró meghajlással. Közben szokásomhoz híven végigmérem a fiút mégegyszer. Semmi olyat nem látok rajta, ami aggodalomra adna okot vele kapcsolatban, így a szokásosnál nem vagyok óvatosabb.  

_________________Előtörténetem; Adatlapom; Színem / #ffcc33Beszédszínem; User; Ozyféle karakterlap;


"Álmomban újra visszatér hozzám... Én újra, és újra próbálom elengedni... De az emléke velem marad ... mindig."
avatar
Chakna
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 616
Join date : 2016. Nov. 18.
Age : 16
Tartózkodási hely : Föld ^^

Karakterlap
Szint: 20
Exp:
1348/1500  (1348/1500)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Nap Piramis

Témanyitás by Akito on Vas. Júl. 16, 2017 8:55 pm

A nap piramist mindenképpen érdemesnek tartotta Akito arra, hogy felfedezze, ám ez füstbe ment a mai nappal, hiszen nem ért ide időben és a különös építmény már el is kezdett süllyedni.  Ez természetesen nem tartotta vissza a kíváncsi fiatalembert. Ha ma nem mehetett, majd megy holnap és tovább kereste a számára megfelelő hajót, ami arra hivatott, hogy őt elvigye a legújabb felfedezéséhez.
A hajók többsége nem indult, ideiglenesen kényszerpihenőt tartottak és ennek pont a piramis feltűnése volt az oka. Ez hatalmas építmény minden hajnalban és alkonyatkor hatalmas hullámokat generált és fog minden egyes nap. Az emelkedésével és süllyedésével váltotta ki ezt és nem egy hajót küldött már az óceán fenekére. Az egész menetrendet újjá kell szervezni, amint biztossá vált az, hogy a piramis pontos, mint az óramű, ellenkező esetben komoly problémák merülhetnek fel.
Azt rebesgették, hogy a playerek által vezetett hajókra nem vonatkoztak a szabályok, már csak olyat kell találnia aki nem ijed meg egy kis, vagy talán kicsit nagyobbacska hullámtól, ami amúgy is csak naponta kétszer söpör végig a szinten.
Lassan eljött a naplemente, vele együtt a piramisé is, ami elég lassan bukott a víz alá, de még így elég nagy hullámokat hozott létre. Akito szigetéről csak egy pontnak látszódott, azonban az erejük javát elvesztett hullámok ostromolták partját. Akik nem vigyáztak eléggé csúnyán eláztak, mire az hullámok támadása abba nem maradt. Módfelett vicces látványt nyújtott az egész, de a fiúnak még dolga volt és ezúttal a játékos karaktereket célozta meg.
- He!? -  kapja a fejét az ismeretlen hang irányába. A nagy keresgélés közben fiatal lány támadta le a semmiből egy egyszerű kérdéssel. A fiúnak rögtön leesett, hogy miféle helyzetbe került és nem kívánt élni a lehetőséggel.  –  Nem veszek semmit…… köszönöm! – intézte el ennyivel. Nem akart piramis csecsebecséket venni, egyáltalán nem volt gyűjtögetős típus. ebben a szent pillanatban más dolga volt, amit fontosabbnak vélt a felesleges pénzköltésnél.  Megállt és alaposan körülnézett, hogy van e még hajó, amit nem nézett meg jk kapitánnyal….
avatar
Akito
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 109
Join date : 2015. Dec. 01.

Karakterlap
Szint: 45
Exp:
8429/8500  (8429/8500)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Nap Piramis

Témanyitás by Chakna on Csüt. Aug. 03, 2017 5:44 pm

Egyedül egészen biztosan nem vágnék neki, inkább gyönyörködnék a naplementében... De ha az a srác azért keres csónakot, hogy megnézze a piramist...
Beletelik némi időbe, mire rászánom magam, hogy megszóltsam, közben pedig már el is kezd lassan süllyedni a piramis… Ha meg akarjuk nézni közelebbről, nagyon kellene sietni… Ezért is léptem oda jóformán gondolkodás nélkül, meglepetésszerűen.
Valóban elég hirtelen érhette a kérdésem, de azért ekkora félreértésre ne számítotam, és már az a He!?  Is amikor felém fordult sokat elárulhat róla… De azért fel nem húzom magam, hanem nyugodtan igyekszem kiigazítani.
- Az szerencse, mert nekem nincs mit eladnom. -igyekszem kicsit könnyedebb hangot megütni, de kiérezhető, hogy engem is furdal a kíváncsiság. - De láttam, hogy hajót keresel, és talán ketten gyorsabban találunk, ha van egyáltalán elérhető csónak. Mármint hogy ha te is a piramist szeretnéd közelebbről megnézni… - ennyit is ritkán beszélek, főleg ismeretlennel… De a lehetőség, hogy esetleg ne egyedül merészkedjek a piramis közelébe (ami ugye veszélyes lehet…) az idegenekkel szembeni gátlsaim egy részét elsöpörte. Rámenősnek azért így sem lehet nevezni a viselkedésemet, hiszen határozottság csak minimális mennyiségben fedezhető fel a hangomon és a tartásomon…  Ami azt illeti elég nyilvánvalóan kérés nélkül is tovább állok, ha azt mondja nincs szüksége a segítségemre. Mert az csak annyit jelentene, hogy kerítenem kell valakit, aki holnap közelebb jön velem a piramishoz. Azt pedig hogy a bemutatkozásomat nem viszonozta, és máshogy sem reagálta le, észre se vettem…

_________________Előtörténetem; Adatlapom; Színem / #ffcc33Beszédszínem; User; Ozyféle karakterlap;


"Álmomban újra visszatér hozzám... Én újra, és újra próbálom elengedni... De az emléke velem marad ... mindig."
avatar
Chakna
Íjász
Íjász

Hozzászólások száma : 616
Join date : 2016. Nov. 18.
Age : 16
Tartózkodási hely : Föld ^^

Karakterlap
Szint: 20
Exp:
1348/1500  (1348/1500)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Nap Piramis

Témanyitás by Magnus on Pént. Aug. 04, 2017 6:23 pm

Egy nyugodt délután. Miután Magnus kisegített pénzügyileg néhány Ébredőt a Kezdetek városában, majd nem volt szerencséje a Kayaba Kaszinóban, csak 50 aranya maradt.
~ 50 arany. Épp elég, ha meg tudok szállni éjszakára valahol. Jó lesz, ha elkezdek küldetésezni.
A negyedik szinten járt, mikor néhány játékosba botlott, és szóbeszéd járt egy újonnan felfedezett helyről. Érdekelni kezdte. Kérdezett pár dolgot, és meg is kapta a választ. Egy piramis, amit nemrégiben fedeztek fel.
- Felkeresem ezt a helyet, már csak a kaland kedvéért. Ki tudja, talán Chakna is eljön.
Napnyugtáig marad fenn, majd másnap reggelig elsüllyed. Ez világos volt. Először is meg akarta figyelni, hogy milyen gyorsan süllyed el, hogyha benn rekedne valami miatt, legyen ideje kijutni. Márcsak azért is, hogyha netalán kristályérvénytelenítő terület lenne. Nem félt, de nem is akart egy olyan helyre kerülve, ahol még a legvégső esetben is lehetetlen a teleportálás.

Az órák lassan teltek, és a férfi élvezte a nap kellemes melegét a parton, miközben a homokon feküdt. Kíváncsisága végül felülkerekedett rajta, és megnyitotta a menüt, majd üzenetet kezdett írni Chakna számára.

Magnus írta:
Szia Chakna!

Felbukkant egy új érdekesség a 4. szinten. Talán téged is érdekelne a Nap Piramis. Én jelenleg itt vagyok az egyik tengerparton, közel, ahonnan látni lehet. Ha van kedved jönni, küldj választ.

Miután elküldte az üzenetet, várt. Az üzenet eljutott hozzá gond nélkül. Magnus felugrott, majd mielőtt a menü eltűnt volna, lekérdezte az időt. Még volt idő napnyugtáig, amit egy bólintással nyugtázott, majd a menü eltűnt. Elindult vissza a kikötő felé. Sejtette, hogy barátja biztosan leszidja majd, amiért a férfi nemes célért ugyan, de szinte minden pénzért elszórta. Végül elért a mólóhoz, ahol kisétált egészen a széléig és nézte a horizontot. Végül eljött a naplemente, és látta, ahogy a messzeségben eltűnik a piramis.
~ Úgy tűnik mára ennyi. De vajon ott van a víz alatt, vagy a rendszer eltünteni másnapig?

_________________
Megjegyzés:
- Amit Magnus mond / gondol, az dőlttel van kiemelve
- Beszéd és gondolat színe; #006600
- Gondolat jelzése: ~


Statisztika / Jártasságok:

> Statisztika
Élet: 13
Fegyverkezelés: 13
Erő: 21
Kitartás: 12
Gyorsaság: 9
Speciális képesség: 12

> Elsődleges jártasságok
Súlyemelés: -
Teherbírás: -
Akrobatika: -
Ugrás: -

> Harmadlagos jártasságok
Vadászat: -
Főzés: -
Italkészítés: -
Lovaglás: -avatar
Magnus
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 32
Join date : 2017. Aug. 01.
Age : 27

Karakterlap
Szint: 14
Exp:
804/900  (804/900)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Nap Piramis

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.