[Küldetés] Így Neveld a koboldodat

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

default [Küldetés] Így Neveld a koboldodat

Témanyitás by Ronye Arabel on Vas. Aug. 06, 2017 5:28 pm

Résztvevők: Kiwi, Tachi + Aki még csatlakozik ebben a körben

Az úgy volt, hogy Chakna azzal távozott a céhházból, hogy felfedezőútra megy... Eddig,ugye, semmi szokatlan, meg semmi meglepő nincs a dologban.

Aztán valami rendszerhiba miatt a 20. szint helyett a 19. szinten kötött ki... Eddig sincsen semmi baj, hiszen még aznap kora-este, mikorra már várható lett volna a hazaérkezése a céhtagok és akik a barátlistáján vannak kaptak egy üzenetet.

Chakna írta:Sziasztok
Ma nem megyek vissza a céhházba, találtam valamit a 19 szinten, aminek utána szeretnék nézni.
Ne aggódjatok, nem maradok sokáig, 1-2 napig maximum, ha elhúzodik a dolog.
Chakna

A gondok akkor kezdődnek, amikor az egy két nap eltelik, és Chakna még mindig nem ért vissza a céhházba... És újabb levelet sem küldött senkinek... De talán ennyi még nem elég hozzá, hogy aggódni kezdjetek... Csakhát... eltelik így négy nap... És Chakna nem válaszol az üzenetekre, és nem jelentkezik... A rendszer szerint megkapja őket, és a térkép is jelzi, hogy a 19.szinten van, de nem válaszol... Ki tudja, Tachinak talán éppen azért tűnik fel a dolog, mert nem válaszol... De lehet, hogy fel sem tűnik nektek a dolog...


Feladat: Még nem egyértelmű? ^^ Írjátok le hogyan, és miért tűnik fel, vagy feltűnik-e egyáltalán nektek, hogy Chakna eltűnt, és hogy mit tesztek. Találkozhattok is nyugodtan. Még azt is elmesélhetitek, hogy ha ellátogattok a 19.szintre, hogy ott mi az első amit tesztek.

Határidő: augusztus 13  (1 hét)

sorrend természetesen nincs.


_________________
Színem, Adatlap (Avagy mire számíthatsz)

Futó küldetés(ek):
Ikeristenek (Ámor nyilai 2.0)
Narnia krónikái

Kérésre induló küldik:
Ámor nyilai (variációk Smile )
Néma királynő és fehér király (sakkozás)
avatar
Ronye Arabel
Mesélő
Mesélő

Hozzászólások száma : 12
Join date : 2017. Jun. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Így Neveld a koboldodat

Témanyitás by Kiwi on Vas. Aug. 06, 2017 10:00 pm

Tudtam róla, tud vigyázni magára, viszont azt is… hogy, ha nem is vallja be, de szereti a veszélyt. Amikor eltelt egy-két nap, még nem is törődtem az eseményekkel, viszont harmadnapra… már küldtem neki egy üzenetet.


Kód:
Szió, elhúzódott a kaland? Várunk vissza.


Majd még egy nap, úgy tűnt látta az üzenetet, de válaszra nem méltatott… Chaknából nem néztem ki flegmaságot, így furcsállottam és rosszul is esett.  De másnap sem történt semmi.., így ismét írtam neki.


Kód:
Szia! Nem akarok rémeket látni, de légyszives csak jelezz vissza, hogy mi a helyzet. Ha gond van, szívesen segítek.


Erre sem kaptam választ, egyre inkább bosszantott a dolog. Tudtam, hogy ott még koboldok tanyáznak, és azt is, hogy a lány szintje elérte ugyan a húszast, de így is mínusz pontokkal indul, mivel kiképzős, ez pedig csalóka lehet az efféle segítséget igénybe vevőknek, de nyugtattam magam. Chakna tudja, mit csinál, hisz… volt is erről már szó, még a legelső beszélgetéseink során… De az is más, amikor az ember mond valamit… Valamint más, az amit pillanatnyilag érezhet, gondolhat… Egyre idegesebb és ingerlékenyebb lettem, hisz semmit sem tudtam. Szúrós szemmel pillantottam vissza a világra, kicsit paprikázva. De küldtem még egy üzenetet.

Hali! Kezdek morci lenni és aggódni. Nem érdekel, mit szeretnél, megkereslek.
Írtam… volna, és küldtem volna el, de visszatöröltem a végét, óvatosságból. Hátha… valaki, más nézi meg a lány helyett…


Kód:
 Hali. Illene egy válasz, azért… kezdek morci lenni és aggódni. Ha nem jössz, haza pár nap múlva megkereslek.


Írtam a negyedik napon, de ez két dologért számított. Egy, ha Chakna bajban van, tudja hogy úton a segítség… kettő, ha valaki más olvassa… gondolhatja, hogy még van ideje. Vagyis ebben reménykedtem. Azt is felügyeltem… mikor olvassa el. Azonnal? Pár percen belül, esetleg órák elteltével?...

Utam, a tizenkilencedik szintre vezetett. Előtte még eltettem pár szükséges dolgot. Élelmet, italt, váltóruhát, kötelet, csákányt, egy idomárkést, egy idomárkardot, kapaszkodó köpenyt, pár potiont, mérget és kristályt…Takarót és plédet… Valamint, némi alap élelmiszert, tojás, liszt és cukor, só, némi vadhús. Nem nyaralni készülök, de a lisztet sem csak sütésre lehet használni. Ha kellően kreatív vagy, sok hasznosat állíthatsz elő belőle, mint ahogy az olaj is jól jött a fáklyához legutóbb… Az inventory szinte végtelen… így, könnyedén fértem el benne. Egy dolgot nem tudtam beszerezni még most sem, az pedig a bányász sisak… vagy éjjellátás, gyertyakristályt sem… így ha ismét barlangba kerülök, félek… hátrányban leszek. Gondoltam rá, hogy szólok Sayanak és Cearnak… de, aggódtam, hogy csak felborzolnám a nyugodni látszó kedélyeket a céhben. Önfejű cselekedet volt, egyedül nekivágni ezt tudom… De nem éreztem, hogy lehetne jobb döntésem. Teleporton keresztül érkeztem a szintre, amit egyébként nem sűrűn látogatok…

Kiléptem a portból, majd körbenéztem. Első dolgom volt megnézni a térképen őt, vagy ha nem láttam, aktiválni az észlelésemet, a nyomkövetésemet és minden jártasságomat. Chaknát kezdtem keresni, a nyomait vadászni. Úgy gondolom, hogy ő is porton keresztül jöhetett át, persze… volt módja, mint például kazamatákon keresztül, de nem hiszem, hogy azt vette volna igénybe, vagy egyáltalán ismeri-e, annyira az átjárókat, amiket én például nem, pedig sokat kazamatázok. Abban az esetben, ha nem látnám nyomait, kénytelen vagyok a hagyományos úthoz folyamodni. „Jó napot kívánok, láttak-e erre felé egy íjászt, fehér felsőben, piros nadrágban, hagyományos papnő viseletben, hosszú fekete hajjal és mosolygós arccal?” Nem túl sok infó, de nem is kevés. A vizuális jellemzőit közöltem, és ennyi volt a lényeg. Ha ebből nem tudják megmondani… máshogy sem. Így haladt, ez pár – főként npc-ken – keresztül. Méghozzá forgalmasabb, látványosabb helyeken. Boltok, ha esetleg enni akart volna, fegyver és ruha üzletek… ha valamit be akart volna újítani. Persze… mondta, hogy felfedezni akar, de épp ezért fordul elő sokszor, hogy akkor jut eszébe az embernek a vásárlás, amikor az adott helyre ér, ott ébred rá, mi is hiányozhat neki a listájáról. Az npckben bíztam jobban, hisz programozott elméjük van, így reménykedtem benne… hogy jobban megmarad nekik. Persze, pár játékostól is megkérdeztem, ha esetleg szembe futottam valakivel.

_________________
avatar
Kiwi
Állatidomár
Állatidomár

Hozzászólások száma : 701
Join date : 2015. Jul. 22.

Karakterlap
Szint: 24
Exp:
2164/2300  (2164/2300)
Céh: Jumpy Vigor

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Így Neveld a koboldodat

Témanyitás by Tachibana Makoto on Kedd Aug. 08, 2017 8:19 pm

Szóval mindez úgy kezdődött, hogy kaptam egy üzenetet Chaknától, ami tulajdonképpen nem is tartozott rám, hiszen nyilván a céhtársainak szólt. Igaz ami igaz, nem ezért vontam fel rá a szemöldököm, hanem a helyszín miatt. Legjobb tudomásom szerint a 19. szint még kobold felségterület volt. Igaz, ez változhatott azóta, hogy én utoljára informálódtam, Chakna pedig elég nagylány, tud vigyázni magára, ha esetleg mégsem így lenne. Így hát miután megnéztem és elolvastam az üzenetet, rövid időn belül el is feledkeztem róla. Néhány nap múlva írtam rá, hogy szeretnék vele találkozni, mivel nyílt egy ideiglenes vízi vidámpark Lobriában, és gondoltam, meglehetősen szórakoztató lenne eltölteni ott egy napot vele. Ugyan nem válaszolt az üzenetemre, de ez nem jelentett semmit, úgyhogy a megadott időpontra odamentem, és vártam rá, bízva abban, hogy megjelenik a válasz hiánya ellenére is. Nos, nem árulok zsákbamacskát azzal, ha azt mondom, nem jött el. Azzal együtt, hogy egyáltalán nem válaszolt a levelemre, egy kicist gyanús lett a dolog, így másnap reggel újra ráírtam, megkérdezve, hogy minden rendben van-e. És... nos erre sem jött válasz, legalábbis délutánig semmiképp.
Ami sok az sok, azért bennem is megjelennek az aggodalom első szikrái, ha valaki több üzenetre sem válaszol, miközben egyáltalán nem jellemző rá az ilyesmi. A térképem alapján a lány továbbra is a 19. szinten tartózkodott, így hát nem volt más választásom, mint útra kelni. Sajnálatos módon nem éppen szóló harcikálásra vagyok pontozva, úgyhogy az ideiglenes teleportkapuból kilépve az összes jártasságomat élesítettem, és nagyon odafigyeltem rá, hogy ne akadjak össze kóbor koboldokkal. Ha észleltem is egyet, a lopakodásommal és a rejtőzésemmel elbújtam előlük, miközben nekiálltam bemérni Chakna pozícióját a térkép helyzetjelzője segítségével. Remélhetőleg semmi komoly nem történt vele. Mert hogy valami történt, az egészen biztos.
avatar
Tachibana Makoto
Lovag
Lovag

Hozzászólások száma : 1729
Join date : 2012. Sep. 18.
Age : 23
Tartózkodási hely : Aincrad

Karakterlap
Szint: 41
Exp:
6556/6900  (6556/6900)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Így Neveld a koboldodat

Témanyitás by Ronye Arabel on Kedd Aug. 08, 2017 9:17 pm

Noshát tapasztaltátok hogy Chakna nem válaszol, és mindketten meg is érkeztek a 19. szintre. A nyomkövetés jártasság nem jelzi a lány nyomát, ahogy az észlelés sem jelzi őt.
 
Tachi: Te a térképpel próbálkozol. Hiába.  Ugyaniscsak annyit tudsz meg róla, hogy a 19. szinten van... Na, hogy próbálod mégis kideríteni pontosan hol találod Chaknát? Elárulom: bőven kerülgetheted a koboldokat, meglehetősen sokan mászkálnak a ködben, mintha felbojdult volna a kis népük...

Kiwi: Te, miután a térképen se barátként se céhtársként nem látod a pontos helyét Chaknának, elkezdesz érdeklődni. Megtudod, hogy bár néhány napja látták a boltok előtt a lányt, de nem vett semmit, és hamar eltűnt a ködben. Még azt is megmutatják, merre: A szint közepe felé. Vagy a teleport felé... Vagy a szint széle felé... Na, mit teszel?

A szinten egyébként a köd sűrű, és lassan sötétedni is kezd.
Egy kis kobold pedig elindul a táborából egy feladattal.

Még lehet csatlakozni,
Határidő augusztus 15

_________________
Színem, Adatlap (Avagy mire számíthatsz)

Futó küldetés(ek):
Ikeristenek (Ámor nyilai 2.0)
Narnia krónikái

Kérésre induló küldik:
Ámor nyilai (variációk Smile )
Néma királynő és fehér király (sakkozás)
avatar
Ronye Arabel
Mesélő
Mesélő

Hozzászólások száma : 12
Join date : 2017. Jun. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: [Küldetés] Így Neveld a koboldodat

Témanyitás by Sponsored content


Sponsored content


Vissza az elejére Go down

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.