Világleírás

Go down

default Világleírás

Témanyitás by Strea on Kedd Jan. 23, 2018 7:26 pm


Világleírás

A Sword Art Online története 2022-ben kezdődött az akkori Japánban. Azidőtájt a technika fejlődésével egyre nagyobb teret kezdett el meghódítani egy konzol, mégpedig a Nerve-Gear. Ez egy sisak, aminek használója képes belépni egy bármilyen, a konzolhoz kapcsolt játék virtuális világába és ott az agyhullámai segítségével irányítani a karakterét. A készülék kihat mind az öt érzékre így ugyanazt látják, hallják és érzik, mint a játékhoz megalkotott karakterük. Jó pár játékot kiadtak már erre a készülékre, azonban a legnagyobb érdeklődést mégis a Sword Art Online (röviden Sao) övezte. Ebben a fantasy alapú világban nincsen mágia, azonban a játékosok rendelkezhetnek különleges képességekkel, megválaszthatják a kasztjukat (pl: lovag, íjász, harcos), tanulhatnak jártaságokat (pl: fegyverkovácsolás) és harcolhatnak egymással és mobokkal is. A sao világa tulajdonképpen egy hatalmas, lebegő építmény, mely száz emeletből áll és mindegyikben van valahol egy boss, aki meg akarja akadályozni, hogy a játékosok továbbjuthassanak. A játék célja, hogy a karakterek folyamatosan erősödve és fejlődve feljussanak a legfelső emeletre és hogy végezzenek a legfőbb ellenséggel, a 100. szint bossával.
Az embereket annyira felcsigázta a koncepció és az eleddig egyedülálló technikai lehetőségek, hogy az első napokban megvették mind a tízezer példányt. Nem sokkal azután, hogy a játékosok elkezdtek játszani, észrevettek egy hibát: nem tudnak kijelentkezni a játékból. A játék teremtője, Kayaba Akihiko pár órával később egy óriási csuklyás alak képében megjelent előttük és közölte a rémisztő hírt: ameddig végig nem viszik a játékot, senki nem térhet vissza a való világba, továbbá ha valakinek az életpontja lenullázódik, a sisak egy impulzust küld az agyába és így nemcsak ebben a virtuális világban, de a valóságban is meghal.

Hogyan dolgoznád fel a hírt? Mit gondolnál a családodról, akiket nem láthatsz; az iskoláról vagy a munkahelyedről, ahová nem mehetsz vissza? Elhinnéd vajon az admin szavait, vagy tagadnád? Tennél a kijutásért, vagy végig a védett övezetben maradnál és meghúznád magad, amíg mások az életüket kockáztatják a szabadságodért? ... Egyáltalán ki akarnál jutni?
Az oldalon játszva megtalálhatod a válaszaid, de ne feledd: mind más emberek vagyunk, megannyi céllal, előélettel és motivációval. Vajon azok között leszel majd, akik sikeresen kijutnak a játékból, vagy elbuksz életed próbáján? Annyi biztos: a sao szemkápráztatóan élethű világa tele van veszéllyel és boldogsággal, harcokkal és reménnyel, amik csak arra várnak, hogy te is felfedezhesd őket.

Az oldal a Sword Art Online című anime világára épül, így ha a fentieknél bővebb képet szeretnél kapni, érdemes megnézned annak legalább a legelső részét.

_________________
Színeim: #c997c8 4e4557
Adatlap
Staff feladatkörök

Aktív mesélések: ---
avatar
Strea
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 1216
Join date : 2013. May. 18.

Karakterlap
Szint: ?
Exp:
0/0  (0/0)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.