Keleti Kapu

3 / 3 oldal Previous  1, 2, 3

Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Silence on Szer. Aug. 30, 2017 10:40 pm

Hát, az biztos, hogy Fuwa csendes is marad, és nem fog a csacsogásával az őrületbe kergetni. Hogy egy idő után nem kerülne-e túl sok energiába magyarázgatni neki a dolgokat… abban nem vagyok biztos.
Amikor bólintasz elhúzza kissé a száját. Nem szeretne fárasztani… De egyáltalán nem érti, miért vélsz te olyan dolgokat, mint a mosolygás és a könyvtár megmutatása fárasztónak. De nem is fog faggatni, mert kezdi sejteni, hogy azt is fárasztónak találnád.
Ha leírtad volna, hogy elkísérhet, ha könyve van szükséged, boldogan ragyogott volna fel az arca. Akkor megvárta volna, hogy könyvre legyen szükséged, és úgy fedezte volna fel a könyvtárat.
Kicsit elkeseredik, hogy látszik rajta: nincs hozzászokva az egyedülléthez. Nagyon nagyon szeretne önálló lenni, de ő is érzi, hogy nem igazán sikerül még neki… Te pedig megerősítetted ezt. Persze nem szomorkodik sokáig… A második mondat el is tereli a figyelmét. Nagyon is tudja, hogy vannak veszélyes helyek… Gyorsan ír valamit, és néhány pillanat múlva fel is mutatja meggyőződéssel a tekintetében.

És ijesztőek is
A másik kérdésedre azért nem válaszolt, mert nem értette meg, hogy két kérdést tettél fel. Úgy gondolta, hogy annak mondtad a barátot, aminek hangzott: példának, hogy értse mire gondolsz. Meg se fordult a fejében, hogy válaszolnia kellene.
Neki fogalma sincs, hogy hogyan kellene kezdeményezni-e, úgyhogy, ha te nem beszélsz, vagy írsz neki, akkor ő is csendben marad. Egyébként először azt hiszi írsz valamit. És ahogy az idő telik, egyre kíváncsibb szemekkel nézi mit csinálsz. Annyira, hogy egy idő után lassan el is kezd közelebb lépkedni hozzád, hogy meglesse.  

_________________


| Színek: #3399cc(narráció) /Beszéd /Gondolatok Adatlap Ozirisz féle karakterlap|

avatar
Silence
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 131
Join date : 2017. Aug. 23.
Age : 10

Karakterlap
Szint: 19
Exp:
1345/1400  (1345/1400)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Quentin on Csüt. Aug. 31, 2017 11:44 am

Ahogy örömet, úgy bánatot is könnyű neki okozni, de egyik sem marad meg sokáig az arcán. Pillanatról pillanatra változott a hangulata a legkisebb dologtól is, ami kicsit megkönnyítette az én dolgomat is. Nem kellett amiatt aggódnom, hogy ha szomorú lesz, akkor erőfeszítést kell tennem azért, hogy felvidítsam, mert elég egy jó szó is hozzá. Bár mindezek után egyelőre nem nagyon terveztem, hogy beszélni fogok hozzá. Igaz, eddig is csend volt, de az írogatás azért valamennyire kimerít, ha Otomura jelenléte nem is. Nincs benne túl sok logika, hogy rajzolással próbáljam felfrissíteni magam, de ehhez volt a leginkább kedvem most. Mondhatjuk úgy is, hogy ihletet kaptam, szóval a papírra és a ceruzámra koncentráltam elsősorban, és egészen elmerültem a vonalak rajzolgatásában.
- Miért akarsz egyedül veszélyes és ijesztő helyekre menni? - tettem fel végül egy kérdést a papír sercegése közepette. Érzékeltem, hogy a lány közelebb húzódik. Ezek szerint nem kell kisebb betűkkel írnom hozzá, elég ha rajzolok. Nem tudtam, várhatom-e a szokásos reakciót a rajzaimra. "De szép!", "Milyen ügyesen rajzolsz!", "Taníts meg engem is rajzolni!" és társai, melyekkel elérték, hogy nem szívesen firkáltam mások előtt. A kezem viszont most gyorsan járt, és mire esetleg annyira közel húzódik, hogy bele tud lesni a rajzomba, addigra már nagyjából kivehető egy női körvonal, és egy Fuwára emlékeztető arc. Igyekeztem pontos lenni, és bár állítólag jó szemem volt az arányokhoz, én ezt sose éreztem. Egyszerűen azt rajzoltam, amit láttam, jelen esetben azt az alakot, amit ki tudtam venni a ruhán keresztül. Már megvolt az is a fejemben, hogy milyen ruhát adok rá, de előbb mindig a test körvonalaival kezdtem, és csak utólag öltöztettem fel. Egyszer meg is pofoztak, mert azt hitték, meztelen rajzot akarok készíteni Neutral Egy-egy pillanatra most oldalra pillantottam, hogy lássam, hol van Fuwa, és azért is, hogy meg-megnézzek rajta valamit, amire eddig nem feltétlenül figyeltem oda.
avatar
Quentin
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 56
Join date : 2017. Aug. 01.

Karakterlap
Szint: 21
Exp:
1696/1700  (1696/1700)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Silence on Pént. Szept. 01, 2017 1:28 am

Fuwa az a fajta lány, akinek minden érzelme kivétel nélkül tisztán kiül az arcára. És aki nagyon hamar képes egy-egy dolgot elengedni a figyelme középpontjából, és másra figyelni. Ez pedig igencsak felerősödött, mióta lát, és hall, hiszen a megszokott ingerek, és hatások mellé rengeteg újdonság társult, amit nem győz felfedezni.
Más lányok, és fiúk igencsak felháborodnának, hogy hirtelen nem rájuk figyelsz. Fuwa viszont miután rájött, hogy valószínűleg nem neki írsz (Miből? Abból, hogy ha ilyen sokat írsz, azt valószínűleg nem egy lapra tennéd, mert túl kicsik lennének a betűk, hogy el tudja olvasni.) csak kíváncsi lett mit alkotsz, úgyhogy közelebb óvakodik, hogy megnézze, ha megengeded.
A kérdésed után pár pillanatig értetlenül néz rád. Sosem mondta… írta, hogy veszélyes helyekre akarna menni, ráadásul egyedül. Utána írni kezd, hogy kijavítsa a féleértést, amit sejt. Néhány pillanat múlva felmutatja az ezúttal picit hosszabb szöveget a lapon.

Nem szeretnék ijesztő helyekre menni… De mostmár egyedül is tudok gondoskodni magamról.
Ha elolvastad, tovább lépked egyre közelebb feléd. Amikor elég közel ér, hogy láthassa, mit csinálsz, megáll, és néhány pillanatig figyeli mit rajzolsz. Aztán körülnéz, és keresi, hogy kit rajzolsz. Ne lepődj meg, nem a rajz rossz, de Fuwa még sosem látta magát tükörben, így nem ismeri fel magát képeken… Kérdő tekintettel figyel egy kicsit, mikor nem találja a rajzon látható lányt sehol, és kicsit még gyanakodni is kezd, mert ő az egyetlen lány a közelben… Viszont nem ezt kezdi írni a füzetébe, amit vidáman mosolyogva mutat neked.

Én is szeretek rajzolni
Ha elolvastad, mivel így eszébe jutott a rajzolás, és az előbb látott is egy szép virágot néhány méterre, odasétál, és ő pedig azt kezdi el rajzolgatni. Fele olyan ügyes sincs, mint te, és a gyakorlata is kevés hozzád képest, de mindenképpen elmondható, hogy az egyszerű rajzon az a virág többé-kevésbé felismerhető lesz.

_________________


| Színek: #3399cc(narráció) /Beszéd /Gondolatok Adatlap Ozirisz féle karakterlap|

avatar
Silence
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 131
Join date : 2017. Aug. 23.
Age : 10

Karakterlap
Szint: 19
Exp:
1345/1400  (1345/1400)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Quentin on Pént. Szept. 01, 2017 3:02 pm

Mivel éppen rajzoltam, ezért az írogatást elhagytam, és szóban folytattam a szegényes diskurzust az egyszerűség jegyében. Ezzel minden bizonnyal neki is örömet okoztam, hiszen ha ritkán is, de hallhatta a mély, élettelen hangomat. Talán ő az egyetlen ember, aki boldog attól, hogy ezt a hangot hallhatja, ugyanakkor Otomura valószínűleg bárki hangjának örülne, nem csak az enyémnek. Kicsit illúzióromboló volt, de engem nem zavart. Tekintve, hogy a szemem sarkából láttam, ahogy motoszkál, ezért fel tudtam nézni akkor, amikor szükség volt rá, hogy felnézzek. Nem kellett várnia rám, legfeljebb néhány pillanatot, ha éppen ott tartottam a rajzban, hogy nem tudtam megállni egy percre.
- Minden hely lehet ijesztő, ha ijesztő emberek vesznek körbe. És itt sok ijesztő ember van, akik az olyan esetlen lányokra vadásznak, mint te is vagy - mondtam a rajz felé visszafordulva. Lassan elkezdtem ruhát is adni rá, ahogy mindig, most is alulról felfelé haladva. Először a cipő, vagy jelen esetben inkább csizma - Úgy érzed, meg tudnád védeni magad? - kérdeztem, hogy rávezessem a lányt, hiába gondoskodik magáról, ha egyszer bajba kerül, nem fog tudni vele mit kezdeni. Egészen biztosan nem kész arra, hogy egyedül boldoguljon. A kérdés az, hogy be akarom-e tölteni a védőszent szerepét, vagy van-e valaki más, akiben jobban megbízik, mint egy idegenben. Csak azért nem vetettem fel, hogy én is veszélyes lehetek, mert úgy éreztem, hogy akkor el is ijeszteném. Bár... miért lenne az baj számomra? Buta gondolatok járnak a fejemben Neutral
Miután a lány kijelentette, hogy mindketten kedveljük ezt az elfoglaltságot, már odébb is áll, hogy ő is rajzolgatni kezdjen. Ami azt illeti, nem figyeltem rá, hogy mit rajzol, megelégedtem azzal a ténnyel, hogy ő is azt csinálja,amit én. Most már kicsit gyorsabban haladtam, különösen mivel nem terveztem bonyolult ruhába öltöztetni a képen látható üldögélő alakot. Azonban még volt két részlet, ami miatt idő kellett, amíg elkészülök. Ő valószínűleg rég kész lesz, mire én hajat is adok neki, és kiderül számára,miért tartja olyan furcsán a kezeit a rajzom.
avatar
Quentin
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 56
Join date : 2017. Aug. 01.

Karakterlap
Szint: 21
Exp:
1696/1700  (1696/1700)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Silence on Csüt. Szept. 07, 2017 11:13 pm

Fuwa nem zavartatja magát, türelmesen megvárja, ameddig elolvasod a mondani valója. Szinte fel sem tűnik neki az a pár pillanat, amíg felnézel.
Ha a rajzon és a papíron kívül néha őt is figyeled, akkor láthatod, hogy a kelleténél talán kicsit komolyabban veszi amit mondasz, és elgondolkodik rajta. Az arcára kiül az ijedtség, miután összerakta, amit mondtál. És mellette enyhe zavartság is. Miért vadászna bárki rá? Hát ő semmi rosszat nem tett… Nem ártott senkinek, mégcsak eszébe sem jutott ilyesmi. Egy pillanatra eszébe jut ugyan az első (és eddig egyetlen) küldetés, amit egyedül teljesített, mert ott is "vadásztak" rá… de ott volt nála valami értékes... Úgyhogy ez sem segít neki közeleb jutni a megoldáshoz.

Végül határozottnak mondhatóan bólint, amikor megkérdezed, hogy szerinte meg tudná-e védeni magát. A küldetés alatt is sikerült neki, máskor is fog. És hogy ezt bizonyítsa, előhalássza gyorsan a teleportkristályát is, és felmutatja, jelezve hogy pontosan tudja mire való, és hogy hogy működik.
Gondolom mondanom sem kell, hogy a figyelmét teljesen lekötötte a virág, és a rajzolás egészen addig, ameddig el nem készült a mű… Komoly arccal minden vonást alaposan átgondol, mielőtt odahúzza a papírra, úgyhogy igencsak lassan halad, de sikerül felismerhetően lerajzolnia amit szeretett volna.

Miután elkészül, még nézegeti egy kicsit a virágot meg a rajzot, és elégedett, bár nem büszke arccal egyenesedik fel végül. Mert nem egészen sikerült úgy visszaadnia a virág szépségét a rajzon, ahogy látta. Óvatosan, és amennyire tud, halkan sétál vissza a közeledbe, és leül két lépésre tőled. Innentől pedig nem esik nehezére, hogy csendben figyeli ahogy rajzolsz. 

_________________


| Színek: #3399cc(narráció) /Beszéd /Gondolatok Adatlap Ozirisz féle karakterlap|

avatar
Silence
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 131
Join date : 2017. Aug. 23.
Age : 10

Karakterlap
Szint: 19
Exp:
1345/1400  (1345/1400)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Quentin on Vas. Szept. 10, 2017 10:53 pm

Persze, fel-felpillantottam, így ha nem is láttam minden egyes rándulást a lány arcizmain, de nagyjából kaptam egy képet arról, hogy mit gondolt. Nem volt értelme elmagyarázni, miért gondolom úgy, hogy a tudása haszontalan, de őszintén reméltem, hogy sose fog olyan helyzetbe kerülni, amikor rá kell jönnie, mire gondoltam azzal, amit mondtam, és miért is nem ad számára végtelen biztonságot a kristály, amit a kezében szorongatott. Túl sok, a félelemtől megbénult, magatehetetlen embert láttam már, akár meghalni is. Én magam is átéreztem, milyen ez, de szerencsére akkor olyan emberbe fektettem a bizalmamat, akibe érdemes volt, és az, hogy előre láttam, mi történhet, megmentette az életem. Otomura azonban messze nem volt olyan talpraesett, mint én, és úgy hiszem, csak akkor értené meg, miért nem tartom jó ötletnek az önállósági törekvéseit, ha maga is átélné, milyen tehetetlenül imádkozni azért, hogy minél olcsóbban megúszd.
Mindezt volt időm és lehetőségem átgondolni, amíg ő rajzolgatott. Valóban gyorsabban kész lett, mint én, de mire visszatért a kalandos kirándulásából, és leült nem messze tőlem, addigra már én is a végén jártam a saját alkotásomnak. Csupán néhány minutumra volt szükségem ahhoz, hogy az utolsó simításokat is papírra vethessem a vonalrajznak. Színes ceruzám sajnos nem volt, így csak az árnyékolással játszhattam, ami viszont meglehetősen pontatlan lett, lévén sosem láttam ilyen pózban őt, és csupán a fantáziám vezette a kezemet. A lényeg viszont a boldog mosoly volt, amit az arcára képzeltem ezzel a rajzzal. Azok után, hogy pityeregni láttam, úgy gondolom természetes, hogy valamivel egyensúlyozni szeretném, nem?
- Hogy tetszik? - mutattam fel a kész művet, miközben reméltem, hogy egy kicsit közelebb jön, mert onnan nem feltétlenül fogja látni a részleteket. Ha nem jön, akkor én nyújtom felé a lapot, hogy megnézhesse közelebbről.
- Nem bánnám, ha egyszer látnálak így mosolyogni - mondtam, majd kicsit zavartan félrenéztem. Kicsit talán rajta felejtettem a tekintetem, és kényelmetlenül éreztem magam, hogy ezt észrevettem.
avatar
Quentin
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 56
Join date : 2017. Aug. 01.

Karakterlap
Szint: 21
Exp:
1696/1700  (1696/1700)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Silence on Csüt. Szept. 14, 2017 11:59 pm

Teljesen igazad van, az a teleportkristály nem jelent feltétlen védelmet. Ennek a felszínét valahol Fuwa is kapisgálja, mert Grimm azt tanította neki, hogy ha veszélyben érzi magát, a lehető leggyorsabban szaladjon el, és ha lehet közben vegye elő a teleportkristályát, és tűnjön el vele (Tehát fontos, hogy előbb elszaladjon). Azt viszont már nem gondolja végig, hogy nem biztos hogy el tud szaladni, és hogy elég ideje lenne-e aktiválni a kristályt. Ahogy abba se, hogy egyetlen város kimondását gyakoroltatták vele addig, ameddig megakadás, és nehézség nélkül ki tudta mondani…
Fuwa egyáltalán nem talpraesett… De erről, ugye, nem tehet, mert nem volt honnan összeszedje a bátorságot és talpraesettséget, amire szüksége lenne hogy boldoguljon. Azt, hogy nem kezded el ezt magyarázni neki, azt jól teszed, mert valószínleg nem értené ,ha pedig esetleg mégis, akkor megijedne…
Az utolsó pár vonás alatt figyel, néha elnézve a fákat, leveleket is, ha úgy érzi túl sokáig bámul rád.
Amikor felmutatod először hunyorog, aztán lassanként közelebb húzódik, hogy kényelmesen lássa a rajzot. Még mindig nem ismeri fel magát, bár gyanakszik, és megkérdezné ki az a szép lány a rajzon… Ha nem kötné le a figyelmét a nyuszi, ami az ölében van. Csillogó szemekkel nézegeti, szinte üvölt róla, hogy mennyire aranyosnak találja. Gyorsan lapoz a füzetében, így egy pillanatra láthatod az ő rajzát (Ezt), és írni kezd. Néhány pillanat múlva pedig fel is mutatja.

Nagyon ügyesen rajzolsz… Az a nyuszi pont olyan aranyos, mint egy igazi…
Azt mondod, nem bánnád, ah egyszer látnád úgy mosolyogni mint a rajzon. Még mindig nem ismer magára a rajzon szereplő lányban, de ettől függetlenül érti, amit mondasz, és elpirul. Ő nem veszi észre, hogy rajta felejtetted a tekinteted, ahogy azt sem, hogy kényelmetlenül érzed magad.

_________________


| Színek: #3399cc(narráció) /Beszéd /Gondolatok Adatlap Ozirisz féle karakterlap|

avatar
Silence
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 131
Join date : 2017. Aug. 23.
Age : 10

Karakterlap
Szint: 19
Exp:
1345/1400  (1345/1400)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Quentin on Hétf. Szept. 18, 2017 12:29 pm

Ő húzódott végül közelebb, ami számomra kényelmesebb is, hiszen így maradhattam egy helyben. Bár egy pillanatra bevillant a reflex, hogy ha közel jönnek hozzám, akkor én távolodnék inkább, meg is mozdultam egy kicsit, de aztán rájöttem, hogy valószínűleg nem lesz olyan kellemetlen a közelsége. Elvégre csendes, szimpatikus lány volt, aki biztosan nem fog elnyomni a jelenlétével. Az a fajta volt, akivel békében megfértünk egymás mellett, egyikünk sem zavart sok vizet.
Láttam rajta, hogy tetszik neki a nyuszi, és azért is rajzoltam, hogy elnyerje Otomura tetszését. Mármint, a legtöbb fiatal lány rajong az aranyos állatokért valami különös oknál fogva, amit sose értettem. Kutya, cica, nyuszi, póni és még ki tudja milyen négylábú szerepelt a listán. Ezek szerint ő sem volt más, ami azért is volt pozitív, mert nem kell megjegyeznem róla, hogy ő az a lány, aki nem szereti az állatokat. Ellenben úgy tudtam örömöt okozni neki, hogy nem fektettem bele több energiát, mint amennyit egyébként is beletettem volna, és ennek én is örültem. Bár az arcomon nem látszott.
- Ha szeretnéd, neked adom. Ha már úgyis rólad mintáztam - mondtam, már csak azért is szóban, hogy ne kelljen eltakarnom egy másik papírral, és nézhesse tovább. A dicséret viszont lepergett rólam, sose tartottam sokra ezeket a megnyilvánulásokat. Ha már egy tucatszor hallottad ugyanazt, elveszik az újdonság ereje, és nem okoz akkora örömöt, egy idő után pedig már semekkorát. Én pedig eleve nem is azért rajzoltam, hogy fürödjek a dicsőségben, és nem is feltétlenül tudtam, hogy kéne reagálnom erre. Épp ezért, amikor elkaptam a tekintetemmel az ő rajzát, nem szóltam semmit. Egyébként sem mutatta meg, szóval nem is akarta, hogy lássam. Pedig volt érzéke hozzá.
- Mondd csak, Otomura. Van kedvenc virágod? - kérdeztem, ha már úgyis egy virágot rajzolt le. Gondoltam szereti is őket, és akkor lehet, hogy van kedvence. Nekem pedig rendkívül ostoba ötleteim támadtak az elmúlt percekben.
avatar
Quentin
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 56
Join date : 2017. Aug. 01.

Karakterlap
Szint: 21
Exp:
1696/1700  (1696/1700)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Silence on Hétf. Szept. 18, 2017 11:43 pm

Fuwa csak épp annyira megy közelebb, hogy ne kelljen hunyorognia, hogy jól lássa a rajzot.
Hogyis ne tetszene neki a nyuszi? Itt Aincardban az egyik olyan állatka, amivel találkozott már, és nem akarta bántani őt… Ellenben puha, és bolyhos, meg imádnivaló…  Nézi, nézi, aztán amikor felajánlod, hogy nekiadod kicsit elpirul, pár másodpercig pislog hol rád, hogy a rajzra, láthatóan fontolgatva, hogy elfogadhatja-e. A második mondatodat picit félreérti… Mivel a nyuszi köti le a figyelmét, úgy érti, hogy a nyuszit mintáztad róla, és úgy áll össze neki a dolog, hogy olyan aranyosnak véled mint a nyuszit (Messze van az igazságtól? Smile ) Emiatt kicsivel mégjobban elpirul, és zavarba jön. 

Amíg ő kicsit helyre rázza magát, megosztom veled, hogy honnan jött a dícsérete: Nem igazán látott még rajzot… jó rajzot pedig egyáltalán nem. Pláne nem olyat, amin egy állat van. Ő próbálkozott már ugyan… de nem igazán sikerült, hogy "olyan aranyos legyen, mint az igazi" a papírra kerülő képmás. Tehát meglepődött, hogy neked ilyen jól sikerült, ráadásul nem látott a környéken nyulat, tudja (bár megmagyarázni nem tudná, hogy csináltad) hogy a fantáziádból rajzoltad azt az élethű nyulacskát. Ez neki valami egészen lenyűgöző teljesítmény. De ennyi nyűgözte le a rajzból: hogy vissza tudtad adni, hogy milyen cuki egy nyuszi. Ettől nyílván sem különlegesebb, sem értékesebb nem lesz a dicséret… De kicsit azért mégis más, mint a sokszor irigykedő, "kötelező" dicshimnuszok. Reagálnod nem kéne, nem azért mondta ki amit gondol.
Ami az ő rajzát illeti… Eszébe sem jutott még soha, hogy a rajzait megmutassa valakinek… Egyszerűen azért szokott rajzolni, mert ha nem is teljesen tudatosan, de fél, hogy egyszercsak megint a sötétségben találja magát, és furcsa módon ezzel kicsit úgy érzi, mintha a memóriájába "rajzolná" amit lát. Ezért nem mutatja meg most neked a rajzot. Nem azért, mert nem akarja, hogy lásd.
Néhány pillanat után kicsit enyhül a zavara, és dűlőre jut a kérdésben is, hogy elfogadhatja-e a rajzodat. Írni kezd, és hamarosan fel is mutatja a füzetet feléd, csillogó szemmel.

Nagyon örülnék neki, ha nekem adnád.
Ha odaadod neki rögtön a rajzodat, cserébe ő óvatosan kiszedi a füzetből a magáét, és nyújtja feléd. Megtanították neki, hogy ha kap valamit, azt illik viszonozni…
A kedvenc virágával kapcsolatos kérdésen egy pillanatig sem gondolkodik, hanem írni kezd. És válaszol arra a kérdésre is, ami valószínűleg jobban foglalkoztat, de nem tetted fel nyíltan. Pár másodperc kell csak, és már mutatja is a füzetét, mosolyogva

Igen, van kedvenc virágom. A tulipánt szeretem legjobban.

_________________


| Színek: #3399cc(narráció) /Beszéd /Gondolatok Adatlap Ozirisz féle karakterlap|

avatar
Silence
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 131
Join date : 2017. Aug. 23.
Age : 10

Karakterlap
Szint: 19
Exp:
1345/1400  (1345/1400)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Quentin on Szer. Szept. 20, 2017 2:10 pm

Buta gondolatok. Mit is értek ezek alatt? Szerintem nyilvánvaló, miért kérdezem meg a kedvenc virágját. Nem azért, hogy tudjam, hanem hogy ezt a tudást egyszer felhasználjam. Mondjuk, amikor legközelebb találkozunk. Ebben két dolog számít butaságnak. Az egyik az, hogy arra gondolok, lesz legközelebb. Legtöbbször úgy vagyok vele, hogy eszembe se jut ilyesmi, legfeljebb tudomásul veszem, ha még egyszer, esetleg rendszeresen egy helyre sodor minket a sors valakivel. A szándékosság esete a legtöbb alkalommal kizárásra kerül, még akkor is, ha az illető valamennyire szimpatikus. És ha már szimpátia, ez volt a másik butaság. Sose jártam jól, amikor szimpatikusnak találtam egy lányt. Előfordult már többször is, hogy megismertem egy kedves, csendes leányt, elkezdtek buta gondolatok járni a fejemben róla, netán összeszedtem a bátorságom, hogy kedveskedjek valami aprósággal, kezdeményezzek, és váltsak vele pár szót, hogy megpróbáljam kicsit megismerni, aztán azon kaptam magam, hogy egy nálam sokkal hangosabb és tapasztaltabb fiú behálózta. Nem rázott meg különösebben sose a dolog, mert tisztában voltam vele, mennyi energiát követel meg, de azért olyan jól sem esett mondjuk együtt látni őket egy darabig. Szóval butaság volt azt hinni, hogy ez most másképp lenne. Eleve ha én szimpatikusnak találok valakit, az nem azért van, mert mondjuk csinos. Félreértés ne essék, Otomura csinos lány volt, de annyi csinos lányt láttam már, akiktől legszívesebben inkább elfutottam volna. Ha ránézek, nem azt látom, hogy olyan cuki, mint egy nyuszi, hanem azt, hogy nem fogja a lelki békémet felzaklatni, és lehet mellette nyugodtan olvasni. Talán még közös témáink is vannak.
- Tessék - nyújtottam neki oda a papírt, amire rajzoltam eleddig. Így már elmondhatja magáról, hogy kapott tőlem egy rajzot, aminek ugyan semmi jelentősége nincs, de akkor is. Cserébe kaptam tőle egy virágot. Igaz, hogy rajzolt volt, de legalább eszembe jutott egy frappáns indok arra, hogy miért adjak legközelebb virágot. Úgyis el fogom felejteni addigra. Most viszont megnézhettem közelebbről is a rajzát. Továbbra sem éreztem az ingerenciát, hogy megdicsérjem, de egy biccentést kapott köszönetképpen.

"Mit szoktál még rajzolni?"

Kérdeztem, most már ismét írogatva inkább, hogy csend legyen. Mivel már nem rajzoltam, ezért nem szólt bele a ceruzám útjába az, hogy ha írogatom a neki szánt mondandómat.
avatar
Quentin
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 56
Join date : 2017. Aug. 01.

Karakterlap
Szint: 21
Exp:
1696/1700  (1696/1700)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Silence on Szomb. Szept. 23, 2017 10:25 pm

Igen, nyilvánvaló. Mindenkinek, Fuwát kivéve. Eszébe nem jutna, hogy valaki meg akarná ajándékozni… Hogy is mondjam… A szüleinek feleslegesnek tűnt a braille írásos könyveken kívül másféle ajándékot venni neki. A könyvek pedig valahogy a tanulással kerültek nála összefüggésbe, így ezeket nem ajándéknak élte meg, eltekintve attól, hogy nagyon örült nekik. Ezen a ponton is van neki némi fogalomzavara, bár nem túl nehezen korrigálható.
A legközelebb pedig… Neki csak akkor merül fel, ha nem szeretne valakit még egyszer látni… Mint azokat, akiket Grimm zavart el a közeléből, mielőtt magával vitte, és a szárnyai alá vette. Ha nem ez a helyzet, akkor mindenkinek örül, akivel már egyszer találkozott, de előre ő sem igazán szokott ezen gondolkodni. Jelenleg Grimm és a csapata többi tagja kivétel ez alól. Őket szeretné elkerülni pont azért, mert nem tudja elképzelni mi lesz legközelebb.
Egyébként kifejezetten szimpatikus vagy neki. Nem túl sok olyan fiúval találkozott eddig, aki nem próbált egyszer, kétszer, háromszor a kényelmesnél közelebb leülni, megállni hozzá… A te jelenléted viszont, eltekintve az első kis ijedtségétől, eddig nem okoz neki kényelmetlenséget.
Hálásan pislogva veszi el a rajzot, és miután odaadta neked a magáét, pár pillanatig nézegeti, utána előkattint egy mappát, és beleteszi.
Ezután tenné is vissza az inventoryba, de még előtte felmutatod a papírt a kérdéssel. Válasz helyett a mappát nyújtja oda neked. Ebben tartja a legszebben sikerült, kedvenc rajzait. Van közte kisállat (süni, cica, kutya), vannak közte másik játékosok, akiket valószínűleg nem ismersz, maximum látásból, és vannak közte virágok, levelek, fák, bokrok. Minden, ami megragadta valaha a figyelmét, és szeretne emlékezni rá, vagy újra látni.

_________________


| Színek: #3399cc(narráció) /Beszéd /Gondolatok Adatlap Ozirisz féle karakterlap|

avatar
Silence
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 131
Join date : 2017. Aug. 23.
Age : 10

Karakterlap
Szint: 19
Exp:
1345/1400  (1345/1400)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Quentin on Vas. Okt. 29, 2017 12:42 pm

Arra számítottam, hogy majd megint írni fog néhány sort, azonban nem ezt tette. Helyette átnyújtotta a mappáját. Kicsit hezitáltam, hogy elvegyem-e, nem éreztem teljesen jó ötletnek. Legalábbis én, aki nem szereti mutogatni a rajzait, idegenkedtem a gondolattól, hogy csak így, minden nélkül átnyújtsak egy olyan bizalmas dolgot, mint egy rajzokkal teli mappa. Persze végül elvettem, és már azzal is tisztában voltam, hogy én is oda fogom adni a sajátomat hamarosan.

"A legalsó rajzod a legrégebbi?"

Írtam egy kérdést gyorsan, mielőtt elkezdtem volna pörgetni a papírokat. Kíváncsi voltam, mennyit fejlődött, vagy hogy tanították-e. Ezt nagyjából meg lehet állapítani, ha összehasonlítom a rajzokat, de egyelőre csak azt néztem, ami a válasz volt a kérdésemre. Vagyis, hogy miket szokott még rajzolni. Gondoltam rá, hogy nem csak virágokat, de az egy kicsit meglepett, hogy emberi alakok is voltak köztük. Voltak szembeötlő hibák, de alapvetően jól érezte az arányokat, szóval beigazolta, hogy van hozzá érzéke. Mondjuk különösebb rendszert nem véltem felfedezni a rajzok között, hacsak azt nem, hogy mind valamilyen létező dolog volt. Kisállatok, növények... Vajon sünt hol talált?

"Te szeretnéd látni az én rajzaimat?"

Tettem fel végül én is a kérdést, és ha bólintott, akkor vettem egy nagy levegőt, és én is átadtam neki. Az elején ugye azokat az írásokat találhatta, amiket neki szántam eddig, de utána már szállingóztak a rajzok is. Én elsősorban emberi formákat örökítettem meg, hol rendesen, mint amikor őt véstem papírra, hol chibi alakban, utóbbiak afféle képregényes stílusban kisebb jelenteket ábrázoltak. Az emberek mellett pedig szörnyeket is rajzoltam. Koboldot buzogánnyal, elfeket, vízitündért, sárkányt... legbüszkébb talán az óriáspókra vagyok, remekül sikerült a csáprágók helyén lévő pengéket szemléltetnem, azt hiszem. Ami viszont első blikkre nem jutott eszembe, hogy a rajzaim között vannak... nos... kicsit meredekebb alkotások is. És itt most nem a Foszló Zombi nevű szörnyre gondoltam, hanem a hiányos öltözetű, erotikus pózokban tetszelgő lányokra... Mivel... szóval néha olyanokat is rajzoltam, teljesen a fantáziámra hagyatkozva. Ugyebár hogy is lett volna bátorságom arra kérni bárkit, hogy ilyesmihez modellt álljanak... vagy üljenek... esetleg feküdjenek... Neutral
avatar
Quentin
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 56
Join date : 2017. Aug. 01.

Karakterlap
Szint: 21
Exp:
1696/1700  (1696/1700)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Silence on Csüt. Nov. 02, 2017 3:51 pm

Valószínűleg ez különbözeti meg a művészlelket attól, aki csak kedvtelésből rajzol.  Fuwa számára a rajzai egyáltalán nem bizalmas tárgyak, hiszen nem elsősorban azért rajzolta őket, hogy aztán eltegye. A munka közben az emlékezetébe igyekszik belerajzolni a "modelljeit". Összegyűjteni azért gyűjti ezeket a műveit, mert Grimm azt mondta neki, kár lenne csak úgy eldobni őket, mint a megtelt "beszédfüzeteit."
Szóval a legtermészetesebb módon, kedves mosollyal kísérve nyújtja át neked a mappát. Icipicit elbizanytalanodik a hezitálásodat látva, de mire meggondolhatná magát, végül elveszed a mappát.
Néhány percig gondolkozik, mert nem tudatos a mappában a lapok sorrendje, de végül bólint, mert úgy emlékszik egyszerűen csak egymás után beletette az újabb rajzokat. Kérdezz nyugodtan, és elmeséli, hogy sose tanították.
Rendszert hiába is keresel, mert valóban nincs a rajzai között. Ezzel jár, hogy ad hoc rajzolja mindig éppen azt, ami megragadja a figyelmét. És hogy hol talált sünit? Hát... Arra már ő sem emlékszik pontosan.
A kérdésedre elkerekedik a szeme, és bizonytalanul, de vidáman pislog néhányat, aztán gyorsan ír valamit a füzetébe, aztán felmutatja miközben bólint.

Megmutatnád nekem?
Az előző rajzod megtetszett neki, és kíváncsi hogy van-e még a nyuszihoz hasonló cukiság a tarsolyodban.

De mielőtt összeszedhetnéd az erődet, és odaadhatnád a mappádat, kiálltás hallatszik a városkapu felől.
- Nézzétek! Itt az az aranyos lány tegnapról! - kiállt fel vidáman egy fiatal férfi, majd két társával együtt elindul felétek. Pontosabban Fuwa felé. Aki felkapta a fejét a kiálltásra, és meglátva a három srácot a szemével menedéket keres. Nem tudhatod miért, de elég egyértelmű, hogy nem szeretne beszélgetni a társasággal.

_________________


| Színek: #3399cc(narráció) /Beszéd /Gondolatok Adatlap Ozirisz féle karakterlap|

avatar
Silence
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 131
Join date : 2017. Aug. 23.
Age : 10

Karakterlap
Szint: 19
Exp:
1345/1400  (1345/1400)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Quentin on Pént. Feb. 02, 2018 12:59 pm

Ebben a pillanatban nagyjából úgy éreztem magam, mintha egy jó tíz évvel fiatalabb lennék, és gyerekként ismerkednék egy másik gyerekkel a játszótéren, ahová ő is, meg én is azért vonultunk félre, hogy egy kicsit egyedül legyünk, távol a zajos társainktól, akik csúszdáznak, mászókáznak, vagy homokkal dobálják egymást. Igen, valami ilyesmi érzésem volt, miközben a rajzainkat mutogattuk egymásnak. Nincs is messze az igazságtól, ha arra gondolok, mennyire gyerekcipőben jár még ez a kommunikáció nevű dolog az én fejemben. Sose éreztem rá késztetést, hogy "fejlesszem", szóval minden bizonnyal ez az oka annak, hogy ennyire primitívnek érzem a dolgot.
Tekintve, hogy a lány mennyire meglepődött a felajánlásomon, valószínűleg látszott rajtam, mennyire vonakodtam odaadni a saját mappámat, de hát abban a pillanatban, hogy a kezébe vettem az övét, már nem kerülhettem el a sorsomat, nekem is "muszáj" volt megmutatnom neki a "kincseimet". Szóval összeszedtem a bátorságomat, és megtettem a tétet, némi örömet kicsalva a lányból. Nem is tudom, hogy annak a néhány alaknak, aki ekkor feltűnt, hálásnak kéne lennem, vagy átkoznom kéne őket, de abban egészen biztos voltam, hogy bajos lesz a jelenlétük. Az energiám nem arra a szituációra terveztem, ami kibontakozott előttem. Azonban nem különösebben tettem egyelőre semmit, csupán szemlélődtem. Három, nálam talán egy pár évvel idősebb fazon tartott felénk, és egy-két pillantással meggyőződtem róla, hogy Otomura nem kifejezetten örül a társaságuknak. A pillantása össze-vissza cikázott, mintha menekülőútvonalat keresne. Felkínálhattam volna az egérutat, de nem volt hozzá erőm, hogy kezdeményezzek. Úgy gondoltam, hogy csak akkor avatkozok közbe, ha feltétlenül muszáj. Attól még, hogy a lány nem örül a társaságnak, még lehetnek ártalmatlanok, elvégre magamból kiindulva én se lennék boldog, ha ennyien tartanának felém, még akkor se, ha valójában nem akarnak semmit. Igaz, Otomura helyzete minden bizonnyal más, mint az enyém, már csak abból a rendkívül jelentős különbségből kiindulva, hogy ő lány, és a lányok, nos... jelentős... népszerűségnek örvendenek a játékosok körében. Mint valami ritka szörny. Mindenesetre én csendben szemlélődtem tovább, és vártam, merrefelé tévednek az események.
avatar
Quentin
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 56
Join date : 2017. Aug. 01.

Karakterlap
Szint: 21
Exp:
1696/1700  (1696/1700)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Silence on Kedd Feb. 20, 2018 11:25 pm

A meghatározásod meglehetősen találó. Fuwa pontosan azon a szinten tart abban, hogy kapcsolatot teremtsen számára ismeretlen emberekkel, mint egy átlagos óvodás. Annak pozitív, és negatív vonatkozásait is ideértve.
Egyénként, nem mintha fontos lenne, de nem azért lepődött meg a felajánlásodon, mert látta rajtad a vonakodást.  Azért lepődott meg, mert nem hitte volna, hogy ilyen kincseket, mint amilyenek a rajzok valaki ilyen kedvesen megosztana vele. Oh... hogy néhány pillanattal ezelőtt ő éppen ezt csinálta? Nem lényeges. Az más. Azok csak firkálmányok, nincs miért vigyázni rájuk.


Óvatosan, láthatóan nagyon vigyázva veszi a kezébe a papírokat, és kezdi nézegetni a te rajzaidat. 
Sokáig viszont nem jut vele, mert a kicsit ismerős hangra azonnal felfigyel. Valami olyasféle pozíciót vesz fel, mint a kismacska, akit a "kisgazdája" éppen megszeretgetni készül. 
Ez pedig nem csak neked tűnik fel, hanem a három srácnak is.
- Jaj, cicus ne ijedj már meg ennyire - nevet fel az egyikük
- Nem eszünk meg. Csak meg szeretnénk kérdezni hogy vagy. - bólogat helyeslően, félig nevetve a másik. A harmadik pedig majd megpukkad a nevetéstől. 
 Fuwa ettől elvörösödik. Azt hiszi valamit rosszul csinált megint, azért nevetnek. Ej-ej... gyakorolni kell még a metakommunikáció értelmezését 
Mindenesetre elhangzott egy kérdés, ő pedig nagyon igyekezve, hogy valamiféle távolságot tartson a fiúktól, gyorsan lekörmöl néhány szót a füzetébe

Köszönöm, jól vagyok.

Félig a füzet mögé bújva mtatja fel az írást. Ennyi figyelem meglehetősen sok neki, ez abból is látszik, hogy közben önkéntelenül hátrálni kezd lassan, szinte nem is érzékelhetően haladva. Remélhetőleg nincs semmi a háta mögött, mert ha van, biztos, hogy elesik.

_________________


| Színek: #3399cc(narráció) /Beszéd /Gondolatok Adatlap Ozirisz féle karakterlap|

avatar
Silence
Kardforgató
Kardforgató

Hozzászólások száma : 131
Join date : 2017. Aug. 23.
Age : 10

Karakterlap
Szint: 19
Exp:
1345/1400  (1345/1400)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Quentin on Hétf. Jún. 11, 2018 5:07 pm

Tekintve, hogy mi ketten jól láthatóan kommunikáltunk egymással, vagyis pontosabban fogalmazva műveltünk valami olyasmit, amit lehetett annak nevezni, ezért az érkező kvázi betolakodók nagyfokú udvariatlanságról tettek tanulságot azzal, hogy így belekotnyeleskedtek a "beszélgetésünkbe". Azonban mindezt csak magamban könyveltem el, csendben megbélyegezve őket, ahogy általában szoktam. Semmi pozitív nem származna abból, ha esetleg hangosan a tudtukra adnám, hogy bunkók. Egyrészt tudják ők is, másrészt nem volt miért ítélkeznem felettük, harmadrészt pedig lusta voltam összeszólalkozni velük, amennyiben nem lesz rá szükség. Mondjuk ez csak hiú ábrándnak tűnt, mivel az első néhány pillanat alapján úgy tűnt, hogy a trió nem az ártalmatlan kategória. Próbálták elhitetni Otomurával, hogy nincs miért tartania tőlük, miközben otrombán röhögtek rajta. Amatőrök voltak, ha meg akarnak téveszteni valakit, legalább ne lennének ennyire nyilvánvalóak.
Még egy kis ideig figyeltem, ahogy a lány hátrálni kezd alig észrevehetően, miközben végigzongoráztam a lehetőségeimet. Közbeléphetek erőt felmutatva, ami rengeteg energia lenne, mert nyilvánvalóan konfliktushoz vezetne. Nyúlcipőt húzhatunk, ami lehet, hogy ugyanúgy az első lehetőséghez vezetne, elvégre nem hinném, hogy szeretik, ha lenyúlják a prédájukat. Esetleg levegőnek is nézhetem őket, amiben ha Otomura is partner lenne, az kifejezetten mókás helyzethez vezetne. Az biztos, hogy amíg nem akarnak hozzányúlni, addig nincs miért fizikai síkra terelni az eseményeket.
- Mondd csak, Otomura, honnan ismered ezeket a fiúkat? Neutral - tettem fel neki a kérdést kíváncsian, egyben azt is nyomozva, hogy miféle előéletük van nekik. A móka akkor kezdődne, ha ezt a zaklatók válaszolnák meg, de már az is eredmény, ha elterelem a lányról a figyelmet valamennyire. Ha belém kötnek... nos, ha így csapatban járnak, akkor nem lehetnek túl erősek.
avatar
Quentin
Harcos
Harcos

Hozzászólások száma : 56
Join date : 2017. Aug. 01.

Karakterlap
Szint: 21
Exp:
1696/1700  (1696/1700)
Céh: -

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

default Re: Keleti Kapu

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

3 / 3 oldal Previous  1, 2, 3

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.